Új hozzászólás Aktív témák
-
Tirexi
addikt
Nem rég szereztem be egy 930-at és le is teszteltem: LINK
Szerintetek vihetem még lejjebb a feszt?
Jelenleg 1.28V. -
Tirexi
addikt
válasz MPowerPH #18790 üzenetére
Én úgy vagyok vele hogy nekem az is bőven megfelel ha videó konvertálásnál vagy nagyobb CPU igényes játékoknál nem hal be a gép.
Lehet hogy Prime-ban vagy LinX-ben már 10 perc után kidobna de ha ez máshol nem mutatkozik csak terhelés mérő programokban (amiknek én bevallom semmi értelmét nem látom) akkor minden szép és jó.
Mert valljuk be mikor fogja egy game 100%-ra leterhelni a CPU-t? Sztem soha, vagy legalább is nem mostanában. A Metro 2033 is csak 60% körül használja meg a GTA 4 is.
Amúgy a HT-nek van valami értelme azon kívül hogy csak lassítja a videókonvertálásomat?
Kikapcsolt állapotban 3-4 perccel előbb végigmegy a konvertálás. (Adobe Premiere Pro CS4) -
Tirexi
addikt
válasz MPowerPH #18791 üzenetére
Nálam sajna nem felesleges mert ez az UD4P nem arról híres hogy jó tuning-os és hát bizonyos BLCK fölött vége.
Meg hát a memóriáim sem azok a nagy számok hogy mehessenek 1600Mhz felett.Tudom hogy jobb lenne magasabb BLCK-val a memó teljesítmény csak hát ahhoz a memóknak is bírniuk kéne a dolgokat.
-
-
Tirexi
addikt
válasz MPowerPH #18796 üzenetére
Hát én világ életemen mindig a xarul tuningolható CPU-kat fogtam ki. Q9450-em magas feszen ment 3.2Ghz-en, a 920-am is elég magas feszen ment 3.5Ghz-en.
De ez a 930 ez nagyon jó példány.
Nem hittem a szememnek amikor láttam hogy 1.28V-on 4Ghz-en simán megy minden vele.
A 920 már 3.6Ghz-en behalt 1.36Von.Szerk.:
Megyek megnézem mennyit visz maxon.[ Szerkesztve ]
-
Tirexi
addikt
válasz AirBooms #18798 üzenetére
A problémám csak annyi hogy volt olyan eset is hogy 1600Mhz alatt is kékhalált kaptam, 3.2Ghz-en 920-al.
Azért 1600Mhz-hez ez a 7-7-7-21 elég brutál időzítés. Meg hát ezek nem i7 kompatibilis alacsony feszes RAM-ok szal kevés nekik az 1.64V. Szerintem.Viszont nem tudom miért, más időzítéseken meg nem hajlandó menni a memó.
8-8-8-24-ben 1500Mhz körül el sem indul a Windows. -
Tirexi
addikt
4.4Ghz-en 1.35V-on a windows nem boot-olt be és amikor restratolt a gép csak 8GB memóriát ismert fel.
Mind1 vissza raktam 4Ghz-re 1.27V-on és a memókat is felismerte.
Megint stabil a gép!!Mennyi a CPU alap feszültsége? 1.26V?
-
Tirexi
addikt
-
Tirexi
addikt
Bocs de időm sem áram pénzem nincs arra hogy több órán át futtassak egy 2MB-os programot ami szét szedi a CPU-t tök feleslegesen.
Amúgy az elkészített videók mind végig vannak nézve és YouTube-ról sem jött semmi ilyesféle panasz, hogy esetleg hibás lenne egy videó.
De mondom, nekem ott legyen jó a CPU ahol kell.
Prime-ban a 920-as 3.5Ghz-en 1.36V-on meghalt 2 perc után, de megcsináltam vele vagy 200 videókonvertálást és semmi panasz nem volt és a videók is tökéletesek lettek.
Ugyan ez játékoknál is semmi gondja nem volt, csak akkor ha 3.5Ghz fölé mentem.
-
Tirexi
addikt
válasz Lacc88 #18808 üzenetére
A 920-assal 4Ghz-en a 3DMark06-ot csak egyszer tudtam lefuttatni, többször nem sikerült mindig behalt, játékok meg egyáltalán nem mentek 4Ghz-en. Crysis két perc után feladta.
Aztán szépen lassan visszaesett a tuning 3.5Ghz-re ahol már nem hibázott.
Hát ez van, kifogtam pont az anti tuningot.De most ez a 930 nagyon jó választás volt.
4Ghz gyerekek 24/7-ben 1.28V-on.[ Szerkesztve ]
-
Tirexi
addikt
Én meg kipróbáltam mi történik ha a szorzót lejjebb állítom.
21x-esre állítottam és levettem a Turbo-t is.
A BLCK-t annyira megemeltem hogy 4Ghz legyen erre nem Boot-ol be a gép pedig a memók csak 1560Mhz körül voltak.
WTF?Ez így normális vagy a lapom ennyire béna? Esetleg a QPI fesz volt kevés? Most 1.33V
-
Tirexi
addikt
Nekem az F13-as frissítés után megszűntek a rejtélyes indítgatási próbálkozások.
Igen volt ilyen is.
Bekapcsolás után a gép fogta magát és ki be kapcsolgatott.
Volt olyan hogy elsőre beindult de volt olyan is hogy 5 PERC-ig csak ki be kapcsolgatott.Azt mondták ez ezért van mert a sok Auto feszt ilyenkor állítja be magának a gép a legjobb értékekre.
Érdekes ezzel a frissítéssel meg már nem állítgatja, már ha tényleg ez volt a hiba. Simán elsőre beindul akár milyen tuning-on is van a gép.
Szal én csak ajánlani tudom a frissítést.
-
Tirexi
addikt
válasz segurissima #18878 üzenetére
Felmész a Gigabyte honlapjára, megkeresed az alaplapodat és megnézed a Memória kompatibilitási listában.
Ha bent van támogatja, ha nem akkor nem.De mivel ez TRIKIT ezért támogatnia kell. Elvileg.
Itt a link ha netán mégsem találnád meg: LINK
Szerk.:
Helyesbítek, a CPU támogatja, az alaplapot meg nézd meg a linken.[ Szerkesztve ]
-
Tirexi
addikt
válasz segurissima #18906 üzenetére
Az nem gáz ha gyorsabbra cseréled.
-
Tirexi
addikt
Hi all.
Most szereztem be egy Core i7-975-ös CPU-t és fogalmam sincsen hogy kezdjek neki a tuningnak.
Ugyan is nem tom mi okból de a végtelenségig lehet emelni a szorzóját a CPU-nak.Akkor a kérdések:
-Miért lehet a szorzót ilyen mértékben emelni?
-Meddig érdemes emelni?
-Van-e előnye a magas szorzónak?
-Mit érdemes emelni a szorzót vagy a BLCK-t?THX előre is a választ.
-
Tirexi
addikt
válasz subaruwrc #25428 üzenetére
"ha mondjuk kikapcsolt állapotban kiarknád egy éjszakára, utána a melegben bekapcsolnád akkor lenne páralecsapódás a melegedő alkatrészeken az tuti.
ha működés közben nyitod rá az ablakot és úgy hűtöd le akkor nem lesz baja"Én ezt megcsináltam már és akkor dőlt meg a 26k-s rekordom.
-
Tirexi
addikt
Hi all.
A régi alaplapomnál (Giga X58 UD4P) ha nem ment volt CPU használva akkor 4Gh-ből vissza vette magát 2Ghz-re.
Most az EVGA 3X SLI Classified-nél folyamatosan 4Ghz-en van.
Ez miért van?
Esetleg milyen BIOS beállítást kell végrehajtanom?THX
Új hozzászólás Aktív témák
Hirdetés
Csevegésre használjátok a friss, ropogós OFFtopicot!
Állásajánlatok
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest