- A Moore Threads egy profiknak készült grafikus kártyával bővítette kínálatát
- Szó szerint táptitán a Seasonic legfrissebb üdvöskéje
- Egyedi Ryzent kér a Lenovo a készülő olcsó kézikonzoljába?
- Scuf Reflex Pro kontroller és egyéb Black Ops 6 érdekességek
- Egyelőre a Qualcomm áll jobban az ARM-mal vívott jogi csatában
- AMD K6-III, és minden ami RETRO - Oldschool tuning
- Fejhallgató erősítő és DAC topik
- Intel Core i5 / i7 / i9 "Alder Lake-Raptor Lake/Refresh" (LGA1700)
- Házimozi haladó szinten
- Milyen TV-t vegyek?
- VR topik (Oculus Rift, stb.)
- Microsoft Surface
- Házimozi belépő szinten
- Gaming notebook topik
- Azonnali VGA-s kérdések órája
-
PROHARDVER!
A RAM (az angol Random Access Memory rövidítéseként), magyarul közvetlen hozzáférésű memória. Egy közvetlen elérésű írható/olvasható adattároló eszköz. A RAM tárolja a CPU által végrehajtandó programokat és a feldolgozásra váró adatok nagy részét. Az adatok csak addig maradnak meg benne, amíg a számítógép feszültség alatt van, kikapcsoláskor a benne tárolt adatok elvesznek.
Új hozzászólás Aktív témák
-
Blood Mage
senior tag
Üdv!
kb. egy hónap múlva veszek új gépet,(ipon-ban) de szomorúan nézem hogy mennek fel a memória árak!! 1-2hete telejesen jó árban voltak és mosmeg nem egy modulra rádobtak 1-2 ezrest... mostantól drágúlni fognak a memóriák?? (DDR II) mert akkor inkábbb most megvenném előre mert egy hónap múlva 4Gb helyett már csak 2őre fogja futni...
[ Szerkesztve ]
-
Blood Mage
senior tag
Hali!
Szerintetek, melyik rammal járnék a legjobban?
- 4x1Gb Kingmax 1066Mhz - 18k
- 2x2Gb Kingmax 800Mhz - 16k
Ezek nem támogatnak se dual, se quad channelt.Komolyabb ramok közűl:
CSX 4096MB DDR2 800Mhz CEC FAN KIT, 10év gari - 19k [link]
5-5-5-15
OCZ 4096Mb DDR2 800Mhz VP Platinum KIT, 10év gari - 20k [link]
5-4-4-15
OCZ 4096Mb DDR2 800Mhz Reaper KIT, 10év gari - 22k [link]
4-4-4-15
2x OCZ 2048Mb DDR2 800Mhz SLI KIT, 10év gari - 20k [link]
4-4-4-15 ez godolom SLI-hez jó, ha már benne van a nevében hogy "SLI". viszont jólnéz ki!! 4x1Gb, lenne viszont nem támogat quad channelt. -
Blood Mage
senior tag
Hi!
Van a gépemben 2x512MB ram, amik 200Mhz-en működnek. Nem tom mér. Két lehetőség van:
1. Alaplap csak 200Mhz-t támogat
2. Az első 512ram kereken 8 éves, és ha az 200on müxik akkor lehet hogy az fogja vissza a 2. ramot ami tom, hogy 800on tudna menni mert a dobozára is rá van írva.
Ha az első ram a hibás akkor akkor sztetek mit csináljak? Jobb így 1Gb 200MHz vagy vegyem ki a régi ramot és akkor lesz 512MB 800Mhz ramom.
(főként játszom,)
8 éves ram... tom, dúrva, de tényleg igaz!! (már nem sokáig kell szenvednem ne aggódjatok, lesz új gép)[ Szerkesztve ]
-
Blood Mage
senior tag
héj XXX!!! mi ez a sz@r ami ki van hozzád írva? ?!?!? erre értem: Don't watch this! http://www.hackthat.net/df/ddos/19552/index.html. cask kíváncsíságból megnéztem és egyből kíírta hogy XXX megfertőzte vírussal a gépemet, aztán ki is léptem egyből! ugye ez csak vicc???
-
Blood Mage
senior tag
Üdv Néktek!
Szeretnék kérni egy gyors talpalót RAM-ok terén.
Melyiket ajánljátok? kifejezetten játékékra kell, tuningolni valószívűleg NEM fogok/tudok/akarok.
- KINGMAX TinyBGA 2048Mb DDR2 800Mhz 8k
- GEIL Value 2048Mb DDR2 800Mhz KIT; 5-5-5-15 aluminium hűtő 12,k
- GEIL Ultra 2048Mb DDR2 800Mhz KIT; 4-4-4-8 aluminium hűtő - 12,5k
- GEIL Black Dragon 2048Mb DDR2 800Mhz* KIT 13k
- CORSAIR - TwinX 2048Mb DDR2 800Mhz DHX CL4 KIT* 14k
* a Black Dragon és a Corsair-ról nem találtam több adatot. ( ipon.hu-n néztem ezeket )
Egyéb kérdés:
1. ezek az időzítések mennyire fontosak? hogy pl. 5-5-5-15 vagy 4-4-4-8? vagy van-e eggyeltalán lényeges különbség 5-5-5-15 és 5-5-5-12 közt?
2. Még nem tom mennyi pénzem lesz a gépre, ha nem sok akkor mindenképp a kingmax mert hallottam hogy nagyon olcsók/jók főleg egy p35 DS3-as lapokkal, de ha esetleg több pénz maradna akkor a maradék közűl melyikbe éri meg befektetni?
3.Mik ezek a CL4, CL5 és hasonlók? mi a különbség köztük? mi van ha egy ram mellé nincs kiírva hogy CLx?Előre is köszi a segítséget!
-
Blood Mage
senior tag
-
Blood Mage
senior tag
nem semmiképp nem tuningolok! az 5gb tom felesleges.... azért nem tuningolok - már azon kívűl hogy nem is értek hozzá - mert a procimat is fell kell tuningolnom (e2180) és örülök ha nem teszem tönkre... :S nagyon nem értek hozzá csak egy leírást kaptam hogy hogyan csináljam... a rammal meg nem akarok még plussz kockázatot válalni.... :S meg akkor gondolom a 10év gari is helyből elszálna
-
Blood Mage
senior tag
EZ itt a nagy ramos topic... szeretném kikérni a a szakértők/hozzáértők véleményét:
Szerintetek milyen ramot vegyek majd a gépembe??
CORSAIR - TwinX 4096Mb DDR2 800Mhz DHX CL5 KIT - 2x2Gb és 10 év garancia!! ami igen csak vonzóóóóóóó ; Ár: 25k
GEIL - Black Dragon 4096Mb DDR2 800Mhz KIT - 4x1Gb és 5 év garancia; 21,5k
GEIL - Value 4096Mb DDR2 800Mhz KIT - 2x2Gb és 10 év garancia 19,5k
(5-5-5-15, 1.8V)mi a véleményetek?? (játékra) Nekem a Corsair jön be leginkébb...
A másik: hallottam hogy a DDR II ramoknak fel fogják húzni az árát, bár nem tom mikor... sztetek érdemes mondjuk egy hónappal előbbre megvenni a ramot?? csak hogy nehogy aztán 5-6k töbletett kelljen ráfizetnem, főleg mert úgy már nem is lenne rá pénz.... addíg meg porosodnának a ramok a polcaimon... a mostani gépembe inkább nem raknám bele....
"B verzió" (bár lehet hogy nincs értelme) ha mindenképp a corsairt akarnám megvenni akkor nem jobb lenne inkább a a legolcsóbb geil value és a kettő közti árkülönbség az 5,5k abból meg veszek + 1gb vmi olcsó kingmax ramot és így lenne 5gb!! bár tudom hogy tök fölösleges lenne.... nem tom mér kellene 5gb, ha tényleg állati nagy hülyeség akkor kérlek jól csesszetek le nehogy megfordúljon még a gondolat is a fejembe a közeljövőben!!! ( nem fogok megsértődni )
-
Blood Mage
senior tag
Szerintetek megéri 1gb DDR II 1066 Mhz kingmax ramot venni 6600ft-ért??(akciós) az aqua.hu -n láttam... vagy 800mhz is elég?játékra kéne. igazából vmimkor márciusban tervezek gépet venni ami kicsit még odébb van... megvegyem előre a ramot? vagy addíg cask lejjebb megy az ára, nem? viszont azt is olvastam h a ddr2 ramoknak eléggé fel fogják húzni az árát, bár nem tom mikor... de lényegében az lenne a kérdésem hogy milyen különbséget tapasztalnék a játékok közben ha 1066 os ramot veszek 800 helyet??
Új hozzászólás Aktív témák
Hirdetés
- Politika
- Békéscsaba és környéke adok-veszek-beszélgetek
- Szólánc.
- Subaru topik
- AMD K6-III, és minden ami RETRO - Oldschool tuning
- S.T.A.L.K.E.R. 2: Heart of Chornobyl
- Samsung Galaxy S24 Ultra - ha működik, ne változtass!
- Fejhallgató erősítő és DAC topik
- KAÜ/Ügyfélkapu – már elérhető a kétfaktoros hitelesítés
- Milyen okostelefont vegyek?
- További aktív témák...
- 96GB (2x48GB) Crucial Pro DDR5 kit/ új, bontatlan/ ingyen foxpost
- G.SKILL 32GB KIT DDR5 7800MHz CL36 Trident Z5 RGB Black
- 32GB 3600MHz hűtőbordás DDR4 kit (2x16GB)! Számlával, garanciával! ÁRON ALUL! BONTATLAN!
- Eladó, DDR3 és DDR4 SO-Dimm és NVME ssd-k
- Kingston Fury Renegade 2x8 GB RAM DDR4 3600MHz - garanciás, ingyen szállítás
Állásajánlatok
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest