Új hozzászólás Aktív témák
-
Ghost89
csendes tag
Na megvan a problem ahogy korábban is írtátok meg ahogy külföldi fórumon is olvastam f40-es bios kell mert anélkül el sem indul. A kérdés az hogy hogyan frissítsem a biost ha a gép be sem bootl odáig se hogy bios-t behozza s frissítsem????
-
Ghost89
csendes tag
válasz
Floyd80 #6046 üzenetére
Üdv, ki cseréltettem a ramokat és a hibsa még mindíg fennt áll. 4 darab kicsi piros led van. a bal felső a cup a jobb felső a dram. Na most ha bekapcsolom ki villan egy pillanatra a cup s utána elalszik de a jobb felső azaz a ram meg folyamatosan világít... Ma cseréltettem ramokat, ezek a ramok 100% h kompatibilesk a lappal. Én már nem tudom hogy mi a baj. Igen 5-ös ryzen van benne és igen szeretnék alaplapot frissíteni de odáig se jön be hogy frissítsek!! A monitoron nem jelenik meg semmilyen kép csak annyit ír hogy no signal. Ilyenkor akkor most mi a teendő?
-
Glaz-dozfhut
őstag
válasz
Ghost89 #6044 üzenetére
Bennem is az merült fel, hogy nem feltétlen memória hiba. Annyira közel vannak egymáshoz a hibajelző ledek, hogy alig látszik, hogy például más is oda van írva (Cpu). Engem pl. szintén megtévesztett. Nem ryzenes gép volt, de annyi volt a memória baja, hogy rossz foglalatba voltak, holott a manual szerint mindegy. Én meg a processzort szerelgettem.
-
Ghost89
csendes tag
Na sikerült megfejteni, a dram led világít. A ram 2x8 gb CORSAIR 8GB Vengeance LPX DDR4 3000MHz CL16 CMK8GX4M1D3000C16. S azt hiszem ez a ram nem kompatibilis ezzel a lappal.
-
Ghost89
csendes tag
Sziasztok, most szereltem össze egy új configot gigabity b450 Aorus pro alaplappal. Bekapcsolom a gépet, minden ventilátor pörög, de nem ad képet, még a biosig sem jutok el. Próbáltam a hdmi-t az alaplapiba de a videokártyába is és egyikkel sem ad képet. Ami érdekes ha jól tudom ennek a lapnak rgb világítása van jobb oldalt alul maga az aorus jel, na az nem világít6 továbbá a vidikártya alatt a frontpanel bekötése mellett egy piros led világít folyamatosan, mi lehet a gond?
-
törölt tag
Sziasztok van egy GIGABYTE B450 AORUS M alaplap és egy AMD Ryzen 5 2400 - as processzor eddig ugye az ebben lévő videókártya volt használva most lett belevéve egy SAPPHIRE NITRO+ Radeon RX 570 OC 8G videókártya. Azt szeretném megkérdezni hogy lehet letiltani a prociban lévő videókártyát. Mert csak egy idő után kapcsol át az 570- esre. Sajna nem az enyém a konfig a haveré csak tőlem kér segítséget. Telefonon keresztül. Köszönöm a segítséget előre is.
-
-
-
kisselandras
senior tag
Köszönöm szépen urak a válaszokat
-
p2pp
őstag
B450 AORUS ELITE
Ezt is lehet majd frissíteni a 3.gen AMD CPU fogadására?
Vagy inkább az X570 legyen helyette?Ezen kívűl van 3 db M2 2280 Nvme ssd-m.
Ezeket mi tudná rendesen kihajtani?
Vidikártyám nincs. (Kédőbb lehet, hogy lesz)
A helyén van 1 M2 átalakító most.Most i5 7500-at használok Z270 Gaming K3 lappal.
2x8GB 3000 Corsair Vengeance LPX Ramokkal.
Samsung 960 Evo M2 és Intel 660p M2 Ssd-el.De szemezek az Amd 3600 v 3600x-el.
-
törölt tag
Sziasztok!
Van valami tippetek, hogy TN végű, (DC-in csatlakozós) lapotkat hol lehetne venni? Sehol nem találok, csupán a gyártó honlapján... -
válasz
kisselandras #6030 üzenetére
Ne használd ezeket a szarokat.
Ott van a hwinfo64 tökéletesen ellátja a feladatát. Még játékbeli kiiratást is tudsz vele RTSS segítségével. -
Hoho
tag
válasz
kisselandras #6030 üzenetére
Ott van a letöltések között, a linkelt oldalon, ha leszeded, és telepíted, akkor látod az APP Centerben, vagy az APP Centerből töltöd le, de az utolsó sor az nem tudom, hogy csak a DirectX telepítésére vonatkozik, vagy a program működésére ..., tégy egy próbát, aztán megtudjuk.
3D OSD (AMD AM4 series)
(Note) AMD AM4 series motherboards (support may vary by model).
(Note) Please install APP Center first before install this utility.
(Note) Please install DirectX End-User Runtime First. (only for X470 series motherboards) -
kisselandras
senior tag
Sziasztok !
Volna egy kérdésem felétek .
Volna egy [lyen lapom] remélem nem bántam meg a vételt .Be szerettem volna állitani rajta ezt a modszert [video] alapján de nekem ilyen nincs az app alkalmazásokbanvalakinek valami ötlet?
-
lanszelot
addikt
válasz
Glaz-dozfhut #6028 üzenetére
Nem próbáltam házon kívül.
Szünetmentesem van sose áramtalanítom, csak most hogy szereltem. Valahogy meg kellett tudnom mi okozza a hibát, mert igy is vettem feleslegesen egy tápot. 9 éve vettem az alaplapot. -
Glaz-dozfhut
őstag
válasz
lanszelot #6013 üzenetére
Nem hiszem, hogy jobban elromlana akármi is a folyamatos használattól, mint eddig. Biztos nézted, de lassan 8 éves az alaplap. Az inkább veszélyes pl. a memóriára, hogy áram alatt cserélgeted. Biztos olcsóbb egyetlen használt lap beszerzése, mint a teljes platformcsere. Próbáltad már a számítógépházon kívül összerakni?
-
válasz
sulu1701 #6023 üzenetére
Szerintem ezt a Milyen RAM-ot vegyek topikban jobban meg tudják válaszolni.
-
sulu1701
aktív tag
Sziasztok,
Szeretnék összerakni egy HTPC-t amihez egy B450 Aorus M lapot szemeltem ki.
Memóriával kapcsolatban szeretném kérdezni, hogy milyen eséllyel indulok a meglévő Kit-em támogatásával kapcsolatban?CMK16GX4M2B3200C16
A honlapon a hivatalosan támogatottak között nem találtam meg, így ezért és érdekelne a dolog.
Köszönöm!
-
Hoho
tag
Én azt nem értem, hogy 3000Ft-ért lehet venni 500GB-os SATA-s HDD-t, miért kell egy 120GB-os IDE HDD-vel szarakodni, meg átalakítókat venni hozzá ... noooormááálisss????
Szerintem 250GB-osat ajándékba is adnának, nekem van 2db is, ha kell ...
-
válasz
gyulazsolti #6019 üzenetére
megnéztem a lapod kézikönyvét.
- a táp meleltt nincs sata csatlakozó [link]
-. A ali hogy mit ir nem számít mert általános halandzsa.
-. még mindig nem értem miért kellett elbaszni bios frissitéssel a működö rendszert.
-.Semmilyen garancia nincs arra hogy be lehet állítani a biost úgy hogy újra működjön, mivel a biosba olyan
összetevőket is cserélhetnek ami vezérléssel kapcsolatos.
-Az ide vonatkozó rész itt van:
[link]Amiben majdnem biztos vagyok
CSM Support - Enabled
Boot mode selection - Uefi and Legacy
Storage Boot Option Control - Legacy firstszintén ide vonatkozó rész
OnChip SATA Type - Úgy gondolom hogy legyen Native IDE - ha továbbra sem jó próba AHCI ként
OnChip SATA Port4/5 Type
Ez a 4es és 5ös sata csatlakozora vonatkozik, hogy miként kezeljeAs SATA Type The mode depends on the OnChip SATA Type settings.
IDE Configures the SATA3 4~SATA3 5 connectors to PATA mode. (Default)IDE re állítsd és nézd meg használható úgy a 4 vagy 5ös csatlakozoval a cucc. ha nem jo akkor as Sata ként is.
Az első képemen is látod hogy a 4-5 az a jobb alsó és fölötte lévő -
gyulazsolti
senior tag
válasz
gyulazsolti #6016 üzenetére
Amit elfelejtettem leírni.
Eddig a Sata kábelt a szélső csatlakozásra kellett dugni és úgy volt jó.
Most ott egyáltalán nem ismeri fel.
Az áram csatlakozó mellé dugva úgy ismeri fel, csak éppen le is fagyasztja, ha valamit akarok vele csinálni.
Ma jött meg egy másik, mert azt hittem, hogy elromlott, de ezzel is ugyanazt produkálja.
Ezért gondoltam, hogy a biosban kellene valamit állítani, mert az Alis lap is írja, csak én nem értek hozzá, hogy mit. -
válasz
gyulazsolti #6016 üzenetére
Minek kellett biost frissiteni?
-
gyulazsolti
senior tag
Sziasztok!
Alaplapom amin Win7 volt, ezzel az átalakítóval tökéletesen működött a 120GB-os merevlemez.
Feltettem a Win 8.1-et, és most meg nem. Felismeri, de ha valamit másolok rá akkor lefagy.
Volt Bios frissítés is.Esetleg ott állíthatódott el valami, vagy ott kellene beállítani valamit, hogy megint működjön?
Másik lapban IDE kábellel működik.
A biosról, ha kell kép, csinálok, megmutatom, ha ez lenne a gond.
Vagy a Win 8.1 -ben kellene állítanom valamit?
A rendszer SSD-n, a többi meghajtó lehúzva, mikor telepítve volt, pendrive-ról. -
-
-
lanszelot
addikt
Hello
Van egy :
psu: BitFenix BP-FM450ULAG-8R Formula Series 450W 80 Plus Gold /teljesen új/
cpu: intel i7 3770 3,4GHz
alaplap: gigabyte ga-p61-usb3-b3
memo: CORSAIR DDR3 1600 MHz PC RAM - 8 GB /2x/
vga: ASUS GeForce GTX 1070 8GB ROG STRIX Graphic Card (STRIX-GTX1070-8G-GAMING)
ssd: Crucial MX500 CT500MX500SSD1(Z) 500 GB (3D NAND, SATA, 2.5 Inch, Internal SSD)
hdd: WD 2TB
hdd rack: havonta egyszer ha használom WD 4TB hdd -velJátékra használom
Teljesen megfelel nekem, nem vennék újat, de gond van az alaplappal.
Csak és kizárólag, ha teljesen áramtalanítom /kihúzom konnektorból/ akkor nem indul el video
Ekkor ki kel szednem mindent belőle /memória, vga, tárhelyek lehúzni/ és úgy elindul, majd kikapcsolva, de nem ártalmatlanítva /nem húzom ki a konnektorból/ össze rakom. es utána tökéletesen működik /semmi baja/.
Persze csak míg nem áramtalanítom. Van szünetmentesem sose szoktam áramtalanítani, csak évente 1-szer max. Most pl azért tettem, mert vettem bele ezt-azt, és kitakarítottam, beszereltem az új dolgokat. Tápot is azért vettem, azt hittem az a gond.Kérdésem:
-Ha így használom okozhat e nagy gondot /tönkre tesz ezt-azt/
-Érdemes-e ugyanilyen használt alaplapot venni, vagy vegyek új gépet?
/70GBP használtan a lap + windows10 mivel laphoz kötött/ Ez a gép nem tudom meddig lehet még használni, megéri e bele fektetni.
Jelenleg ultrán fut minden, de ha low-on kell játszani se érdekel, lehessen játszani vele. Így gondolom még jó pár évet kibírna. Jó lenne új lapot venni, de nem találtam a cpu-hoz valót. -
DaNyMeSTeR
újonc
Sziasztok!
Nézegetve az X570-es Gigabyte alaplapokat azt vettem észre, hogy az AORUS PRO WIFI-ből csak m-ITXest kapni, pedig a honlapon az ATXes is szerepel, de sehol sem találni...
Szintén ez a problémám az AORUS ELITE WIFI-vel is.Neweggen magyarországi régióra szűrve szintén sehol, viszont pl USA-ban kapható mindkét mobo, Németországban pedig a PRO WIFI.
Meg tudnátok mondani, hogy ez miért van? Elég új vagyok a témában, lehet, hogy egyértelmű a válasz és csak várni kéne rá, hogy ide is megkérdezzenek, de erről semmi infót nem találtam és egy nagykert felhívva sem tudtak információval szolgálni róluk, pedig közvetlen Gigabyte forgalmazók...
Előre is köszi a segítséget!
-
olcsóhús
csendes tag
Sziasztok!
Van egy Gigabyte 7390 AORUS ELITE lapom.
A házat tele akarom pakolni ventikkel a hűtés miatt.
A kérdésem, hogy ha a CPU fan headerre kötöm a cpu léghűtőmet, akkor a Water Cooling CPU Fan Header-re rá lehet kötni egy pwm-es házventit? -
Norb3rto
őstag
Sziasztok!
Adott egy GA-AX370-Gaming-5 lap F31 biossal tökéletesen üzemel. 3. generációra váltás miatt frissíteném a bios. MAIN Bios frissítés után a boot logó (Aorus) nem jelenik meg (fekete háttér) majd betölt a windows. Újraindítás biosba belépés esetén is fekete háttér fogad. F40 es leírást követve történt a frissítés. Érdekesség , hogy ha a másodlagos biost frissítem ott ilyen hiba nincs. Ha másnál is előfordult , hogy oldotta meg ezt a problémát?
-
-
gábor3998
csendes tag
Sziasztok. Van egy gigabyte h61 ds2 alaplapom és kb 1 hónapja lehalt az egyik sata csatlakozo. Akkor át raktam az ssdt másikra de a másik is lehalt. Szerintetek mi nyirja ki sorban a csatlakozókat?
-
peter164ts
csendes tag
Köszi!
Úgy gondoltam hátha csak úgy passzolnak mindenben,ha típus és gyártó azonos a konfig!
Köszönöm! -
válasz
peter164ts #6000 üzenetére
A kompatibilitás nem márkafüggő. Meg kell nézni az adott hardver adottságait, képességeit és az szerint kell választani.
Új hozzászólás Aktív témák
Hirdetés
- Luck Dragon: Asszociációs játék. :)
- Kerékpárosok, bringások ide!
- Mikrotik routerek
- sziku69: Szólánc.
- Épített vízhűtés (nem kompakt) topic
- Magga: PLEX: multimédia az egész lakásban
- Fujifilm X
- Május 27-én Párizsban tart bemutatót a Realme
- NOTEBOOK / NETBOOK / Mac beárazás
- Yettel topik
- További aktív témák...
- Intel Core 2 Quad Q9550 2.83GHz LGA775 Processzor
- Apple iPhone 15 Pro 128GB, Kártyafüggetlen, 1 Év Garanciával
- ÚJ Lenovo Yoga Slim 7 - 14.5" 3K OLED Érintő 90Hz - Snapdragon X Elite - 32GB - 1TB - 2,5+év gari
- Samsung Galaxy A04 128GB, Kártyafüggetlen, 1 Év Garanciával
- AKCIÓ! Apple MacBook Pro 13 2022 M2 8GB 256GB SSD garanciával hibátlan működéssel
Állásajánlatok
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest