Hirdetés

Keresés

Új hozzászólás Aktív témák

• nkmedve

őstag

válasz Dr. Akula #18 üzenetére

Ez csak a hivatalos támogatás, ahogy DDR4-ből is csak 3200-at adnak meg. Attól még támogat gyorsabbat is (ahogy írtam, a Raptor Lake topic tele van 7000-8000 fölötti Gear 2 eredményekkel), csak az Intel azt már nem garantálja. Általában úgy 6400 G2-ig nincs gond, még olcsóbb lapokkal sem, fölötte már kérdésebb a dolog. Z790 lap és K proci esetén a 7000 többnyire simán megy.
    Nálam amúgy még 3600-as DDR4 dolgozik a 13700KF mellett (természetesen Gear 1) és gond nélkül megy XMP profillal. 4000-re is fel tudom tornázni, csak oda már magasabb fesz és aktív hűtés kell, másképp kezd hibázni. Mindenképp lesz majd csere DDR5-re és abból is valami 6400 fölöttire (másképp túl nagy ugrás nem lesz a DDR4-hez képest), de egyelőre még jó a régi 32GBs kit amit korábban Ryzen 3700X-el is használtam.
    Amikor eljön az idő a cserére, akkor érdekelnének a cikkben szereplő 48GBs kit-ek is (32GB után jó lépésnek tűnne, és nem lenne annyira overkill mint a 64), csak nem tudom lehet-e valamilyen hátrány vagy kompatibilitási gond a rendhagyó méret miatt.

Új hozzászólás Aktív témák