- Stratégiai biztonsággal védekeznek a dráguló memóriák ellen a gyártók
- 5.1, 7.1 és gamer fejhallgatók
- ThinkPad (NEM IdeaPad)
- Milyen videókártyát?
- iPad topik
- Itt a Valve GŐZGÉP — Steam Machine, mi vagy te? 🧐
- Apple MacBook
- AMD Navi Radeon™ RX 7xxx sorozat
- ARC vs eARC — Ilyet is tud a HDMI-d? 🤨
- Vezeték nélküli fülhallgatók
-
PROHARDVER!
A RAM (az angol Random Access Memory rövidítéseként), magyarul közvetlen hozzáférésű memória. Egy közvetlen elérésű írható/olvasható adattároló eszköz. A RAM tárolja a CPU által végrehajtandó programokat és a feldolgozásra váró adatok nagy részét. Az adatok csak addig maradnak meg benne, amíg a számítógép feszültség alatt van, kikapcsoláskor a benne tárolt adatok elvesznek.
Új hozzászólás Aktív témák
-
Albigator
őstag
válasz
koko52
üzenetére
2*16 Giga Aegissel van tapasztalatod?
Azzal nehézkesebb az OC mint a 2*8-al?Pár napja jött meg az occó kit (3000C16D-32GISB) és a gyári XMP profilján nem tudok sehogy sem javítani.
DRAM calculátort valóban megtapasztaltam, hogy csak egy "saccoló" tényleg csak iránymutató progi.
Hynix AFR chippel szerelt a kicsike és amit javasolt a calc, 3200 CL16-on több ALT értékkel és különböző feszültségekkel próbálkozva sem stabil (1.4V fölé nem is tudok menni). Simán ha csak az órajelet emelem, időzítések az XMP profilból maradnak (16-18-18-36) , többi érték auton hagyva is memtest alatt hibát dob.
Szóval sehogy nem jön össze a mem tuning, pedig ma még BIOS-t is frissítettem, 0.0.7.2 AGESA--> 1.0.0.2 AGESA van újból. De sajnos ugyanaz a helyzet.Hynix CJR-el szerelt Predatorom ehhez képest kezes bárány...
-
kasa85
őstag
válasz
koko52
üzenetére
Az a vicc,hogy van a Bioszban egy kalkulátor,vagy is hőmérő,feszmérő.
A feszmérő 1.38V ot ír pedig le vittem már 1.34 V re a DDR4 ramok feszkóját
Érdekes nem tudom ezt pontosan méri e,de a 1.34,és az időzítést amit megadtál 3 óra 30 percig 4pas ig stabilak voltak a ramok.
Vagy is memtestel bootolva.
IBT vel teszteltem 20 percig ami fűtött mint a kazán,de stabil volt ott is.
Remélem nem hülyül meg a rendszer.
F4 es biosz van fent a profilomban látott lapon a többi instabil azzal kaptam kékhalálokat ezzel lekopogom még nem.
1.26V Vcore fesz a Ryzen 2700X nek 3,825GHz en megy szépen ezzel ment le a teszt adtam 0.67 feszkót.
A gép fontosabb részei egyik sem megy 80C fok fölé izzadós melegben sem.
A hídra gondolok ami a procinál van a vram cmos vagy mi ami melegszik,és a proci.
Max IBT vel 176Gigaflops,és 76C fokot kaptam míg a híd 80C fokot ami 120C fokig van hitelesítve.
El sem merem képzelni auton mennyire bekóstolná a 90C fokot a proci ami 90 valós plus 10 vagy is 100 a nem valós védelmi érték.
Új hozzászólás Aktív témák
- Pulzust is mér az Apple AirPods Pro 3
- Milyen routert?
- Stratégiai biztonsággal védekeznek a dráguló memóriák ellen a gyártók
- Samsung kuponkunyeráló
- 5.1, 7.1 és gamer fejhallgatók
- Kínai és egyéb olcsó órák topikja
- Érkezik az élőszereplős Far Cry sorozat az FX-től
- Linux kezdőknek
- Háztartási gépek
- GoodSpeed: Márkaváltás sok-sok év után
- További aktív témák...
- CORSAIR VENGEANCE LPX 16GB (2 x 8GB) DDR4 DRAM 3200MHz C16
- G.SKILL Trident Z RGB 64GB (2x32GB) DDR4 3600MHz CL18 - Garancia
- Corsair VENGEANCE LPX 2x16GB DDR4 3200MHz CL16 - Új, bontatlan - Eladó!
- Samsung 2x16GB DDR5 5600MHz SODIMM memória - teljesen ÚJ!
- Trident Z5 RGB DDR5-7200 CL34-45-45-115 1.40V 32GB (2x16GB)
- ÁRGARANCIA!Épített KomPhone i9 14900KF 64GB RAM RTX 5090 32GB GAMER PC termékbeszámítással
- Frederick Forsythe: Isten ökle (nem olvasott)
- Gamer PC-Számítógép! Csere-Beszámítás! R5 5500 / RX 5700XT 8GB / 32GB DDR4 / 500GB SSD
- REFURBISHED - Lenovo ThinkPad 40A9 USB-C Dock (ELKELTEK) - CSAK RENDELÉSRE
- Számlás!Steam,EA,Epic és egyébb játékok Pc-re vagy XBox!
Állásajánlatok
Cég: BroadBit Hungary Kft.
Város: Budakeszi
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest

fudi2002