- Azonnali informatikai kérdések órája
- Azonnali VGA-s kérdések órája
- Intel Core Ultra 3, Core Ultra 5, Ultra 7, Ultra 9 "Arrow Lake" LGA 1851
- Vezetékes FEJhallgatók
- NVIDIA GeForce RTX 3080 / 3090 / Ti (GA102)
- Steam Deck
- Nem indul és mi a baja a gépemnek topik
- Amlogic S905, S912 processzoros készülékek
- AMD Ryzen 9 / 7 / 5 / 3 5***(X) "Zen 3" (AM4)
- Saját márkás HDD-ket követel meg az egyes NAS-okhoz a Synology
Új hozzászólás Aktív témák
-
Benhill
senior tag
Kollegák, egy monitor firmware frissítést, mikor szükséges végrehajtani? Csak akkor kell ha probléma van vele?
Erről a példányról lenne szó:
ls27ag520nuxenVan hozzá újabb mint amivel vettem.
-
Benhill
senior tag
Hali.
Mi számít jó minőségű display port kábelnak?
Továbbira is képernyő vibrálással küzdök.
Alanyok:
1440p & 165Hz (Acer predator XB271Hu)
1080p & 180Hz (Asus ROG PG248Q)Gsync-et használva, 3080 és 3070ti videokártyával is vibrál mindkét monitorral, ha például egy alkalmazást futtatok... játék alatt nem, hanem pl videószerkesztő futtatásakor.
Vagy ha a superposition benchmark kezdő ablaka van előtérben akkor is vibrál, de ha félre kattintok egyet az asztalra, akkor már nem vibrál. Visszaáll a képfrissítés 165Hz-re. Ezek nem tudom hogy vajon normális jelenségek-e.Képernyőre ki lehet rakni az Hz mutatót, és 40-60 közé leesik a monitor képfrissítése, ha a GSYNC be van kapcsolva.
Próbáltam hogy másik alzatból kapja az áramot a monitor, valamint többféle DP kábelt is próbáltam.
Legutóbb vettem egyet ilyen 1.4 DP kábelt aliról, mert gondoltam hogy fasza lesz, de ugyanúgy vibrál:
https://www.aliexpress.com/item/10000402670808.htmlGSyncet kikapcsolom akkor nem vibrál, de ugye akkor értelmét veszti a monitor meg a felára.
ui.: van egy 1080Ti videókártyám, azzal nincs vibrálás ha be van kapcsolva a gsync sem.
-
Benhill
senior tag
Hali!
Az mire utalhat hogy a monitoron vízszintes, kb 70%-ban átlátszó csíkok futnak, fentről lefelé?
Csak akkor látszik, ha a g-sync ki van kapcsolva.Monitor típusa: ASUS PG248Q
180HZ-en használom, de g-sync nélkül bármilyen frekvencián futnak a csíkok fentről lefelé.G-syncet használva, viszont néha villog a képernyő, 25-35Hz közé leesik a frekvencia.
-
Benhill
senior tag
Jelenségre kérnék magyarázatot aki tud.
Monitor: ASUS PG248Q
Alany: https://www.aliexpress.com/item/1005001274794357.htmlAz usb-s elosztót a ház bármelyik pontjába bedugom, majd csatlakoztatok bele egy eszközt, akkor egy pillanatra fekete lesz a monitorom képe. (mintha ki-be kapcsolnám)
Több monitort is próbáltam, csak ezzel csinálja.
-
Benhill
senior tag
Sziasztok.
Ez mitől lehet?
[kép]Jobb oldala néha ilyen sötétebb lesz, eddig csak ki-be kapcsolás után tapasztaltam. Ilyenkor egy gép restart megoldja. Tiszta driver telepítés után is néha előjön. Monitor 10 éves.
Nemrég cseréltem 1660S gamingx-re a régi kártyám. Talán ennek van köze hozzá?
Esetleg lehet hogy a wifi antenna zavarja? Egy pár hete a monitor mellé került.
-
Benhill
senior tag
Hi.
Van egy régi CRT monitor nálam, és azt csinálja hogy a power gombbal, néha a menü jön be és a fényerőt tudom állítani vele felfele.
Mi lehet vele?
Új hozzászólás Aktív témák
Hirdetés
- LG 77CS6 - 77" OLED - 4K 120Hz & 1ms - NVIDIA G-Sync - FreeSync Premium - HDMI 2.1 - Szupervékony
- BESZÁMÍTÁS! MSI B450M R5 5500 16GB DDR4 512GB SSD RTX 2060 6GB Rampage SHIVA Zalman 600W
- BESZÁMÍTÁS! Intel Core i7 7700K 4 mag 8 szál processzor garanciával hibátlan működéssel
- Apple iPhone 12 128GB, Kártyafüggetlen, 1 Év Garanciával
- DELL PowerEdge R640 rack szerver - 2xGold 6150 (18c/36t, 2.7/3.7GHz), 512GB RAM,10G, H740p 8GB, áfás
Állásajánlatok
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest
Cég: Laptopszaki Kft.
Város: Budapest