Hirdetés
- Olyan lesz a Térkép, mint a segítőkész haver az anyósülésen
- Alaposan kitolhatod az Steam Deck üzemidejét egy új funkcióval
- Lassú lett a PC? Micsoda meglepetés: egy Windows frissítés lehet a ludas
- PlayStation 5 nélkül kínál PlayStation 5 játékokat a Sony
- Bekrepáltak a régebbi Forzák az NVIDIA új drivereivel
- Fejhallgató erősítő és DAC topik
- Azonnali informatikai kérdések órája
- Szünetmentes tápegységek (UPS)
- Milyen asztali (teljes vagy fél-) gépet vegyek?
- Fujifilm X
- Kormányok / autós szimulátorok topikja
- Intel Core i5 / i7 / i9 "Alder Lake-Raptor Lake/Refresh" (LGA1700)
- Sony MILC fényképezőgépcsalád
- HiFi műszaki szemmel - sztereó hangrendszerek
- Pánikban a világ a Radeon RX 5000 és 6000 sorozat támogatása miatt
-
PROHARDVER!
A RAM (az angol Random Access Memory rövidítéseként), magyarul közvetlen hozzáférésű memória. Egy közvetlen elérésű írható/olvasható adattároló eszköz. A RAM tárolja a CPU által végrehajtandó programokat és a feldolgozásra váró adatok nagy részét. Az adatok csak addig maradnak meg benne, amíg a számítógép feszültség alatt van, kikapcsoláskor a benne tárolt adatok elvesznek.
Új hozzászólás Aktív témák
-
Birsinator
tag
válasz
Rover623
üzenetére
Köszönöm, a megértő választ, és bocsánatért esedezem, ha kérdésem azt sugalmazta, hogy kételkedtem az állítás valódiságában, miszerint csak multimeterrel tudom megnézni a memóriáknak adott felszültséget.
Kérdésem naívitása abból fakad, hogy számomra nehezen felfogható, hogy manapság mikor midenféle szenzorral telepakolják az alaplapokat és minden számtech kütyüt, akkor pont egy ilyen szerintem lényeges dolognál nem létezik mérési lehetőség.
Legközelebb mielőtt bármit kérdezni fogok, körbetanulmányozom az összes szakirodalmat mind elektronikus, mind nyomtatott formában, és csak azután fogok kérdezni, miután már biztos vagyok benne, hogy tudom a megoldást.
És ígérem nem fogok többszöri rákérdezéssel megbizonyosodni arról, hogy amit egy szakmai fórumon ír az egyik nagyrabecsült tag, az valóban a teljes igazságot tükrözi e vagy sem.
Valamint leteszem a nagyesküt, hogy újoncként nem fog hajtani a kényszer, hogy megtaláljam a megoldást problémáimra, és a könnyeb utat választva nagyobb tudású tapasztaltabb emberek tanácsát kérjem, hanem saját utamon járva magam fogom kitapasztalni, hogy mit, hogyan és miért csináljak, illetve ne csináljak.
A fenti esküvel egyidőben fogadom, hogy az így megszerzett tudást arra méltatlan újoncoknak átadni nem fogom.
Új hozzászólás Aktív témák
- A fociról könnyedén, egy baráti társaságban
- A lapkakészlet és az akku különbözteti meg a Motorola Edge 60 és Edge 60 Pro-t
- Kávé kezdőknek - amatőr koffeinisták anonim klubja
- Óra topik
- Honor 200 - kétszázért pont jó lenne
- Fejhallgató erősítő és DAC topik
- Azonnali informatikai kérdések órája
- Horgász topik
- Suzuki topik
- Kecses és filléres Apple Watch klón a Redmitől
- További aktív témák...
- HP Pavilion 15-eg2002nh - 15.6" FullHD IPS - i5-1235U - 16GB - Win11 - 512GB SSD - Garancia - MAGYAR
- 13-14" Új és használt laptopok , üzletitől a gamerig , kedvező áron. Garanciával !
- Azonnali készpénzes nVidia RTX 4000 sorozat videokártya felvásárlás személyesen / csomagküldéssel
- Asus Zenbook 13 laptop
- BESZÁMÍTÁS! ASRock B650M R7 7700 32GB DDR5 1TB SSD RX 9070 XT 16GB be quiet! Pure Base 500 FX 750W
Állásajánlatok
Cég: Laptopműhely Bt.
Város: Budapest
Cég: Promenade Publishing House Kft.
Város: Budapest
fudi2002