- Megjött a Cherry legfrissebb, taktilis karakterisztikájú kapcsolója
- 8 bővítőhelyes Jonsbo "akvárium", akár kábeleket rejtő alaplapokhoz is
- 4K felbontású, 240 Hz-es OLED monitorokkal köszönti az őszt a Lenovo
- Ismét egy teljesen friss egérrel gyarapította kínálatát a Pulsar
- Legalább 20 éves lemaradásban vannak a kínai litográfiai cégek?
Új hozzászólás Aktív témák
-
nkmedve
őstag
válasz
Dr. Akula #18 üzenetére
Ez csak a hivatalos támogatás, ahogy DDR4-ből is csak 3200-at adnak meg. Attól még támogat gyorsabbat is (ahogy írtam, a Raptor Lake topic tele van 7000-8000 fölötti Gear 2 eredményekkel), csak az Intel azt már nem garantálja. Általában úgy 6400 G2-ig nincs gond, még olcsóbb lapokkal sem, fölötte már kérdésebb a dolog. Z790 lap és K proci esetén a 7000 többnyire simán megy.
Nálam amúgy még 3600-as DDR4 dolgozik a 13700KF mellett (természetesen Gear 1) és gond nélkül megy XMP profillal. 4000-re is fel tudom tornázni, csak oda már magasabb fesz és aktív hűtés kell, másképp kezd hibázni. Mindenképp lesz majd csere DDR5-re és abból is valami 6400 fölöttire (másképp túl nagy ugrás nem lesz a DDR4-hez képest), de egyelőre még jó a régi 32GBs kit amit korábban Ryzen 3700X-el is használtam.
Amikor eljön az idő a cserére, akkor érdekelnének a cikkben szereplő 48GBs kit-ek is (32GB után jó lépésnek tűnne, és nem lenne annyira overkill mint a 64), csak nem tudom lehet-e valamilyen hátrány vagy kompatibilitási gond a rendhagyó méret miatt.
Új hozzászólás Aktív témák
- Telefon felvásárlás! Samsung Galaxy A15, Samsung Galaxy A25, Samsung Galaxy A35, Samsung Galaxy A55
- Azonnali készpénzes Intel i5 i7 i9 8xxx 9xxx processzor felvásárlás személyesen / csomagküldés
- Vállalom Xianomi Okos kamerák, szoftveres javíttását
- Telefon felvásárlás!! Honor Magic6 Lite, Honor Magic6 Pro, Honor Magic7 Lite, Honor Magic7 Pro
- Bomba ár! Dell Latitude E6320 - i5-2GEN I 4GB I 250GB I DVD I 13,3" HD I Cam I W10 I Garancia!
Állásajánlatok
Cég: CAMERA-PRO Hungary Kft.
Város: Budapest
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest