-
PROHARDVER!
A RAM (az angol Random Access Memory rövidítéseként), magyarul közvetlen hozzáférésű memória. Egy közvetlen elérésű írható/olvasható adattároló eszköz. A RAM tárolja a CPU által végrehajtandó programokat és a feldolgozásra váró adatok nagy részét. Az adatok csak addig maradnak meg benne, amíg a számítógép feszültség alatt van, kikapcsoláskor a benne tárolt adatok elvesznek.
Új hozzászólás Aktív témák
-
killbull
aktív tag
válasz
zebra_hun #59632 üzenetére
Áhh, ez má expert ezért nem telepítgetek sorry!
Nekem a CL volt a lényeg, irritált hogy 16 on van és 15 ös a ram gyárilag, de most CL 14.
Most megy a TestMem5 és nem errorozik kb 8 perce megy.Megcsinálom még az Aidás dolgokat is, nekem elég ha a TestMem5 nem errorozik akkor sztem hibátlan. Memtestet nem csinálnék mert 64GB rammal 12 óra míg lemegy!
Köszönöm! így már 6 méterrel lentebb alszok mától!
-
arabus
addikt
válasz
zebra_hun #59495 üzenetére
Semmiképp nincs félreértés,viszont amelyik memó megy akár 2100-on is az nem hibás.
Csak a bios,lap,proci stb.
A rossz memória az nem megy semennyin és az hogy két modul legyen egyszerre hibás az meg nem tudom hogy egyáltalán létezik-e.
Itt a hiba nem a memóriával volt. -
Tengri
senior tag
válasz
zebra_hun #59489 üzenetére
32GB-os X-es végű KIT-et nem látok az oldalon.
Elvileg mind az alaplap támogatási listája, mind a memória modul QVL-je tartalmazza mind a RAM-ot, mind az alaplapot. Továbbá több hónapig hibamentesen működött a memória. Innentől csak az lehet a felállás, hogy a KIT hibásodhatott meg, hiszen a Crusial tökéletes fut a lapban. -
Tengri
senior tag
válasz
zebra_hun #59437 üzenetére
Fejlemény. Ma érkezett meg a Crucial 32GB KIT DDR4 3200MHz CL16 Ballistix (BL2K16G32C16U4B). Rögtön ki is cseréltem a memóriamodulokat és láss csodát minden megy ahogy kell (kopp-kopp).
A-XMP-ben csodásan 3200 MHz-ben:
Többször is újraindítottam és hiba nélkül elindul a gép.
A G.SKILL TRIDENT Z RGB 3200MHZ 32GB - F4-3200C14D-32GTZR meg garanciáztatni fogom. -
Forza_JUVE
aktív tag
válasz
zebra_hun #59442 üzenetére
Ok, mihelyt hazaérek azt is lemérem, a munkahelyről beléptem, lefuttattam a maxxmem-et, de a BIOS-t már nem érem el távolról.
Lehet h kicsit sügérnek tűnhetek, de a másik két fesz amit írtál (1.35V SA, 1.30V IO) ez minek a feszültsége pontosan?
Ill. 1.5V nem sok a DRAM-nak? Nekem per pill. 1.45-ön megy, de nem stabil a rendszer, memtest86 csomó error-t dobott ki. -
jeni
félisten
válasz
zebra_hun #59435 üzenetére
tény nem egy olcsó a Trident Z RGB kit szett.
C14 az jó időzítés,de ha azt látja,hogy az a KIT nem jó a lapjában,hibásként megy,akkor maradna az ugyan olyan csere vagy levásárlás.
én is az ugyan olyan cserét javasolnám neki,persze a szerviz fogja kimondani az utsót,vagy a gyártó.
az még nincs eldöntve a lapja,a KIT szett vagy az esetleg a proci kavarhat be?
pár hete még hibátlanként ment neki.
az volna az igazi ha kiderülne,hogy csak a BIOS kavar be neki,az cserélhető,frissíthető. -
-
arabus
addikt
válasz
zebra_hun #59345 üzenetére
Az a fesz épp az alsó határt feszegeti ezek tuning memóriák a Samsung bdie jóval nagyobb feszeket bir (2V).
Mostani kiteknek gyári 1.6V feszt is adnak persze ezek gondosan leválogatott chipek azért csak ennyi kell nekik amúgy kellene 1.8-1.9V-is.
Amit neked eladnak egy 3xxx mhz-es kitre azért nem a legjobb chipeket tartalmazza,evidens hogy nagyobb feszeket fog kérni mint egy gyári 4400-4600-4800 kit.
De ha jól megnézed ott is emelgetik szépen a feszeket a késleltetésen pedig folyamatosan emelgetnek.
Nyugodtan adhatsz neki feszt semmi nem fog történni.
Napi-ra nekem is csak 1.59-1.69 van adva de egy-egy tesztre szokott kapni 1.82-is.
Új hozzászólás Aktív témák
Hirdetés
- Debrecen és környéke adok-veszek-beszélgetek
- Milyen videókártyát?
- Hobby rádiós topik
- Luck Dragon: Asszociációs játék. :)
- Kompakt vízhűtés
- Vélemény: nem úgy tűnik, de Lip-Bu Tan most menti meg az Intelt
- Feketehalálra váltja a kékhalált a Microsoft
- Mobil flották
- sziku69: Fűzzük össze a szavakat :)
- Vicces képek
- További aktív témák...
- Xiaomi Redmi Note 13 Pro 5G 256GB, Kártyafüggetlen, 1 Év Garanciával
- Samsung Galaxy A40 64GB, Kártyafüggetlen, 1 Év Garanciával
- AKCIÓ! MSI Z790 i5 14600KF 64GB DDR5 512GB SSD RTX 3070 8GB Rampage SHIVA Enermax 750W
- AKCIÓ! Intel Core i9 14900K 24 mag 32 szál processzor garanciával hibátlan működéssel
- DELL PowerEdge R630 rack szerver - 2xE5-2650v3 (20 mag / 40 szál, 2.3/3.0GHz), 32GB RAM, 55992Ft+ÁFA
Állásajánlatok
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest
Cég: CAMERA-PRO Hungary Kft
Város: Budapest