Hirdetés
- Lassan állítjuk a fát, és a hardverek is be vannak csomagolva
- Klasszikus kínai festmények ihlették a Colorful legfrissebb memóriáinak külsejét
- Ultrakompakt Key E SSD-vel jelentkezett a Silicon Power
- Mesterséges intelligenciára kihegyezett mini PC jött az ASUS műhelyéből
- ASUS blog: ExpertBook P5 notebook, a munkagép
-
PROHARDVER!
A topikban minden törvénytelen módszer megvitatása tilos!
Új hozzászólás Aktív témák
-
Szakbarbár
aktív tag
válasz inf3rno #18436 üzenetére
Ezzel az a baj, hogy mi van akkor ha az első pár évben jön a baj? Én csak a saját példáimból indulok ki, nekem jól jött, hogy volt biztosítás/casco.
A kocsinkon 2 hét alatt kétszer kellett szélvédőt cserélni. Kötöttem bringás felelősségbiztosítást, még abban az évben okoztam 100.000 forintos kárt amiből csak 10 százalékot kellett fizetnem.
Szóval nekem ilyen szempontból pozitív tapasztalatom van a biztosítókkal. Remélem életbiztosítónál nem kell jelentkeznem egy darabig.Ez a hozzászólás nem jöhetett volna létre elektromosság nélkül.
-
Szakbarbár
aktív tag
válasz Gabonetta #18403 üzenetére
Köszi a választ, időközben átbeszéltük a dolgot és úgy döntöttünk, hogy írunk új adásvételit és az apja nevén lesz a motor, mindenkinek egyszerűbb.
Az önkormányzatnál a határidő az eladás bejelentésétől 8 nap vagy munkanap? Elég rosszul jött most ki a 4 napos hétvége miatt.Ez a hozzászólás nem jöhetett volna létre elektromosság nélkül.
-
Szakbarbár
aktív tag
Sziasztok!
Ha eladnám a motoromat és egy 17 évesnek lenne a nevén akkor az adásvételin szerepelhet ő mint vevő? Ezen felül kell még valami papírt kitölteni? Ezzel egyidőben kell egy üzemben tartóit is írni olyannal aki aki nagykorú? Pl az egyik szülő?
ezt találtam hasonló ügylettel kapcsolatban:
“18 év alatt csak szülő aláírásával vásárolhat fiatal korú gépjárművet és az egyik szülőnek üzembentartónak is kell lennie, ráadásul gyámhatósági jóváhagyás is szükséges.“
[link]
Itt mit érthetnek szülő aláírása alatt? Az adásvételit a vevő helyett az egyik szülő írja alá? Az egyik szülő a tanú, az elég lehet?Ez a hozzászólás nem jöhetett volna létre elektromosság nélkül.
-
Szakbarbár
aktív tag
Sziasztok!
Jelenleg egy hat lakásos házban lakunk ami nem társasház. Se alapító okirat, sem szabályzat sincs. Ha szeretnék egy hintát és homokozót akkor elég a többségi jóváhagyás vagy minden lakónak jóvá kell hagynia? Annyi háttérinfó van, hogy amikor összeállítottam a hintát akkor az egyik lakó odajött és kijelentette, hogy nem járul hozzá. Ők amúgy is bomlasztják a közösséget, a tető és homlokzat szigetelést is miattuk kellett visszamondani pedig már megvolt az aláírt szerződés.
[ Szerkesztve ]
Ez a hozzászólás nem jöhetett volna létre elektromosság nélkül.
-
Szakbarbár
aktív tag
Üdv!
Egy kis segítséget szeretnék kérni.
Történt egy koccanásom, lámpánál belém jöttek hátulról. Szerencsére a kocsinak nem lett nagy baja, a vonóhorog felfogta az ütést. Mivel nem volt nálunk bejelentő, illetve én is és a vétkes is szerettük volna elkerülni a biztosítózást megállapodtunk, hogy elviszem szerelőhöz a kocsit, ott megállapítják a kárt és az alapján folytatjuk. A szerviz viszont kárszakértői vélemény nélkül nem nyúl a kocsihoz és vonóhorgot nem javítanak hanem cserélnek. A vétkes nem hajlandó aláírni a bejelentőt, illetve most már a telefont sem veszi fel. A MABISZ-tól már elkértem a felelősség biztosítójának az adatait, illetve kihívtam a Casco-s kárszakértőt. Mekkora esélyem van arra, hogy ha cserélni kell a vonóhorgot azt az ő aláírása nélkül el tudom intézni? Illetve ebben az esetben kihez forduljak? Mabisz vagy a vétkes biztosítója esetleg rendőrségi feljelentést kell tenni?Ez a hozzászólás nem jöhetett volna létre elektromosság nélkül.
-
Szakbarbár
aktív tag
Sikerült visszavinni a vásárolt termékeket, meglepően simán ment minden. Amikor megláttak kérdezték egyből, hogy "terméket hoztunk vissza"? 14 napon belül küldik postán a pénzt.
Egy másik helyen is megtaláltam ugyan ezt a porszívót, ott 24.900 Ft.Ez a hozzászólás nem jöhetett volna létre elektromosság nélkül.
-
Szakbarbár
aktív tag
Közben kicsit utánaolvastam a dolognak:
1. A fogyasztó termékbemutatón vett részt Hajdúszoboszlón, ahol egy nagy értékű porszívót vásárolt. A szerződésben azonban beikszeltették vele azt a pontot, mely szerint a szerződés megkötése a vállalkozás telephelyén történt, ezért a kereskedő szerint a fogyasztó nem élhet az elállás lehetőségével.
Válasz:
Az üzleten kívül fogyasztóval kötött szerződésekről szóló 213/2008. (VIII. 29.) Korm. Rendelet 1. § (1) bekezdése szerint a rendelet hatálya azokra a termék értékesítésére vagy szolgáltatás nyújtására irányuló szerződésekre terjed ki, amelyek megkötésére vállalkozás vagy a vállalkozás nevében, illetve javára szerződést kötő személy (a továbbiakban együtt: vállalkozás) és fogyasztó között, a vállalkozás kezdeményezésére, a vállalkozás üzletén, telephelyén kívül, illetve annak hiányában kerül sor, így különösen
a) a fogyasztó lakásán, munkahelyén, átmeneti tartózkodási helyén, feltéve, hogy a vállalkozás a fogyasztót nem a fogyasztó kifejezett kívánságára kereste fel, vagy
b) a vállalkozás vagy harmadik személy által ilyen célból szervezett utazás, rendezvény alkalmával.
Amennyiben például utazással egybekötött termékbemutatón történt a szerződés aláírása, ezen kormányrendelet vonatkozik rá, függetlenül attól, hogy a szerződésben mit írtak. Annak bizonyítására, hogy nem a telephelyen, hanem akár egy más városban került sor a szerződés megkötésére, érdemes a velünk együtt vásárló tanúkat igénybe venni, ugyanakkor mindenképpen a szerződést aláírás előtt alaposan átolvasni!
Illetve az Országos Fogyasztóvédelmi Egyesület honlapján találtam egy formanyomtatványt, direkt termékbemutatókra vonatkozóan.
Ez a hozzászólás nem jöhetett volna létre elektromosság nélkül.
-
Szakbarbár
aktív tag
Üdv
Egy kis tanácsra lenne szükségem. A nagyszülők megint voltak termékbemutatón és szokás szerint rájuk tukmáltak valami vacak porszívót. Milyen esetben lehet elállni a vásárlástól és kell-e indokolni?
Úgy tudom a vásárlástól számított 8 napon belül elállási nyilatkozatot kell küldeni a cégnek, és a terméket vissza kell juttatni hozzájuk. Holnap személyesen viszem vissza és ott adom oda az elállási nyilatkozatot is. Mi az amibe beleköthetnek és figyelnem kellene rá?
A segítséget előre is köszönöm.Ez a hozzászólás nem jöhetett volna létre elektromosság nélkül.
Új hozzászólás Aktív témák
Hirdetés
- AMD GPU-k jövője - amit tudni vélünk
- Milyen videókártyát?
- Kezdő fotósok digitális fényképei
- HiFi műszaki szemmel - sztereó hangrendszerek
- PlayStation 4
- Ötletek, javaslatok, hogy még jobb legyen a PH! lapcsalád
- Politika
- Kávé kezdőknek - amatőr koffeinisták anonim klubja
- Robotporszívók
- Milyen monitort vegyek?