Hirdetés
- Azonnali fotós kérdések órája
- Jól áll az ARM-os Windows helyzete, de a játékoknál nem jön az áttörés
- Milyen TV-t vegyek?
- Fejhallgató erősítő és DAC topik
- Milyen billentyűzetet vegyek?
- Őszre feketét ölt a THEC64 Mini
- VR topik (Oculus Rift, stb.)
- TCL LCD és LED TV-k
- OLED TV topic
- HiFi műszaki szemmel - sztereó hangrendszerek
Hirdetés
Talpon vagyunk, köszönjük a sok biztatást! Ha segíteni szeretnél, boldogan ajánljuk Előfizetéseinket!
Új hozzászólás Aktív témák
-
Tulipanti
tag
válasz
cherilady #5195 üzenetére
Nagyon aranyos lehetett.
Nálunk Pehely szokott a telómba belebújni ha a kezembe van.
Ja meg egyszer leraktam a komódra a telómat, a macsekok meg oda szoktak felülni, telibe rálátnak az asztalra...na nem is ez a lényeg, hanem az, hogy Bébike felpattant és egy mozdulattal lepöckölte a telómat onnan. Vááá de mérges voltam rá.
Mostanában ha oda rakom már nem löki le, max ráül. és akkor szedhetem ki alóla.
Hát egeret csak éjjel lehet fogni. És őket akkor is meg kell érte dicsérni. -
cherilady
tag
válasz
Tulipanti #5194 üzenetére
Tegnap este buzeráltama telefonom és közben bekapcsoltam a zenét rajta! Tudni kell h ha megszólal a telefonom a macskák egyből ugranak és mennek nézni mi az.
Letettem az éjjeliszekrényre és Gerzsi egyből ment és nézte és dörgölőzött meg dorombólt a telefonnak
De tisztára megkergült ez úgy bújt hízelgett meg dorombólt. Majd fellökött az ágyon ahogy turta magát. Eszméletlen h mit művelt olyan édes volt
Rozsdi meg éjjel kezdett el nekem nyivákolni. Már nem bírtam és kimentem és közöltem vele h kuss és visszacsuktam az ajtót.
Utánna még nyekkent egyet azt elhallgatott. De ahogy láttam már megint egerett hozott és ezé nyekeget. De éjjel mikor aludnék áááááhhh! Szörnyű -
cherilady
tag
válasz
Tulipanti #5190 üzenetére
Az biztos!
Hát ha csak esik akkor ők is kinn a székeket elfoglalják és bámulják az esőt, de ha dörög akkor máris futnak az ágyaláDe most szerintem a számítógépes fotel van elfoglalva
Szegény Rozsdi, ha a párom nem veszi észre akkor mindig ráül, én meg utánna leszidom h nem látja h a macska alszik -
Mawyx
őstag
Életem alukál
-
Tulipanti
tag
válasz
cherilady #5181 üzenetére
Hát ezt szokták csinálni.
A madár után kell egy kis desszert.
Nekem Pehelyke harapott bele a kezembe, de utána megnyalta.
Hát még szép, el kell mesélnie mit csinált egy hétig.
Mi ha hazajöttünk nyaralásból, a macsekok úgy meg voltak sértődve...Cirmi napokig nem szólt hozzánk. -
cherilady
tag
válasz
Tulipanti #5180 üzenetére
Gerzsi félrevonult megette a madarat utánna jött be h adjak neki enni. Pofám leszakadt.
De adtam neki. Utánna bejött utánnam a szobába és dörgölőztünk kicsit
Aztán a kis bolond nagy hévvel beleharapott a hajamba de csak finoman
Kész dili ez a macska.
És mióta hazajöttünk folyamatosan pofázik, mindig van valami mondanivalója -
Tulipanti
tag
válasz
cherilady #5171 üzenetére
Én is ezt szoktam csinálni.
Érdekes nagyon, hogy nem dorombolnak. Náluk ez nem szokás.Érdekes, hogy külföldön másabbak a cicák.
Tegnap este Pehely fogott egy sáskát, behozta a szobába. Picit megrágta, aztán lerakta a földre, nézte picit aztán megette. Mindezek után fogta magát és kiment. Biztos meg akarta mutatni mit fogott.
-
puttputt
őstag
válasz
Frost Ashes #5176 üzenetére
Igen, az enyém is (a már linkelt fekete burma) többnyire bebújt a konvektorba éjszakára (ott érinthetetlen volt
), onnan ordított egész éjszaka, a szomszédok nagy örömére. Akkor még nagyon pici volt, kb. 2 hónapos.
Enni azért előjött, aztán vissza a könyvespolcra v. a konvektorba.
Ez a mai adag képregény: [link]
Ismerős. Cickom, ha hallotta bentről (két csukott ajtó), hogy nyílik a zacskója, vagy megrezgett, már kaparta az ajtót és ordított..., meg "kiszagolt" minden "konyhai tevékenységet." -
madstunt
addikt
válasz
Frost Ashes #5176 üzenetére
és hogy evett?
-
Frost Ashes
csendes tag
Ő speciel tényleg nem az a barátkozós, de ez inkább egyedfüggő ahogy észrvettem, mert a kennelből ahonnan származik, a többi Maine Coon szinte a nyakamba tekeredett mikor ott voltam körbenézni. Vele az volt hogy az első hónapjaiban embert szinte nem is látott, így mikor hozzánk került 2 hétig csak az ágy alatt meg a sötét sarkokban kuksolt.
-
cherilady
tag
válasz
Frost Ashes #5173 üzenetére
Azta! Nem semmi!
Én csak akkor adnék ki ennyit egy macskáért ha lakásban élnék nem kertes házban me állandóan paráznék nehogy elvigyék vagy elüssék.Nah tessék Gerzsi alkotott!
Nyávogást hallok! Mondom hol vagy mi van? Erre előjöna bokorból egy madárral a szájában!
Nah mondom csúnya cica!
Erre fogta magát és elvonult.
Szegény kismadár... -
Mawyx
őstag
válasz
Frost Ashes #5173 üzenetére
A Maine Coon döbbenet szép
Csak neki idegen még a terep vagy az nem egy barátkozós macska fajta?
-
cherilady
tag
válasz
Frost Ashes #5160 üzenetére
Huuuuuuuuuuuuuuuuuuuuuuuuuuuu!!!
Nekem isssssssssss
Bazze ezek gyönyörűek. De szívesen megdögönyözném őket
Ha szabad kérdeznem mennyiért vetted őket? -
cherilady
tag
válasz
Tulipanti #5155 üzenetére
Az tuti! Ahogy megláttam egy macskát roahntam oda hozzá
Csak 1 cica volt aki elfutott az nagyon félénk volt, de a vörös cicák azok szó szerint vártak minket este. Szinte csak este lehetett őket látni mert a nagy melegben biztos elbújtak valahol.
Viszont azaz érdekes h nem dorombolnak. Bújnak hízelegnek meg minden de deka dorombolás nincs. Érdekes -
madstunt
addikt
válasz
Jaj de szépek
-
Def26
félisten
Nekünk Titi cicánk a medence felső felfújható gyűrűjét kaparta ki. Nem tudom nap közben mi a bánatot keresett ott, de most ragaszthatom meg. Remélem nem szokik rá...
-
Tulipanti
tag
válasz
Frost Ashes #5165 üzenetére
Érdekes hogy ennyire vadócka. Pedig olyan nyugodt cicának tűnt.
-
puttputt
őstag
válasz
Frost Ashes #5165 üzenetére
Ez a pofa sokat elárul...
A körömvágást úgy oldottam meg nála, hogy lepedőbe csavartam a lábait, így csak vergődött meg ordított, de nem karmolt meg. Meg miután rájött, hogy nem akarom legyilkolni, megnyugodott. -
Frost Ashes
csendes tag
válasz
puttputt #5163 üzenetére
Hát, nekem a Maine Coon-nal a mai napig meg kell küzdenem pedig már 4 hónapja nálam van.
Őt lényegében lehetetlen kézbe venni, se idegenekkel, sem kutyákkal nem jön ki jól, rendszeres belém mélyeszti a körmét, nameg azt levágni is kész tortúra.
Egyébként a burma is tetszik külsőre, igaz nem tudok róla sokat. Kicsit olyan abesszinesnek tűnik...Nagyon független jószág?
-
Tulipanti
tag
válasz
Nagyon szép cicák!
Az én Pehelykém is ilyen szürke csak nincsenek benne fehér foltok és házicica.Egy ki hasznos infó a cicatartóknak: [link]
-
puttputt
őstag
válasz
Frost Ashes #5162 üzenetére
Akkor, jól jártál vele. Pont kérdezni akartam, hogy olyan nyájas-e, mint a képeken, de ezek szerint igen.
Amolyan nyuszi/maci keverék...
Na, ha majd lesz egy nagyobb kéglim, "beruházok" egy ilyen "jószágra"...; bár nagyon szerettem a kis burma macsekomat, de nem ajánlanám neked azt a fajtát... szerintem, ő a saját mancsát nyalogatta volna, de csak miután szétharapta a kezedet.
-
puttputt
őstag
válasz
Netán nyuszi az egyik felmenője?
Nagyon aranyos!
-
Frost Ashes
csendes tag
Itt vannak.
-
Tulipanti
tag
válasz
Frost Ashes #5156 üzenetére
Gratulálok hozzá!
esetleg képek vannak már róla? -
madstunt
addikt
válasz
Frost Ashes #5156 üzenetére
áááááááááááááááááááááááááááá
-
Frost Ashes
csendes tag
Hello, tegnap beszereztem a Maine Coon-om mellé egy skót lógófülűt. Odáig vagyok meg vissza.
A tapintása olyan, hogy hozzá képest a plüssjáték lófa*z. -
cherilady
tag
Hali hooo!!
Megjöttem a Horvát tengerről
Képzeljétek ott is volt cicám
Rengeteg macska van arra. Volt egy cica aki minden este várt minket h menjünk és simogassuk meg.
Vörös cica volt el is neveztem Vörcinek. Olyan édes volt. De teljesen más a pofijuk mint a magyar cicáknak. Olyan masszívabb pofijuk van. De nagyon édesek voltak -
Tulipanti
tag
Persze, a macska nem kutya, nem nevelhető annyira.
Bébikém lelopja a kaját az asztalról, de amúgy nincsen vele különösebb gond. A többi cicámmal meg még ennyi sincs.
Az én macskáim nem rendelkeznek nagy egóval, és függetlenségi vágyuk sincs akkora, hogy kiakadnék tőle. Szeretik ha simogatom őket, van, hogy nem tudom levakarni magamról őket.
Tehát amit leírtál, lehet, hogy van olyan macskára akire igaz, de az enyémeimre nem. -
Bubu79
addikt
válasz
Tulipanti #5145 üzenetére
Bármire rávehetsz egy macskát...
...amit ő is szeretne
Vannak dolgok, amiket nem tudsz kigyomlálni belőlük. Ilyen dolog a beteges vonzódás akár 40 fokban is a lakás létező legmelegebb helyéhez; a kedvenc foteledben hesszelés, amikor nagyon is jól tudja, hogy "balhé" lesz belőle, ha észreveszed, hogy majdnem ráültél; és a nem iszunk a gazdi kávéjából, mert nem a miénk is - de sorolhatnám még
Lehet kísérletezni a neveléssel - és lehet, hogy ha éppen ott vagy nem is csinálja - de fordíts csak hátat neki és már tesz is rá, hogy mit beszéltetek meg.
Mert macskából van - és mint ilyen hatalmas egóval rendelkezik és irtó nagy a függetlenségi vágya - ez is különbözteti meg a "hozd ide" kutyától
" Az ember kutyát tart - a macska embert"
Eltűri, hogy kiszolgáld és ezért cserébe hajlandó elviselni, hogy simogasd - esetenként ezt némi dorombolással is honorálja
-
Tulipanti
tag
Átalakultak a macsekjaim: [link]
A kicsi valószínű Pehelyke, Rosszi a legnagyobb és a másik Bébi. -
Tulipanti
tag
Igen, ezt is hallottam már, de pl. nálunk a macska ott ült a gyerekágyon mellettem és vigyázott rám. Soha nem volt olyan rámfeküdt volna, és tesómnál se volt ilyen.
Biztos előfordult már ilyen a világon, de azért ez nevelés kérdése.
Szerintem nem lehet baja a babának, ha cica van mellette. Persze a higéniára oda kell figyelni, de egy odafigyelő cicatartónál ez alap dolog még ha nincs is baba. -
madstunt
addikt
Áhh ma volt a félévenkénti macska fürdetés... Folti elég dúrván harcolt,mintha az életéért küzdene.Régebben nem volt halálfélelme a fürdetés miatt.Malacka meg a szokásos taktikáját használta,megpróbált hangerőben a fájdalomküszöbömig menni
Majdnem sikerült neki.Ül egy helyben a kádban,a vízben és dúrva hangerővel nyávog.Én meg bevok vele zárva ilyenkor a 2*3 méteres fürdőszobába
-
Bubu79
addikt
válasz
Tulipanti #5137 üzenetére
Kisgyermeknél az egyik legnagyobb veszély a macska részéről az, hogy ráfekszik a jószág a gyerkőcre.
Ti is tudjátok milyen szívesen fekszenek az ember ölébe, mellkasára a bársonytalpúak - egy csecsemő számára ez halállal végződhet - ezért is nem javallott a macska csecsemő mellé...
-
madstunt
addikt
válasz
Thulcandra #5127 üzenetére
Elvileg Eu előírás hogy a macskakajáknak meg a kutyakajáknak emberi fogyasztásra is alkalmasnak kell lenniük
-
Tulipanti
tag
válasz
Boxer001 #5131 üzenetére
Lehet, de én akkor sem hiszek ezekben a dolgokban. Mellettem baba koromba is ott volt a macska, soha nem volt belőle semmi baj.
Én semmilyen gyógyszert nem szeretek szedni ha nem muszáj, ezért akadok fent ezen a vitaminon. Milyen dolog az, hogy már a magzatot is gyógyszerrel "etetik"? Lehet, hogy én látom rosszul, de nem fogok nézetet váltani. -
Boxer001
veterán
válasz
Tulipanti #5130 üzenetére
Azért szerintem jobb az óvatosság...a macska össze-vissza mindenfelé mászkál, ki tudja, hogy mit hoz magával...a vitaminok meg nem veszélyesek, max ha extra nagy adagban nyomatja valaki.
Jövőre a családi házat elválasztjuk magunknak, elfalazás, külön bejárat, stb...jelenleg bejárkálnak a macskák enni, el vannak...amint megcsináljuk a külön házrészt, na onnantól ha csak egy is beteszi a lábát a bejárati ajtón, annak lőttek. Alig várom már... -
Tulipanti
tag
válasz
pc-user #5129 üzenetére
Tegnap volt erről műsor a tv-ben, de ott azt mondták, hogy ez a macska ürülékében van, ami veszélyes lehet a kismamákra. én igazából nem hiszek az ilyenekben. Szerintem ha tiszta helyen van tartva a macska és megkapja a megfelelő oltásokat, nem lehet semmi baj.
Mindig felfújnak ilyen dolgokat...
Reklámoznak valami terhes vitamint a tv-ben, amit már a baba tervezésekor el kell kezdeni szedni. Na én azt tartom veszélyesnek, nem a macskát.... -
pc-user
senior tag
Állítólag úgy nyilatkozott egy professzor, hogy a terhességre veszélyt jelent (különösen a 6. hétben) a túlzásba vitt macska-dédelgetés, a macska folyamatos közelsége. Vetélést okozhat. Kíváncsi lennék az érvelésre (majd rá is keresek), mert ezt így nehéz elfogadni...
-
Tulipanti
tag
válasz
Thulcandra #5127 üzenetére
Ez érdekes dolog. Nem hallottam még ilyet, hogy valaki attól rosszul lenne. de mondjuk érthető, elég fura szaga van.
Én csak azt nem bírom, ha a kezemen érzem a macskakaja szagot. -
Thulcandra
senior tag
Ma este - miközben a macska már majdnem egybeolvadt a lábammal egy hatalmas rekedtes nyervogás koncerttel körítve - döbbentem vettem észre a kaja kibontásánál, hogy végre nincs hányingerem. Egyébként minden macska és kutya kajától hányingerem van. Próbaként vettem most egy kilós kutya-macska szalámit, komoly 200 forintért, ennek meglepően semmi különös szaga nem volt. Bárcsak a többi is ilyen lenne...
-
Tulipanti
tag
Tegnap este Pehelyke egy sáskát hozott. Elengedte, az bement a virágok közé, de lehetett látni, és Pehelyke kitartóan nézte hosszú percekig. Nagyon figyelte. Ha szóltam neki akkor se nézett rám.
-
madstunt
addikt
válasz
fekeandras #5115 üzenetére
Ja az hatalmas
puttputt: Mijeza kékség?
-
Tulipanti
tag
válasz
fekeandras #5115 üzenetére
Hát igen! A kép készültekor nagyon elégedett volt, épp végzett a salátástál "elmosásával".
-
sviba
tag
Nah. A mi cicáink úgy néz ki hogy túlélik a problémáikat. Bunkócska már teljesen méltó a nevéhez, hihetetlen milyen pocakja lett, és még mindig nem érti hogy ha felmászik a fára, akkor miért van magasan.
Kajla is elkezdett enni, tegnap még csak egy kicsit, de ma már nagy nagy elánnal. Egyébként sem volt egy nehézsúlyú cica, de így hogy lefogyott egész siralmasan néz ki. De már pótolja ő is a kimaradt kajaadagokat.
Egyébként egész nap játszanak, ahogy ez normális, és már a fekete kandúrunk is boxolgat velük nagyon finoman.
Megkönnyebbültem.
-
Tulipanti
tag
-
zolka78
senior tag
válasz
pc-user #5106 üzenetére
A miénk előbb szeretett fürödni
, mint a vizes törölközős hűtést. 1-1,5 havonta fürdetjük, mikor már nem az a jó kis cica szaga van. Fürdetés után is mindig olyan elégedett, pedig azt hallottam, hogy a macskáknak nem tesz jót a fürdetés, ő mégis jobban érzi magát utána. Talán ezért nem is fél egy kis zuhanytól.
-
zolka78
senior tag
Eddig még sosem fázott fel. A vizes törölközöt jól kikell csavarni, és akkor nincsen gond. A zselés jégakut meg csak a hűtőbve kell tenni nem a fagyasztóba, és azért takarjuk le, nehogy túl hideg legyen. De a vizes törölközöt jobban szereti. Főleg azért mert akkor ölelés is van.
-
zolka78
senior tag
válasz
pc-user #5100 üzenetére
Mi, amikor már nagyon ingerűlt volt a nagy hőségtől, akkor becsavartuk vizes törölközőbe és élvezte. Kicsit lehült a teste és utána csak feküdt a szoba közepén kielégűlt fejjel. Még azt is szoktuk csinálni, hogy zselés, hűtőtáskába való aksit leteszünk a földre, letakarjuk és ő rászokott feküdni.
Új hozzászólás Aktív témák
- Milyen légkondit a lakásba?
- Huawei Watch Fit 3 - zöldalma
- Telekom otthoni szolgáltatások (TV, internet, telefon)
- Milyen NAS-t vegyek?
- Okos Otthon / Smart Home
- Samsung Galaxy S22 Ultra - na, kinél van toll?
- Elektromos autók - motorok
- PlayStation 5
- Bestbuy játékok
- Azonnali fotós kérdések órája
- További aktív témák...
- Telefon felvásárlás! Samsung Galaxy A15, Samsung Galaxy A25, Samsung Galaxy A35, Samsung Galaxy A55
- Samsung Galaxy S22 Ultra 256GB Kártyafüggetlen 1 év Garanciával
- LG 25GR75FG - E-Sport Monitor - FHD 360Hz 1ms - NVIDIA Reflex + G-sync - AMD FreeSync - HDR 400
- Telefon felvásárlás!! iPhone 11/iPhone 11 Pro/iPhone 11 Pro Max
- Gamer PC-Számítógép! Csere-Beszámítás! I7 6700 / Rog RX580 8GB / 32GB DDR4 / 500GB SSD
Állásajánlatok
Cég: FOTC
Város: Budapest