Hozzászólok Aktív témák

 • TomPoe

  csendes tag

  Sziasztok!
  Létezik jelenleg olyan multiplayer játék PC-n, amit ha megveszel (vagy előfizetsz), akkor onnantól kezdve nincs lehetőség további pénz elköltésére a játékon belül?
  Nem nagyon játszottam online játékokkal (szóval nem annyira követtem a trendeket) az utóbbi években, de a barátnőm fián látom, hogy mennyire negatív hatással vannak rá ezek a játékon belüli vásárlások. Próbáljuk vele megértetni, hogy attól, hogy viccesen néz ki a puskád, az az égvilágon semmin nem változtat, ez csupán külsőség, semmi más (most tekintsünk el a pay-to-win játékoktól). Angliában legalábbis nagyon úgy néz ki, hogy az a normális (trendi) hogy a gyerekek rendszeresen pénzt költenek ilyesmikre. Ő konkrétan az összes zsebpénzét erre költi. Nekem úgy tűnik, hogy a spórolás szót hírből sem ismeri. Mondjuk tény, hogy az apja sem segít a helyzeten, nagyon sok rossz szokást alakít ki miatta a gyerek, de ez egy másik téma.
  Szóval létezik ilyesmi, amit kérdezek vagy muszáj az offline játékokat erőltetni, ha ezt el akarjuk kerülni?

 • wjbhbdux

  addikt

  A gyerekek mindig elköltötték a pénzüket marhaságokra. Mi matricát meg kosaras kártyát vettünk halomszám a 90-es években és azt a gyűjteményt mutogattuk a haveroknak, a mostani generáció meg a skineket. Az nagy különbség hogy ezek értéktelenek IRL és eladhatatlanok, de egy kés vagy bélyeg gyűjtő sem jellemzően azért csinálja hogy x értéke legyen a szobában ilyen tárgyakban, hanem mert ez a kedvelt időtöltése.

  A mikrotranzakciók gyakorlatilag a folyamatos fejlesztést és marketinget finanszírozzák, multiplayer játékoknál meg erre szükség van, vagy tovább áll a játékos bázis. Biztos van elvétve 1-2 kisebb játék amiben nincs, de azzal meg nem fog játszani mert a barátai sem.

  Fejben ahhoz hasonlíthatod a skineket, mint ahogy tapasztalt felnőttként a valóságban választod a ruháidat, ami szerinted tetszeni fog a körülötted levőknek. Spórolhatnál és hordhatnál egy rongyot is, de mégsem teszed. Ők online mások között töltik az idejük egy részét, oda kell a szép ruha :K

 • TomPoe

  csendes tag

  Nem is arról beszélek, hogy legyenek ingyenesek a játékok, de számomra sokkal szimpatikusabb lenne ha több játék működne előfizetéses modellben, így meg lenne a finanszírozás a fejlesztéshez, de mindenki ugyanazokkal az esélyekkel indulna és csak játszás során lehet elérni bármit. World of Warcraft pl. ilyen volt (most is ilyen?).
  Vagy pl. meg kell venned a játékot, ha a sztorit végig szeretnéd játszani és elő kell fizetned, ha online akarsz játszani. Legyenek cuccok, skinek, stb., de munka (játék) legyen mögötte, ne pedig apucinak a pizzafutárkodásából összekuporgatott pénze.

 • wjbhbdux

  addikt

  A WoW most is olyan de már ott is el lehet költeni pár száz eurót a havidíjon felül ha a legcsinibb skinekre vágysz.
  Sőt, már a single player játékokban is sokszor jelen van mikrotranzakció, Ubisoftnál jellemző szinte mindenben hogy vannak skinek meg dupla XP boost pénzért stb.

 • gejala

  senior tag

  "Legyenek cuccok, skinek, stb., de munka (játék) legyen mögötte, ne pedig apucinak a pizzafutárkodásából összekuporgatott pénze."

  Ez a kor úgy 10 éve véget ért. Azóta csak az számít, hogy a lehető legtöbb pénzt kitapossák a függőségre hajlamosakból. A Blizzard konkrétan az egyik leggennyesebb cég lett ebből a szempontból.
  Én is többek közt ezért hagytam ott örökre a multi világát évekkel ezelőtt. Ezek a játéknak nevezett kaszinók nem élvezhetőek többé.

  [ Szerkesztve ]

 • TomPoe

  csendes tag

  Kissé szomorú látni ezt a trendet. Van olyan kezdeményezés, hogy korlátozzák ezeket a dolgokat, remélem, hogy valamit elérnek majd vele. Pl. Belgiumban betiltották a loot boxokat, amennyire én tudom.

Hozzászólok Aktív témák