Hirdetés
- Apple MacBook
- LG LCD és LED TV-k
- Vezetékes FÜLhallgatók
- AMD Navi Radeon™ RX 7xxx sorozat
- Házi barkács, gányolás, tákolás, megdöbbentő gépek!
- Mini PC
- Hobby elektronika
- Hisense LCD és LED TV-k
- Internet Rádió építése (hardver), és programozása
- Ilyet se látunk minden nap, már füstölt a GeForce, de a játék még futott
Új hozzászólás Aktív témák
-
Biztosan azert, mert nem Linux alatt mplayerrel (annak is az mga_vid driverevel) nyomtad.
A DivX/XviD/MPEG dekodolasa meglepoen keves idot vesz igenybe, a legtobb lejatszo azzal szottyog sokat, hogy a kepet atkonvertalja egyik colorspace-bol a masikba, skalazza, meg ilyenek - amit a G400 HW-bol tud. -
Galad
csendes tag
Az 550 szerintem jobb, bár igazán nagy külömbség nincs. A korellben nemsok tapasztalatom van, de annó amikor még sűrűn dolgoztam vele ('99) a 7es korell ''símán'' futott egy 200as cerkán, egy 8 megás diamond viperrel (akkoriban az azér grafikára kircsi volt). Ha vektorosat rajzolsz (mint a CAD, vagy a Freehand), akkor szinte 100% a vidojókarin múlott, persze ésszerű kereteken belül, nálam legalábbis úgy tűnt. Ha fotót is akarsz b@szogatni (pl., mint a Photoshop), akkor nincs az a ram mennyiség ami elég lenne, de a proci sem árt. Ezek persze nem tényeken alapszanak, hanem a tapasztalataim, ami néha mármár babona

[Szerkesztve] -
fasyrt
őstag
Hali!
Corelhez (12) melyiket?
G550
G450
más
Mit tegyek még hozzá csak 2D-ben lesz használva, sok memet v. erős proccot?
-
tocsa
senior tag
A Matroxba az a jó, hogy a Linuxos Mplayerben jó kis matroxos mga_vid driver volt régen, amit maga Gereöffy Árpád, az mplayer alapítója és volt fejlesztője saját kézzel készített, mert volt neki egy G400-a. Namost ennek a drivernek a segítségével egy dual Cel333-as gépen framebufferes konzolon postprocessing-el (!!!) tudtam filmet nézni. Semmi csicsa X, nem vitte az X a procit, hardverből csinálta a scale-t és a YUV konverziót (az mga_vid driver), így csak a dekódolást meg a postprocesszinget (deblocking, deringing) nyomatta a proci.
Na ez a király a Matroxban. A lekőrözhetetlen 2D-s képminéség mellett. Nem csoda, hogy orvosi felhasználásra gyártja a Parheliákat, nem játékra. -
Viktor77
titán
válasz
Petike168
üzenetére
Elméletileg lehet, de hogy hogy arról fingom sincs. Itt van egy Tweak Utility, ki is próbáltam, van benne órajelállító, de nem tudom értelmezni.
Bővebben: link -
Petike168
aktív tag
Nem nekem kell! De csak kérdezni tudtok?
Inkább mondjátok meg pls hogy hogyan kell -
Petike168
aktív tag
ok! Tudom! De nem is arra kell! tehát lehet vagy nem?
-
Petike168
aktív tag
up
-
Petike168
aktív tag
Hi! Érdekelne, hogy Matrox Millenium G450 videókártyát lehet-e húzni, és ha igen , akkor milyen progival, és melyik programmal? előre is köszönöm
-
Basmacskin
aktív tag
No igen. Mondjuk filmnézésnél is dúrva eltérések voltak nálam. Volt annjo FX5200-am, lecseréltem Radeon9550@9600pro-ra. Játékok virka 4-5x gyorsabban mentek vele, örült is a fejem. Aztán megláttam a radeonnal a divix-es filmeket. Hát, szó ami szó majdnem elrókáztam magam (nem filterel rendesen).... Dehát senki sem tökéletes

Mindenesetre a Radeonnak sokkal szebb játékok alatt a képe, mintha kicsit digital vibrancesebb lenne. -
Galad
csendes tag
válasz
Basmacskin
üzenetére
mint említettemvolt, azt aláírom, hogy játékhoz nem jó, ezért akarom lecserélni, viszont volt szerencsém dolgozni vele AutoCad-en, PhotoShop-on, CorellDrav-n, Freehand-en, és Erdas-on(sztereolégifotókiértékelő progi), és a matrox, mindent vert, mégkozzá nem is kispiskóta módon. Az egyetlen, talán ahol nem verte péppé a konkurenciát, az az Erdas volt, mert annak hihetetlen a ramigénye, és szó mi szó ebben sem remekel a G550, de ott is kompenzálta azzal, hogy messze jobb képminőséget produkált. Igazából Próbáltam ezekkel a progikkal más kártyákat is, főleg Radeont, de rövidúton visszacseréltettem. Ez motivált arra, hogy itthonra is matroxot vegyek. Asszem egyébként mégsem szabadulok meg tőle, hanem egy komplett új gépet veszek új vidojókarival, és ezt megtartom dvdnézésre, merthogy abban is magasan jobb (szebb a képe). Azért köszi.
Üdv.: Galad -
Vangelis
félisten
válasz
Basmacskin
üzenetére
Ott kiválóan működnek nem?!

![;]](//cdn.rios.hu/dl/s/v1.gif)
-
Vangelis
félisten
válasz
Basmacskin
üzenetére
Jah v1 mellé kifogástalan

-
Basmacskin
aktív tag
-
Vangelis
félisten
válasz
Basmacskin
üzenetére
Ez van sajnos

-
Galad
csendes tag
válasz
Vangelis
üzenetére
ja, és játékra télleg nem kevés, csak nem fiut rengeteg játékkal. Nekem az a tapasztalatom, hogy a direktx-el lehet valami, mert a régebbieket kezelő játékok, és az újak közül a 3D-t mellőző játékok gond nélkül futnak. Sőt, a maga idejében messze leverte a kortárs konkurenciát, persze, ha hajlandó volt a játék elindulni.
-
Galad
csendes tag
válasz
Vangelis
üzenetére
Eladni nincs értelme, mert amilyen árat szeretnék, az nevetséges (joggal), egy (gémguruk által)használhatatlannak ítélt kártyáért. Egyébként vérzik a szívem, mert anno 35ért vettem, és egyébként télleg nagyon szeretem ezt a kártyát, ráadásul tavaj, már kiröhögtek egyszer, amikor 15öt kértem érte. Egy cserével talán mindketten jobban járunk.
-
Galad
csendes tag
válasz
sziszegőII
üzenetére
Hali nekem egy 550esem van, és amíg dolgoztam imádtam, de manapság inkább játszanék, engem esetleg érdekelne egy csere. Nem egy mai darab, de nekem még meló közben nem sikerült kiakasztanom (2-4giás tiff retusálása, efektezése). Grafkai nem 3D-s (az AutoCad 3D-je más!) alkalmazásra messze magasan a legjobb a matrox.
(infók: http://www.profeel.com/g550.htm ) ha érdekel, dobj egy mélt.
Üdv! -
MaUser
addikt
válasz
Basmacskin
üzenetére
Azt hiszem ezekhez saját 3d api volt még. Xp alatt video lejátszásához is gyenge sajnos. Elvileg az a driver kell neked: Bővebben: link
-
Basmacskin
aktív tag
Ezt írja ki pontosan:
Matrox MGA Mistyque
PCI-s
4 megás
és nincs Direct3D XP alatt.
Az új matrox driver nem támogatja a kártyát, a régebbivel meg csapnivaló a kép, egy közepesen régivel pedig a teljesítmény csapnivaló. Akarom mondani: Voodoo1-hez képest nagyon gyengus. -
MaUser
addikt
válasz
Basmacskin
üzenetére
Csak annyi, hogy MGA? Valaminek kellen még ott lennie. XP nekem ment pci-o Mill II-vel és Mystique 220-al gyári driverrel. Egy kis segítség:Bővebben: link Itt: Id hardware by type, Chips/Graphic Matrox. Közvetlen link nem tudom miért nem megy...
[Szerkesztve] -
spirit007
senior tag
válasz
Basmacskin
üzenetére
Próbáld meg ezzel , hátha : Bővebben: link
-
Basmacskin
aktív tag
Szereztem egy 4 megás Matrox PCI-s videókártyát!
XP alá honnét szedek drivert? A hivatalos oldalon csak AGP-set támogatja, ha hozzárendelem, nem ismeri fel PCI-sra. A kártya egy Matrox MGA, de az is lehet, hogy Milleneum. A chipre MGA van firkantva. -
PNEUM
aktív tag
válasz
Necronome -
üzenetére
Pont ilyen VGA-t keresek!
-
Necronome -
csendes tag
Matrox Parhelia
-
sziszegőII
tag
Sziasztok!
A köv a helyzet. kb 8 hónapja vettem egy 9800 pro-t aztán rá egy zalmant. Na most rájöttem hogy felesleges volt mert nem is játszom szinte semmit egy kis cod meg far cry de kb játszottam össz vagy 100 órát és csak itt értéktelenedik a gépembe.
Szal valami olyan matrox kari kell ami visz 2 moncsit + tv -
erel
csendes tag
Sziasztok!
Más topikban említették, hogy komolyabb fotószerkesztéshez (PhotoShop CS, Paint Shop Pro) a MATROX kártyák a legideálisabbak. Utánanéztem és valóban szimpatikusak, de egy kicsit lereccsentem az árukon és azon, hogy csak a legdrágábbakban van 128 MB memória. Az lenne a kérdésem, hogy mennyire fontos a fényképszerkesztéshez a nagy videokártya memoria? Még esetleg egy P750-et meg tudnék fizetni (de inkább a P650-et), de az csak max 64 MB memoriával rendelkezik.
A P750 is együtt tud úgy működni a PS-el , mint a Parhelia (két monitor használata esetén az egyiken a teljes kép a másikon a menük, toolbarok stb.)?
Köszi -
Norgi
csendes tag
Na hali!
Ezek a matrox kártyák mennyire jók játékra? -
Galad
csendes tag
Hali!
A gondom első fele megoldódott, de egy újabbat szült. Az én kedves matrox 550esem válogatós. Van olyan film, amit lejátszik a TV, és van amit nem. A vicces, hogy a monitoron persze minden szép és jó.
Fele királyságom a megoldásért. -
Ger|
aktív tag
én speciel egy Voodoo1-et és egy FX5200-t használok 3d-s programozáshoz. De holnaptól már egy Voodoo2sli-t is. Mihez kell pontosan?
-
Galad
csendes tag
Hali!
Nekem az lenne a problémám, hogy minden szép, minden jó, csak a TV-n mrgjelenő médiapléjer (Bs és a zoom is) üres. A monitor lejácca a filmet, a TV nem. Biztos én vagyok a béna, és valami tök egyszerű és egyértelmű a probléma megoldása, de én nem jövök rá, és lassan kényszerzubbony kell. -
dekoninck
aktív tag
HELP,
Nekem olyan problémám van, hogy a VGA/DVI G550-emet rá szeretném kötni TV-re, ámde nincs kép, csak akkor villan be tesztkép, ha valamit átállítok a TV Features-ben. A DH Clone-t meg NEM tudom aktiválni!! Miért?
-
PapaMaci
őstag
Hali.
G550-em van és minden nagyon szép, csak a TV-n tul nagy a kép. Probálkoztam az overscan-el de a mintaképet összehuzza, a film meg marad ugyan akkora. Mit lehet tenni? -
MaUser
addikt
válasz
Necronome -
üzenetére
Az a baj, hogy .gho-m csak már olyan rendszerről van, amire fel van telepítve a másik kártya.

-
MaUser
addikt
Valami miatt a mill II-őm powerdesk-je nem jelenik meg. Gondolom valami ütközés lehet, de ha mindent leállítok az sem segít. Ha külön próbálom elindítani a pdesk.exe-t, akkor kifagy súlyos hiba történt szöveggel elszáll. A kártya az eszközkezelőben ráadásul, mint ismeretlen eszköz van feltüntetve... Valami ötlet?
-
return.value
tag
válasz
return.value
üzenetére
Úgy tűnik, megtaláltam a megoldást a FarCry & Parhelia problémára.
Ideteszem, hátha másnak is segít:
1. Letölteni a friss drivert.
2. Megcsinálni az alább leírtakat:
Hi Guys,
Well I have some good news for you guys.
Here is what you have to do to fix the problem.
You still need this file in the root folder of the game
SystemCfgOverride.cfg
With these lines in it
e_fog = ''0''
d3d9_VBPools = ''0''
Then look for the icon on your desktop and right-click it and go to properties. Look for the Target and add -devmode to the end of the line so that it looks something like this
''..........\Ubisoft\crytek\Far Cry\bin32\farcry.exe'' -devmode
You should now be able to play the game in all it's glory
Thx RichieG from Canada !!
-
return.value
tag
válasz
Necronome -
üzenetére
Amúgy érdekes dolog ez az új Parhelia driver... Megpróbálják
DX9 kompatibilisnek mutatni a kártyát
Kíváncsi vagyok, milyen lesz a végleges verzió. -
Necronome -
csendes tag
válasz
return.value
üzenetére
valoban..bar az elso a jatek demo verziojat hasznalja
dehat nekem akkor is megy na
-
return.value
tag
válasz
return.value
üzenetére
És mégegy:
Bővebben: link
-
return.value
tag
válasz
Necronome -
üzenetére
No, majd meglátjuk, használ-e....
Ha jól látom másnak sem megy: Bővebben: link -
Necronome -
csendes tag
válasz
return.value
üzenetére
na keccer ment...
[Szerkesztve] -
Necronome -
csendes tag
válasz
return.value
üzenetére
akkor tessek szepen letolteni az uj drivert hozza
-
Necronome -
csendes tag
válasz
return.value
üzenetére
akkor tessek szepen letolteni az uj drivert hozza
-
return.value
tag
válasz
Necronome -
üzenetére
No, nekem nem megy....
Kék színű a föld
-
Necronome -
csendes tag
válasz
return.value
üzenetére
52 volt es en voltam

-
return.value
tag
válasz
Necronome -
üzenetére
Volt itt egy topic, amiben vki 50k-ért adott egy Parhelia-t.

-
sziszegő
senior tag
Hű de lámer vagyok már látom átgondolom. Aztán jelentkezek ha ugy alakul.
3d ben mit tud? Lightwave, 3d Studio? -
Necronome -
csendes tag
-
sziszegő
senior tag
Na a mai vga-k nagyon tutik d3d ben meg Open GL ben is de inkább a gyors texturázás a nagy előnyük meg a fények árnyékok gyors kiszámitása,. 3D ben ez másként van ott elsősorban az Open GL a lényeg meg az objectumok gyors térbeli mozgatása és ott azt az oldalát is ki kell számolni amit nem látsz pl: drótváz stb
-
Loha
veterán
Nézte ezt is? Bővebben: link
Én ezt próbálnám: Older Matrox Products 2.30.002(final)
Lehet, hogy csak NT4 alatt működik... -
b.bone
senior tag
ha már itt ez a topic akkor felteszek egy kérdést.
3D animációs programokhoz milyen lenne ideális? azt olvastam hogy ezen a téren érdemes matrox-ban gondolkodni.
igazából arra lennék kiváncsi hogy miben tudnak többet nyújtani mint pl egy R9600Xt ,de kevesebb pénzért.
van egyáltalán ilyen? -
AceTom
aktív tag
Sziasztok Matrox-osok!

Megint felhoznám a képminőség dolgot. A 3dfx-nek szerintetek milyen volt a képe???? Mert az pl. sztem játékban sokkal szebben nézett ki, mint az akkori TNT2 (Voodoo 3000em volt), Ati, Matrox kártyáknál nem tudom milyen volt akkor a helyzet.
Ja, és én nagyon szerettem a 3dfx-et!
-
Break
senior tag
Hmmm...ez is matrox

Egy régebbi chiphez keresnék driver
Pontossan erről lenne szó :
Matrox
MGA
Power Graphics
IS-ATHENA
Még mielőtt lehurrogna valaki hogy ''GOOGLE'' .....nem találtam
-
return.value
tag
-
sziszegő
senior tag
Igazából Netezni, Corelezni, Photoshop, meg 2d re kellene, mert azt hallottam hogy a matroxoknak a legjobb a képminősége bár ehhez monitor is kell most egy Relisys TF770 el nyomom(erről tudtok valamit?) de majd lecserélem valami brutális jószágra.
(ezt elfelejtettem) -
sziszegő
senior tag
Nekem kellene egy ilyen Pharhelia de honnan lehet ezt megvenni a lehető legolcsóbban mert sajan nem vagyok miliomos dzsezzdobos

-
return.value
tag
Köszi, kipróbálom.
Van egy játék, amit szerintem Parheliára találták ki.
Ez pedig a BloodRain.
MINDENKÉPPEN ki kell próbálni a Parhelia tulajdonosokank, mert eszméletlenül jól néz ki rajta!!! 
-
Necronome -
csendes tag
válasz
return.value
üzenetére
mondd azt, hogy autodetect es utana kezzel trilinear--> bilire

-
return.value
tag
válasz
Necronome -
üzenetére
Én már mindent próbáltam, de nem változik a helyzet...
Plz, hlp! Milyen beállításokat használsz ?
-
borely
tag
válasz
return.value
üzenetére
Köszi, közben már megoldottam, vagy ahogy fórumtársunk kedvesen megjegyezte ''széjjerondítottam'' Szóval betettem a frigóba 1 órára azután már egy könnyed bicskapattintással le is jött a borda, rátettem a Zalman kisebbik passziv északi híd hűtőjét, és lőn, már nem forró...

-
Necronome -
csendes tag
fentebb kicsit nem az en billentyummel irtam

sorry... -
Necronome -
csendes tag
válasz
return.value
üzenetére
persze, hogy kiprobaltam....
a dolog, hogy fol es viz,ugyanolyam ay attol van, hogy a jatekban kellene allitgatni kicsiket...
kicsit vegyel vissza mindenbol es nem lesz ilyen problemad
nalam is volt ugyanez, de elmult
egyebirant eszreveszed, hogy vizben vagy, mert alatta mar szepen laccik
-
return.value
tag
válasz
Necronome -
üzenetére
Látom te is kipróbáltad a Parhelia Far Cry combót
![;]](//cdn.rios.hu/dl/s/v1.gif)
Segítenél a #103-ban?
-
return.value
tag
Egy javaslat, ha még aktuális a téma:
Ha komolyan akarsz a modellezéssel foglalkozni, akkor abból az irányból kezd a videokártya keresést, hogy milyen hardware eszközt támogat a programod.
Pl, a 3D Studio Max, vagy a Maya egy csomó fajta kártyát támogat alapból, Érdemes elolvasni a hozzájuk kapott dokumentumentációt. (Emlékszem kb 5 évvel ezelőtt egy grafikus haverom egy bizonyos Hercules kártyát keresett égen-földön, de kiderült, hogy Mo-n nincs senkinek és külföldről behozva kb 150-300k HUF lett volna. Nem vette meg...)
A Matrox egyébként feltételezem nem lesz a 3D-s modellezők kedvenc támogatott hardware...
Annál inkább a CAD, PhotoShop és a nyomdai előkészítő software-k felhasználóknak, akik számára a Matrox fejlesztők rengeteg apró kis finomságokkal kedveskednek. (Pl.: plug-inek, színhelyes megjelenítés, stb...) -
return.value
tag
-
return.value
tag
Sziasztok!
Egy kis segítség kellene a Parhelia tulajdonosoktól.
Haverom unszolására (menni fog az!) feltelepítettem a Far Cry-t, ami meglehetősen merész húzásnak tűnt a Parhelia 3D-s képességeit figyelembe véve...
A játék meglepő mód egész elviselhető tempóval fut, DE van 2 apró problémám:
- A víz ugyan átlátszó, de egészen világos kék, teljesen szarul néz ki
- A föld ugyanolyan színű, mint a víz
Tapasztalta valaki már ezt Parhelian?
-
taltos
senior tag
Új hozzászólás Aktív témák
- Samsung Galaxy S24 Ultra 512GB,Átlagos,Dobozaval,12 hónap garanciával
- BESZÁMÍTÁS! Acer Predator Helios Neo 16 PHN16 notebook-i9 13900HX 16GB DDR5 1TB SSD RTX 4060 8GB W11
- Oppo A14 4/64GB / 12 hó jótállás
- Telefon felvásárlás!! Samsung Galaxy S25, Samsung Galaxy S25 Plus, Samsung Galaxy S25 Ultra
- Samsung Galaxy A33 5G / 6/128GB / Kártyafüggetlen / 12Hó Garancia
Állásajánlatok
Cég: Laptopműhely Bt.
Város: Budapest
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest

![;]](http://cdn.rios.hu/dl/s/v1.gif)

Kíváncsi vagyok, milyen lesz a végleges verzió.