Hirdetés
- 

PROHARDVER!
A RAM (az angol Random Access Memory rövidítéseként), magyarul közvetlen hozzáférésű memória. Egy közvetlen elérésű írható/olvasható adattároló eszköz. A RAM tárolja a CPU által végrehajtandó programokat és a feldolgozásra váró adatok nagy részét. Az adatok csak addig maradnak meg benne, amíg a számítógép feszültség alatt van, kikapcsoláskor a benne tárolt adatok elvesznek.

Új hozzászólás Aktív témák
- 

bobalazs
nagyúr
válasz

neko18

üzenetére
						laptopról van szó. Biosba nincs módja állításnak. Mindenesetre jól megnéztem, hisz én raktam őket bele. 333 Mhz x2 (ddr2 lévén) frekin megy mindkettő. Az egyik 533as a másik 667es. De ha nem lesz gond, akkor az tök jó. Azonban így is elképzelhető hogy lecserlem az egyik modult egy gigásra, másfél gigával jobban lehet gazdálkodni. Köszi a válaszod.
 - 

válasz

neko18

üzenetére
						Én talán 25-ért (ma már csak 21) vettem a 120-as 840 Evo-mat, és mivel úgy terveztem hogy teszt jelleggel megy rá win 8.1 és 7 is, így ketté partícionáltam. Aztán a 8.1-ből sikerült kifaragnom használható rendszert, úgyhogy a másik partíción csak vegyes dolgok vannak, a windows meg elfér a 60-on (15 giga szabad most rajta, de telepítve van rá app is)
Mindegy, nincs más, ami ennyit tudna dobni a rendszer fürgeségén. Nekem is megmaradtak az eddigi vinyóim (640+750), vettem mellé még egy 2 terrásat, de a rendszernek ssd-n a helye
 Egy huszast nagyon megér. - 

- 

eLit-MiLan
őstag
válasz

neko18

üzenetére
						Hello!
Vettem egy CORSAIR 8GB Vengeance DDR3 1600MHz CL9 KIT -et (2×4GB), és amikor kivettem a régit, és beraktam ezt, 1333MHz-en futott. Előző ram-omnak ennyi volt a frekvenciája, de tudtommal az újnak magától 1600MHz-n kellett volna futnia...
Nyugodtan átállíthatom bios-ban 1600Mhz-re? - 

válasz

neko18

üzenetére
						MB az alaplapot jelenti. A RAM modulok túlnyomó többségében nincs hőszenzor, így nem megállapítható szoftveresen a hőmérsékletük; igaz, nem is nagyon kell vele foglalkozni. A lapodban két különböző frekvenciájú és időzítésű modul van, így mindig a gyengébb lesz a korlátozó tényező - jelenleg ez az 1333-as modulod. Némi tuninggal lehet gyorsítani rajtuk, de nézz után tesztekben, hogy a te konfigod esetén milyen alkalmazásokban, mennyi pluszt hoz a magasabb freki például.
 - 

Monyos
aktív tag
válasz

neko18

üzenetére
						Megint átmentem és a tulaj mondta, hogy amikor nem volt kép, ő csak kikapcsolta és azóta nem nyúlt a géphez. Én bekapcsoltam és elsőre indult hibátlanul, képpel ,ahogy kell.
Bárhogy próbáltam, nem tudtam újra előhozni a hibajelenséget ( kihúztam a tápot, kivettem/visszaraktam a memóriákat, pár bekapcs. próba), minden alkalommal szépen indult a gép.
Érdekes eset, de valószínűleg daa-raa-nak volt igaza és csak valami por került rossz helyre. - 

törölt tag
válasz

neko18

üzenetére
						AutoCAD esetén még senkitől sem hallottam, hogy számított volna a RAM-ok órajele, ahogy Blendernél sem igazán. Kitömörítésnél meg mindig is a lemezalrendszer volt a szűk keresztmetszet. BEcsomagolásnál számít valamennyit, de messze nem órajelarányosan. [link]
Miért számítana tuningoltnak az 1600MHz? Kezdetektől része a DDR3 szabványnak. Ma meg már a DDR3-2133 is szabványos.
Az IGP ha aktív, akkor használni is fogja a rendsezrmemóriát. Csak abban az esetben lehet ezt letiltani, ha van saját (SidePort) RAM-ja. Na ez viszont a mai lapok esetében nagyon nem jellemző. Az AMD 780G/790GX/880G esetén fordultak elő ilyen megoldások.

Új hozzászólás Aktív témák
- Miért nem tűnik el soha a kalózkodás?
 - „Új mérce az Android világában” – Kezünkben a Vivo X300 és X300 Pro
 - RTX támogatással érkezik a Directive 8020
 - Milyen alaplapot vegyek?
 - Milyen processzort vegyek?
 - Hogy is néznek ki a gépeink?
 - Kuponkunyeráló
 - One otthoni szolgáltatások (TV, internet, telefon)
 - Gaming notebook topik
 - RAM topik
 - További aktív témák...

- G.Skill Ripjaws S5 32GB 2x16gb kit 6400mhz CL32!! GARI: 2026.06.-ig.Alacsony profilú,hütőbordás!
 - SK Hynix 8 GB DDR5 5600MHz SO-DIMM
 - BESZÁMÍTÁS! 64GB(2x32GB) Kingston Fury Beast 3200MHz DDR4 memória garanciával hibátlan működéssel
 - 32 GB-os DDR5 laptop RAM garanciával
 - Corsair Vengeance DDR5 16 GB / 5200MHz / 2x8

- Honor 400 5G 256GB, Kártyafüggetlen, 1 Év Garanciával
 - Jo Nesbo: LEOPÁRD (nem olvasott)
 - Dell USB-C dokkolók: (K20A) WD19/ WD19S/ WD19DC + 130W, 180W, 240W töltők
 - HIBÁTLAN iPhone 12 Pro Max 128GB Blue -1 ÉV GARANCIA - Kártyafüggetlen, MS3376, 100% Akkumulátor
 - Magyar Logitech G915 Billentyűzet lehet +33.000.- Ft ból

Állásajánlatok
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest
Cég: Promenade Publishing House Kft.
Város: Budapest

Egy huszast nagyon megér.

fudi2002