- Apple notebookok
- Intel Core Ultra 3, Core Ultra 5, Ultra 7, Ultra 9 "Arrow Lake" LGA 1851
- AMD vs. INTEL vs. NVIDIA
- Hivatalosan is elkészült az NVIDIA App
- Azonnali alaplapos kérdések órája
- Vezetékes FEJhallgatók
- Milyen egeret válasszak?
- AMD Ryzen 9 / 7 / 5 9***(X) "Zen 5" (AM5)
- AMD Ryzen 9 / 7 / 5 7***(X) "Zen 4" (AM5)
- Házimozi belépő szinten
-
PROHARDVER!
Ez a topic a Nikon DSLR-ekkel kapcsolatos kérdésekkel foglalkozik. Ha új látogató vagy egy dolgot kell betartanod:
Olvasd el az első hsz-t!
Új hozzászólás Aktív témák
-
Santiagain
őstag
válasz Sequoyah #2634 üzenetére
Passz. Nem tudom milyen típus kell D7100-hoz. Nézd meg a leírásában.
Az elemet szállításkor/tároláskor egy műanyag lappal elzárták a fogyasztótól, és mivel alacsony az önkisülése, akár évekig is bírhatja.
Látom, közben leírták már páran.
[ Szerkesztve ]
http://allergiadesign.com - http://www.flickr.com/photos/santiagain/
-
Sequoyah
tag
válasz Santiagain #2651 üzenetére
Megrendeltem, majd kiderül...
Ha mégse jó, majd odaadom a vöröskeresztnek -
Freddy76
addikt
válasz #31757056 #2657 üzenetére
Amint a 2546-ban írtam: "egy jó fotós a nem különösebben jó képére...". Láttam ezt az oldalt, ezért írtam, hogy jó fotós, de az a képe tényleg nem egy nagy valami, és tényleg eléggé furán reagált a kritikákra.
"Uram, Ön részeg." "Hölgyem, Ön pedig csúnya. De én holnapra józan leszek."
-
aleister
veterán
válasz Freddy76 #2655 üzenetére
Az ilyen képeket még a "családi" mappában sem tartanám meg, nemhogy feltöltsem egy direkt kritizálást megcélzó oldalra, vagy úgy ánblokk bárhova.
Ezek után SK-t fikázni orbitális öngól.1-2 kommentet olvastam. Elég magas lóról dumál ez a gyerek. Láthatóan a kritikát sem tudja kezelni. Egy teljesen objektív, ráadásul finoman fogalmazó véleményre pl ilyen választ adott:
"szia!
én sem bántásból mondom, de nyugodtan adhattál volna egyest. mivel téged akkora szűklátókörűség jellemez, hogy szerintem két szemmel nézel a keresőbe -- még büszke is lennék rá."
szerk:
Most nézem, ez egy lány? A flickeres oldala alapján van érzéke a fotózáshoz. Nem értem mit keres fent az a förmedvény a fotozz.hu-n. No meg szokatlan a gyengébb nemtől az ilyen hozzáállás a kritikához. A piros napokra gyanakszom.szerk2:
(#2661) Furkoo[ Szerkesztve ]
Eladó ÚJ Adata DDR4 2 GB so-dimm ram QNAP vagy Synology NAS-ba.
-
L4mie
veterán
-
törölt tag
válasz aleister #2660 üzenetére
Csak egy példa: az esküvőfotózás sem csak a fotózásról és kidolgozásról szól - mint ahogy egy SK féle portré(retus) vagy bármilyen tágabb értelemben vett fotótéma fotózása sem. Szerintem - javítson ki aki nem ért velem egyet - azért IGAZÁN magasra professzionális szintre csak úgy lehet törni az életben, ha az ember a kritikát is megfelelő IQ/EQ párossal tudja kezelni és helyére tenni. A képek nekem tetszenek, nem egy hűde izék, csak ilyen megnyilvánulás után és ez a kivagyiság.. -> csüszi, keresek másikat, ha hasonlóra van igényem mezei nemfotósként.
Ha Ropit széjjelfikázni innen valaki, gyanítom, nem engedne meg magának hasonló fikázást másokról, de cOxeR sem, és egyik sem állítja be magát hűde-fotósnak, valamint akinek mégis más stílusú kép jön be, joga van hozzá és gyanítom, ezzel ők is tisztában vannak.. (mindenkinek nem lehet megfelelni).
Nahh, a csajnak van még mit térdepelnie, röviden és tömören. Főleg a piros napokon..
(Térd spirituális értelmezése: alázat. De lehet másra is gondolni)[ Szerkesztve ]
-
Sequoyah
tag
Logikusan ez a távkioldó nem más, mint egy infralámpa, ami egy bizonyos patterns szerint villogtat, mintha morzézna. Szóval egyrészt ez a majd 2$ közel is áll a reális árához, másrészt ha a pattern nem változott (és ha minden kompatibilis akkor nyilvánvalóan nem), akkor minden jó hozzá ami eddig.
-
Horbal
őstag
válasz Sequoyah #2666 üzenetére
Nem kérdő mondat volt...
Neked válaszoltam mert te írtad, hogy rendeltél és ha nem műszik majd vöröskereszt... erre írtam, hogy fog működni, de azért köszi (D7000-em van amúgy eredeti Nikon kioldóval szal tudom, hogy működik ez is az is)
hp1950 - köszi
[ Szerkesztve ]
Balett cipőm nincsen nekem, de ha lesz én fő nem veszem!
-
Graphy
aktív tag
válasz Freddy76 #2655 üzenetére
Anno, mikor ez az általad linkelt oldal indult, nagyon jó volt...de sajnos mára már nevetségessé vált ez a pontozási rendszer. Nagyon jó fotókat aláznak le, és ritka sz@r "képeket" istenítenek. Szerintem ide jópáran töltünk vagy töltöttünk fel képeket, ahogyan azt én is tettem párszor. Ez az oldal ugyebár azért is indult, hogy tanulhass a saját ill. mások hibáiból a képek értékelése által. De mára már ezek az értékelések, tisztelet a kivételnek (mert mindig van olyan is, aki tényleg reális/használható véleményt mond, nemcsak kredtitet gyűjt) használhatatlanok. Mondom ezt úgy, hogy vagy fél éve nem is olvasom már a kép értékeléseket sem.
Nem szeretnék támadni és védeni sem senkit, de nem mindig úgy reagálunk a dolgokra ahogyan azt kellene, valakinél hamarabb eltörhet a pálca, pláne ha rossz lábbal kelt fel...
...de tény, hogy amit feltöltött fotó az említésre sem méltó kategória a flickr oldalon lévő fotóihoz képest meg pláne nem.Ami nem öl meg, az megerősít. Kivéve a medvét...a medve az megöl!
-
Horbal
őstag
SK-ra visszatérve most, hogy megnéztem a képeket is - szerintem ez a komment elárul mindent:
"Ezt a képet láttam minap, azóta többször bevillant, most megkerestem.
Egy lassan nővé érő lány, aki még nincs tisztában önmagával, egyik pillanatban még ő a világ közepe - itt külön kiemelném a középre szerkesztés tudatosságát-, ugyanakkor a bizonytalanság érzése, vajon elég jó vagyok-e..? Itt vagyok, de talán mégsem, akarok-e egyáltalán..
S a gyümölcs, az alma itt mint szimbólum is nagyon találó! A tudás, szerelem, kísértés.. Ebben a korban minden felerősödik..
Nekem egy tinédzser viharos lelkiállapotát fejezi ki a fotó, bár a cél lehet nem ez volt..
Az értékelő 1 kreditet utalt át a fotó készítőjének."Tehát ez itt művészet. Azért kapta a fikát, mert nem érti senki (kevesen). Egy technikailag szerintem is rossz képre megkapta a standard fórumos vakert "Olvassad el a SK könyvet" ezt meg jól megválaszolta - művészként túlreagálva a dolgot. Közben Kelby eladott 1000 könyvet és csippant az Iphone, hogy x dollár jogdíj befolyt - ennyi a sztori. Szerintem túlreagálta, és feleslegesen + hülyeség volt egy sorozatból kiragadott képpel lesokkolni a közönséget, ami önmagában nem állja meg a helyét.
[ Szerkesztve ]
-
Chris Kiki
senior tag
Az a kép véleményem szerint sz@r. Mondom ezt abszolút béna fotósként. Egy képről magától "lejön" ha szép, vagy megfog valamivel. Ilyeneket anyám szokott fotózni mobiltelefonnal. Ki is szoktuk nevetni ezeket a képeket (közösen), de Ő bírja a kritikát, és élvezi, hogy ilyeneket fotózhat, mert a Neki fontos pillanat így is meg van örökítve.
Amiga 1200 - Blizzard 1230 MKIV 68030@50/68882@50 - 2MB Chip/128MB Fast - 4GB CF - Classic WB 3.1 - WHDLoad >>> and the Amiga lives forever
-
törölt tag
Jo kis vitat generalt a komment, nagyjabol senkiben sem csalodtam
cool13, az ilyesmik miatt jobb inkabb kerulni azt a topikot
[ Szerkesztve ]
-
Krisz79
őstag
Nikon D3100 tulaj segitségét kérném.
Ha ilyennel rendelkezel és segitenél 1-2 beállitásban kérem irjon Nekem privát üzenetet.
Köszönöm.http://phmegbizhatosag.atw.hu/phtabla.php?nev=Krisz79
-
törölt tag
Mäh !
-
Throme
veterán
válasz Krisz79 #2676 üzenetére
Szvsz ide is felteheted a kérdésed. Azon a gépen olyan sok ördöngösség, vagy máshol el nem érhető funkció nincs.
Felépítésben sem tér el különösképpen.
Ilyen gépe rajtad kívül kb még 2 embernek van itt és további 2 vagy 3 aki azzal kezdett...
Nikon fórumozóból egy csöppet többNem akarlak semmire rá- vagy lebeszélni, csak én így gondolkodnék.....
-
gab.m
senior tag
Jelentem, mától Furkoo fórumtárs is bővíti D300 tulajok csapatát
-- Eladó cuccok: Világítástechnikai szett, Slik állvány Giottos fejjel, Dell U2312HM IPS monitor --
-
Krisz79
őstag
Végül is,remélem senki nem harap belém....
A fotóim valamiért úgy érzem,hogy nem elég élesek. (Vagy zajossak.)
Ezért kérnék segitséget,milyen beállitásokkal tudna jól szuperálni.
18-55Vr obim van fent. uv szűrő,illetve polár szűrő nincs fent. (ha minden igaz,holnap jön a 18-105vr.)
Sajna a képfeltöltés nem megy még.Esetleg beállitásban mik a leg ideálissabbak?
Hátha az Enyémen valami el van állitva.
Uraim!
Köszönöm!http://phmegbizhatosag.atw.hu/phtabla.php?nev=Krisz79
-
Horbal
őstag
válasz Krisz79 #2680 üzenetére
Kép nélkül ez elég nehéz lesz. (miért nem megy?)
Meg ez az úgy érzed életlen/zajos ez mi? Nem bántás de valami vagy éles vagy nem, vagy zajos vagy nem - azért ezt el lehet dönteni.
Tanácsaim:
1., Tölts fel képet, hogy lássuk.
2., Focus teszt. (1000x le van írva a neten, meg itt is hogyan kell)
(2/b., Focus teszt live (használd a gépet))
3., ISO 100 fixáld be és nézd meg milyen - próbáld végig az ISO skálát - nézd meg az AUTO ISO-t (én azt nem szeretem de hátha)
4., Próbáld ki a P módot majd az A módot - összes rekeszt.
5., Figyelj az expo helyességére
6., a reciprok szabályra
7., stbVolt D3100am
[ Szerkesztve ]
-
Larry303
addikt
legegyszerűbb ha csinál vmi tesztfotót iso 100 on elegendő fénynél az obi sweetspotján, állványról, felcsapott tükörrel távvezérléssel, vagy időzítővel...ha itt minden rendben akkor user error és/vagy fokusz error
[ Szerkesztve ]
https://www.flickr.com/photos/kocsisbalazs
-
Throme
veterán
válasz Krisz79 #2680 üzenetére
Valóban a fotó feltöltés (exif-el egyetemben) lenne a legcélravezetőbb.
Addig is próbálj pár képet lőni auto módban is. Valamint A és S módban.Az életlenség és zajosság nem egy fogalmak.
Mátrix vagy egy fókuszpont van kiválasztva?
Állványon időzített és késleltetett exponálással is ugyanaz tapasztalható?
Ne értsd félre nem nézlek madárnak, de a lencse pl nem koszos?
Más obival nem próbáltad?A beállításokkal kapcsolatban szerintem a menüben keresd meg a minden beállítás visszaállítás gyári értékre menüpontot. Valami hasonló lehet a menüpont neve.
Legyen minden gyári beállításra visszarakva.szerk:
Na, látom megelőztek... Azért nem törlöm, hátha ebben is van olyan amit a többiek kihagytak....
[ Szerkesztve ]
-
Throme
veterán
válasz Krisz79 #2695 üzenetére
A beállításokat szerintem érdemes "default"-ba tenni.
A picture control-ban az élesség amúgy hová van állítva?
Az nem lehet hogy manuálon van az obi oldalsó kapcsolója?
Ilyenkor nincs AF.....(#2696) kayaman: az a baj, hogy látatlanban mondtam pár 5letet. Olykor apró marhaságon múlik a dolog és nincs is semmi baj a géppel, csak user error...
[ Szerkesztve ]
Új hozzászólás Aktív témák
Hirdetés
● PH!otósok beszélgetős offolós topikja
A topicba tilos bármilyen, keres, kínál, cserél típusú hirdetést beírni!
- Sorozatok
- BestBuy topik
- Háztartási gépek
- Ingyenes vagy akciós szoftverek
- Apple notebookok
- Telekom otthoni szolgáltatások (TV, internet, telefon)
- Ingyen kellene, de tegnapra
- Vodafone otthoni szolgáltatások (TV, internet, telefon)
- Samsung Galaxy A54 - türelemjáték
- Honor 200 Pro - mobilportré
- További aktív témák...
Állásajánlatok
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest