Hirdetés

Keresés

Új hozzászólás Aktív témák

• janos666

nagyúr

válasz ÁdiBá #43968 üzenetére

Ezt már neked kell kitalálni.
    Legjobb ha olyan programmal tudod tesztelni, ahol neked a legfontosabb a sebesség.

Én nem is nagyon teszteltem soha a RAM beállításokat a Core Exxx generációk óta, mert mindenhonnan azt hallottam, hogy legtöbbször majdnem tök mindegy a benchmarkokon kívül, és az alaplapom nem túl baráti memóriatuning téren. Ad kismillió beállítást, amit kézileg babrálhatnék, de ha Auto-n hagyom, akkor néha nagyon fura dolgokat választ, mikor oda-vissza mászkálok a frekvenciák közt vagy állítgatom az alap időzítéseket. Tehát általában az volt a teszt, hogy piszkáltam egy kicsit valamit, hamarosan kifagyott, aztán kellett egy komplett CMOS clear és mehettem vissza oda, amit a matrica ír, mert akkor szerencsére használható beállításokat talál a matricáról átpötyögött értékek mellé, ha reset után azonnal beütöm, később már nem nagyon.

Csak emitt fontolgatom most a Haswell-re váltást, mert már bánom, hogy Asrock alaplapot vettem, csak mikor váratlanul elszállt a régi, akkor nem betervezett kiadásként spóroltam, ahol tudtam. Ezen a lehetetlen tuningon kívül más kellemetlenség is van vele (pl. 290(X) VGA-kkal nem látni a post képernyőt, így konfigolni sem lehet csak ha átdugom a kijelzőt az alaplapi csatira, de ahhoz is bekapcsolva kell tartani az iGPU-t, ami lecsíp egy poicit a RAM-ból és felesleges plusz eszköz a hardware/driver listákon). Illetve érdekes, hogy nyugis feszültségen is 4.5Ghz-t megy benne a 2500K, de sokkal magasabb feszültségen sem veszi be a 4.6Ghz-t.

Új hozzászólás Aktív témák