- Vezeték nélküli fülhallgatók
- Fejhallgató erősítő és DAC topik
- Vezetékes FEJhallgatók
- Milyen TV-t vegyek?
- Nyárbúcsúztató hardvermix
- Milyen asztali (teljes vagy fél-) gépet vegyek?
- A 3D V-Cache és a rengeteg memória lehet az új PlayStation fő fejlesztési iránya
- NVIDIA GeForce RTX 5080 / 5090 (GB203 / 202)
- Intel Core Ultra 3, Core Ultra 5, Ultra 7, Ultra 9 "Arrow Lake" LGA 1851
- Milyen videókártyát?
-
PROHARDVER!
A RAM (az angol Random Access Memory rövidítéseként), magyarul közvetlen hozzáférésű memória. Egy közvetlen elérésű írható/olvasható adattároló eszköz. A RAM tárolja a CPU által végrehajtandó programokat és a feldolgozásra váró adatok nagy részét. Az adatok csak addig maradnak meg benne, amíg a számítógép feszültség alatt van, kikapcsoláskor a benne tárolt adatok elvesznek.
Új hozzászólás Aktív témák
-
dezz
nagyúr
válasz
Gyuri27 #4727 üzenetére
Nem találtam, de egy vidéki üzletben van. Csak nem tudom, érdemes-e hozatni.
Most Bp.-en is árulnak olyat, aminek a dobozának a hátuljára kisbetűvel ez van írva: "DDR333/400, CL2.5", csakhogy ezen lassabb csipek vannak, mint a képen láthatón, és elvileg gyárilag is 3-4-4-es 200MHz-en.Egyébként az milyen dolog, ha pl. Samsung, stb. chipes, de névtelen, vagy Hiviwell (vagy mi) modulokat Samsungnak, stb. adnak el?
-
zolee0307
őstag
válasz
Gyuri27 #4381 üzenetére
Megnéztem a gigabyte memory support list-et és ott az alaplapomhoz és ott a két corsair 1 gb modulhoz az alábbiakat írja:
-cm2x1204-8500c5
-cm2x1024-6400c4
Most szvsz a második felene meg az xms2-hőz, de amit nézte cl5-ös a listában meg a c4 az gondolom a cl4-es időzítés.Én a corsairt szeretném, mert az 24 k, a kingmax meg 29k. Viszont a pcx szerint nekik jól működik az alaplapom a memóriáimmal. Hogy lehet ez? Mert nekem a memtest mindíg hibát írt ki. Ráadásul a pcx szerint mind a két alkatrész más konfigban is jól működik
-
-
Kartács
aktív tag
válasz
Gyuri27 #4359 üzenetére
Oks végülis engem inkább a Geil érdekel és több havernak is az van és megbízhatónak tartják és jól muzsikál a gépük vele...
Erről a Black Dragon Kit ről tud vki vmit vagy csak a világító süsüktől drágább? (néhol)Mert 1ik helyen
Geil - Black Dragon 2GB Dual Kit (2x1GB) PC6400 800MHz 5-5-5-15 - 35,880 Ft
amit meg linkeltél ott
Geil - DDR-2 2048Mb /800 KIT Black Dragon Series (CAS 4-4-4-12) - 18,600 FtAzért ekkora árkülönbséget még énsem láttam o.O
Max megrendelem aztán meglátjuk, hogy kamu v. mi a manó van itt....
Szóval BD Kit tud vmivel többet? -
Saviola77
csendes tag
válasz
Gyuri27 #4334 üzenetére
Van belőle igen. Viszont, ami megy cl5-ben az cl4-ben is megy, mert beteszteltettem személy szerint. Viszont tuning esetén marad a cl5 és azért 900-ra fel lehet tolni.
Én is érdeklődöm ilyen ram iránt egyébként.... nekem e6750 és p5k menne mellé. Azért 900-nál lenne 3600mhz-en a procim az remek lenne. A gond az lehet, hogy nem minden alaplappal klappol fullosan a 4 modul.
Érdemes ilyet venni??? Mármint Geil Black Dragon Kit 4*1giga???? -
Pietrosz
addikt
válasz
Gyuri27 #4268 üzenetére
Ne legyél már ilyen izé, már bocs
Ott van a honlapon, hogy giga 965P S3 lapban mit hogy kell állítani, hogy menjen. Egyszerűen arra kell hivatkozni, hogy neked is olyan van, beállítottál mindent és mégse megy.(Ellenőrizzék, ha tudják, ha ők is szemétkedhetnek, akkor én is) (Nekem pont ilyen lapom volt, és a honlapon írt beállításokkal tényleg ment is rendesen) Tehát ha a ram nem hibás, azaz bírja az 1066-ot, akkor simán menni fog, nincs semmiféle inkombatibilitás, stb. Azóta nálam ugyanaz a ram P35-ben is simán megy. Ez alapján számomra egyértelmű, hogy ha másnak nem megy, akkor
a, egyszerűen lámák, és nem bírják beállítani a biost rendesen
b, hibás a ramjuk, nem bírja az 1066-ot. -
VaniliásRönk
nagyúr
válasz
Gyuri27 #4274 üzenetére
Havernak szintén Freezer volt a KN9-én, majd egy évig semmi baj nem volt vele, haver eladta a haverjának (inkább nem minősítem a kedves vevőt), visszarakta a hűtőt ami azonnal letörte a keretet, a környezetemben másik három Freezernek bezzeg esze ágában sincs letörni a keretet, mondjuk mindegyiket én szereltem fel...
A 6600-at 10 év múlva is emlegetni fogják, mikor már azt se tudják mi volt, mást azóta sem tudnak felhozni, de az Inno akkor is sz@r. Pl. legutóbb az ASUS X1950Pro-iról olvastam hogy kb. a felüket garanciában kell cserélni, erre mégsem harap senki.
Az hogy melyik gyártónak hány ballépését és mennyire jegyzik meg, az leginkább attól függ hogy milyen erős a marketingosztálya... -
Telefunen
őstag
válasz
Gyuri27 #4268 üzenetére
Ok, én a ramokat Giga P35-ben nézem, ami meglepő módon ott van a támogatott alaplapok között (tényleg meglepő, mert sem az ASUS, sem az ABIT p35-ös lapjai nincsenek ott). 3-4k egy <10K árú modul esetében korántsem elhagyagolható, ráadársul elég sok embernek szüksége van az 1066MHz-re (hogy tuninggal, 1:1-ben, 533-as FSB-ig ne a ram legyen a korlát). A terméktámogatás tényleg kiábrándító.. nagyon dzsunka hangulat fogja el az embert ha a Kingmax honlapján jár
-
VaniliásRönk
nagyúr
válasz
Gyuri27 #4237 üzenetére
Nekem 800-as van, de mikor vettem akkor épp a 800-asokat fikázta mindenki, hogy 830-at sem mennek agyonfeszelve sem. Ehhez képest nálam most 900-on mennek vígan CL4-ben, további még nem néztem.
Visszakerestem pár 100 hsz-ig, a hsz-ek egyik fele kérdés, a másik meg fika, FehérHolló hosszas elemzése volt az egyetlen ''kézzelfogható'' infó a Kingmax DDR2-eseiről... -
FireKeeper
nagyúr
-
kisa8800
tag
válasz
Gyuri27 #4224 üzenetére
Arra már rájöttem hogy a 6400 sorozat de azon belül melyik azt nem tom. Nyilván ahhoz a hütést lekéne szedni róla és megnézni mi lapul alatta. Ez esetleg azt jelenti hogy a legszarabb esetben nem visszi a 900-at cl5-ben? De ha mégis kiakarom próbálni megkora fesszel ugorjak neki? Most 800-on megy cl4-ben 2.1 feszel,everest szerint 4-4-4-13-at csak533-nál tudja. És ha mégis összejönne mi a jobb? cl4 800 vagy cl5 900 ugy hogy a proci 3200 helyett 3600-on szalad.
-
Dr.Én
veterán
válasz
Gyuri27 #3994 üzenetére
Aha
Asszem az lesz hogy veszek inkább ugyanolyan ramot.(1GB-osat)
Amugy megnéztem az idözitéseket és nem smakkol teljesen, tényleg van eltérés.Föleg a PQI-nál, de nem tudtam állitani az alaplapomon(asus P5P800SE)
UI.:Inkább kivettem a 2*512MB-os ramot mert fagyást tapasztaltam.
[Szerkesztve] -
CséZé
őstag
válasz
Gyuri27 #3957 üzenetére
Na akkor gondolkodom ezen is...de a húzást nem úgy értettem h über-brutál módon hanem egy kicsit ESETLEG de új gépem lesz és nem akarom azt fél éven bell nagy mértékben húzni, remélem érted amit mondok
Igazából az nem is lenne nagyon fontos h mennyit lehet rajta húzni de mindenkitől úgy hallom h a Geil Ultra jó választás. Főleg ha nem is arra kell h húzzam.
-
Mankó
veterán
válasz
Gyuri27 #3673 üzenetére
Volt már nekem 800+-os A-data. Ugyanúgy 460-ig tudtam húzni, mint a Kingmax 800asokat. Persze egy Kingmax 1066+-al más lenne a helyzet, dehát majdnem mindenkinek számít az ár.
Nem rossz a Kingmax, csak rá kell jönni, hogy mi kell neki. Lehet nekem is csak az a gond, hogy kevés vagy sok neki a 2.1V.
A beállítással nem lehet gond? Alapon szeretném a procit hajtani: 266-on, a memót pedig 1066on a gyári szerint. Kiváncsiságból. -
LuXAA
csendes tag
válasz
Gyuri27 #3669 üzenetére
2.15V-ot adtam a moduloknak, addig mukodott is frankon 1000Mhz-en amig csak 2x1GB volt benne.
De 4x1GB sehogysem akar 1000-en menni, gep elindul vele, de a windows mar nem. Direkt ezert vettem azonos memoriakat, erre hat beszivtam.
A legujabb bios van fent, szoval ez sem lehet a gond. Az idozitesek is 5-5-5-15.
Everest szerint igy kb 10-15%-kal lassabb az olvasas/iras. Megeri vele egyaltalan bajlodnom? Gyakorlatban fogom ezt a minusz 200Mhz-et erezni? -
-
-
elfelejtette
veterán
válasz
Gyuri27 #3271 üzenetére
Nálam mindkét sorozatból volt egyszerre, és mindkettő Winbond chippel volt szerelve. Egyik sem szerette a cl3-at, de 2.5-5-5-10 időzítéseken 490-ig mentek egy AsRock lapban úgy, hogy max. 2.6V-ot tudtam nekik adni. 2.7V fölött valszeg vitték volna az 500-at. 400-on viszont simán mentek 2-3-3-5 1T időzítésen!
(Sajna S754 Sempi mellett szolgáltak, így a dual lehetőségéről nem tudok nyilatkozni.)
Üdv. -
Mz/ts250@300
tag
válasz
Gyuri27 #3267 üzenetére
Ezer bocs rossz sorszámot másoltam ki
Nekifutok mégegyszer:
Van egy Kingmax super ramom (MPXC22F-38KT3R)512mb ddr
Lenne hozáá egy (MPXC22D-38KT3R)512mb ddr
Az idözitések is megegyeznek ,a memoria elrendezése is 8x32mb.
Ezek menének dualba,egy Acer 865-ös lapban?
Az az 1 betű eltérés mi lehett?
Üi:Mindegyik kétoldalas,
de az elsőre nem találtam rá a Kingmax oldalán
[Szerkesztve] -
Új hozzászólás Aktív témák
Hirdetés
- Akció! Újra Gamer EGEREK! Glorious , Endgamer XM1R , Nibio
- Számlás!Steam,EA,Epic és egyébb játékok Pc-re vagy XBox!
- 20+ típus HP üzleti laptopok Elitebook, Probook, Zbook 8-13. gen gar.
- Eredeti DELL 240W töltők (LA240PM160)
- ÁRGARANCIA!Épített KomPhone Ryzen 7 7800X3D 32/64GB RAM RTX 5080 16GB GAMER PC termékbeszámítással
Állásajánlatok
Cég: CAMERA-PRO Hungary Kft.
Város: Budapest