- A Moore Threads egy profiknak készült grafikus kártyával bővítette kínálatát
- Szó szerint táptitán a Seasonic legfrissebb üdvöskéje
- Egyedi Ryzent kér a Lenovo a készülő olcsó kézikonzoljába?
- Scuf Reflex Pro kontroller és egyéb Black Ops 6 érdekességek
- Egyelőre a Qualcomm áll jobban az ARM-mal vívott jogi csatában
-
PROHARDVER!
A RAM (az angol Random Access Memory rövidítéseként), magyarul közvetlen hozzáférésű memória. Egy közvetlen elérésű írható/olvasható adattároló eszköz. A RAM tárolja a CPU által végrehajtandó programokat és a feldolgozásra váró adatok nagy részét. Az adatok csak addig maradnak meg benne, amíg a számítógép feszültség alatt van, kikapcsoláskor a benne tárolt adatok elvesznek.
Új hozzászólás Aktív témák
-
kopygege
tag
válasz PROTRON #58846 üzenetére
Köszönöm a gyors választ.
Azért csatoltam a képet, hogy milyen RAM van benne jelenleg, mert ezt szeretném 2GB-osra cserélni. Természetesen próbáltam megkeresni a ráírt paraméterek alapján, de nem sikerült egyértelmű választ kapnom, ezért fordultam hozzátok, akik ehhez jól értetek. -
kopygege
tag
Sziasztok!
Abban kérném a segítségeteket, hogy az Intel AtomN450-es CPU milyen memóriákat támogat? Az itteni adatlap szerint DDR3-at.
Itt viszont azt írják, hogy DDR2-t és itt is.
A Speccy szerint DDR3, a System Information Wiever szerint DDR2 van benne jelenleg.
Itt egy fotó a most benne lévő modulról:
Nem akarok felesleges köröket futni, ezért kérdezem, hogy milyen típusú memóriát vegyek bele?
Előre is köszönöm a segítséget!
-
kopygege
tag
Sziasztok!
Az alaplap típusa ASUS P8H61-M LX.
Van benne két 1333MHz-s 4 Gb-s modul. A BIOS-ban megnéztem, ott a target DRAM 1333MHZ volt, de a biztonság kedvéért manuálisan is beállítottam 1333-ra.
De amikor az AIDÁ-ban megnézem, ott a valódi órajel 667MHZ és csak az effektív 1333.Mi lehet a probléma?
Előre is köszönöm a segítséget!
-
kopygege
tag
Sziasztok!
Előre is elnézést kérek, ha valami hülyeséget mondok/kérdezek. Illetve, a "hogy lehettem ilyen hülye" kérdéskörén már túl vagyok.
Tehát adott egy MSI P965 Neo lap, ami 800Mhz-s ddr2-t csak 2 gb-ig támogat, ezért lecseréltem 677-esekre az alábbiak szerint: Két db (párban adták) 1 Gb-s Transcend modul és egy 2 Gb-s Kingmax modul.
Ha beteszem mind a hármat, akkor csak 3,25 Gbnek (Everest 3.3 Gb-nek) ismeri fel. Külön külön betéve mindegyiknél megvan a megfelelő méret, sőt 2 + 1 is = 3, de amikor bekerül a másik 1 gb-s is, akkor lecsökken a szám az említettre. Ennek alaplap lehet az oka? Adjak túl a 2db 1 gigás modulon és vegyek helyettük egy másik Kingmaxot? Ja és oprendszerem a jó öreg XP.
Előre is minden választ nagyon köszönök!
Új hozzászólás Aktív témák
Hirdetés
- Crucial Overclocking Pro 32GB KIT DDR5 6000MHz CL36 RAM 4x8GB
- SK Hynix 32GB DDR5 5600MHz Laptop RAM!
- Kingston HyperX FURY 16GB (4x4GB) DDR3 1866MHz HX318C10FB/4 Memoria!
- G.SKILL Trident Z DDR4-4400 CL19-19-19-39 1.40V 32GB (4x8GB)
- Corsair VENGEANCE LPX 2x16GB DDR4 3200MHz CL16 - Új, bontatlan - Eladó!
Állásajánlatok
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest