- Autós kamerák
- Nikon Z MILC fényképezőgépcsalád
- Fujifilm X
- Samsung Galaxy Tab S11 - tizenegyes
- Intel Core i5 / i7 / i9 "Alder Lake-Raptor Lake/Refresh" (LGA1700)
- Felszállni készülő drón? Nem, nyitott In Win "ház"!
- Gaming notebook topik
- Kormányok / autós szimulátorok topikja
- Hisense LCD és LED TV-k
- A Mátrix Androidot futtat, a Samsung kezében a csatlakozó
-
PROHARDVER!
A RAM (az angol Random Access Memory rövidítéseként), magyarul közvetlen hozzáférésű memória. Egy közvetlen elérésű írható/olvasható adattároló eszköz. A RAM tárolja a CPU által végrehajtandó programokat és a feldolgozásra váró adatok nagy részét. Az adatok csak addig maradnak meg benne, amíg a számítógép feszültség alatt van, kikapcsoláskor a benne tárolt adatok elvesznek.
Új hozzászólás Aktív témák
-
törölt tag
válasz
spleenszuru #61284 üzenetére
Kikapcsolt XMP-vel, manuális 3600 MHz mellett is pont ugyanez a helyzet. Nem a RAM szempontjából van OC (tuning), hiszen egy 3600MHz-es RAM-ot vettél, aminek bírnia kell a gyári órajelet, hanem a processzor memóriavezérlője szempontjából, aminél viszont nincs garancia arra, hogy a 3200 MHz helyett elbírja a 3600 MHz-et is.
-
ricsip
addikt
válasz
spleenszuru #61284 üzenetére
Passz, csak erre a gyakori tévedésre reagáltam:
A ram nincs tuningolva, az XMP profilja van csak bekapcsolva a biosban.
De, az XMP az tuning. Gyári tuning, de akkor is tuning. Én se tudtam mikor 3 éve új ryzen 3000-es gépet rakattam össze a bolttal, csak mikor jöttek a nem-bootol a gép, fekete képernyő hibák, akkor világosodott meg. Én is azt hittem, hogy ha pontosan annyin járatom a ram-ot, mint amennyit a dobozán írnak nagy betűkkel, azt bőven biztonságosan, és minden körülmények között fogja tudni. Hát ez nem teljesen igaz így ebben a formában.
Új hozzászólás Aktív témák
- Újszerű HP 14s-dq5001nh - 14"FHD IPS - i5-1235U - 16GB - 512GB - Win11 - Magyar - Garancia
- Fotó állvány eladó
- FELVÁSÁRLÁS A GYŐRÚJBARÁTI BOLTUNKBAN!
- HP 14 Elitebook 640 G10 FHD IPS i5-1345U vPro 10mag 16GB 512GB SSD Intel Iris XE Win11 Pro Garancia
- Alkalmi ár! Gamer Notebook! Acer Nitro 15 - I7 11800H / RTX 3060 / 16GB DDR4 / 512 SSD + 1TB HDD
Állásajánlatok
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest
Cég: NetGo.hu Kft.
Város: Gödöllő