Hirdetés

Keresés

Új hozzászólás Aktív témák

• Sk8erPeter

nagyúr

válasz Peter Kiss #968 üzenetére

Köszi az ajánlást, ezt kipróbáltam, és tényleg meglepően gyors! Ráadásul elég modern a felülete (ahogy a cikkben is kiemelik), egész kényelmes és intuitív a kezelése.
    Ami engem zavar, és elég gyorsan feltűnt, az első pár perc tesztelgetés után:
    1.) táblákra kétszer rákattintva először a struktúráját mutatja, ami még önmagában nem lenne gáz, de magához a tartalmához viszont kénytelen vagyok az SQL Management Studio-hoz hasonlóan rákattintani jobb gombbal, majd Use in Query menüben kiválasztani a Selectet. Pedig tesztelésnél van, hogy inkább azt szeretném megnézni, hogy mi a táblák tartalma, a struktúráját meg alapvetően elég kevésszer módosítom.
    2.) amikor az előbb említett Use in Query > Select menüpontot kiválasztom, akkor a hosszú, legörgetett táblalistában felugrik magának az adatbázisnak a nevére, igazából itt a bal oldali hasáb görgetési állapota nem tudom, miért nem tud független lenni a jobb oldalitól, miközben úgyis AJAX-szal töltődik be a tartalom, miért kell, hogy felugorjon a fókusz az adatbázis nevére. Ez nagyon zavaró tud lenni, ha ismét ugyanazon a táblán akarsz valami műveletet végezni, és már megint scrollozhatsz le a listában.
    3.) a query-k összepakolásánál hiányolom azt, ami megvan phpMyAdminban: a query összeállításánál felkínált lista a mezők nevével, amire elég csak rákattintani, és bedobja a textarea-ba.

Ettől függetlenül elég ígéretes, és tényleg nagyon gyors. De azért sztem a fentiekben még fejlődnie kell, mert elég alapvető igények (nem?).
    Egyébként hol tárolja az elmentett dolgait? Nem kér külön adatbázist, táblák beállítását, mint mondjuk a phpMyAdmin. localStorage-ban vagy ilyesmi?

============

(#969) lakisoft :
    Már elég rég használtam, de a MySQL Wordbench a dbForge Studio for MySQL-hez képest elég sok mindenben elmaradt, sok mindent hiányoltam belőle. Most nincs előttem, nem ugrik be hirtelen, mik voltak ezek, de a query-k összepakolása a dbForge-ban iszonyat kényelmes, míg a MySQL Workbench-ben nem nagy szám, nem lehet olyan szépen összerakni komplexebbeket.
    Az is hozzátartozik viszont, hogy a dbForge nem ingyenes.

Új hozzászólás Aktív témák