-
PROHARDVER!
A RAM (az angol Random Access Memory rövidítéseként), magyarul közvetlen hozzáférésű memória. Egy közvetlen elérésű írható/olvasható adattároló eszköz. A RAM tárolja a CPU által végrehajtandó programokat és a feldolgozásra váró adatok nagy részét. Az adatok csak addig maradnak meg benne, amíg a számítógép feszültség alatt van, kikapcsoláskor a benne tárolt adatok elvesznek.
Új hozzászólás Aktív témák
-
weri
senior tag
válasz
sestertius
üzenetére
Közben meg tudtam változtatni a rendelést, így a low profilos verziót kapom. [link]
-
pellesmartin
tag
válasz
sestertius
üzenetére
Köszönöm a választ!
És így használhatnám dual channelbe,vagy nem?
Ha nem dual channelbe használom akkor jó lesz egy olyam RAM is ami nem nagyon egyezik? -
04ahgy
nagyúr
válasz
sestertius
üzenetére
Sajnos simán lehet, hogy nem szereti, de én a várakozás mellett lennék, mert javíthatják BIOS frissítéssel. Írj a gyártói supportnak, hogy a te RAM-oddal fagy, másik márkával jó. Hátha kiadnak hirtelenjében egy frissítést. Olyan is volt már, hogy mailben küldenek beta BIOS-t.
(#34611) t.imi: ott a kutya elásva. Felülről lefele 9-9-9-27 6-41-12-6 elsődleges időzítést lőj be, a másodlagosak meg legyenek: 10-3-6-6-6-160ns-7,8ms-2T. És így próbáld 1600MHz-en. Az ASUS lapok a mellékidőzítéseket legendásan szűkre veszik alapból.
HGyu
-
válasz
sestertius
üzenetére
DDR2-es chipek valahol 60 fok fölött hibáztak anno, amikor tapostam a belüket extra magas feszeken. Ha nem hibáznak (tehát nem indul újra a gép váratlan pillanatokban, nincs kékhalál terhelés alatt, stb.), akkor nem kell emiatt aggódnod. Ha hibáznak, akkor célszerű valami aktív hűtést fabrikálni rájuk.
Én anno, 2006-ban így oldottam meg, de vannak már normális, gyári megoldások

-
válasz
sestertius
üzenetére
Ha az alaplapodra köthetők szenzorok, akkor kis barkácsolással megoldható a dolog - a vékony kis szenzort berakod a chip és a hűtőborda közé a RAM-on, és utána már egész pontosan tudod mérni. RE3-ra 3 db ilyen szenzor van, de a RAM-ot nem tartottam szükségesnek mérni velük.
Új hozzászólás Aktív témák
- Eladó Samsung Galaxy S23 8/256GB / 12 hó jótállás
- Apple iPhone 14 / 128GB / Kártyafüggetlen / 12HÓ Garancia / Akku: 85%
- BESZÁMÍTÁS! MSI B450 R5 5600X 32GB DDR4 512GB SSD RTX 3080 10GB RAMPAGE Shiva Cooler Master 750W
- Bomba ár! Lenovo X1 Carbon 4th: i5-6GEN I 8GB I 512SSD I 14" FHD I HDMI I Cam I W11 I Gari
- Telefon felvásárlás!! iPhone 14/iPhone 14 Plus/iPhone 14 Pro/iPhone 14 Pro Max
Állásajánlatok
Cég: BroadBit Hungary Kft.
Város: Budakeszi
Cég: ATW Internet Kft.
Város: Budapest

fudi2002