Hirdetés

Új hozzászólás Aktív témák

  • fattyu

    veterán

    válasz Bazsy #9761 üzenetére

    az az 50 1.8 az áráért egy nagyon jó játék és élvezetes obi. Aztán majd rájössz hogy tulképp azért lehetne éles is nyitva és vagy lecseréled az 1.4esre vagy nem :D De első üvegek között mindenképp helye van.

    Valami fix 2.8 zoomot mindenképpen javasolnék. 2.8al már lehet élni. és többet ér az mint plus 30 mili ami viszont már 50en f5 vagy ilyesmi.. ( vs 15-85 ) Az a 30 mili meg úgyse vált ki egy telét. Ha kell tele akkor úgyis kelleni fog másik üveg is.
    Mivel eleve abból a poziból indulsz hogy lesz lehetőséged költeni rá és tervben is van akkor nem vennék olyat amit úgyis lecserélsz.

    Kezdésnek tampon 17-50 vagy efs 17-55. Őszintén ezek mellé pedig az 50 1.8 már majdnem felesleges... átfedett gyútáv és egy és egyharmad stop. Nekem nem lenne elég érv. Az 1.4es már azt mondom csak csak. Aztán utána kitalálod és elkezded érezni mire van szükség. Hogy kell e tényleg tele, vagy makróznál sokat vagy portréznál és kell egy nagyon gyors portréobi ( 85 1.8 pl ).

    Nem kell elkapkodni mert bele lehet futni a hoppá ezt feleslegesen vettem meg témába. Pláne szart ne, mert attól szabadulni sem könnyű.
    szerintem

    a hülyeséget, az embereket, a dugót, az időjárást, a késést, és a várakozást leszámítva szinte mindent jól viselek

Új hozzászólás Aktív témák