Hirdetés
- Az Intel szerint a régebbi processzoraikat keresik az ügyfeleik
- Azonnali alaplapos kérdések órája
- Milyen videókártyát?
- ThinkPad (NEM IdeaPad)
- AMD Ryzen 9 / 7 / 5 / 3 5***(X) "Zen 3" (AM4)
- SDQHD felbontású monitor jött a JapanNext műhelyéből
- NVIDIA GeForce RTX 5080 / 5090 (GB203 / 202)
- Azonnali VGA-s kérdések órája
- Azonnali informatikai kérdések órája
- Milyen HASZNÁLT notebookot vegyek?
Új hozzászólás Aktív témák
-
molnarpeter
nagyúr
válasz
eastsider #3349 üzenetére
Most kezdte, vagy mindig is ilyen volt?Ha az megnyugtat, DeskJet a képet sem igazán nyomtatja ki jól, bár jelenleg csak fekete tintát használok, viszont szerkesztés után némi sötétítéssel már értékelhető a produktum. Nem teljesen értem, más nyomtatók tökéletesen megoldják, de ez van
-
eastsider
nagyúr
Sziasztok,
a kovetkezot produkalja a hp color mfp m175mw nyomtatom
telefonrol, pc-rol is. mas nyomtaton ugyanezen eszkozokrol szepen nyomtat azonos fajlokat.a pdf-et atkonvertalva kinyomtatja o is. kepeket alapbol jol nyomtat
hiba: [kép]elore is koszonom
-
molnarpeter
nagyúr
Valakinek van tapasztalata a mostanában kiadott szoftver frissítéssel? Másodszor jelezte (pedig kikapcsoltam elvileg a szolgáltatóközpontban), de neten kicsit olvasgatva utángyártott patronok használhatatlanságát emlegetik
(F4180, 21&22 patronok aliról).
-
Ganz-[HUN]
addikt
helló
Deskjet ink adv. 5525-ös nem hjlandó full feature driverrel sem duplexben nyomtatni (win10, több géppel). 2 oldalt mindneképp két külön papírra akar nyomtatni.
Mik a tapasztalatotok? Célszerű pigmentes tintát használni ezzel a géppel feketében? Gondolom, mivel arra van tervezve. Rendeltem aliról HP/Canonba való pigmentest, fél litert, egy szett ARC (655) patronnal. Valahol úgy hallottam, ha pigmentessel volt a gép gyárilag, célszerű azt használni, mert beéghet a fej.
Pofátlanul nincs gyári XL-es, és ennek tetejére még rohadt drága is a 3 szín+fekete gyáríból. -
hattrickuser
aktív tag
Sziasztok!
Ismerősnek segítenék, de sajnos nem megy. HP DeskJet 2710 nyomtató nem nyomtat. Telepítve HP Smart (win10). A SETUP patronok használatára irányuló üzenet fogad [kép] , azonban nincs ilyen patron, csak amit hozzá adtak gyárilag.
Esetleg valakinek ötlete? Reset megvolt, a jelenség nem változott.
Előre is köszönöm! -
Csavarnyuzo
őstag
Home/soho felhasználásra színes A4 esetén sokkal inkább tintasugaras mint lézer, márkából leginkább Epson, abból is külső tintatartályos. Viszont az általad említett "speckó" papír miatt előbb valahol tesztelni kéne, utána beleugrani a vásárlásba. Ennek persze gátja az SOS döntési kényszer.
Ha megnézed az A4 színes lézer eredeti tonerek árait látni fogod mi az egyik gond velük. A másik, hogy ezekben az utángyártott tonerekkel jóval több gond van mint a fekete-fehér utángyártott tonerekkel. -
válasz
Csavarnyuzo #3342 üzenetére
Esetleg tudsz ajánlani valamit e helyett ami jobb a célra?
-
Csavarnyuzo
őstag
Ez gyakorlatilag egy Samsung "utód". Bár 220 grammig írja, se kézi adagolója, se egyenes papírútja... Az első próbák alapján fog kiderülni hogy mennyire fogja tolerálni azt a papírt, amit használni akartok. Nem csak a papír súlyán múlik a dolog, hanem a felületkezelésén is, túl fényes papírral a lézerek nehezen birkóznak meg. Ára alapján azt lehetne gondolni hogy ez valami komolyabb gép, de ne tévesszen meg nem az.
-
pbujna
aktív tag
válasz
Csavarnyuzo #3332 üzenetére
Megjött az új toner, egyelőre probléma nélkül működik.
-
Thrawnad
senior tag
válasz
Csavarnyuzo #3338 üzenetére
Igen, de ugyan az a telepítő.
Ráadásul próbáltam másik géppel ami új, de azon is ez volt.
Amin ment az egy 775 alaplap + xeon.Thrawnad
-
pbujna
aktív tag
válasz
Balázs1979 #3336 üzenetére
Szia,
mit jelent az alapértelmezett mód? Network setup reset vagy factory reset? Ha elindítod a network resetet, akkor 2 órád van beállítani a kapcsolatot, utána visszaáll normál módba. Hozz létre egy másik SSID-t, arra csatlakoztasd a nyomtatót. -
Balázs1979
friss újonc
Sziasztok!
Egy Laserjet Pro 400MFP-vel kapcsolatban szeretnék segítséget kérni. Szombaton a készülék lefrissítette magát, azóta nem hajlandó semmilyen módon a wifi hálózatra felkapcsolódni sem WPS-el, sem jelszóval. Jelszónál konkrétan azt írja ki, hogy hibás WPA jelszó. (pedig nem hibás). Próbáltam alapértelmezett állapotba visszaállítani, a nyomtatót és a routert is ki be kapcsolni, és semmi, nem akar csatlakozni. Mit tudnék tenni, hogy rendbe jöjjön? Köszönöm szépen a segítséget előre is. -
pbujna
aktív tag
válasz
Csavarnyuzo #3332 üzenetére
Sajnos annak a kalibrációnak nem sok értelme van, ha beállítási lehetőség nincsen. A fórumokat olvasva inkább csak rosszabb lett az eredménye. Nem egyedi eset az enyém, jön a másik toner. A legjobb hozzászólás ez volt az egyik fórumon: felejtsd el az utángyártott tonert, vegyél eredetit. Persze ezzel megoldódna az én problémám is. 40k körül van egy eredeti toner, 120k-ból az összeset tudnám cserélni. Megéri?
-
Thrawnad
senior tag
válasz
Csavarnyuzo #3333 üzenetére
Windows 10. De másik gépen eddig ment. Ugyanaz a bild stb.
-
Thrawnad
senior tag
Erre valakinek ötlete?
Thrawnad
-
pbujna
aktív tag
válasz
Csavarnyuzo #3322 üzenetére
Visszakerült a régi toner bele, azt hittem, hogy már elküldtem a futárral. Azzal megy, de a gép szerint üres. Legalább azzal tökéletes a kép. Már csak azt nem értem, hogy hogyan szállt el pár hónap után az utángyártott toner képe. Kalibrációt maga végzi, szoftveresen nem próbáltam. Nem is tudom, hogy van-e hozzá bármilyen program. LAN-on van a nyomtató.
Köszi a segítséget, megpróbálkozom mindennel.
-
abdulka1
őstag
-
-
Thrawnad
senior tag
Fix IP a routerben beállítva a MAC adress alapján a nyomtatónak, és a gépnek is?
Thrawnad
-
abdulka1
őstag
Sziasztok!
Szívok egy HP DeskJet Ink Advantage 3788 Wi-Fi nyomtatóval.
A gazdája csak vezeték nélkül hajlandó használni.
Ha a leírása szerint(WPS gomb megnyomása a routeren) csatlakoztatom a hálózathoz működik, mindaddig míg a számítógépekett ki nem kapcsolják.
Bekapcsolás után, látja a gép a nyomtatót, de nem lehet nyomtatni a nyomtató nem aktív.
A win10 gépházban, eltávolítás/ismételt hozzáadás után megint működik, persze csak kikapcsolásig.
A direkt wifi csatlakozással( amennyiben alkalmasak rá a használatban levő notebookok) stabilabb lenne a kapcsolat, vagy van valami okosság ami megoldaná a problémát? -
Csavarnyuzo
őstag
Csak saját felelősségre!
Jellemző hiba ennél a típusnál -is. Van hogy menüben egy kalibráció, van hogy tonercsere megoldja, ha jól emlékszem volt olyanom hogy lézeregység tisztítása oldotta meg -ez elég szerelős-, de volt olyan hogy nvram init kellett a gépnek.
Volt olyan is hogy rosszabb lett... -
válasz
MaxxDamage #3318 üzenetére
Közbe rájöttem
-
Gabesz87
veterán
Segítsetek, mert nem értek valamit. Apósoméknak van egy HP DeskJet 3635 nyomtatójuk. Vettem bele patront, csak nem emlékeztem a nyomtató típusára, de a telefonomban megvolt (wifin nyomtattam vele), és ott láttam, hogy 3630 series. Úgyhogy a boltban kértem hozzávaló színes és fekete patront, 302-est. Viszont a nyomtatóban 652-es patron volt, és ezt a 302-eset nem ismeri fel. A 3630 és a 3635 eltér egymástól, vagy mi a feneszerk: OK, most találtam meg a megoldás, ezt a 3635 ilyen Ink Advantage sorozat, és más, mint a sima Deskjet 3630
Mekkora szívás...
-
Sziasztok,
Ide is betenném, mert HP gépről van szó.
-
tanarbolt
friss újonc
[VERTIKÁLIS VIDEÓ A HIBAJELENSÉGRŐL] HP Deskjet papírbegörgetési probléma
Sziasztok, nemrég vettem egy új HP 2320-ast, mert a régebbi 2130-as már igencsak gyűrte a papírt. Kisebb, egyszemélyes (de legális, katás - csak semmi okosba') webáruházam van, így csomagcímkéket szoktam nyomtatni - az általam használt futárszolgálatnak (is) vannak előreperforált etikettjei, amelyeket a címke leendő körvonalai mentén lehet lehántani és a csomagra ragasztani nyomtatás után.
Ez eddig jól hangzana, de sajnos az öntapadós ív vájatai miatt harmonika- vagy radiátorszerűen össze tud bicsaklani-elakadni a papír nyomtatáskor, így a régi 2130-asban sokszor feküdt "keresztbe" az etikett, majd a kegyelemdöfés az volt, amikor az egyik kisebb címkerész, egy hosszú, vékony téglalap a nyomtató belsejében levált, majd feltapadt a papír útjába. Amennyire a műszaki analfabéta voltom engedte, leszedtem a fedlapot (szenner-részt), és kikapargattam ezt a papírt, de utána már nem lett az igazi a nyomtatás: a papírkapokat az azokat beigazító-odaszorító görgők aszimmetrikusan forgatták be a papírt, így az nem is került irányba, nem jutott el a tintapatronokig (legalábbis ennyit tudtam viszonylag a felszínről nézve megállapítani).
Hagytam a 2130-ast a vérbe, és vettem egy 2320-ast, nem egy nagy összeg - gondoltam. Az új nyomtató néhány nap alatt reprodukálta ugyanezt a problémát - holott ennek csak egyszer kellett leemelnem a fedlapját és egy lájtosabb papírelakadást (a harmonikaszerűen összeroskadt etikett-címkét) elhárítanom; tehát (az előző 2130-assal ellentétben, amelyet azért nyüstöltem, erőltettem papírbevétel szempontjából rendesen az évek alatt) az új nyomtató nem lett erőszakos behatásnak kitéve. Feltöltöttem YT-ra egy videót (függőleges, bocsi), ahol látni, hogyan szenvednek a görgők. Tehát az észlelt probléma az, hogy a görgők nem forgatják be maguk alá a papírt (a legsimább, vékony A4-est sem).
Minden megoldási javaslatot előre is köszönök.
Üdv,
Gábor -
zolnagy
őstag
Nekem is ez a problémám, mint a hivatkozott hozzászólásnak.
HP 5525 multi nyomtató (655 patron)
Vettem utángyártott patronokat a patronboltból. Kiírja, hogy nem eredeti. Ez OK, de a nyomtatás hasonlóan rossz, mint a hivatkozott.
Mit kéne tennem? Én is azt érzem, hogy direkt csinálja ezt a HP sw, hogy vegyek eredetit.
Persze a gépen csináltam nyomtatófej tisztítást, meg igazítást is, de nem segített.
Van valakinek ötlete? -
feel2006
tag
válasz
Csavarnyuzo #3311 üzenetére
Kicserélve mind a 4 tonert, megszünt a hang.
Utána a kiváncsiság vezérelt, egyesével a régieket felváltva betettem, jó 1 órás móka, mert mind után kalibrált+teszt oldal, kiderült, hogy az utolsó, a fekete toner adja ezt a hangot.
Most olyan az új tonerekkel mint újkorában.
gondoltam a jövőre és mások kisérletezésére tekintettel megosztom. -
feel2006
tag
válasz
Csavarnyuzo #3311 üzenetére
Köszi! TL-PS310U -ra írja, hogy támogatja az MFP-s eszközt.
ui. win10 alatt az utolsó két build-el tudtam szkennelni a képolvasó gyári win10 cucc kezelte simán, csak így hogy hálózatban van egy debian szerverrel és azon csak CUPS van, nem működik.
-
Csavarnyuzo
őstag
válasz
feel2006 #3310 üzenetére
Nem lézer, porszívózás nem fogja megoldani. Passzolok, toner is szokott ilyet csinálni, de lehet más is. A gyártó oldaláról én azt veszem ki hogy win 10 alatt ezzel USB-n nem fogsz tudni szkennelni és ezen a print server sem fog segíteni.
-
feel2006
tag
válasz
Csavarnyuzo #3309 üzenetére
Szia,
Ehhez hasonló, de inkább felvettem: 28mp-től.
Nem nyugtattál meg.10 napom van még a fél év garanciából amivel vettem.
Mit javasolsz? Garis dolog ez? Vagy inkább csak koszolódás és az általad írt takarítás lenne a megoldás? Vagy van erre szervíz? Kidobni nem szeretném, otthoni használatra vettük, a gyerkőcnek és magunknak nyomtatni, mert elég költséghatékony a tonerek ára hozzá.A szervízkönyvet köszönöm szépen. Okosítást elfeljtem így.
Árul itt egy srác az aprón egy nyomtató szervert, lehet azzal jobban járnék, támogatott típus az enyém, csak azt nem tudja a srác sem és én sem, hogy pl. a szkennelés funkciót is támogatná egy ilyen? Illetve most a hang probléma maitt nem tudom van-e értelme ezzel foglalkozni.Hálásan köszönöm!
-
Csavarnyuzo
őstag
válasz
feel2006 #3308 üzenetére
Ha ehhez hasonlóan visít, akkor azt lézer motor okozza, ezt toner csere nem oldja meg. Kifújni rossz ötlet jellemzően csak problémát okoz, ki szokás porszívózni. Ez otthoni porszívóval nem az igazi, mert azok is károsodhatnak és a toner "pora" túl finom, átmegy a porzsákon ha túl üres.
A hálózatosítás panelcserét jelentene, de kimenetele nem 100%. A base modellen nincs lapadagoló és memóriakártya olvasó, a hálózatoson van. Ha csak a panelt cseréled ki tudja hogy elviseli-e a gép, hogy hiányzik a többi köcölék.
Elektrotanyán találsz szervizkönyvet alkatrész cikkszámokkal, ott meg tudod nézni a dolgokat. -
feel2006
tag
Sziasztok,
Mitől lehet az, hogy eddig nem csinálta, de mostmár egyre gyakrabban a nyomtató (HP Color LaserJet CM1312MFP), hogy nyomtatáskor elkezd visítani (nem tudom szebben leírni), majd abbamarad ha az alap működési zúgás is?!
Aztán elmegy készenlétbe, majd 10-15 után mikor felpörög akkor is nem mindig, de mondjuk 5ből 4x, így csinál, majd visszamegy készenlétbe és utána nyugton marad.
Vettem bele új 4db kazettát, nem tudom az a visítást megoldja-e, vagy valami olajozást kiván, esetleg elég, ha kifújom sűrített levegővel?!ugyan itt érdekelne, hogy akár bontott HP Color LaserJet CM1312NFI (hálózatos nyomtató) hálózati része nem építhető be utólag a sima MFP-s USB-s típusba?) Egy Debian10-en van, és bosszant, hogy hálózaton tudok rá nyomtatni, de windows-ról nem tudok szkennelni.
Köszönöm a tanácsokat előre is.
-
pbujna
aktív tag
Sziasztok. Kb egy éve sikeresen megjavítottam a HP Color Laserjet 2600n nyomtatómat. Fixáló fóliát cseréltem benne, ment is rendesen. 40% festéket használtam el a régi tonerekből. Azóta az összes tonert cseréltem, kb 3 hónapja tette a dolgát, most viszont a kék szín elcsúszik lefelé 1mm-t. Nagyon zavaró, mert minden szellemképes.
Nem csak Windows 10 alatt produkálja, hanem a beépített tesztoldal nyomtatása közben is.
Valakinek valamilyen ötlet a megoldásra? -
csabaspecial
tag
Sziasztok! Hp 1510 multifunkciós nyomtatóm van, utángyártott patronnal. Van hogy a nyomtatandó dokumentum alsó részétvl nem nyomtatja ki normálisan. Mitől lehet ez? Patron nincs kifogyva....
Új hozzászólás Aktív témák
Hirdetés
- Az Intel szerint a régebbi processzoraikat keresik az ügyfeleik
- Azonnali alaplapos kérdések órája
- Milyen videókártyát?
- Kamionok, fuvarozás, logisztika topik
- Futás, futópályák
- Yettel topik
- ThinkPad (NEM IdeaPad)
- Külpolitika
- AMD Ryzen 9 / 7 / 5 / 3 5***(X) "Zen 3" (AM4)
- SDQHD felbontású monitor jött a JapanNext műhelyéből
- További aktív témák...
- Samsung Galaxy S22 5G 128GB, Kártyafüggetlen, 1 Év Garanciával
- Apple iPhone 16 Pro Max 256GB,Újszerű,Dobozával,24 hónap garanciával
- Bomba ár! Dell Latitude E7440 MAGYAR - i5-4GEN I 8GB I 256SSD I 14" FHD I HDMI I Cam I W10 I Gari!
- ÁRGARANCIA! Épített KomPhone Ryzen 7 9700X 32/64GB RAM RX 7800 XT 16GB GAMER PC termékbeszámítással
- Prémium! Csere-Beszámítás! Számítógép PC Játékra! R5 5600X / RTX 4060 / 32Gb DDR4 / 1TB SSD
Állásajánlatok
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest
Cég: Laptopszaki Kft.
Város: Budapest