Hirdetés
Aktív témák
-
Freddy76
addikt
válasz JohnyBlue #46731 üzenetére
A gyutáv az nyilván pazar, ez tény. Engem a fókusz gyorsasága és pontossága érdekelne, továbbá az, hogy hogy rajzol - konkrétan 4-re nyitva jó-e portrézni. És itt nem az érdekel, hogy "használható", hanem az, hogy a gyerekemről tudok-e kompromisszummentes frankó képeket készíteni f/4-en. Ha pedig kell a több fényerő bizonyos helyzetekben, az 50-es is megmaradna.
De ez persze hipotézis, mert k.rva drága, nem hiszem, hogy lesz...
Kutyus: hát ez az. Nagyon nem apró. Ennyi pénzért nagyon meggyőzőnek kellene lennie.
[ Szerkesztve ]
"Uram, Ön részeg." "Hölgyem, Ön pedig csúnya. De én holnapra józan leszek."
-
Freddy76
addikt
válasz Real_Necro #46736 üzenetére
Lényegében akkukról volt szó, meg volt egy kis kakaskodás is.
Az egyetlen érdemi infó az, hogy Ropinak 150 db fehér eneloop-ja van.
-
Freddy76
addikt
válasz Real_Necro #46741 üzenetére
Nem tudom, de Santiagain felhívta a figyelmét arra, hogy ha lemerülnek, fel lehet őket tölteni, nem kell újat venni .
-
Freddy76
addikt
válasz #40935168 #46747 üzenetére
Köszi. Végül is majdnem mindent teljesít, ami miatt érdekelhet a 24-120, kivéve azt, hogy ez 1. k.rva drága; 2. k.rva nagy; 3. elég rossz képe van 24-70 között. Ennyit nem fogok fizetni egy obiért, és nem is fogom cipelni .
-
Freddy76
addikt
válasz Graphy #46848 üzenetére
Sokat gondolkoztam rajta. A 17-50 mellett szólt a 17-es alja és az itteni pozitív vélemények, a 28-75 mellett szólt a 75-ös vége és a jó teszteredmények.
Végül a 17-50-et kipróbáltam, meggyőzött. De lényegében nem használom 24 alatt, tehát nekem nem lenne olyan nagy baj a 28-as kezdő sem (az olympust 75 %-ban egy 20-as, tehát ekv. 40-es fix-szel használtam, 25 %-ban pedig a 45, tehát ekv. 90 obi volt fenn), ellenben a 75-ös vég jó lenne.
Talán Aleisterrel beszéltük is, hogy a 28-75 nekem jobb lenne. Aztán másnap megvettem a 17-50-est, az bevált...
Ha szembejönne velem egy jó példány, lehet, hogy becserélném. Ehhez persze az kell, hogy legalább olyan jól muzsikáljon, mint a 17-50...
-
Freddy76
addikt
válasz #31757056 #46984 üzenetére
A d7000 af problémája nem létezik. A d600 szenzorkoszolódási problémája nem létezik.
A Nikon szerint.
Amikor vettem a d7000-ret elgondolkodtam a 60d-n (elég jó áron adták), de annak a rendszernek is megvan a maga gondja.
-
Freddy76
addikt
válasz Balinov #47054 üzenetére
Ó bazmeg. Ez fájt. Nem, ez nagyon fájt. Kínomban röhögök...
Necro, szerintem is akar valamit. Szerintem szeretne ide tartozni. Becseréli neki valaki a ödémahármat egy d90-re? Esetleg ha Ropi ráfizet valamennyit?
-
Freddy76
addikt
válasz -Shadow- #47074 üzenetére
Ezen fennakadunk, pedig alig különböznek az ilyenektől a hazai használt autó vásárlók 90 %-a. Akik mind kivétel nélkül az 5-7 éves, max. 90.000 km-t futott dízelt veszik, és mind elhiszi, kivétel nélkül, hogy pont ő volt az a szerencsés, aki kifogta a nyugdíjas német orvos autóját, amelyet alig használtak...
-
Freddy76
addikt
válasz Gulyopapa #47085 üzenetére
Te, képzeld el - lehet, hogy furcsán hangzik elsőre -, ez egy olyan topik, ahol ha kérdezel, valaki válaszol. Attól, hogy nem "csevegünk", még nem lesz megválaszolva a kérdésed. A te kérdésedre a válasz:
1. Tesztábra nyomtatás (több volt ide is linkelve, de ha beírod a google-ba, hogy focus chart, rengeteged kiad).
2. Fókuszteszt. Ennek menete többnyire le van írva a tesztábrákkal együtt. Lényeg, hogy készíts egy képet liveview-ben (ahol nincs front/backfókusz), és ezt követően a hagyományossal. Így látod, hogy frontos vagy backes-e az obi.
3. Ha gond van, megkeresed az af-fine tune menüt a gépeden, és addig állítgatod, amíg jó nem lesz.
4. Kipróbálod különböző rekeszen és tárgytávolságon az obit.
5. Ha nem jó, Nikon szervíz.
6. Örülsz, mert jó, vagy mert nem veszed észre, hogy rossz. Vagy eladod a gépet.Az ábra helyett fotózhatsz sorban lévő tárgyakat is (pl. könyvespolc), ellenőrizendő, hogy ott van-e a fókusz, ahol szeretnél.
Amúgy ebből a szempontból hiba volt lecserélni a Canont, mert az sokkal technokratább topik, ez kicsit kocsmajellegű. És szerintem ez nem fog megváltozni. Szerencsére.
-
Freddy76
addikt
válasz Gulyopapa #47092 üzenetére
Nem értem amúgy, mi a bajod. Korábban is, most is, választ kaptál a kérdéseidre, viszonylag rövid idő alatt. Az, hogy közben volt egy csevegés valamiről, semmiben nem hátráltatott - mihelyst kérdeztél, három választ is kaptál.
-
Freddy76
addikt
válasz aleister #47096 üzenetére
Igazad van lényegében. De ez nem változtat azon a tényen, hogy az offok nélkül sem lett volna megválaszolva a kérdése, míg ha felteszi, rögtön választ kap. Az offok kikapcsolása jó ötlet lenne, de lehetne menni az offtopikba is, arra van...
-
Freddy76
addikt
válasz cool13 #47121 üzenetére
Az attól függ, milyen vázad van. Ha mechanikusan kell állítani a vázon, akkor az nyilván minden obvira kihat. Ha a vázban van af fine tune (d7000 és felfelé), akkor a gép szoftveresen korrigál, ilyenkor eltárolja az adott obihoz beálított értéket, és felismeri az obit. Ha az af fine tune be van kapcsolva, akkor az adott obi felcsavarásakor automatikusan az adott obihoz eltárolt értéket kalkulálja.
-
Freddy76
addikt
válasz Real_Necro #47208 üzenetére
Alimester is a 24-70-nel szív, a 17-50-ről csak jókat hallok, jó volt neki is, Tayrol-nak is, Crey-nek is... Nálam Ali 17-50-e is jó volt (olyannyira, hog miután visszaadtam, két napra rá megvettem az enyémet). De akinek nem jó, és inkább Sigmát vesz, nos, lelke rajta, én nem akarom meggyyőzni. De hogy a tami 17-50/2.8 ár/érték arányban verhetetlen, abba biztos vagyok.
És kedves mindenki, nem azt mondtam, hogy a legjobb, nem azt, hogy jobb a nikkor obiknál, hanem csak azt, hogy ezért a pénzért, erre a gyutávra, ilyen fényerős obi, ilyen tulajdonságokkal nincs. Ha sok pénzem lenne, nyilván a nikkor 17-55 lenne a befutó.
Amúgy lehet találgatni, hogy kolléga ezen hozzászólásának mely állításával vitatkoznék a leginkább .
Gyurma: az az obi nekem is nagyon-nagyon bejönne... Ha lesz egy fx vázam, vagy 30 négyzetméteres nappalim és gyerekszobám, biztos, hogy egy ilyet is beszerzek... Nekem a 85 most nagyon szűk lenne bent...
-
Freddy76
addikt
válasz gyurma01 #47233 üzenetére
Igen. Ezért is szoktam át a Tamira, sokszor csak picit sok az 50, és ott nagyon jó, hogy letekerhetem 35-45 környékére (DX vázon). Az alá már nem megyek... Persze vannak szituk, amikor meg jól jönne a 85-ös is, pl. ez a kép is van akkora crop, hogy bőven jó lett volna a 85 is...
Tegnap kollégámat fotóztam az irodában honlapot meg facebook profilt csinál magának (ügyvéd), és a telefonjával fotóztatta magát az ügyvédjelöltünkkel. Mondom ne legyé már hülye, ha nem fizetsz egy fotósnak, inkább lefotózlak én. Az 50-est használtam, kicsit messziről (majd croppolok, de közelről torzított volna picit), és meg kellett állapítanom, hogy azért szebb képe van, mint a Taminak, különösen 2.8-on, ami a Tami eleje ugyebár, de az 50/1.8 G itt már nagyon szépen muzsikál... Nos, itt jól jött volna a 85-ös is. De ezek olyan ritka alkalmak.
cool13: nem nyert
Szerk2: Gyurma, neked mid is van? Mármint váz.
[ Szerkesztve ]
-
Freddy76
addikt
válasz gyurma01 #47248 üzenetére
Nekem a Media Markt-ban tavaly decemberben kibontatták a cuccot... A biztonsági őr megkért, hogy bontsam ki, kapcsoljam be... Kérdeztem mi van, ha nem, azt mondták, akkor ráírják a számlára, hogy nem bontottam ki helyben...
Nem értettem különösen, de úgyis kipróbáltam volna, egy kikötés volt, én akarom kibontani és kézbevenni. Ha milliárdos lennék, ezért az érzésért hetente cserélnék vázat.
Peethy: mi van? Újra Nikon vagy?
Gulyopapa: bármilyen termékkel előfordulhat, hogy nem működik, én is kipróbálnám. Persze megértem, ha valaki inkább otthon, szép lassan, minden percét kiélvezve csomagolja ki, az sem rossz . Ha nem működik, visszaviszi...
Eperkutyus: ne káromkodj bazmeg.
[ Szerkesztve ]
-
Freddy76
addikt
-
Freddy76
addikt
Hajjaj, annyi mindent írtatok, amire reagálni kell...
A 85 1.8 érdekes kérdés. Nekem most nem kéne, ritkán használnám, és nem is cipelném... De nekem az ideális szett obiparkjában lenne egy 24-70/2.8, 85/1.8G, 50/1.8G, és egy FX váz... Más kérdés, hogy most perpill egy nikon FX vázért sem adnám meg azt a pénzt, amit kérnek érte, még akkor sem, ha lottó ötöst nyernék. Nem jönnek be a nikon FX vázak...
youarenotmyfriend: rád nincsenek szavak, komolyan mondom. Annyi obit próbáltál már papíron, hogy ihajj, és olyan szenzációs csavarokkal tudsz érvelni, hogy csuhajj. Bírom, amikor irreleváns infókat egymás mellé teszel, majd levonsz egy tök logikátlan következtetést. Komolyan mondom, ha megtanulnál magyarul, meg ismernéd a helyesírás és mondatszerkesztés alapjait, akár röplapszövegíró is lehetne belőled egy kisebb pártirodán. Iszonyú butaságokat írsz. Ráadásul fogalmad sincs, hogy miről.
Santiagain, azért ez az af probléma blama... A kép pedig nagyon nem oké, itt valaminek lennie kell. Nekem eleve fenntartásaim vannak a sok megapixellel szemben, de itt valami nagyon nem oké.
Gulyopapa: minden új vázzal ez van, én egyszer vettem új vázat (olympus om-d), ott is ez volt: kisebb-nagyobb idegesítő gondok. Aztán eltelt három hónap, és két firmware frissítés helyretette a dolgok nagy részét. A gyakorlatban olyan hibák jönnek ki, ami tesztelés során nem, ezt javítják. Santiagain képeiről kizártnak tartom, hogy az a d7100 reális tudását mutassa...
Atok666: vettél FF vázat, vagy fogsz venni?
-
Freddy76
addikt
válasz forceberg #47332 üzenetére
Hát ja... Emlékszem, amikor idejöttem anno, még mindenki bambán nézett az egy szem d7000-res fórumozóra. Most meg már fx hegyek . Szerintem ha ezt látná Matolcsy, beépíteni egy prezijébe, bizonyítandó a gazdasági növekedést .
Amúgy gondolatban végigzongoráztam, hogy melyik nikon ff vázért adnék sok pénzt. Hát... D4 nagy, d800 felesleges 36 megapixel, d600 apró butaságok (1/4000, af pontok középen, szenzorkosz), d700 mégis öreg picinykét...
D800 a d4 szenzorával, az kellene a népnek. Ha sok pénzem lenne.
-
Freddy76
addikt
válasz #40935168 #47339 üzenetére
Majdnem leírtam, hogy nem normális, aki ennyi pénzt ad erre, de aztán kiszámoltam, hogyy holnap mennyi pénzt fogok Gál Józsi hentesnél hagyni a vasárnapi osso buco-ra, úgyhogy inkább nem mondok semmit. Másnakmeg valószínűleg az lenne érthetetlen, hogy mi a f.szért fizet valaki annyit pár szelet borjúcsülökért....
-
Freddy76
addikt
válasz atok666 #47355 üzenetére
Egen... Nekem ő valamiért hiteles, elhiszem, hogy gond lehet.
-
Freddy76
addikt
válasz szeva000 #47562 üzenetére
Hehe, nekem tök ugyanezt csinált a 35-ös. Fókuszteszt jó, próba jó, jó, élesben szar. Nem tudtam kiszámítani, hogy melyik rekeszen, milyen tárgytávolságon hogy fókuszál félre... Normális magyarázat nem volt rá...
Végül eladtam a picsába.
-
Freddy76
addikt
válasz junhum #47611 üzenetére
Ha kütyümániás vagy, akkor vegyél egy d5100-at, és a fennmaradó pénzből még egy-két kütyüt, pl. egy vakut, vagy egy fix 50-es obit. Így több kütyüd lesz, és összességében hasznos kütyük.
Egy d5100+18-105+50/1.8G+sb700 mindenre elég. Ha most jön a gyerkőc, akkor tudd: kevés fényed lesz, és nem lesz vakuzásra lehetőséged (gyereket nem vakuzunk). Tehát kell egy fényerős obi, ez az 50/1.8G. Később (ha a baba 5-6 hónapos lesz), jöhet az sb700.
-
Freddy76
addikt
válasz junhum #47625 üzenetére
d7000-ret linkeltél... Az sem rossz amúgy.
Ez a gari érdekes dolog, mindenki a három évre esküszik. De alapból egy év járt, és ennyi is jár más dslr-ekre, a három év a nikon vázakra (mert csak arra van, az obira nincs) egy - elég hosszú ideje tartó - akció. Nyilván ha az a kérdés, hogy kókle boltban vedd itthon egy év garival, vagy "rendes" helyen ötezerért drágábban három évvel, akkor az utóbbi a kérdés. De lényegesen olcsóbban már érdemes az egy évvel is megvenni - a lényeg, hogy itthon tudd javíttatni a gépet, ne kelljen külföldre vinni.
-
Freddy76
addikt
válasz Peethy #47668 üzenetére
Én tegnap akadtam ki nagyon... A 18-105 minimális (-2) korrekcióval megy a vázon, és kiváncsiságból megnéztem -3-mal, majd hagytam -2-n, de a menü maradt az AF Fine Tune menüponton. Gépet letettem, ráraktam az 50-est, hogy majd fotózok, kimentem telefonálni, közben feleségem a kislányommal bementek a szobába, mondja Jana, hogy Julcsi nyomkodta a gépemet, rászólt, de lehet, hogy elállított valamit. Nézem, semmit, ejnye-bejnye kislányom, nem játszunk vele.
Később játszanak, képelek, nézem, kegyetlenül félrefókuszos az összes kép. Teljesen kiakadtam, mondom 35-ösült az 50-es... Tépném a hajamat, aztán látom, hogy pici lány (ki más) rakott egy -8-at az amúgy nullán pontos 50-esre...
Aztán persze kiröhög...
Aktív témák
Hirdetés
- 600 dolláros szintre vinné a Snapdragon X-es PC-ket a Qualcomm
- Okosóra és okoskiegészítő topik
- Mibe tegyem a megtakarításaimat?
- Polgári repülőgép-szimulátorok
- TCL LCD és LED TV-k
- BestBuy topik
- Windows 10
- Azonnali informatikai kérdések órája
- NVIDIA GeForce RTX 4080 /4080S / 4090 (AD103 / 102)
- Kerékpárosok, bringások ide!
- További aktív témák...
Állásajánlatok
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest