- Apple notebookok
- Intel Core Ultra 3, Core Ultra 5, Ultra 7, Ultra 9 "Arrow Lake" LGA 1851
- AMD vs. INTEL vs. NVIDIA
- Hivatalosan is elkészült az NVIDIA App
- Azonnali alaplapos kérdések órája
- Vezetékes FEJhallgatók
- Milyen egeret válasszak?
- AMD Ryzen 9 / 7 / 5 9***(X) "Zen 5" (AM5)
- AMD Ryzen 9 / 7 / 5 7***(X) "Zen 4" (AM5)
- Házimozi belépő szinten
-
PROHARDVER!
Ez a topic a Nikon DSLR-ekkel kapcsolatos kérdésekkel foglalkozik. Ha új látogató vagy egy dolgot kell betartanod:
Olvasd el az első hsz-t!
Új hozzászólás Aktív témák
-
mutyuru
aktív tag
Hello!
Van egy regebbi D40es vazam, amit par eve vettem hasznaltan es en is beletettem mar par ezer expot.
A kerdesem az volna - mivel eddig soha nem csinaltam ilyet csak hasznaltam -, hogy van valamilyen tool, amivel ki lehet olvasni a tenyleges expok szamat?
Erdemes a vazat idonkent ujra kalibralni vagy valamilyen hasonlo muveletet vegezni rajta ezzel is novelve az kepek minoseget es az elettartamot?Kosz,
M -
aleister
veterán
Szerintem is bekkes, de már tényleg nem vészes.
Valamikor elkérhetem majd pár napra istenesebben kipróbálni?(#2442) atok666:
Más jellegű termék esetén igen, lehetne. Ellenben szerintem obinál kb mindegy, hisz javarészt csak az összeszerelés stádiumában különbözik. Legalábbis úgy gondolom, hogy pl lencse csiszoló gyár nincs mindenhol. A legtöbb helyre kiszállítják a komponenseket (elektronika, üveg, tubus), és csak összerakják.
Ilyenkor -ahogy HP is írta- kb mindegy, hogy mi a gyártás helye.Eladó ÚJ Adata DDR4 2 GB so-dimm ram QNAP vagy Synology NAS-ba.
-
törölt tag
Thx. Te úgy látom, benne vagy a "hülyeségben" mint jómagam is, nem tudom van-e nagylátód, de a 14-es Samyangra Te (vagy aki szeretne) cuppanj(on) rá, vadállat
Ez az előző képből egy 100% crop, a kép BAL SZÉLÉRŐL (!), de a tök bal széle. Még kivehető, mi van ott, hány ember, kb. milyen színű ruha.. eszméletlen üveg ennyiért. És ez nem LiveView, ez egy MF, kézből, nagyjából 3m-es állásra tekerve (nem a végtelenre, de kiteszteltem előtte, így jó a végtelenem).
A héten szeretném megcsinálni az albumot ebből, és DELL 30 colra leméretezett jpeg-ekkel összelökni netre valamit. A Tami is olyat karcoskodott, juhúúú Nagyon elégedett vagyok most a szettel, rosszabbra számítottam a Taminál, mert az előnézeti jpeg a NEF-ben kis kép, nem teljes 36MP, így aztán mikor jól belenagyítottam kijelzőn, pislogtam, hogy hmm ez csak ennyit tud ? Hát jó, végülis utazó zoom-nak nem rossz így sem. De kb. be is tudtam ennek. Tegnap meg megnyitottam egyet, "uhhhh" ..
Tamron powa
-
Snakeiboy
aktív tag
Sziasztok.
Vettem egy Nikon D7000 egy D80as utan es hat eg es fold. A gep maga nagyon allat viszont az orombe keseruseg is kerult. Ugyanis majdnem az ossze obim durvan back es/vagy fron fokuszos, meg az AF fine tune opcioval sem sikerult normalissan beallitani. Kerdesem hogy garancian belul lehet kalibraltani ezt vagy nem? Mennyi ideig tart ilyen muvelet, esetleg helyben megvarasra megcsinaljak? Kb milyen osszegre szamithatok ha fizetni kene erte? Amugy Tamron, Tokina es Nikon obikrol lenne szo. Osszessen 4 obi, gondolom obikkal es geppel eggyutt kene elvinnem a szervizbe.
Valaszokat elore is koszonomMiert?????
-
Freddy76
addikt
válasz Snakeiboy #2456 üzenetére
Nekem is ez volt a bajom, a Nikon Magyarországnál beállították a váz af szenzorát, és azóta pontos. Obit nem kellett vinnem, nekik van egy gyári referenciaobijuk, ahhoz lövik be a vázat. Bevittem kedden, csütörtökön kész volt. Igaz, a 35/1.8 utána is pontatlan volt, de azt meg eladtam, a többi obimmal (nikon 18-105, 50/1.8G, tamron 17-40/2.8) nincs gond, de pontosnak tűnt a rövid ideig próbált nikon 24-120/4 is.
"Uram, Ön részeg." "Hölgyem, Ön pedig csúnya. De én holnapra józan leszek."
-
Tigi
őstag
Sziasztok
Megéri egy szinte nem is használt 3-4 hónapos 5100-as alapobival a 120.000-et?
Kollégámtól venném.
Az 5100-al árult alapobikban van képstabilizátor?
És ha van akkor annak mi az azonosítója, AF-S?
Teljesen kezdő vagyok a témában és egyébkéntis a lányomnak akarok gépet venni a ballagására.Előre is köszi
üdv.Azt mondtam, hogy ne fütyülj!!!
-
Santiagain
őstag
válasz imyourfriend #2465 üzenetére
Én nem látok rajta gumit. Porosodásra is hajlamos. De keress rá a neten. Nem az.
Itt van 2 kép (ISO 100/1600) 5 perc utómunkával. Szignifikáns a különbség?
Sajnos kézből lőttem, így bele játszik a DoF, de a lényeg látható.
http://allergiadesign.com - http://www.flickr.com/photos/santiagain/
-
imyourfriend
őstag
válasz Santiagain #2467 üzenetére
[link] Szerintem az gumigyűrű ami a felső pereménél van. Meg fel is figyeltem hogy valami surlódik rajt amikor rácsavartam D90-re és ott volt a gumiréteg. Porszem volt az enyémben is. D3100-as témát feledjük, majd az úriember lehiggad és ír megint a fórumra (vagy bebizonyítja képeléssel az igazát) 1600-as ISO-n is bőven használható, sőt még nyomtatni is lehet belőle.
-
A Zéé
addikt
a bajonett körül van ilyen gumigyűrű, de attól még nem időjárásálló szerintem se.
Kollégának meg szerintem a fehéregyensúly elmászásával volt/van baja. Csak rosszul társította ezt a jelenséget a magas iso-hoz.
Just a simple Lineman...
-
Freddy76
addikt
Szerk: uhh, a ph annyira szétb.szta a képet, hogy inkább nem töltöm fel... Nem értem, elvileg lehetne feltölteni nagyobb képet, de nekem csak úgy engedi, ha durván leméretezem, és akkor is szétszedi.
Tigi: ha megteheted, keress 18-105-tel kitet. Amúgy attól is függ, hogy hány expós példány, és van-e rá gari.
[ Szerkesztve ]
-
Santiagain
őstag
válasz imyourfriend #2468 üzenetére
Tényleg van rajta gumigyűrű, de direkt utána olvastam a 35 és 50G-nek a neten, és a teszterek azt írják, hogy nem az. A Nikon oldalán sem említik, pedig, ha az lenne, biztos dicsekednének vele.
http://allergiadesign.com - http://www.flickr.com/photos/santiagain/
-
Freddy76
addikt
Na, ph képfeltöltés felejtős, marad flickr...
Ahogy ájmjórfrend is írta, emberek kellenek. Tessék, emberek, szám szerint három, fényforrásként a karácsonyfaizzók szolgáltak, amúgy iso 3200. Igaz zajszűrt, de szimpla LR megdolgozás. Nem azt mondom, hogy a kép remek, nem az, de azért mutatja, hogy még az iso 3200 sem használhatatlan d3100-on.
-
Throme
veterán
én is WB problémának látom a sárgás színt. Ez könnyen kipróbálható egy képszerkesztőben (pl ingyenes view nx2 ha nincs más, vagy júni 30-ig LR5...akármi)...
Olyan gumigyűrű a 70-300VR-en is van és az se "vízálló".
Szerintem zoom obit ami tubusok ki-be tologatásával operál nem is lehet nagyon szigetelt....[ Szerkesztve ]
-
Freddy76
addikt
Akkor ez epic fail. Vagy valami ilyesmi.
Gulyopapa: köszönöm, de azóta már szinte kiskamasz, aki már a cumit is sörrel nyomja...
[ Szerkesztve ]
-
A Zéé
addikt
válasz aleister #2494 üzenetére
azért a történeti hűséghez hozzátartozik, hogy ahol 3 év garral adják, ott 144k az ára 18-55-tel.
Nem tudom, hogy az említett gép milyen garival bír, ha 3 éves, akkor már annyira nem biztos, hogy rossz ár érte a 120k, ha tényleg csak pár hónapos.Just a simple Lineman...
-
HThomas
senior tag
Még pénteken elhoztam a szervízből a D7000-ret és az objektíveket. Elvileg a vázat (újra) beállították. Egyelőre úgy látszik, hogy közelre pontos lett a 35mm. A 3-4 méteres távolságtól félek, de sajnos nem még időm rendesen kipróbálni.
Egyébként van itt olyan, akinek teljesen jól működik a 35mm + D7000 kombó?
Szerk: azt vettem észre, hogy állványon, tesztábrát fotózva a 35-ösnél a fókusz pontossága függ attól, hogy közelről, vagy a végtelen felől áll élesre. Persze lehet, hogy csak a szokásos bénázásom volt az ábrákkal, de a 18-105-nél nem láttam ilyet.
[ Szerkesztve ]
-
Tigi
őstag
Nagyon szépen köszönöm mindenkinek a segítséget.
Nem nekem kell, bár egyre jobban tetszik.
Ma kollégám behozta és jól megnéztem és nagyon faja kis gép és valszeg ilyet fogok venni a lányomnak.
Alapba 2 év vagy 3 év a gari?
Sajna a keret véges.
Nikon D3100 18-105 VR Kit-el nem járnék jobban kezdésnek?
Annyiba kerül mint a D5100+18-55.[ Szerkesztve ]
Azt mondtam, hogy ne fütyülj!!!
Új hozzászólás Aktív témák
Hirdetés
● PH!otósok beszélgetős offolós topikja
A topicba tilos bármilyen, keres, kínál, cserél típusú hirdetést beírni!
- Rezsicsökkentés, spórolás (fűtés, szigetelés, stb.)
- Sorozatok
- BestBuy topik
- Háztartási gépek
- Ingyenes vagy akciós szoftverek
- Apple notebookok
- Telekom otthoni szolgáltatások (TV, internet, telefon)
- Ingyen kellene, de tegnapra
- Vodafone otthoni szolgáltatások (TV, internet, telefon)
- Samsung Galaxy A54 - türelemjáték
- További aktív témák...
Állásajánlatok
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest