- Fejhallgató erősítő és DAC topik
- Kezdő fotósok digitális fényképei
- ZIDOO médialejátszók
- Nvidia GPU-k jövője - amit tudni vélünk
- AMD GPU-k jövője - amit tudni vélünk
- Milyen RAM-ot vegyek?
- Házimozi haladó szinten
- CES 2025: az NVIDIA prezentálta az új GeForce-okat
- NVIDIA GeForce RTX 4060 / 4070 S/Ti/TiS (AD104/103)
- NVIDIA GeForce RTX 5080 / 5090 (GB203 / 202)
Új hozzászólás Aktív témák
-
félisten
válasz Pyttawrx #909 üzenetére
A gép nálam van (nem az enyém, csak megkértek, hogy valahogy hozzak össze 3-ból 1-t), de nem eredeti táp van hozzá, ezért kellene kiderítenem.
A linkelt leírást megtaláltam Én is, csak abban 3 különböző táp van feltüntetve (65w/90w/120w). Jelenleg egy Akyga táp van itt(ez amúgy működik, le- és kimértem) 19V/4,74A (90W), tehát megegyezik az egyik Asus modellhez adott eredeti táp paramétereivel pontosan.Ami nálam van gép, az fél perc alatt leáll, mert túlmelegszik a CPU(ez ideig be lehet menni a BIOS-ba), 60 fokról indul kapásból és 100 fok felett kikapcsol, a venti pörög próbálja hűteni, 1800RPM-ről indul, aztán 3000RPM fölé is megy, de nem tud mit kezdeni ilyen fokú a melegedéssel.
Hoztak még 2 kiselejtezett ugyanilyen gépet, amikben van alaplap (ugye itt csak CPU csere felejtős), az egyik kuka ránézésre rottyon van az alaplap (meg van repedve, letört RAM foglalat stb), a másik gépben ránézésre ép a deszka (más nem, ki van belezve, repedt a monitor stb).
Kicseréltem az alaplapot erre az épnek látszó alaplapra, de pontosan ugyanazt produkálja, mint az elődje...Most alapvetően 2 lehetőség van:
1. mindkét alaplap/cpu döglött, pont ugyanaz a bajuk
2. 65W-os modell van itt, és nem szeresse a 90W-os tápotAz a baj, hogy ismiknek sincs most valahol elfekvőbe -akár utángyártott- ilyen táp, venni meg nem akarok, mert nem eredetiben is, pont ilyen csatlakozós is 9K-ról indul, eredetiben meg 16K... Ha meg még is az alaplapok szarok, akkor csak a lóvé lett kidobva...
[ Szerkesztve ]
Mindenki tudja, hogy bizonyos dolgokat nem lehet megvalósítani, mígnem jön valaki, aki erről nem tud, és megvalósítja. (Albert Einstein)
Új hozzászólás Aktív témák
Állásajánlatok
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest