Nem gyárt több LCD tévépanelt a Sharp

A cég bezárja utolsó, Sakaiban található üzemét, amivel egy korszak ér véget.

Hirdetés

Egykor a Sharp a világ egyik legnagyobb, televíziókba szánt, nagyméretű LCD-kben utazó kijelzőgyártója volt, azonban mostanra a kínai és indiai riválisok sokkal alacsonyabb áraik révén kiszorították ebből a szegmensből.


[+]

A Foxconn által felvásárolt japán cég elnök-vezérigazgatója, Wu Po-hsuan most azt jelentette be, hogy szeptember elején bezárják az utolsó állva maradt üzemet. Ez a legendás Sakai-i gyár, amely 2009-ben nyitotta meg kapuit a világ első, 10. generációs LCD kijelzőket biztosító gyáraként.

A cég a jövőben állítólag inkább az OLED és QD-EL (NanoLED) technológiákra fókuszál majd, de arról nincs sok információ, hogy ezekkel hogy állnak, hiszen a tömeggyártásuk még nem kezdődött meg. Ezzel egy korszak véget ér, de a Sharp tévék nem fognak eltűnni, hiszen más, külső beszállítótól származó panelekkel felszerelt televíziókat a jövőben is kínálnak majd.

Hirdetés

A tökéletes házimozi rendszer összeállítása: TV, hang és kiegészítők

PR A tökéletes házimozi rendszer kialakítása izgalmas, ugyanakkor összetett feladat, amely megannyi döntést követel. Az optimális élmény érdekében hangsúlyos figyelembe venni a különböző házimozi berendezések jellemzőit és előnyeit.

  • Kapcsolódó cégek:
  • Sharp

Előzmények

Hirdetés