Nem a Microsoft gyártaná a következő Xbox konzolokat?

Jez Corden, a Windows Central újságírója szerint a redmondiak még a partnereiket is versenyeztetnék.

Jez Corden, a Windows Central újságírója az alábbi X bejegyzésben arról írt, hogy a következő Xbox konzolból a Microsoft csak referenciadizájnt készít, és különböző partnerek végezhetik majd a gyártást, miközben a rendszer nagyon épít majd a Windows operációs rendszerre.

Hirdetés

A meglehetősen érdekes pletyka egyértelmű, de érdemes körüljárni, hogy mit nyerhet ezzel a Microsoft, és mit a gyártópartnerek. Mivel az Xbox alapvetően egy klasszikus konzol, fix hardverrel és egy ponton véglegesített specifikációval, a fejlesztés nagyrészt a szoftverre összpontosul. Emiatt magának a rendszernek nagyon hosszú életciklus alatt kell visszatermelnie a befektetési költségeket, miközben a kifejezetten nagy volumen következtében az az optimális, ha mindent a tervezést végző cég rak össze. Ez lehetőséget ad a minimális haszon alkalmazására, vagy akár az ideiglenesen veszteséges értékesítésre is, hogy a nagyobb nyereséggel kecsegtető szoftverek értékesítése kedvezőbb legyen a nagyobb eladások által.

Ha mégis ki lenne szervezve a gyártás, akkor a partnereknek kellene a gyártással járó terheket viselni, miközben alapvetően nehéz lenne nagy nyereségre szert tenni, hiszen a Microsoftnak szüksége van a komoly eladásokra. Ilyen formában kész csoda, ha lenne partner, amely vállalat, a megkülönböztethetőség lehetősége nélkül vállalná magát a gyártást, hiszen nagy hasznot nem hozna, nem saját márkanevet építenének, illetve hosszabb távon a redmondiaknak lehetnek minimális elvárásai is.

A fenti pletyka akkor lehet realitás, ha nem klasszikus konzolról van szó, hanem például arról, hogy a Microsoft az Xbox márkajelzés alatt hitelesítene PC-s kézikonzolokat, amiben a piacot elöntő konstrukciókat látva van is ráció. Ennek viszont a néven kívül aligha van köze az Xboxhoz, pusztán a márkanév erejét használnák ki.

Hirdetés

A tökéletes házimozi rendszer összeállítása: TV, hang és kiegészítők

PR A tökéletes házimozi rendszer kialakítása izgalmas, ugyanakkor összetett feladat, amely megannyi döntést követel. Az optimális élmény érdekében hangsúlyos figyelembe venni a különböző házimozi berendezések jellemzőit és előnyeit.

Előzmények

Hirdetés