Hirdetés
- Lassan állítjuk a fát, és a hardverek is be vannak csomagolva
- Klasszikus kínai festmények ihlették a Colorful legfrissebb memóriáinak külsejét
- Ultrakompakt Key E SSD-vel jelentkezett a Silicon Power
- Mesterséges intelligenciára kihegyezett mini PC jött az ASUS műhelyéből
- ASUS blog: ExpertBook P5 notebook, a munkagép
- Milyen videókártyát?
- TCL LCD és LED TV-k
- Autós kamerák
- Nem indul és mi a baja a gépemnek topik
- AMD K6-III, és minden ami RETRO - Oldschool tuning
- AMD GPU-k jövője - amit tudni vélünk
- Lenovo Legion és IdeaPad Y széria
- Intel Core i5 / i7 / i9 "Alder Lake-Raptor Lake/Refresh" (LGA1700)
- Apple notebookok
- Milyen RAM-ot vegyek?
-
PROHARDVER!
A topikban minden törvénytelen módszer megvitatása tilos!
Új hozzászólás Aktív témák
-
ElektrikusDE
senior tag
válasz ElektrikusDE #24769 üzenetére
Javítanom kell kell magamat, mert nem két önkormányzattól kaptam egyszerre, hanem a munkaügyi központtól és egy önkormányzattól.
Jó időben voltam jó helyen, mert először egy hozzá nem értő MK. ügyintézőt fogtam ki, aki mikor lejárt a munkanélküli segélyem az önkormányzathoz küldött, pedig én jeleztem neki a szabályváltozást.
Kb. 2 hét múlva egy másik MK ügyintéző visszahívott és kaptam újra támogatást tőlük is...De ahogy írtam is, semmiféle szabálysértés nem történt, a törvény (jogszabály) szerint járt el mindenki. (én is)
“Lex malla, lex nulla. A bad law is no law.” A rossz törvény, nem törvény! DW: The Moment is Coming || Doctor Who BBC www.youtube.com/watch?v=uZAO6E2x9xs
-
inf3rno
nagyúr
válasz ElektrikusDE #24767 üzenetére
Van, csak nem tudom, hogy melyik a helyes fórum rá. Lehet parlamenti képviselőn keresztül, de ha ellenzéki, akkor a jelenlegi politikai hangulatban úgysem megy át. Arra gondoltam, hogy inkább valamelyik kormánypárti képviselőt keresem meg, vagy a családok védőszentjét, azt hiszem ő Varga Judit talán? Szerintetek hol érdemes kopogtatni?
[ Szerkesztve ]
Buliban hasznos! =]
-
kraftxld
félisten
válasz ElektrikusDE #23558 üzenetére
Miért nem magyar számlaszámra kéred?
Wise ad magyar számlaszámot, kártyát elég olcsón, és ha RON-ban költöd el jobban vált mint az OTP.| MCSE+M/S, MCITP, VCP6.5-DCV - ''Life can be hard, but Scooter is harder :)'
-
félisten
válasz ElektrikusDE #22674 üzenetére
Nem lehetne ezt úgy, hogy ha már fogalmunk sincs a témáról, akkor nem adunk rossz tanácsokat???
A tények: az Intrum Iustitia küldött egy meghatározhatatlan követelésről egy sima levelet. Ennek a hétköznapi neve: bepróbálkozás. Ebből élnek.
Egyrészt: a nem ajánlott levélnek nincs semmilyen hivatalos ereje. Semmi sem bizonyítja nemhogy az átvétel dátumát, de még csak a tényét sem.
Másrészt: jogi erővel bírhat: valamilyen bírósági irat, valamilyen végrehajtói irat, közjegyzői fizetési meghagyás. (Nem beszélve nyilván a hatósági iratokról...) Az Intrum Iustitia nem hivatalos szerv.
Ha az ember egy ilyen felszólítást kap, és nem tartja megalapozottnak a benne megfogalmazott követelést, NE REAGÁLJON RÁ!!!
Itt nincs semmilyen határidő, nincsenek következmények, még csak hivatalos kézbesítés sincs.
Amúgy meg: rohadtul van jelentősége annak, hogy egy követelés szerepelt-e a hagyatéki eljárásban. Már amennyiben hivatalos eljárásra kerül sor. Az Intum Iustitia levele nem az.MaCS
Fán nem lehet motorozni, motoron viszont lehet fázni!
-
hentes555
senior tag
válasz ElektrikusDE #22668 üzenetére
Az jó megoldás lehet, hogy felhívjuk a Takarékot, akiktől fel volt véve 29 évvel ezelőtt a hitel, megkérdezzük, hogy ki lett-e fizetve és ha igen, akkor kukázzuk a levelet?
Az is érdekes, hogy csak most, 29 év után jut eszükbe levelet küldeni?
"Tiefe Brunnen muss man graben wenn man klares Wasser will"
-
Magnum_
nagyúr
válasz ElektrikusDE #22668 üzenetére
Azert nem eszik olyan forron a kasat... hagyateki eljarasban szerepelt ez? Barmi megszakitotta az elevulesi idot?
Egyaltalan, jogos a koveteles?I humbly and respectfully decline™
-
Imilenni
addikt
válasz ElektrikusDE #22367 üzenetére
Az egyetlen lehetőségem akkor, hogy bepróbálkozom náluk azzal hogy bizony nincs leírva hogy csak az elsőfokú rokonság halála esetén jár.
Ha ez sem, akkor megkérem őket hogy adják írásba ezt, hogy nem jár szabadság mert a nagyszülő szerintük NEM! egyenesági rokon.
Egyébként azzal dobálóztak, hogy hát egyik a masiktól származik..
Press "F" to pay respects.
-
félisten
válasz ElektrikusDE #22367 üzenetére
Valóban nem nevesítették, mivel egyértelmű definíciót adtak.
Persze személyesen találkoztam már olyan HR-essel, aki szerint az sem egyértelmű, hogy a szabadság alatt nem kell dolgozni...
MaCS
-
félisten
válasz ElektrikusDE #22363 üzenetére
Ez szerintem nem jogszabály-értelmezési kérdés.
A nagyszülők egyértelműen egyenesági rokonok, az unokák tőlük származnak.
MaCS
-
Imilenni
addikt
válasz ElektrikusDE #22363 üzenetére
Magyarul semmit sem tudok tenni, ha éppen olyan kedvükben vannak.
-
Imilenni
addikt
válasz ElektrikusDE #22361 üzenetére
Szia!
A HR válasza erre:4:96. § (Rokoni kapcsolat)
1. Egyenesági a rokonság azon között, akik közül az egyik a másiktól származik.
2. Oldalágon rokonok azok a nem egyenesági rokonok, akiknek legalabb egy közös felmenő rkkonuk van.Erre hivatkozva nem akarják kiadni a két napot.
Esetleg valami van, amit az orruk alá nyomhatok erre válaszul?
A 2.es pontról tudsz linket küldeni?
Ha hivatalos a forrás akkor ezzel meg is "nyertem" a dolgot.[ Szerkesztve ]
-
mike1334
veterán
válasz ElektrikusDE #21901 üzenetére
Önkormányzat, nem NAV.
...unless the law provides otherwise. Guarantees not guaranteed!
-
ElektrikusDE
senior tag
válasz ElektrikusDE #21900 üzenetére
Általánosságban elmondható, hogy a NAV hatósági eljárásaiban első fokon a megyei
igazgatóságok járnak el, amelyek felettes szerve a Fellebbviteli Igazgatóság. A Fellebbviteli
Igazgatóság felettes szerve a Központi Irányítás.Forrás:
[ Szerkesztve ]
“Lex malla, lex nulla. A bad law is no law.” A rossz törvény, nem törvény! DW: The Moment is Coming || Doctor Who BBC www.youtube.com/watch?v=uZAO6E2x9xs
-
inf3rno
nagyúr
válasz ElektrikusDE #21704 üzenetére
Ja ok, az úgy már érthetőbb, már ha nála tényleg az volt.
[ Szerkesztve ]
Buliban hasznos! =]
-
Magnum_
nagyúr
Új hozzászólás Aktív témák
Hirdetés
- Dell Latitude 5480 laptop (14FHD/I5-G7/8GB/256SSD/MagyarVilágítós/AkkuX)
- PS5 Lemezes 825GB - használt -
- Xbox 360 játékok,akár 1000ft-tól(részletek a leírásban)
- Playstation 3 játékok,akár 1000ft-tól(részletek a leírásban)
- GAMER félgép - GIGABYTE B760M H DDR4 + Intel I5 13400F + Corsair VENGEANCE LPX 2x16GB DDR4 3200MHz
Állásajánlatok
Cég: Axon Labs Kft.
Város: Budapest
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest