Hirdetés
- Munkához is jó lehet a OneXPlayer gaming tabletje
- AMD Strix Haloval érkezik a OneXPlayer erőtől duzzadó mini PC-je
- Félő, hogy az okosszemüveg a szexuális zaklatók játékszere lesz
- Kompakt TUF Gaming alaplappal bővült az ASUS AMD-s palettája
- Nemcsak az ellenfél, a tévéd is kifekszik a Resident Evil fegyvereitől
Új hozzászólás Aktív témák
-
rlazol
veterán
remélem, hogy ha valahol, akkor itt segítő szavakra lelek.

Eddig csendesen tengettem napjaim egy PCI-s ASUS V3000 társaságában, de már nagyon meguntam és mivel otthonról is elkezdtem dolgozni (videó vágás, tördelés), és kell a 2 monitor, hosszas habozás után beruháztam egy Matrox G550-s-be
, igaz, használtba, bontóból.
CMOS reset, új kártya be, - a windows kicsit nehezen viselte, valami nagyon alacsony módba váltott (talán mert nem installáltam le róla az ASUS driverét), de miután felraktam a matrox drivert simán vitte a 19''-s monitorom (szintén most vettem) ami tőle elvárható (1600*1200*32*85hz). Kicsit meglepett, hogy nem szólt az új harrware miatt, de ez van. Rögtön raktam is át Dual-Head üzemmódba, Hurrá. Igaz, vissza kellett vennem 16 bites színmélységbe az elsődleges monitort, hogy az 1024*768*32*75Hz működjön az én régi 15''-sömön, de kicsire nem adunk.
ez eddig szép és jó, vagy mégse? A gép innentől kezdve felálláastól számított 5 perc alatt fagyott. Rendszerint mindkét monitor vibrált és az egér eltűnt vagy csíkos csíkot (elég hülyén hangzik
) húzott maga után, miközben a monitor változatos csíkok és vonalak jelentek meg. Néha a windows győzött és egy 640*480*8bitbe váltás mellett kiadott egy ''a G400 illesztőprogram meghibásodott'' üzenetet, de általában reset gomb volt a megoldás. Visszavettem mindkét moncsit 16 bitbe, de nem segített.
Visszavittem kártyát, kaptam másikat, őt előzőleg egy másik alaplapban pár órát futtattam 1024*768*75-ben (a max, amit az a monitor tud), semmi gond.
Saját gépbe berakva ugyanaz, mint korábban csak kicsit később. Igaz, ekkor már felraktam az alaplap AGP vezérlőjét is, amiről először azt hittem, nem kell.
Kínomban format c: és reset CMOS, Egy darab (a nagy) monitorral újrainstall XP. Érdekes módon semmi baj nem volt amíg a drivereket fel nem raktam - onnantól ugyanazt csinálja.
MI EZ? 
Az alaplapom AGP-jét (4xeres) még nem használtam korábban - hogy tudom tesztelni? Lehet, hogy BugOs? Van erre valami program?
Driver inkompatibilitás?
Monitor bug (még nem néztem meg mi van, ha alacsonyabb üzemmódban kísérletezem, de mivel mindkét monitor bekrepált DualHeadben nem hiszem, hogy ő lenne a hunyó)?
Lehetséges, hogy két Matrox is hibás???
Most azt fogom tenni, hogy a 19''-s alá visszarakom a PCI-s ASUS-t. Vagy ez felesleges?

Új hozzászólás Aktív témák
- Formula-1
- Revolut
- Mibe tegyem a megtakarításaimat?
- Elektromos autók - motorok
- Cyberpunk 2077
- Szünetmentes tápegységek (UPS)
- Poco X8 Pro Max - nem kell ide sem bank, sem akkubank
- Battlefield 6
- Samsung Galaxy S21 és S21+ - húszra akartak lapot húzni
- Félő, hogy az okosszemüveg a szexuális zaklatók játékszere lesz
- További aktív témák...
- BESZÁMÍTÁS! EVGA XC3 ULTRA RTX 3070Ti 8GB videókártya garanciával hibátlan működéssel
- Csere-Beszámítás! Gainward Phoenix RTX 4080 Super 16GB Videokártya!
- BESZÁMÍTÁS! Asrock Phantom Gaming OC RX 7800XT 16GB videokártya garanciával hibátlan működéssel
- Gainward GeForce RTX 5070 Python III 12GB GDDR7 192bit Alza Garancia 2028.08.07-ig, Számlával!
- BESZÁMÍTÁS! ASUS ProArt RTX 4060 8GB videokártya garanciával hibátlan működéssel
- Telefon felvásárlás!! Xiaomi Redmi Note 10, Xiaomi Redmi Note 10s, Xiaomi Redmi Note 10 Pro
- Dell Latitude 5430 14" Touchscreen i5-1235U 32GB 1000GB 1 év garancia
- AKCIÓ! Lenovo Thinkpad L14 Gen 1 notebook - i5 10210U 16GB DDR4 512GB SSD Intel UHD GraphicsW11
- Új FULL HD webkamera + Számla
- AKCIÓ! Microsoft XBOX Series X 1TB SSD fekete játékkonzol extra kontrollerrel garanciával
Állásajánlatok
Cég: Laptopműhely Bt.
Város: Budapest

, igaz, használtba, bontóból.
) húzott maga után, miközben a monitor változatos csíkok és vonalak jelentek meg. Néha a windows győzött és egy 640*480*8bitbe váltás mellett kiadott egy ''a G400 illesztőprogram meghibásodott'' üzenetet, de általában reset gomb volt a megoldás. Visszavettem mindkét moncsit 16 bitbe, de nem segített.