- Házimozi haladó szinten
- Jobb kijelzőt kap a Lenovo kompakt táblagépe
- NVIDIA GeForce RTX 5080 / 5090 (GB203 / 202)
- Milyen alaplapot vegyek?
- A világ legrosszabbul őrzött titka lett az új Ryzen Threadripper sorozat
- TCL LCD és LED TV-k
- Olcsó "üvegkalitka" az Ocypus kínálatából
- Fejhallgató erősítő és DAC topik
- Az ASUS ROG Astral kártyák tájékoztatnak arról, ha épp megrogynának
- Intel Core i3 / i5 / i7 / i9 10xxx "Comet Lake" és i3 / i5 / i7 / i9 11xxx "Rocket Lake" (LGA1200)
Új hozzászólás Aktív témák
-
partymaci
aktív tag
Üdv!
Most pakoltam össze egy gépet Gigabyte H110M-S2H alaplappal és bekapcsoláskor nem bootol csak narancssárgán világít az alaplap, mint ebben a videóban.
Egy LC power 420W-os gagyi táp hajtaná, esélyes hogy nem elég neki?
A CPU-nak az alaplapon 2x4-ból csak 1x4 ág van beszúrva (elméletileg elég kellene h legyen?!). -
-=Fox=-
csendes tag
hali
GIGABYTE GA-Z170X-Gaming 7-EU
GIGABYTE GA-Z170X-UD5 TH
Gamingre gondoltam hogy az volna jobb választás kb. egy árban vannak...
-
csakdzsó
tag
Köszi a segítséget.
-
-
csakdzsó
tag
Üdvözlet!
Hozzáértők véleményét várom.Egy GA-Z68XP-UD4 alaplapom van,és vettem hozzá ssd-t(ADATA SX930)
Namost nem tudom mi a leglogikusabb bekötési mód a SATA csatik esetében.Chipset:z68 Intel.
Intel SATA:
2 db SATA3 (6Gb/s)
4 db SATA2 (3Gb/s)Marvell 88SE9172 Chip:
2 db (6Gb/s)
Tehát van egy sx930 ssd---aztán egy Western Digital WD10 EZEX(sata3) 1TB,és 2 db DVD íróm.
Mind menjen az intel satákra,vagy mehet valamelyik a Marvellre is?
Előre is köszi a segítséget
-
SpongyaBob
veterán
Üdv!
A system adatokat hogy tudnám kiíratni a gép indításakor? Már mindent kipróbáltam, a full screren logo is ki van kapcsolva. A lap GA-Z170-D3H. Van erre egy külön beállítás BIOS-ban?
-
szuszinho
őstag
Sziasztok,
Melyik lapot használjátok/ajánljátok Skylake alá? Tuning, raid nem kell. Valami B150-re gondoltam.
Köszi!
-
Sanchez638
addikt
Üdvözletem, van egy Giga X58A-UD3R
Baromi idegesítő, tegnap óta hibátlanul ment. De van hogy nehezen indul el. Vagy csak próbálkozik végtelen ciklusba. Bios-t frissítettem fel/le. Mitől lehet, hogy ezeket csinálja? Van hogy bios-ból kilépve/mentve már nem indul el a gép hanem csak pörög és be van "fagyva".
Dual bios kavarhat?
-
SirKero
őstag
Üdv.
Alaplap Gigabyte GA-B85-HD3-A és az a gondom,hogy mostanában ha kikapcsolom az első újra indításnál boot előtt leáll de amikor ismét elindítom akkor már megy rendesen. Új lap ( pár napos ) most ismerkedek vele lehet,hogy valamit el állítottam a biosban -
Nahoko
újonc
Üdv mindenkinek!
Volna egy kis gondom.
Gigabyte GA990FXA-UD5 (rev 3.0) alaplappal.
A gép random fagyásokat produkál ha a processzor órajelét alapra állítom.
CPU: AMD FX9590 alap órajel 4,7GHZ jelenleg durván 3GHZ en megy.
Biosban minden alapon van a windows energiagazdálkodásával csaptam le a kihasználtságot így megy alacsonyabb órajelen és kisebb tdp-n.
A táp ami van mellé egy LC-power green power táp 80% hatásfokkal 650W al.
Korábban FX8320 al nem volt gond vele és lényegében az alaplappal sem.
Multiméteres mérés szerint is stabil.
Amit észrevettem. Csipkészlet 100% os terhelésnél 60 fok fölé megy és nagyjából 65 foknál megmerevedik a kép mintha az északi híd letiltana.
Érdekes módon a csipkészlet leírása szerint 90 fokig nem lenne szabad gondnak lennie.Amit próbáltam:
- Csipkészlet újrapasztázás (Ráfért most tovább bírja kicsit.)
- Táp kimérése.
- Ramok egyesével próbálva.
- Mindent le az alaplapról csak rendszervinyó marad.A fagyások minden alkalommal megvannak.
A rendszernapló kernel-power hibát ír csak, semmi mást.
Azt is a szabálytalan reset miatt.A melegedés okozhatja? Mit ajánlanátok, hogy megnézzek még?
Esetleg milyen hűtést lenne célszerű adni az északi hídnak? Ami most rajta van elég pici gondolom ehhez a processzorhoz már forszírozni kéne a hűtését.Megérné egy vízhűtés? Lehet chipkészletet és processzort egyszerre hűteni vízhűtéssel?
Bocsánat az amatőr kérdésért de életemben nem volt még vízhűtésem ezért azt is szeretném megkérdezni, hogy milyet érdemes venni.Minden választ előre is köszönök!
Remélem, hogy jó topikba írtam. -
Na, elegem lett az alaplapi hangkariból. Sehogy nem lehet életre kelteni. Visszaraktam az SB X-Fi-t.
-
Sziasztok!
Vettem egy Gigabyte B150M-D2V alaplapot. Win10 Pro oprendszerhez telepíteném a hangkártyájának a driverét, amit a Gigabyte weboldaláról szedtem le, de sehogy nem akarja felvenni a hangkarit. Bios-ban be van kapcsolva az integrált audio, wszközkezelőben is látja, hogy ismeretlen audio eszköz.
Mi lehet a gond?
Realtek ALC887-es audio van a lapon. A realtek weboldalán ilyen chip nem is szerepel. 885 és 888 van csak. -
lorincz92
csendes tag
Sziasztok!
Van egy GA-990FXA-UD3-am F2-es BIOS van rajta. Ha frissítem a legújabbra akkor miben lehet hátrányom?
Reviziót nem tudom fejből.Off: ha valaki tudna segíteni FX-8350 felhúzásában erre az alaplapra specializáltan, azt megköszönném!
-
mgaben
senior tag
válasz
rejtettlampa #4701 üzenetére
Elvileg két 4 pinest kell összeilleszteni, csak egyféleképp lehet. Nekem is ilyen az intel alaplapom.
De egyébként ha 500-at ír az alaplapnak, akkor azt is csekkold le, hogy nagyobbal mit csinál. -
válasz
rejtettlampa #4701 üzenetére
Annak nem kell 8 pin. Bios resetet csinálj, meg próbáld meg másik csatira dugni a vga-n a moncsit.
-
rejtettlampa
tag
Sziasztok!
Adott a következő alaplap: Gigabyte GA-F2A68HM-DS2. Ehhez egy AMD Athlon X4 860k proci, 8Gb ddr3 1600Mhz RAM és egy Gigabyte R7 240 OC 2GB DDR3 (GV-R724OC-2GI) videókártya. Ezeket pakoltam bele egy házba, amiben 420W-os ATX táp van. Összedugtam mindent az alaplap manualja szerint. A tápon csak 4pin-es 12V-os ATX csati van, a lapon pedig 8pines a foglalat. A 4pin-es csatit rádugtam az alsó 4 lábra. Elvileg ennek így jónak kellene lenni. Viszont bekapcsoláskor indulnak a ventik (ház ventije, proci ventije és a videokártya ventie is megy), de kép nincs. Mi lehet a gond? Az alaplap, proci és a RAM vadonat új, a videokártya, ház, hdd eddig üzemelt másik alaplappal. Lehetséges, hogy mindenképp kell a 8pin az alaplapnak? Vagy esetleg kevés lenne a 420W-os táp? Az alaplap manualja 500Watt vagy nagyobb tápot javasol! -
akit érdekel a megoldás az uefi bios fagyásra, illetve arra hogy próbál belépni az uefi biosba de az már egyből lefagy az a következőt tegye:
Le kell húzni minden usb-t a lapról, egyedül a ps2-es billentyűzet lehet bedugva. -
mgaben
senior tag
válasz
AMDISTENN #4697 üzenetére
hát az 50 szerintem nem normális alapállapotban, bár ki tudja. vagy játék közben volt?
nekem egy régebbi 775-ös lapom van az 38 fokos (nem fut semmi) úgy, hogy napok óta megy.
játszani ugyan nem szoktam csak vágok és renderelek. renderelésnél még nem néztem hány fokos.
proci 20 fokos? szerintem az hülyeséget mutat. 30 fok körül vannak üresjáratban, a quad core procim max terhelhetősége 85 fok volt, akkor kilőtte a programot a rendszer. de vettem rá normális hűtés és max 60-ig ment fel, meg most a xeon is. pld egy davinci resolve renderelésnél.
de a legfontosabb, hogy pontos alaplap és proci típus nélkül nehéz bármit is mondani. -
AMDISTENN
csendes tag
Üdv!nekem ez a alaplap kb 1 hetes, és volt szervizben is,meg állapitották hogy semmi baja!de 10 perc alatt 50 fokos az alaplapom a proci 20 fokos és még melegedett volna ha nem zárom be a játékot!!ez a fok már káros vagy nem? nagyon melegszik mintha fűtene.Asushoz képest ég és föld!!!ráadásul processzor főfokot bármilyen procival nézem nem jól méri,6 fokot mutat a procira biosban meg 10 fokot!!lehetséges hogy nem akarnak foglalkozni iponban ezzel a lappal?vagy adott személlyel?valaki valami megoldást tudna??ráadásul mi lesz ha nyár lesz 20 fokkal tuti több lesz, főleg ha egész nap játszanák akkor le is égne!!ez tény és vitathatatlan! ! hozzá teszem h még nincs nyár igy 50 fok 10 perc alatt!!!!köszönöm
-
mgaben
senior tag
Sziasztok!
Egy olyan gondom van egy p45-ds3 lappal, hogy ahci módban telepítettem rá egy windows 7-et majd frissítettem 10-re. Ezeknél csak a rendszer winyó volt bekötve. Ment is minden, majd fogtam és tisztán is telepítettem rá a win 10-et. Itt már a másik kettő adat winyót is "felcsatoltam". A telepítővel újra lett particionálva a rendszer winyó és azóta bekapcs után azt írja, hogy "AHCI BIOS not installed" és ha rá van kötve bármilyen sata winyó nem megy tovább innen, még a biosba sem lép be.
Most még a win 10 telepítő is megáll a logónál...
Az AHCI mód a hackintosh miatt lenne fontos. Valakinek esetleg ötlet?
Köszi előre is. -
promo
csendes tag
Sziasztok!
Van egy gigabyte z170x gaming 3 alaplapom egy 6700k processzorral. Olyan gondom van vele, hogy néha bekapcsolásnál egyszer újraindul, utána semmi gond nincs vele. Kérdésem lenne, hogy ezt okozhatja valamilyen bios beállítás? Vagy valamilyen autoconfig beállítás miatt csinálhatja?
-
Attikusz
tag
Sziasztok!
Végre rátaláltam egy Gb alaplap fórumra
A héten 4 db kékhalált kapott a gép a következő hibakódokkal:
1. STOP: 0x00000124
2. nem sikerült képet csinálni
3. STOP: 0x0000007A
4. STOP: 0x000000F4Jelenség: egyszer Halo CE játék közben fagyott meg, háromszor akkor, amikor neteztem a gépemen, mozilla, winamp és skpyeon kívül más nem futott. A fagyások véletlenül történtek, minden előzmény nélkül.
HD Sentinel: nem mutat hibát.
Windows 7 memória tesztelő: nem mutat hibát.
Everest stressz teszt: 42 perc alatt nem mutat hibát, hőmérséklet átlag 45-50 fok terhelés alatt.Alaplap:Gigabyte Z87-D3HP
Proci: i3 4150
Proci hűtő: cooler master hyper 212 evo
Memória: 2*4 Gb Kingston Hyper ddr3 1600 mhz
Vga: GB GTX660
Táp: Cooler Master 500W
SSD kington v300 120 gb+1000 gb wd
Avast+malware bytes nem talált gyanús állományt.Tanácstalan vagyok, segítsetek, mi okozhatja a kékhalálozásokat? Létezik alaplap tesztelő program? Találkozott már vki ilyen hibával?
-
panses
aktív tag
Sziasztok!
Lenne egy B150M-DS3H DDR3 alaplap. Miért lehet az, hogy Win10 leállítása után azonnal újraindul(visszakapcsol) a gép?
-
selenge
tag
Halihó, adott egy gigabyte ep35-ds4 alaplap, amibe szeretnénk 2x4 illetve 4x4 gb ddr2 ramot rakni. Elvileg a specifikációi szerint tudja kezelni. Próbálta már valaki? van ezzel tapasztalat?
-
heavygrip
senior tag
Always
Próbáld ezzel : http://rhw.hu/termek/5385/kingston_8gb_1866mhz_hyperx_fury_blue_hx318c10f8
nekem ez van. -
Con13
csendes tag
Sziasztok... lenne egy kérdésem, nem-e tud valaki olyan illetőt aki foglalkozik bios kisütéssel alaplapon , de csak aki tuti profin csinálja , csak olyat mondjatok ha kérhetném. Előre is köszönöm a válaszokat.
-
flymi
addikt
775-ös alaplapot vennék, leginkább Gigabyte-ot, mert régen is az volt és nagyon elégedett voltam vele.
A két alaplap közül melyik ajánlott, melyik a jobb (és miért) egy e7500/e8400 mellé?GA-EP31-DS3L (rev. 2.1)
GA-X38-DS5 (rev. 1.0)Előre is köszönöm a segítséget!
-
-
SirKero
őstag
Üdv.
A GA-B85-HD3-A és a GA-B85-HD3 között mi a különbség? -
mcs
veterán
Sziasztok!
Adott a Z97X Gaming 5 alaplapom, amivel működésileg semmi probléma, viszont egyetlen fura ,,bugot" találtam. Mitől lehet az, hogy amióta a lap saját boot managerére hagyatkozva (boot menu f12es előhívása nélkül) telepítettem rá wint, azóta összeomlik induláskor, ha uefiből mentés nélkül lépek ki? Ilyenkor persze megoldja a problémát egy ctrl-alt-delete, de érdekelne, hogy mi okozhatja ezt az apróságot.
-
-
Slyer
senior tag
Sziasztok!
A Fast Bootot érdemes bekapcsolni? Mi is ez tulajdonképpen?
-
Az én módszeremmel is lehet a dual biost előhívni.
1. hátul kikapcsolod a tápot, vagy kihúzod a tápkábelt
2. nyomvatartod a bekapcsologombot a pc-n és bekapcsolod a tápot.
3. bekapcsol a gép és 1-2 másodperc mulva a tápot ismét kikapcsolod vagy áramtalanitod.
4. A következő inditásnál bejön a bios mentő képernyő -
kriszbon
őstag
válasz
#56474624 #4675 üzenetére
Szia!
Van itt egy [Video] amiben Gigabyte Dual biost keltenek életre, talán segíthet.A leírást a Google Translate fordította, ezért bocs érte, de talán érthető.
" Lépésről lépésre
1 ° Nyomja meg és tartsa a bekapcsoló gomb.
2º rendszer bekapcsolás (nincs kép a képernyőn) számítanak öt másodpercig.
3º lenyomva prések bekapcsoló gombot, és számolja tovább öt másodperc.
4 ° gombot, és nyomja meg ismét (mint ez kapcsolja be a számítógépet)
5 ° Ha eljárások sikeres volt, alaplap ki / bekapcsolás és újra talpra rendszer a képernyőn.
ezt az eljárást lehet használni az összes GIGABYTE modellek Dual-Bios rendszer.
Köszönjük, hogy néz =) " -
törölt tag
Ma @Bios progival történő frissítés közben a művelet közben egyszercsak kikapcsolt a gép, mintha kihúzták volna a konnektorból. Ezek után ha elindítottam, semmi nem történt, cpu venti leállt, de a gép ment tovább, ugyanúgy kép nélkül. Aztán sokadik sikertelen próbálkozást követően egy jumperrel töröltem a cmos-t. Ekkor is leállt a cpu venti, majd felpörgött, bejött a kép az alaplapi logóval, de csak annyi, hogy "belép a setup-ba", tehát mintha a del-t nyomnám, itt azonban a bios fejlécén meg az egérmutatón kívül nincs semmi, kis idő múlva kilép és újraindul, aztán ez ismétlődik. Nem tudok belépni a q-flashbe, hiába van bedugva fat32 fájlrendszerű pendrive, rajta a biosszal, semmi. Sérülhetett valami, csak azt nem értem, miért úgy ért véget a bios frissítés, ahogy, és hogy ilyenkor a dual biosszal mi van?
Telefonról írok most így, kínszenvedés volt ezt is bepötyögni.
-
always
csendes tag
válasz
Thrawnad #4670 üzenetére
Üdv mindenkinek!
Adott egy GA-F2A88XM-HD3: [link] alaplap, benne egy 4GB-os Kingston 1333Mhz-es low profile ram csücsül. Ezt ki szeretném venni belőle és pl. ezt: Kingston DDR3 1866 8GB HyperX Fury CL10 KIT (2x4GB) HX318C10FRK2/8: [link] beletenni. Érdeklődnék, hogy működne-e ezzel a rammal? Mivel a memory support listen elég kevés memória van ami jó bele, XMP memoryt is támogatja, csak nem tudom hogy ez az-e. Előre is köszönöm!
-
Nitropet
újonc
Sziasztok!
Vettem egy új gépet:
Alaplap: Gigabyta B85M-D3H
Proci: I5 4590
Winyó: WD Blue 1 terrás
RAM: Corsair 8GB (2x4GB) DDR3 1600MHz CMZ8GX3M2A1600C9
Táp: Chieftec 450W CTG-450-80P OEMA win7 telepítése után a gép folyamatosan újraindul... csak a biosba tudok belépni.
A bios szerint mindent lát és kezel szépen a rendszer.
BIOS verzióm: F15-ösMi lehet a probléma?
Előre is köszönöm szépen a segítséget! -
always
csendes tag
Üdv mindenkinek!
Segítségeteket szeretném kérni. Vettem egy használt gépet, pörög is tök jól meg minden, csak egy 4 GB-os ramot és egy videokártyát szeretnék már bele tenni.
Tehát: [link] ez az alaplap van benne, van egy 4 GB-os Kingston RAM. /KVR13N9S8/4
Szeretnék bele még 4 GB-ot, de az alaplap hivatalos oldalán ahogy néztem, hogy milyen memóriákat támogat, elég kevésre találtam... Hardveraproról szeretnék venni, szinte lehetetlen találni az ott található ramokból. Ha másmilyen (pl. [link]) ramot vennék bele, nem lenne jó?
Előre is köszönöm! -
IstvánLászló
őstag
válasz
Thrawnad #4662 üzenetére
Köszönöm a sok hozzászólást és segítséget is.
A rammokkal sakkoztam és siker a vége.
A lényeg most sikerült megoldanom 1-perce, bios upgrade kellet és miden jól működik végre, de hosszú menet vezetett idáig 24-óra kitartó munkám az ára...
Üdvözlettel mindenkinek köszönetem mindenért.
István László -
Mike Farrel
tag
köszi, akkor ideiglenesen jó lesz ez
-
raubisoda
senior tag
válasz
Mike Farrel #4664 üzenetére
Quick Guide - Basic OC'ing G3258 w/ Gigabyte H81 Motherboard hirtelen keresés youtub
-
Mike Farrel
tag
Sziasztok!
Olyan kérdésem lenne, hogy Gigabyte H81M-DS2V lapban vajon az Intel Pentium G3258 tuningolható?
Mert azt írják, hogy H81 chipsettel szerelt lapban lehet húzni, de a giga oldalán csak annyit írnak, hogy támogatja win10-el a processzort. -
IstvánLászló
őstag
válasz
Thrawnad #4662 üzenetére
Minden beállítás biosban defaulton van és auto-n van ram és fsb is, biost sosem maceráltam de tegnap óta próbálkozom sikertelenül.....
Elakadtam a témában, biosban 5-5-5-15 értéket hova írjam, mert gőzöm nincsen hogy milyen néven találom meg...
Márt totál ko vagyok hogy mit tehetnék még 18-órája dolgozom a hiba elháritásán?Üdv, István
-
Thrawnad
senior tag
válasz
IstvánLászló #4661 üzenetére
Hát valahol nem látsz egy hasonló kiírást?
Mondjuk lehet auto-n van valami.Thrawnad
-
Thrawnad
senior tag
válasz
IstvánLászló #4659 üzenetére
Na ezt már bepasszolom.
Az igazsághoz hozzá tartozik, amikor nekem ilyen bajom volt hogy milyen slotokban megy a ram az egy AMD k6-2 es volt
Ezek szerint a régi trükkök működnekThrawnad
-
IstvánLászló
őstag
válasz
Thrawnad #4657 üzenetére
Megcsináltam amit mondtál és sípolás nélkül postol a gépem és látja a 4Gb rammot.
A lényeg új problémába ütköztem most az előbb, Windows 7 bootol rendesen de a hang serceg recseg mintha kontakthiba lenne de nem az 100%.
A 2Gb rammal eszt nem is csinálja, szépen szól a hangja is csak lassú az oprendszer emiat.
Most vettem észre hogy vga-t ismeretlen eszközként látja mióta 4Gb a ram, ram időzítés problémára gyanakszom.....
A lényeg win7 látja a 4Gb rammot időzítéseket kéne állítanom biosban 5-5-5-15-re, de hova is kellene írnom ezeket nem is tudom, mert sosem csináltam még ilyen beállítást..Válaszodat köszönöm szépen most is előre.
Üdv, István -
Thrawnad
senior tag
válasz
IstvánLászló #4655 üzenetére
Szia!
Nem ennél a deszkánál, de egy másik AMD-vel szintén így jártam, de kisakkoztam és az úgy ment, hogy 1-3 2-4 ben az egyformák.
Egy próbát megér.Thrawnad
-
borsodiv
csendes újonc
Sziasztok!
Alaplapot szeretnék választani HTPC konfighoz,de 1-2 autós szimulátor is menne majd esetleg rajta.
AMD FM2+ proci lenne benne valószínűleg(AMD A8 X4 7600 3.1GHz).
Gigabyt-ok közül ez néztem ami megfelelne szerintem:GIGABYTE G1.Sniper A88X
Vélemények?
Más párosítási ajánlat esetleg? -
IstvánLászló
őstag
Sziasztok!
Ide is írok, hogy hátha lenne megoldás gondomra.
Segítségeteket kérném, hátha valaki találkozott már ezzel a ram problémával.
A gépem nincs tuningolva, minden defaulton is van.Alaplapom neve: Gigabyte GA-MA69VM-S2 és bios-f2 verzió val működik jelenleg is.
CPU típusa: DualCore AMD Athlon 64 X2, 3000 MHz (15 x 200) 6000+
A ramok 2x1GB GeIL CL4-4-4 DDR2-800 -as 2,1-voltosak mind, dim1 és dim2 -ben vannak jelenleg.
A dim3 és dim4 -be tettem még rammot 2x1GB GeIL CL4-4-4 DDR2-800 -ast, hogy 4Gb rammom legyen, de gépem bekapcsolása után, meglepődtem hogy kifütyüli és bios postig nem jut el.
A rammokat külön párban teszteltem 24-órán át és semmi hibát nem írt ki a memtest.
A lényeg gépem stabilan működik külön külön mid a két 2Gb ram modullal, de 4 modullal egyszerre nem??
A kérdésem mi lehet a hiba, mit tehetek hogy 4Gb rammal tudjam használni??
A biosban megnéztem hogy, CPU Vcore, DDR2 és NB feszültség állításra nincsen lehetőségem, mert nincsen ilyen menüje.
A rammoknak 1,8-voltot ad az alaplapom.
A válaszokat elöre is köszönöm.
Üdv, István László -
Hali.
Bedobom ide is, hátha.
Az mitől lehet, hogy
SSD be (128 GB ADATA SP920), AHCI mód BIOS-ban, többi HDD lecsatlakoztat.
Megformáz, Windows települ, aztán ha elkezdeném újracsatlakoztatni a vinyókat, a BIOS nem látja az SSD-t. csak a HDD-t meg az ODD-t. Ha lehúzom a HDD-t, megint látja az SSD-t az ODD mellett és bootol is.
?
A lapon 1 SATA3 ás 5 SATA2 port van, a SATA 3 az SSD helye, de próbáltam SATA2 portban is, az eredmény ugyanez.
F5 BIOS, a HDD-ken adat van, a korábbi rendszer is SSD-n volt.
Konfig adatlapon.
-
ZrogNV
tag
Sziasztok!
Ha rossz helyre írnék, előre is elnézést.
Kinéztem magamnak egy Gigabyte G1.Sniper Z170 alaplapot, de egyedül a gyártó oldalán találok róla hivatkozást. Esetleg még nem jelenet meg? Ha nem mikor várható, van valakinek valamilyen infója esetleg? -
afelaldozhat
tag
válasz
raubisoda #4651 üzenetére
Azt figyeltem meg,hogyha 1-2- másodpercig nyomva tartom a power gombot a hiba azonnal előjött.........
Volt,hogy áramtalítani kellett és indúlt.Tegnap este feltettem a legutlsó F7-es BIOS-t és a probléma EDDIG elmúlt (kopp-kopp)
De csak a VGA volt kicserélve semmi más.
Mi az úr Isten tudott megbolondúlni az alaplapomon???egyedül a VGA lett cserélve
Értem én,hogy egy BIOS frissítés megoldhatja a dolgot,de eddig miért nem volt jelen??
-
raubisoda
senior tag
válasz
afelaldozhat #4649 üzenetére
Nálam akkor volt ehez hasonló történet mikor be akartam lépni a biosba és valami névtelen hulladék pendrive volt bedugva a masinába.A lap lent látható a nevem mellett és elmondhatom nagyon nem ócska lap.Tehát nézd meg nem e vmi névtelen usb-s dolog okozza eme problémát...
UI:reset bios mindenképp.Végső esetben elem ki jumper át.
Új hozzászólás Aktív témák
Hirdetés
- Kerékpárosok, bringások ide!
- Politika
- Mikrotik routerek
- Luck Dragon: Asszociációs játék. :)
- One mobilszolgáltatások
- Milyen okostelefont vegyek?
- Villanyszerelés
- Okos Otthon / Smart Home
- D1Rect: Nagy "hülyétkapokazapróktól" topik
- Elder Scrolls IV - Oblivion - Olvasd el az összefoglalót, mielőtt írsz!
- További aktív témák...
- Samsung Galaxy A35 128GB, Kártyafüggetlen, 1 Év Garanciával
- LG 32GR93U-B - 32" IPS - UHD 4K - 144Hz 1ms - NVIDIA G-Sync - FreeSync Premium - HDR 400
- LG 48GQ900-B - 48" OLED - 3840x2160 - 138Hz / 0.1ms - G-Sync - FreeSync - HDMI 2.1
- Xiaomi Redmi Note 13 5G 256GB, Kártyafüggetlen, 1 Év Garanciával
- Xiaomi Redmi Note 10 Pro 128GB Kártyafüggetlen, 1Év Garanciával
Állásajánlatok
Cég: Laptopszaki Kft.
Város: Budapest
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest