Hirdetés

Új hozzászólás Aktív témák

  • #40935168

    törölt tag

    válasz Kleroo #3116 üzenetére

    :K Képernyőre méretezve nyilván jó, de 100% (pixelszint) nagyításban bizony homály + CA rendesen.
    Ami mindenhol látszik és szembetűnő a mai modernebb (G-s, vagy nálam pl. a Tami 24-70) optikával szemben, ezeken felül, a kontrasztszegényesebb kép.

    Semmi vész, használható obi sokmindenre, de többet kell rajta mókolni ACR-ben (tömegesen, minden vele készült képen), mint egy modern obinál, a Taminál CA-t nem is redukálok, de még torzítást sem, úgy a jó ahogy van. (Crop + wb és kész).

    Ez most nem győzött meg. Na persze nem is venni akartam, csak céges foci nap, gyorsan kölcsönbe volt, felcsavartam, se AF fine tune, se semmi - puff, lőttem. Ugye 2.8-as üveg, f/4 kell neki minimum, de f/5.6-ra lett olyan a képe, amire azt mondtam, nem kifogástalan, de nagyjából oké.

    Olcsón megérheti sokmindenkinek, de tuti nem a D800 ligája és gyanítom, a D600-é sem. Nem mai konstrukció, na. (Vagy csak ez a példány volt gyenge. Ez is benne van, végülis 2 csavar az obi elejéből folyton ki akart jönni a tulaj szerint, mondtam ragasszuk le cellux-al őket, ne potyogjanak ki - de jó, ő erre nem is gondolt.. leragasztottuk, nem is potyogtak ki belőle). :W :D

    Sokat megélt példány volt, zoom gyűrű egyik irányba atomkönnyen járás, másik irányba már nehezebben + enyhe kotyogás (holtjáték) az optikai tengely mentén előre-hátra, a teljes gyűrű.

    Leütve, lekopva.. használatban volt, na. :K Bár lencsék belenézve maku, frontlencse is maku.. UV védte.

    [ Szerkesztve ]

Új hozzászólás Aktív témák