Hirdetés
- AMD K6-III, és minden ami RETRO - Oldschool tuning
- Intel Core i5 / i7 / i9 "Alder Lake-Raptor Lake/Refresh" (LGA1700)
- Milyen billentyűzetet vegyek?
- AMD Ryzen 9 / 7 / 5 9***(X) "Zen 5" (AM5)
- Gaming notebook topik
- Házimozi belépő szinten
- Milyen processzort vegyek?
- Videós, mozgóképes topik
- Kettő együtt: Radeon RX 9070 és 9070 XT tesztje
- Milyen videókártyát?
Hirdetés
Talpon vagyunk, köszönjük a sok biztatást! Ha segíteni szeretnél, boldogan ajánljuk Előfizetéseinket!
Új hozzászólás Aktív témák
-
-igu-
veterán
válasz
Mr.Csizmás #20992 üzenetére
Bármilyen macska, de kettő?
-
Astroboy
őstag
válasz
+1 a Brit rövidszőrűre.
Most nekünk is az van, és amit Freddy76 kolléga írt az szóról szóra igaz. Ez a fajta van el legjobban magában, de ez csak úgy megy mint nálunk embereknél, szóval ha kicsit magának való jellem, amiből adódik ugye, hogy nem túl kedves és bújós.
Csak néha-néha, de mondjuk akkor mindent belead. -
gergo5991
őstag
[link] nice ryan
-
Morris
veterán
válasz
Brit rövidszőrű és a skót lógófülű
-
válasz
Brit rövid szőrű is jó lehet.
-
Freddy76
addikt
válasz
Mi hasonló megfontolásból választottuk a brit rövidszőrűt. Elvan magában, ugyanakkor nem is az az állandóan dögönyözhető, folyton bújós cicamica.
-
arcsin
senior tag
válasz
Szerintem az orosz kék jó választás lehet.
-
Mr.Csizmás
titán
Fajtajelleg kerdes: egyedulletet melyik fajta toleralja jobban? Ha napkozben dolgozni megyunk, amiatt. (kb 6-17 kozott napkozben)
-
Freddy76
addikt
válasz
baloghgabor #20988 üzenetére
-
Freddy76
addikt
válasz
baloghgabor #20986 üzenetére
Arra vagyok kíváncsi, hogy a ma divatos lehetetlenül szűk nadrág is annyira vicces lesz 50 év múlva, mint amennyire ma vicces az 50 évvel ezelőtti térdig felhúzott zokni
-
Ciccuka
veterán
-
válasz
Mr.Csizmás #20975 üzenetére
Szia!
Innen kb. mindegyik jó, minőségi kétoldalas ragasztóval a keretre kell feltenni kis rögzítő kampókat és ahhoz feszítsd ki.
-
Mr.Csizmás
titán
üdv,
műanyag keretes, albérletes ablakra milyen macskahálót ajánlotok?
-
bul07
nagyúr
válasz
homerhamm #20970 üzenetére
Nem
Akik már 30 évhez közel vannak azok azért sok minden megéltek, mert ott azért kb 15éve kezdett el drasztikusan nőni az élet színvonalMeg sok most is kisebb helyről költözik fel, és hazamenve simán levág egy csirkét, sok még csak első generációs városi
Persze nem láttok bele nem élek ott csak amit látok, persze ott is vannak pláza macák
Van egy "gazdag" csaj ezen a nyáron segített felújítani egy falusi iskolát
[link] és munka közben [link]De az biztos hogy rengeteg macskás videó van fent, és nem egy olyan hogy utca macskába belerúg valaki de már lép is oda valaki hogy hé ez nem kéne
Vagy olyan 8-9 forma gyerek kicsit rugdossa piszkálja az utca macskát odalép egy 60-70papa és ráhúz kettőt a seggére, senki nem teszi ezt szóvá nekiDe nyomor is van [link]
-
bul07
nagyúr
válasz
homerhamm #20963 üzenetére
Nem, de szívesen kimennék arra szétnézni, bár amiket esznek igen hamar lefogynék, mondjuk ott is van meki meg KFC is a nagy városokban, de akkor is
De olyan kajákat nyomatnak, mondjuk én válogatós vagyok semmi vizes és vadas állított nem eszek megÉs a csajok is bejönnek
Most mag kerestem pár csajos videót
Rossz macska [link]
Macska érzékenyítés [link] (jó persze ez nem spontán)
Aki megteheti nem csak valahova eltemeti kedvencét hanem megadja a módját, egyeseket érzékenyen érinthet ez a videó [link] (Ilyen videó láttán egyből jönnek az emlékek, most volt három éve hogy elment)Csajok hirtelen
[link]
[link]
[link](30valahány éves anyuka)
[link]Na meg van egy két csatorna amit szeretek követni, pl őt is[link] küldenek be neki dolgokat és meg eszei felveszi kipróbálja
(#20966) _ocsisajt
Én szívesen meghallgatom, még a rendes énekeseiket is nem csak az ilyen ...
[link] -
radi8tor
MODERÁTOR
-
radi8tor
MODERÁTOR
válasz
elfelejtette #20957 üzenetére
Még nem láttam.
-
bul07
nagyúr
Pár videócska
[link]Mikkor végre előkerül, és ideg kitör
[link] Ez mennyire jellemző rájuk nem igaz
[link] Párna
[link] Ízlik neki
[link] Ez nálunk elképzelhetetlen egyből bezáratnák
[link] Kicsit hibás gyártás
[link] Motoron kötelező a sisak
[link] Egy élet oda, nagyon kemény
[link]Bubis víz
[link]Akkor is bemegyek
[link]Majdnem -
-igu-
veterán
válasz
baloghgabor #20941 üzenetére
étkezőasztal, konyhapult tiltott terület nálunk
vendégmacskának is, hiába értetlenkedik -
Gaben92
őstag
válasz
Lajcsika #20932 üzenetére
Részvétem a cica miatt. Az aorta trombózis alattomos dolog és sziáminál sajnos előfordulhat. Most kicsit magam ellen beszélek, de azt genetikai teszt se mutatta volna ki. Maine Coon-oknál találtak hibás gént egyedül eddig ami okozhatja, de a többi fajnál (Sziámi, Burmai, Balinéz talán meg még 2-3) csak kérdőjelek vannak. Én csak azért ismerem szerencsére mert a Bengálik fajtabetegsége a HCM ami vezethet aorta trombózishoz (emiatt is akartam, hogy mindenképp legyen tesztelve a Yato rá).
Mindenesetre drukkolok neked, hogy sikerüljön találni.
-
baloghgabor
aktív tag
válasz
elfelejtette #20944 üzenetére
De gyönyörűségek! 😽
-
atosan
veterán
válasz
baloghgabor #20941 üzenetére
Hát az az ő helyük
Rakott krumpli jöhet -
Dreamie
őstag
Sziasztok!
Láttam használtok macskahálót páran itt, én is most rendeltem egy 8*3 meterest az erkélyre. Érdeklődnék, hogy mivel, hogyan rogzitettetek?
Köszönöm!
-
radi8tor
MODERÁTOR
válasz
GreenGoblin #20930 üzenetére
-
-igu-
veterán
válasz
GreenGoblin #20930 üzenetére
Nekem erre csak egy szavam van: áldás.
-
Lajcsika
tag
válasz
Gaben92 #20929 üzenetére
Köszönöm informatív válaszod. Nekem volt sziámi cicám akit ahogy írtad is barátomtól kaptam ajándékba. Apja-anyja tökéletesen tartott pár voltak, ismertem mindkettőt. Az én cicám a 3.alomból született a tenyerünkön hordoztuk, rengeteg gondoskodást és szép életet biztosítottunk neki. Rendkívül okos cica volt, de sajnos 7 évesen kapott egy hasi aorta trombózist ami menthetetlen volt. A szülei azóta is élnek.
-
GreenGoblin
őstag
Szerintetek hogy hogy nem hullik a macskám szőre? (Nem mintha baj lenne) Szoktam fésülgetni és imádja de alig jön ki valami. Azért mert még pici?
-
Gaben92
őstag
válasz
Lajcsika #20928 üzenetére
Hidd el, ha fajmacskát akarsz akkor fontos a törzskönyv. Ismerősöm ugyanígy volt a Ragdollal, szerzett papírok nélkül olcsón, aztán annyi állatorvosi költsége volt 1 év alatt, hogy abból kijött volna egy törzskönyvezett Ragdoll, genetikai tesztekkel igazolva h negatív a fajtabetegségekre.
Az alapvető probléma ott van, hogy törzskönyv nélkül az esetek 99%-ban szaporítóba botlanál az meg nem egyenlő a tenyésztőkkel. A tenyésztő ért az adott fajhoz, tudja milyen jellegzetes betegségei lehetnek, azokra tesztet csináltat, megkapja az oltásokat és normális kaját kap normális nevelés mellett. A szaporítók ezzel szemben kb. csak a hasznot látják az állatban. Személyes vélemény de sorba kéne állítani mindet és tarkón lőni. Ne tudd meg ismerőseim hány rosszul tartott kutyát/macskát foglaltak le ilyenektől.
Más az, hogy például volt kollégámnak volt egy törzskönyvezett Maine Coon párja, egyszer lett almuk (utána ki lettek ivartalanítva) és a kiscicák mentek ismerősökhöz (ingyen). Azoknak se volt törzskönyve de ők jól voltak nevelve, foglalkozva volt velük, stb. Ha így tudsz szerezni akkor hajrá, de szaporítónak pénzt csak úgy érdemes adni, hogy előtte jól novicsokba áztatod és akkor még valami jót is tettél az emberiséggel.
Maga a törzskönyv léte engem pont nem érdekel. Azért tettem le azt a több mint fél milliót mert a törzskönyv mellé jött a teljes genetikai teszt, hogy a fajtabetegségekre amikre genetikailag hajlamos mind negatív (szóval nem fog 2-3 év múlva itt hagyni minket), fel-D proteintermelési szintje az átlagostól jóval alacsonyabb, van chip-je, oltások rendben, stb.
Nem tudom egy Aby mennyibe kerül most Magyarországon de azt nem árt tudni, hogy ők hajlamosak egy szembetegségre ami 1,5-2 éves korukban üt be és teljesen elvesztik a látásukat. Hasonlóképp hajlamosak amiloidózisra (halált okozó veseelégtelenség) illetve anémiára is. Na ezeket egy genetikai teszt simán kiszűri de olyat szaporítótól biztos nem fogsz látni mert többe kerül mint amennyiért ők árulják a cicákat.
-
Lajcsika
tag
Szervusztok. Minden vágyam egy abesszin kiscica lenne. Nem fontos a törzskönyv, házi kedvenc lenne. Nem tudtok elfogadható árban esetleg?
-
Astroboy
őstag
válasz
baloghgabor #20925 üzenetére
aPuma pihen.
-
_ocsisajt
őstag
válasz
GreenGoblin #20921 üzenetére
2 cute to handle!
Arcsin: világos!
Érdekes én meg legtöbbször nyuszikázom. Pedig nem is nyúl! 🙃 Nyulak is aranyosak, de húgom meggyőzött, hogy ne tartsak.
(Neki van, köszi, maradok a cicáknál)
-
Freddy76
addikt
válasz
GreenGoblin #20904 üzenetére
Bár roppant nehéz elvonatkoztatni a helyzettől, még mindig ámulok ezen a cicán. Szórjál majd képeket később is, ha belőled kevesebb látszik, az nem baj, de több semmiképpen sem
-
Nimrod
addikt
Zeus hétvégi kalandjához még annyit, hogy most megnéztem pontosan mit is kaptak.
Purina Cat Chow 3-in-1 volt, ettől egyik többször hányt, de ez most csak egy zsák volt (másfél kilós, kb. egy hétre elég a bandának).
Előtte Purina Cat Chow Urinary volt, 3 zsáknyi. Ezzel látszólag nem volt gond, de mivel ez nem egyik napról a másikra alakul ki, ezért valószínűsíthető, hogy elég nagy köze van a kristályosodáshoz.Korábban is volt gondunk Purina-val, egészen pontosan a Purina One Sterilcat-el, akkor már egy zsáktól többen is hánytak a bandából. Pedig régen nem volt vele gondunk, talán csak változtattak valamit, de nagyon nem a jó irányba.
A Purina Cat Chow és a Purina One más-más forrásból lett beszerezve, tehát kb. kizárva, hogy gyártási- vagy raktározási hiba történt.
-
radi8tor
MODERÁTOR
Tuti az van, mint mondjuk amikor gép elé ülsz: a cicád azt gondolja nincs semmi dolgod mint vele foglalkozni. (egy helyben ülsz, meredten magad elé nézel)
-
válasz
GreenGoblin #20904 üzenetére
-
-igu-
veterán
válasz
GreenGoblin #20900 üzenetére
Adott méretű szállítóeszköz, súlyhatár, és max. 2 macska lehet a fedélzeten. Vagy 2 kutya, de olyat nem, hogy 1 kutya + 1 macska. Az állat nem kap saját ülést, lábnál kell szorongania. Még akkor is, ha adott esetben az ő jegye drágább, mint az utasoké.
És persze nem minden légitársaság foglalkozik ilyesmivel, Wizzair/Ryanair pl. felejtős. -
Gaben92
őstag
válasz
GreenGoblin #20900 üzenetére
Fel de annyira nem egyszerű a dolog. Légitársaságtól függ, de a legtöbb engedi bizonyos feltételek mellett. Finnair például max 2 állatot fogad az utastérben és 8KG lehet max az állat és a hordozó egyben. A méretek is olyanok, hogy be kell férnie az ülés alá.
A poén az, hogy a szabályzat szerint “max 22cm magas lehet ÉS az állat kényelmesen fel tudjon állni benne”. A kettő együtt kb lehetetlen. Mi egy “félkemény” hordozóval oldottuk meg ami nagyobb mint a megengedett de enged annyit az anyag, hogy a fel/leszállás idejére be lehessen tuszkolni + volt nálunk egy ilyen “csivava tasi” a biztonság kedvéért ha balhé lenne abból, hogy nem fér be mert akkor csak gyorsan átraktuk volna a fel/leszálllás idejére.
radi8tor:
Új hozzászólás Aktív témák
- sziku69: Fűzzük össze a szavakat :)
- Vicces képek
- AMD K6-III, és minden ami RETRO - Oldschool tuning
- sziku69: Szólánc.
- Luck Dragon: Asszociációs játék. :)
- Milyen NAS-t vegyek?
- Itt egy pár fotó az iPhone 17 sorozatról
- Windows 10
- Több újítással támad a Xiaomi Redmi 3s
- Intel Core i5 / i7 / i9 "Alder Lake-Raptor Lake/Refresh" (LGA1700)
- További aktív témák...
- Samsung Galaxy Book2 Pro 360 i7-1260P 16GB 512GB OLED touchscreen, GARANCIA: 1ÉV
- Telefon felvásárlás!! Honor 90 Lite/Honor 90/Honor Magic5 Lite/Honor Magic6 Lite/Honor Magic5 Pro
- HIBÁTLAN iPhone 14 Pro Max 256GB Space Black -1 ÉV GARANCIA - Kártyafüggetlen, MS3009
- Vivo Y76 5G 128GB, Kártyafüggetlen, 1 Év Garanciával
- Eladó karcmentes Apple iPhone 11 128GB / 12 hó jótállással
Állásajánlatok
Cég: FOTC
Város: Budapest