Hirdetés
- Kettő együtt: Radeon RX 9070 és 9070 XT tesztje
- Internet Rádió építése (hardver), és programozása
- Milyen asztali (teljes vagy fél-) gépet vegyek?
- Azonnali informatikai kérdések órája
- AMD Ryzen 9 / 7 / 5 9***(X) "Zen 5" (AM5)
- Kormányok / autós szimulátorok topikja
- Amlogic S905, S912 processzoros készülékek
- AMD Ryzen 9 / 7 / 5 7***(X) "Zen 4" (AM5)
- AMD K6-III, és minden ami RETRO - Oldschool tuning
- OLED TV topic
-
PROHARDVER!
A RAM (az angol Random Access Memory rövidítéseként), magyarul közvetlen hozzáférésű memória. Egy közvetlen elérésű írható/olvasható adattároló eszköz. A RAM tárolja a CPU által végrehajtandó programokat és a feldolgozásra váró adatok nagy részét. Az adatok csak addig maradnak meg benne, amíg a számítógép feszültség alatt van, kikapcsoláskor a benne tárolt adatok elvesznek.
Új hozzászólás Aktív témák
-
Grampy
aktív tag
válasz
fudi2002 #65925 üzenetére
Rendben! Mivel EXPO 6000-en stutterelget, így érdemes levenni 5600-ra? Mert, hogy alap 4800-on hibátlan, de hát nem emiatt vettem 6000-es RAM-okat. Egyébként nincs benne a lapom QVL listáján, persze tudom, hogy ettől függetlenül jó lehet, csak tesztelve nincs hivatalosan.
-
Grampy
aktív tag
Sziasztok!
Az EXPO okozhat mikro stuttereket, pillanatnyi fps beeséseket? Ugyanis az adatlapomon lévő konfigon tolom most az AC-Odyssey játékot, és a topikjában kaptam egy tippet az egyik fórumtárstól, hogy lehet a RAM a ludas. Kikapcsoltam az EXPO-t és 1 óra teszt alatt nem tapasztaltam a korábbi problémákat. Egyébként G.Skill Flare X5 2x16GB DDR5 6000MHZ-ről van szó. Alapon 4800-on ketyeg.
-
Grampy
aktív tag
Sziasztok!
Adott 2x16GB G.Skill Flare X5 DDR5 6000Mhz CL30 memória KIT.
Egy ASRock B650E Steel Legend lapban vannak, Ryzen 9800X3D procival.
Eddig simán ment az EXPO, de tegnap ismételten próbálgattam a lap gyári performance presetjeit, ami PBO+TJmax+CO -allcore hármasból áll. Soha nem volt problémám ezek be és kikapcsolásával. Adtam egy Bios resetet és újraindítás után fekete képernyő+bal felső sarokban vonal aztán csend. Csak a CMOS reset segített, de azóta rendben van, kivéve az EXPO-t. Ugyanis bekapcsolom a BIOS-ban, majd újraindítás után a második képen láthatóan megjegyzi, de az első képen ugyanúgy 4800Mhz-et mutat. Ryzen Master is azt írja nincs az EXPO bekapcsolva. Mi lehet a gond szerintetek? -
Grampy
aktív tag
Sziasztok!
Bővíteni szeretném a memóriát a jelenlegi konfigurációmban.
Lap: Gigabyte B550i Aorus Pro AX
CPU: Ryzen 5 Pro 4650G, ez cserélve lesz 5700G-re
RAM: 2x8GB Crucial Ballistix 3600Mhz (stabilan megy XMP-vel 3600Mhz-n)
- ezeket eladnám, és jönne a helyébe 2x16GB
Mivel mITX-es a lap, és a ház is(Fractal Define Nano S) így csak low profilos memóriák jöhetnek szóba. Ezeket néztem ki:KINGSTON FURY BEAST BLACK 32GB 3600MHZ DDR4 CL18 (2X16GB) (KF436C18BBK2/32)
-vagy ennek a CL16 3200Mhz-es verziójaCORSAIR VENGEANCE LPX BLACK 32GB 3600MHZ DDR4 CL18 (2X16GB) (CMK32GX4M2D3600C18)
-vagy ennek a CL16 3200Mhz-es verziójaFelhasználási terület fotó és zeneszerkesztés.
Ezeknek fényében mit tudnátok javasolni?
Köszönöm! -
Grampy
aktív tag
Sziasztok!
Adott egy Gigabyte Z390 Aorus Pro alaplap, benne egy Intel i9 9900 processzorral(non K), és 2x16GB Kingston HyperX Fury DDR4 3200Mhz-es memóriákkal.
A CPU alapfeszen megy(1.2V) gond nélkül. A memóriák alap 2400Mhz-en mennek(1.2V) gond nélkül. A gondom, hogy mikor a memóriáknál bekapcsolom az XMP-t, ami feltolja 3200Mhz-re az órajelet, ha nem is rögtön, de változóan, volt, hogy több hétig, de volt, hogy csak pár napig ment el hibamentesen, egyszer úgy dönt, hogy mégsem jó neki, és egy BIOS failure képpel indít gép bekapcsolásakor, és visszateszi a memóriákat 2400Mhz-re.
Már úgy is próbáltam, hogy adok a memóriáknak 1.35V-ot, de így sem kajálja.
Mi lehet a gond? Emelnem kellene a CPU Vcore-on is? -
Grampy
aktív tag
Sziasztok!
Adott egy Corsair Vengeance RGB Pro 2x8GB memória KIT. (CMW16GX4M2C3000C15W)
Alaplap Gigabyte Z370 HD3, processzor i7 9700. (1.2V-on megy)
A lap 2666Mhz-ig kezeli OC nélkül a memóriákat.
A BIOS alapjáraton 2133Mhz-en futtatja, és sajnos csak így is stabil.
Próbáltam 2400, és 2666Mhz-en is, fel is áll a rendszer, de időközben kék halált kapok.
Mi lehet a probléma?
Új hozzászólás Aktív témák
Hirdetés
- Formula-1
- Ukrajnai háború
- Path of Exile 2
- The Division 2 (PC, XO, PS4)
- Kettő együtt: Radeon RX 9070 és 9070 XT tesztje
- Politika
- A fociról könnyedén, egy baráti társaságban
- Milyen légkondit a lakásba?
- PROHARDVER! feedback: bugok, problémák, ötletek
- Internet Rádió építése (hardver), és programozása
- További aktív témák...
- BESZÁMÍTÁS! 32GB G.SKILL Trident Z Royal 3600MHz DDR4 memória garanciával hibátlan működéssel
- 2x 16 GB Kingston Fury DDR5-ös RAM leárazás!!!
- GeiL EVO Leggera DDR3-2133 MHz 8 GB CL10 GEL38GB2133C10ADC RAM
- BESZÁMÍTÁS! 32GB G.SKILL Trident Z Royal 4266MHz DDR4 memória garanciával hibátlan működéssel
- BESZÁMÍTÁS! 32GB G.SKILL Trident Z5 RG 8000MHz DDR5 memória garanciával hibátlan működéssel
Állásajánlatok
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest