Hirdetés

Hirdetés

Új hozzászólás Aktív témák

  • cOxeR

    Ármester

    válasz Gabesz87 #14904 üzenetére

    Fb-on tudok javasolni egy oldalt, az igazából mindenre is ad Neked választ, vagy ha nem találod meg, segítenek. :) Szenvedélyünk a gyep [link]
    Segítek szívesen én is, de tényleg a javasolt csoport az meglehetősen jó és informatív, igazából ott fertőztek meg engem is. :D

    Főbb vonalakban, ahol csak gaz van, abból sose lesz igazából szép fű, de mindenen is lehet javítani, akár úgy is, ha nem gyomirtással kezded, hanem pusztán felül akarod vetni.
    Szellőztetés, fűmag, trágya, ez a sorrend, annyi amit picit elrontottál, hogy a fűmagot érdemes szellőztetés után egyből kitenni, mert a szellőztetéssel megágyazol a fűmagnak a barázdákkal, ha ezt nem teszed (az idővel összezár, főleg ha használod is a területet járkálsz rajta), kevésbé tud beülni a mag és lassabban fog megindulni, védtelenebb a környezeti tényezőkkel szemben, pl szél, madarak, nagy mennyiségű eső...
    Amit tudsz tenni, elszórod a fűmagot, majd a tápot és öntözöl (azért özönvíz mennyiséget ne adj neki, mert ha sok az egyenetlenség, akkor összemossa a magokat, ezért szokták csillagkapával bedolgozni őket a földbe, ha van, illetve homokot is lehet szórni az is rögzíti a magokat), ez így teljesen jó, ha lehet semmit se kézzel, hanem szóróeszközzel, mag esetén kevésbé kardinális - bár ebből is lehet egyenetlen növekedés, vagy sok mag egy adott helyen, illetve az ellenkezője a kevés mag... táp esetén viszont fontosabb, bár tavasszal még nincs giga hőmérséklet, nem fogja megégetni a füvet/gazt, bármi is van épp a területen, a táp az jó indításkor, ezt nyugodtan használhatod, de 10-12 hetet amit írnak nem fog bírni, előbb leürül.
    Gaz esetén ha nem akarsz gyomirtani, akkor sok fűnyírással sok gaztípust ki lehet irtani, ez a 2 naponta nyírást jelenti, a fű bírni fogja, a gaz meg szépen kopik, vagy később adsz neki egy szelektív gyomirtót, ha mégsem éred el azt amit szeretnél egységességben.
    A Water Saver az egy nagyon jó mag, az Oázisost nem ismerem, most nincs erőm kibogozni mi van benne. :) A különböző keverékeket nem célszerű vegyíteni, mert sok mag árnyalata teljesen más az összetevők miatt, és ha nem vagy egyenletes, akkor foltos lesz a gyep, Oázisossal a Water Savert biztos nem küldeném meg.
    Öntözés ja igen, az igazából időjárás függő... meg mag függő, no meg persze talajösszetétel, ezt legegyszerűbben csavarhúzóval lehet tesztelni, ha simán lemegy, akkor van elég nedvesség, ha nem megy bele a földbe, akkor az száraz, vagy nagyon kemény talajösszetevő, ami megint csak nem kedvez a fűnek, mert a gyökérzet nem tud kellően mélyre menni. Minél mélyebben vannak a gyökerek, annál jobban bírja a vizet, annál ellenállóbb a betegségeknek is.
    Másik fontos, hogy csak éles pengével vágjuk a füvet, ez azt jelenti, hogy élezni kell a kést, legalább is a forgókésest, a hengerkéses az azért egy szezont egészen jól bír backlapping nélkül is. :)

    [ Szerkesztve ]

Új hozzászólás Aktív témák