Hirdetés
Új hozzászólás Aktív témák
-
cidalain
veterán
Üdv.
Érdekes problémával találkoztam, és nem jutok dűlőre:
Adott egy MySQL adatbázis, melynek van egy táblája:
-ID
-time
-akármiAz ID int 10 típusú, és auto increment.
Beszúráskor előjött egy olyan hibaüzenet hogy Duplicate Entry, és az ID-re hivatkozott. De hát az ID ugye auto increment!
Legelőször az ID típusát vizsgáltam meg hogy nem e túl kicsi, és elérte az adott adattípushoz tartózó maximális értéket, de nem: Int 10 típusú, azaz bazinagy szám is belefér, ellenben a kiakadás a 176874-ik ID-nél történt.
A beszúrásokat egy progi végzi, így a hiba keletkezése után több másik beszúrást is csinált volna, ami szintén nem sikerült, hasonló okok miatt.
Mintha a MySQL tudná hogy mi az utolsó érték, de nem inkrementálja...
Neten olvastam egy helyen ezt, azt javasolják hogy másoljam le a táblát és akkor megjavul, amiben igazából nem látom az összefüggést (persze olyan dögivel van hogy a 127-esnél akad meg a rendszer, de ott mindig kiderül hogy tinyint volt az ID típusa).
Annyit csináltam, hogy létrehoztam egy új táblát azonos szerkezettel, de üresen, visszaállítva az ID auto incrementjét 1-re, hogy kezdje elölről. A dolog működött is, de csak ideig óráig, ismét előjött a hiba, de sokkal korábban, már párezres ID érték esetén is.
Hallottatok már ilyenről, ha igen, tudjátok mi a megoldás?
Mysql DB verzió: 5.0.45
Új hozzászólás Aktív témák
- HIBÁTLAN iPhone 13 mini 128GB Midnight -1 ÉV GARANCIA - Kártyafüggetlen, MS3320
- HIBÁTLAN iPhone 14 Pro Max 256GB Gold -1 ÉV GARANCIA - Kártyafüggetlen, MS3511
- Bomba ár! HP EliteBook 840 G2 - i3-5GEN I 16GB I 128GB SSD I 14" FHD Touch I Cam I W10 I Garancia!
- Telefon felvásárlás!! Samsung Galaxy A50/Samsung Galaxy A51/Samsung Galaxy A52/Samsung Galaxy A53
- ÁRGARANCIA!Épített KomPhone Ryzen 5 5600X 16/32/64GB RAM RX 7600 8GB GAMER PC termékbeszámítással
Állásajánlatok
Cég: CAMERA-PRO Hungary Kft.
Város: Budapest
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest