Madzag nélküli ollós klaviatúrát villantott a Keychron

A ZMK platformmal kompatibilis, porvédővel szállított típus a Logitech MX Keys Mini kedvezőbb árú alternatívájának tekinthető.

A Keychron honlapján a napokban elérhetővé vált egy olyan vezetékmentes billentyűzet, ami a gyártó szokásos kínálatától eltérően ollós dizájnnal érkezik a mechanikus helyett.

Hirdetés

[+]

A B1 Pro névre keresztelt, 60 százalékos kivitelű, ugyanakkor különálló kurzornyilakat felsorakoztató megoldás ultraalacsony profilt kapott, és ugyanúgy rendelkezik kétállású reteszkapcsolóval választható, dedikált Windows és Mac üzemmódokkal, mint Q, V vagy épp K sorozatú márkatársai. A fixen 3,2 fokos dőlésszöggel megáldott perifériának mind a készülékháza, mind pedig a közepükön bemélyedő, konkáv kupakjai ABS műanyagból vannak, és bár a cég portfóliójában bőven akadnak ISO modellek, az újdonságot egyelőre csak US ANSI kiosztással találtuk meg.


[+]

Az extra funkciókat (például médiavezérlők) a bevált módszerrel, azaz az Fn + [gomb] kombinációkkal érhetjük el, de a klaviatúra egyik fő vonzereje, hogy a Keychron Launcher webes applikáción kívül támogatja a ZMK programozást is, ergo teljes mértékben személyes igényeinkhez konfigurálható. A gépelési magasság 5,2 mm, azonban az apparátus vastagsága sehol sem haladja meg a 14,5 mm-t, és tartozékként egy mosható, szilikongumiból lévő porvédő jár hozzá az USB Type-C/Type-A adapteren felül.


[+]

A célgéppel történő kommunikáció 2,4 GHz-es rádióval, háromeszközös Bluetooth 5.2-vel, vagy a körülbelül 1200 órás tartalékokkal bíró, 800 mAs akkumulátor mintegy 2,5 óráig tartó feltöltéséhez adott USB Type-C/Type-C kábellel valósulhat meg.


[+]

A mérlegen 425 grammot nyomó, szürke/feketében vagy fehérben kosárba tehető tasztatúra 1000 Hz-es USB frissítési rátával dolgozik (kivéve Bluetooth kapcsolattal, ott 90 Hz-ről beszélhetünk), és dobozára (nettó) 40 dolláros összegről szóló árcédulát ragasztottak. Zárójelben még megemlítenénk, hogy a háttérvilágítást mellőző terméknek elvileg jön majd egy numerikus paddal ellátott verziója, amit B6 Próként fognak listázni.


[+]

Hirdetés

A tökéletes házimozi rendszer összeállítása: TV, hang és kiegészítők

PR A tökéletes házimozi rendszer kialakítása izgalmas, ugyanakkor összetett feladat, amely megannyi döntést követel. Az optimális élmény érdekében hangsúlyos figyelembe venni a különböző házimozi berendezések jellemzőit és előnyeit.

Azóta történt

Előzmények

Hirdetés