Új hozzászólás Aktív témák

• dany27

őstag

Sziasztok!

Került hozzám egy szinte alig használt HP OfficeJet 7612-es A3-as tintasugaras nyomtató ami bekapcsolás után a következő hiba üzenetet írja a kijelzőre:
    "The printhead appears to be missing, not detected or incorrectly installed."

Próbáltam neten utána keresni. Több helyen irták hogy érdemes kivenni a nyomtató fejet, s megtakarítani az érintkezőket. Kiszedtem a nyomtató fejete s megtakarítottam a réz érintkezőket amelyeknek neki nyomódnak az apró rugók de nem vezetett eredményre. Van esetleg valami tippetek hogy mit tudnék tenni hogy életre keljen a gép? Még annyit vettem észre hogy ahol alap állásban van a nyomtató fej, ott alatta elég sok tinta van. Létezik hogy ott van valami érzékelő ami emiatt nem funkcionál?
    Próbáltam keresni hozzá service manualt, hogy lássam hogy működik ezen része a gépnek de sehol nem találtam hozzá.

Sajnálnám kidobni, mivel tényleg alig ment, talán ha egy szett patront ellőttek vele, s még ma is elég drága ha megakarnám venni (60k).
    Nyilván egy megoldás lehet az új fej, de mielőtt megrendelném szeretnék majdnem biztosra menni hogy annak van baja.

Előre is köszi a válaszokat, tippeket.

Új hozzászólás Aktív témák