Hirdetés

Keresés

Új hozzászólás Aktív témák

• Albigator

őstag

válasz koko52 #55275 üzenetére

2*16 Giga Aegissel van tapasztalatod?
    Azzal nehézkesebb az OC mint a 2*8-al?

Pár napja jött meg az occó kit (3000C16D-32GISB) és a gyári XMP profilján nem tudok sehogy sem javítani.
    DRAM calculátort valóban megtapasztaltam, hogy csak egy "saccoló" tényleg csak iránymutató progi.
    Hynix AFR chippel szerelt a kicsike és amit javasolt a calc, 3200 CL16-on több ALT értékkel és különböző feszültségekkel próbálkozva sem stabil (1.4V fölé nem is tudok menni). Simán ha csak az órajelet emelem, időzítések az XMP profilból maradnak (16-18-18-36) , többi érték auton hagyva is memtest alatt hibát dob.
    Szóval sehogy nem jön össze a mem tuning, pedig ma még BIOS-t is frissítettem, 0.0.7.2 AGESA--> 1.0.0.2 AGESA van újból. De sajnos ugyanaz a helyzet.

Hynix CJR-el szerelt Predatorom ehhez képest kezes bárány...

• kasa85

őstag

válasz koko52 #55275 üzenetére

Az a vicc,hogy van a Bioszban egy kalkulátor,vagy is hőmérő,feszmérő.
    A feszmérő 1.38V ot ír pedig le vittem már 1.34 V re a DDR4 ramok feszkóját :F
    Érdekes nem tudom ezt pontosan méri e,de a 1.34,és az időzítést amit megadtál 3 óra 30 percig 4pas ig stabilak voltak a ramok.
    Vagy is memtestel bootolva.
    IBT vel teszteltem 20 percig ami fűtött mint a kazán,de stabil volt ott is.
    Remélem nem hülyül meg a rendszer.
    F4 es biosz van fent a profilomban látott lapon a többi instabil azzal kaptam kékhalálokat ezzel lekopogom még nem.
    1.26V Vcore fesz a Ryzen 2700X nek 3,825GHz en megy szépen ezzel ment le a teszt adtam 0.67 feszkót.
    A gép fontosabb részei egyik sem megy 80C fok fölé izzadós melegben sem.
    A hídra gondolok ami a procinál van a vram cmos vagy mi ami melegszik,és a proci.
    Max IBT vel 176Gigaflops,és 76C fokot kaptam míg a híd 80C fokot ami 120C fokig van hitelesítve.
    El sem merem képzelni auton mennyire bekóstolná a 90C fokot a proci ami 90 valós plus 10 vagy is 100 a nem valós védelmi érték.

Új hozzászólás Aktív témák