- Sony MILC fényképezőgépcsalád
- Gaming notebook topik
- Intel Core i5 / i7 / i9 "Alder Lake-Raptor Lake/Refresh" (LGA1700)
- Amlogic S905, S912 processzoros készülékek
- iPad topik
- ZIDOO médialejátszók
- Apple MacBook
- Házimozi belépő szinten
- Hardvereket hozott a májusi cserebogár
- Ez lenne a népkártya? Teszten a GeForce RTX 5060 Ti 16 GB
Új hozzászólás Aktív témák
-
looser
addikt
Értem a problémát, de az a sima bekapcsológomb rugós, nem? Tehát benyomod, mint a számítógépeden a bekapcsológombot és visszaugrik ugyanabba az állapotba, de a nyomtató elindul. A billenős az, amikor két irányba tudod (mint pld. fali villanykapcsoló) kapcsolni. Ha előbbi, arra írtam, hogy lehet konstrukciós hiba, de egy másik hálózati tápkábellel, amin van egy billenőkapcsoló (kétállású) megoldható, bár szerintem felesleges, csak ha tényleg zavar a dolog.
-
looser
addikt
Kukorica88: a megoldás ez esetben az, hogy ha a Vista nem ismeri fel, magadnak kell telepíteni. Gondolom párhuzamos kábellel van összekötve a gép és a nyomtató. Ha a kábel eddig működött (és az előző rendszered alatt is ment a nyomtató), akkor a biosban sincs letiltva a párhuzamos (parallel) port. Vistát nem ismerem, de felteszem a Vezérlőpultban vagy a Start menüben van egy Nyomtatók menüpont, ahol Hozzáadás\Helyi nyomtató\LPT1 majd kiválasztod a drivert és mehet.
RexpecT: ha billenőkapcsolós, akkor elképzelhető, hogy elhalt a mechanika, de amit mondasz, az ellentmond ennek a tippnek, mert akkor nem tudnád lekapcsolni. Ha viszont rugós kapcsolója van, akkor az ugye csak egy impulzust ad (mint az atx tápnál) és lehet, hogy amikor áram alá kerül, a táp feléleszti a nyomtatót, ez érzésem szerint konstrukciós hiba. A hálózati kábel kihúzásának vagy egy billenőkapcsolós hálózati kábelnek biztosan nem tud ellenállni
-
looser
addikt
Pá: szerintem univerzális printer driverrel.
jordan9: a vistának natív támogatása van ehhez a tipushoz. Itt egy leírás angolul a HP-től.
Robar: 2200(dn) van nálunk egy pár darab, mennek gond nélkül évek óta. Strapabíróak, mint a 1320-as (P2015). Nyugodtan csapj bele bármelyikbe!
-
looser
addikt
válasz
gabesz78 #352 üzenetére
Hali!
A formatternek köze lehet a dologhoz? Remélem jól értetted
szóval a következő a szituáció: elérhető a nyomtató (ping, vagy akár a beépített webszervere (konfigurációs felülete) is behozható egy böngészőbe) de a driver már nem találja meg. Százával telepítettem nyomtatókat a cégünknél, a menet ugyanaz. Arra gondolok, hogy talán a hálózat szűri azt a portot, amelyen a driver csatlakozna. Viszont van ott egy nagyobb (HP M2707) nyomtató, amire gond nélkül nyomtatnak. A HP support tegnap ajánlott egy programot, de ővele sem sikerült zöld ágra vergődni. Egyébként csak adott szegmensben keresi meg a nyomtatókat (10.0.x.x)... Köszi a tippet, azt hiszem, szervíz lesz belőle...
-
looser
addikt
Ha a lapbehúzó görgők elkoptak (amire intenzív irodai használat esetén jó esély van 2-3 év alatt), az szerintem kiszállással kb. 10e Ft. Mindenesetre megkérdezheted a HP helpdesket is a (1) 382-1111 telefonszámon. Egy új nyomtató jó ötlet, de ha a nyomtató olcsó, azt máshol hozzák be a gyártók általában. Akiket én nagyra tartok az az OCÉ és a Mannesmann-Tally.
Egyébként a Samsungnak volt olcsó(bb) lézere (<50), amik mostanában kezdtek el tönkremenni (kb. 5 évesek). Egyébként HP-val sem hiszem, hogy rosszul jársz. Most már minden tiszta, ugye? -
looser
addikt
Szia, itt találsz választ!
Én is kérdeznék, nem tudom, valaki még topicközelben van-e még... Egy hálózatos Laserjet P2015n nyomtatóval szívok. Százával telepítettem már különböző (főképp HP) nyomtatókat, de ez most kifogott rajtam. Nemsokára szerencsére printszerver lesz, de addig muszáj így használni őket. No mindegy. Illetve dehogy, ezért írok
Szóval HP support már nincs (hétfőig legalábbis) így tőletek kérdezem: belefutott-e már valaki abba, hogy egy hálózatos nyomtató (fenti) szépen elérhető távolról, nézegethető a beépített web szervere, azon konfigurálni lehet, de amikor hozzá akarom adni (wxp pro hu 32bit) az ip címét (de akár a nevét is, amit sikeresen felold a dns alapján), akkor nem tud hozzá kapcsolódni. Más gépen is próbáltam, nem csak az ezt igénylő userén (pld. nálam sem telepíthető). Azonnal oda kellene ugrania az ip megadása után hogy HP Jetdirect nyomtatóport, ehelyett vár és beadja a Generic portot, mivel nem találja meg az adott nyomit. Nem tudom, érthető így? Ötletek?
Új hozzászólás Aktív témák
- LG 65BX - 65" OLED - 4K 120Hz 1ms - NVIDIA G-Sync - FreeSync Premium - HDMI 2.1 - PS5 és Xbox Ready!
- Telefon felvásárlás!! iPhone X/iPhone Xs/iPhone XR/iPhone Xs Max
- LG 24GQ50F-B - 24" VA / 1920x1080 FHD / 165Hz 1ms / AMD FreeSync Premium / Adaptive Sync / HDR 10
- Azonnali készpénzes Sony Playstation 5 lemezes és digitális felvásárlás személyesen/csomagküldéssel
- SAMSUNG DDR4 REG ECC 32GB 2666MHz RDIMM szerver RAM modulok, nettó 15740Ft+ÁFA, 1 év gar., több db
Állásajánlatok
Cég: Laptopszaki Kft.
Város: Budapest
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest