Beszáll a kézikonzolok világába a PC-s házairól elhíresült Antec

Csak éppen nem saját fejlesztésű dizájnnal, hanem korábbi koncepció átnevezésével.

Ma már látványosan nő a PC-s kézikonzolok piaca, ugyanis a Steam Deck olyan lavinát indított el, amit számos gyártó követett egy vagy több saját megoldással. Úgy néz ki, hogy a trendre az Antec is felfigyelt, amely vállalat elsődlegesen PC-s házakat és hűtési megoldásokat fejleszt, tehát a kiszemelt piac azért nincs túl közel hozzájuk.

Hirdetés

A Liberty Times Net riportja szerint egyelőre nem is gondolkodnak saját dizájnban, ugyanis az Antec Core HS egy AYANEO Slide-nak tűnik. Sőt, nem csak tűnik, hanem konkrétan megegyezik a specifikációja, vagyis a két cég között van egyezmény arról, hogy az Antec saját márkajelzéssel adja el az AYANEO által legyártott rendszert.

A Slide nevű kézikonzol egyébként sosem jutott tovább a tervezési szakaszon, és ez azért lényeges, mert így az AYANEO egy OEM beszállítóvá válik, ami nyilván hasznos számukra, hiszen a termék elkészítésével ugyanúgy hozzájutnak a pénzükhöz, miközben az Antec erősebb márkanévnek számít.

A fentiek a piac számára több szempontból hasznosak. Az Antec várhatóan globális forgalmazásban gondolkodik, ami jelenleg az AYANEO egyik gyenge pontja. Utóbbi vállalat egyszerűen nehezen tud nagy piacra szert tenni kiépített kereskedelmi csatornák nélkül, de egy erősebb partnerrel ez a probléma kezelhető. Emellett az Antec kipróbálhatja magát egy növekvő szegmensen belül, ahol persze nem lesz könnyű helytállni, de a Core HS dizájn egyedi kézikonzolnak számít a fizikai billentyűzetével, így megfoghat magának egy erre fogékony vásárlóréteget.

A start elvileg még idén esedékes, de az Antec a hivatalos bemutatót csak későbbre tervezi.

Hirdetés

A tökéletes házimozi rendszer összeállítása: TV, hang és kiegészítők

PR A tökéletes házimozi rendszer kialakítása izgalmas, ugyanakkor összetett feladat, amely megannyi döntést követel. Az optimális élmény érdekében hangsúlyos figyelembe venni a különböző házimozi berendezések jellemzőit és előnyeit.

  • Kapcsolódó cégek:
  • Antec

Előzmények

Hirdetés