- Soundbar, soundplate, hangprojektor
- Olcsó EPYC termékcsaládot prezentált az AMD
- Milyen asztali (teljes vagy fél-) gépet vegyek?
- Milyen alaplapot vegyek?
- AMD Navi Radeon™ RX 9xxx sorozat
- Milyen SSD-t vegyek?
- Akciókamerák
- Kormányok / autós szimulátorok topikja
- Milyen belső merevlemezt vegyek?
- Videós, mozgóképes topik
Új hozzászólás Aktív témák
-
XP NINJA
őstag
-
zöld drazi
csendes tag
Én kaptam ajándékba Eukanuba szárazat (~2000 forintba kerül egy kb 300-400gr zacskó), meg vettem neki almo nature kis konzervet (300ft körül van darabja) és meg nem ette egyiket se. A bio Happy Catet se.
Purina Gourmet szériáját imádja valamiért, Whiskas szóba se jöhet, pedig azt több állatorvos is mondta, hogy a Whiskasba "kevernek" valamit.
-
Dani82
senior tag
válasz
zöld drazi #9392 üzenetére
akkor asszem még jól jártam a 99Ft-os rossmann kajával
-
radi8tor
MODERÁTOR
Az a baj ezekkel a Rosmannos és társai csodákkal, hogy van bennük egy olyan anyag, ami rászoktatja a cicát. Arról nem beszélve, hogy ki tudja miből állítják elő.
Én nem adok neki pluszban vitamint, Leonardo száraztápot kap és 2-3 naponta egy spéci olasz márkájú konzervet (tonhal aloe vera-val).
-
zöld drazi
csendes tag
A mi macskánk csak a Gourmet Goldot eszi meg, meg még a Gourmet Perlet és a Sheba pástétomokat, de más nem. Whiskas és társai kizárva, nem szereti a belsőségeket, a máját, a marhahúst, vadhúsokat, tengergyümölcsét stb. Szárazból Purina One, Whiskas Senior illetve Purina Pro Plan (de ez drága, csak akkor veszünk, ha akciós).
A mostani heppje a cicának, hogy meg van őrülve az ajándékba kapott Parmigiano Reggianotól (Mo.-n valami 9ezer+ forint kilója..). Le kell neki egy keveset reszelni és még tányért is kinyalja..
Mi a Gimpet cuccait szoktuk venni, multivitamint illetve szőroldót. Ez ilyen barna krém, amiből egy picit a mancsára teszünk és egyből lenyalja.[link] Még szokott kapni Whiskas jutalomfalatokat, azt nagyon szereti. De jelenleg egyik sincs itthon és semmi baja -
emiki6
veterán
válasz
radi8tor #9386 üzenetére
Beszoktattuk az egyik szomszéd cicáját, ha már társasház
Nemrég eléggé leépülte a hátsó lábáról az izmok. Semelyik doki nem tudta mi lehet a baja. Arra tippeltek, hogy autoimmun. Nem tudott ugrani, járni is csak nehezen, illetve fekve evett (
). Egy két hónap elteltével szinte teljesen felépült. Amúgy folyton verekszik, eddig háromszor gyulladt - dagadt be az arca. Esett már olyat hogy kitört egy szemfoga... Nem sok élete maradt a kilencből.
-
Dani82
senior tag
Ti szoktatok valami vitamint adni a macseknak?
Az enyem nem szokott semmit se, amit a kajabol bevisz annyit, de az a baj, hogy a sima Rossmann-os kajan kivul semmit nem eszik meg, azok meg nem hiszem hogy fullon vannak ilyen egeszseges dolgokkal -
AlexWolf
senior tag
válasz
zöld drazi #9379 üzenetére
Ezek szerint csak az oltásért nyavajgott!
-
radi8tor
MODERÁTOR
-
SUPREME7
őstag
válasz
zoltanz #9373 üzenetére
Oriási
Akit érdekel is:
http://www.ebay.com/sch/i.html?_sacat=0&_nkw=lion+mane&_frs=1
-
zoltanz
nagyúr
-
radi8tor
MODERÁTOR
válasz
blasko92 #9365 üzenetére
Azt hittem ezt a cikket linkelted: How cats see the world
-
-
blasko92
őstag
A macskák szemémek működése:
[ Módosította: radi8tor ]
-
emiki6
veterán
válasz
greenity #9362 üzenetére
Nálunk lefetyeli a folyó vizet vagy a mancsára folyatja és lenyalja. Régebben csinált olyat hogy megpróbálta megfogni, megharapni a vízsugarat több kevesebb sikerrel. (láttam videót, ahol a fejáre folyatta és úgy ivott a macs) A vizes tálat meg ide-oda húzogatja, tologatja ivás előtt.
-
emiki6
veterán
Más macskája is szeret csapból inni?
-
Vasinger!
nagyúr
-
vzsryl
nagyúr
válasz
radi8tor #9347 üzenetére
A macska borzasztóan szívós állat. Ezt a kis műsort meg se érezte. Láttál már kismacskáit védelmező anyacicát, amikor összeverekedik egy kanos kandúrral? Nálunk párszor előfordult. A kis anyacica olyan kemény volt, mint a kád széle. Hiába kapálózott erősen a kétszer nagyobb kandúr. Van ezekben erő és kitartás. Nem véletlenül létezik ez a 9 életes szólás róluk.
-
radi8tor
MODERÁTOR
válasz
zöld drazi #9354 üzenetére
Nem emlékszem pontosan de alkalmanként olyan 1000 körül volt. De ez nem azt jelenti, hogy nálatok is ilyen van, pusztán elmondtam a tapasztalataimat.
Étrend kiegészítőket már elég sok helyen árulnak. Pl.
-
radi8tor
MODERÁTOR
válasz
zöld drazi #9352 üzenetére
Mi cicánkat 2 hétig minden nap kellett vinni gyulladáscsökkentő szurira.
-
radi8tor
MODERÁTOR
válasz
zöld drazi #9350 üzenetére
Nem vagyok állatorvos ezért csak tippelek. Megnézi a szemét, száját, nyálkahártyát, fülét, megnyomkodja a belső szerveit, keres valami sebesülést rajta.
Az árát sem tudom megsaccolni, gondolom ha nem talál semmit, akkor olcsón megúszod max 5000. Ha meg talál, akkor attól függ. 20000-30000-el indulnék neki, aztán ha kevés akkor a következő kezelésnél odaadod.
-
zöld drazi
csendes tag
válasz
radi8tor #9349 üzenetére
Már nincs nyitva, az ügyelet messze van. Holnap reggel az lesz az első. Ilyenkor mit csinál vele a doki? Eddig sosem volt semmi baja, csak oltásokat kellett neki beadatni. Mennyi pénzt vigyek magammal ?
Szerintem komoly baj nincsen, mert most is wczett egy jót, de valami határozottan zavarja.
-
radi8tor
MODERÁTOR
válasz
zöld drazi #9348 üzenetére
Igen, valami baja lehet. Pl fájdalmai vannak.
A mi cicánk is ilyet csinált, amikor megrándult a térde a nagy rohangászás közben. Feljött hozzánk az ágyba és nyávogott, mintha azt kérné vigyük orvoshoz. Szerintem ha teheted még ma vidd el állatorvoshoz (nincs még olyan késő hozzá).
-
zöld drazi
csendes tag
Sziasztok,
segítségeteket szeretném kérni, mert a 12 éves macskám tegnap óta fura dolgokat csinál.
Semmi különös nem volt a tegnapi napban, egészen tegnap este 9ig. Macska kint ül a konyhában, anyukám épp mosogatott, amikor a macska teljesen váratlanul elkezdett nyávogni. Nem úgy amikor, kaját kér vagy nem tetszik neki valami, hanem jó erősen és sokáig. Nem esett össze meg semmi, csak nyávogott. Aztán jött ment, nyekergett, anyukám felvette, leültek a kanapéra, simogatta, akkor megnyugodott és dorombolt ezerrel. De ha felkelt és otthagyta, akkor is nyávogott. Sokáig ott volt vele, aztán lefeküdt aludni, macska nem is nyávogott. Pisi, kaki volt este, ezzel sosem volt semmi baja, este kapott egy fél csirkepástétom konzervet, be is nyomta, aztán szépen aludt reggelig. Reggel jött ment, megitta a tejét, pisi, kaja aztán megint elkezdett nyávogni egy kicsit, én ma otthon voltam, nekem is előadta majdnem a tegnapi esti műsort. Ülök a gépnél és elkezd hosszasan nyávogni, felvettem, letettem az ágyra, simogattam, dorombolt ezerrel, de nem érek rá egész nap, ezért otthagytam. Macska kiment és szokásos napi rutinját folytatta (kapar, alszik, néha rohangál, eszik, iszik stb.). Semmi nem történt jó darabig, aztán odamegyek hozzá, megint elkezd nyávogni és jön bújni. Dorombol, ha nem simogatom, akkor nyávog, jön utánam stb.
Most jelenleg itt fekszik az asztalom mellett, az ágyamon. De előbb mosakodás közben nyekergett, most alszik.
Beteg lehet? Pisi, kaki, evés, ivás rendben van, normálisan mozog, nem tűnik levertnek. Fülei sem hidegeket. Mi a fene lehet ez? Vigyem el holnap orvoshoz? -
vzsryl
nagyúr
válasz
wertigo1984 #9345 üzenetére
Én úgy látom, élvezi. Legalábbis amikor az én cicáim így hunyorítanak a pofijuk simogatásakor, akkor azt nagyon élvezik.
-
vzsryl
nagyúr
-
greenity
senior tag
válasz
AlexWolf #9342 üzenetére
Köszi
Ma salátát gyártottam és nagyon dugta az orrát, hogy kér, szinte hisztizett érte, szóval adtam egy kiskanálnyit neki, nem mertem többet...
Alapvetően száraz és konzerv tápot kap, meg vizet.. ezért féltem egy kicsit.. meg hát én csak megtűrt gazdi vagyokha már ott lakom
-
AlexWolf
senior tag
válasz
greenity #9341 üzenetére
annó mi megkérdeztük a dokit, hogy mit ehet a macska (természetesen leszámítva a tudottan mérgező dolgokat/növényeket, meg a disznóhúst amit szintén nem szabad). Azt mondta bármit, amit megeszik: húst, zöldséget, gyümölcsöt, tejterméket, macska- és főtt kaját.
Szóval tejföltől sem lesz baja gondolomszerk.: Annó Bubukánk (az előző macskánk) imádta a sárgadinnyét (nyáron együltő helyében benyomott belőle vagy fél kilót), sonkát, langyos tejet-tejfölt-tejszínhabot, banánt, krumplit, imádta a borsót és a kukoricát (volt hogy a kukoricakonzervbe szorult a feje), kenyeret, tökfőzeléket...viszont utálta a paradicsomot és az almát.
Most Pixel a lisztet szereti, a sütőporért meg kipakolja a spájzot, szóval azt el kell előle dugni
De Vince az elmúlt 8 évben csak és kizárólag Felix marhás alutasakos kaját volt hajlandó megenni, semmi mást. Semmi mást nem evett meg. Most 8 év után átpártolt a Felix nyulasra.
Szerintem macskákra is jellemző, hogy ahány macska annyi szokás.
-
greenity
senior tag
Sziasztok!
Mennyire jó ötlet a cicának tejfölt adni?
-
SUPREME7
őstag
Ralicicc majdnem felkapaszkodott az alvázra
-
Vasinger!
nagyúr
Nem tudom, hogy volt e már, de ez nagyon jó: [link]
-
XP NINJA
őstag
-
XP NINJA
őstag
válasz
wertigo1984 #9329 üzenetére
igen köszönjük
jó lesz ha kicsit aktivizálom magam mert el van hanyagolva az oldal
-
emiki6
veterán
Nagy macskásoknak ajánlom ezt a Face oldalt!
A neve félrevezető lehet. -
emiki6
veterán
válasz
XP NINJA #9325 üzenetére
Azért találok itt a házban
Ugyan nem az én macskám, de etetem és foglalkozok vele + a gazdája ha elutazik pár napra, ránk bízza a macskáit.1-2 kép róluk
A vörös sajnos már eltünt azóta
-
venge
aktív tag
Válogattam a régi fotókat itthon és rábukkantam erre a gyöngyszemre:
Ő Kirélyerdei Pamacs Danton, az első skót lógófülű cicánk (volt)
-
venge
aktív tag
válasz
wertigo1984 #9317 üzenetére
Már nem vagyok kopasz, egy ajtós vagyok és nem szekrény, csak asztal.
-
wertigo1984
őstag
válasz
blasko92 #9314 üzenetére
Tigriseket Abonyban, a kiralyt pedig Gyongyoson. (ha nem felejtem el, megkeresem a 4 evvel ezelotti Zimbat simogato es a tobbi oroszlanos kepeket.)
-
blasko92
őstag
Na de most komolyan, hol lehet tingrincseket, oroszlányokat simogatni?
Barátosnémat szeretném meglepni
Najó, hülye a kérdésem. Tudom, gúgli a barátom.
Pedig nem. Konkrétumokra vagyok kíváncsi.
-
djdaniel
senior tag
-
venge
aktív tag
Na? Hol jártunk ma?
-
radi8tor
MODERÁTOR
Új hozzászólás Aktív témák
Hirdetés
- Okos Otthon / Smart Home
- Politika
- Java programozás
- Soundbar, soundplate, hangprojektor
- Olcsó EPYC termékcsaládot prezentált az AMD
- Linux kezdőknek
- Motoros topic
- vrob: Az utolsó DOS játékok 1996 - 1997-ben, egy korszak lezárul
- Milyen asztali (teljes vagy fél-) gépet vegyek?
- Gyúrósok ide!
- További aktív témák...
- LG 55CS6 - 55" OLED - 4K 120Hz 1ms - NVIDIA G-Sync - FreeSync Premium - HDMI 2.1 - PS5 és Xbox!
- Nvidia Quadro M2000/ M4000/ P2000/ P2200/ P4000/ P5000/ RTX 4000/ RTX A2000 / RTX A4000
- Apple iPhone 15 Pro 128GB, Kártyafüggetlen, 1 Év Garanciával
- ÁRGARANCIA! Épített KomPhone Ryzen 5 7600X 32/64GB RTX 5070 12GB GAMER PC termékbeszámítással
- Telefon szerviz helyben - Gyors javítás, akár 30 perc alatt!
Állásajánlatok
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest