Hirdetés
- AMD Ryzen 9 / 7 / 5 7***(X) "Zen 4" (AM5)
- BIOS frissítés
- Mellényzsebbe csúsztatható retrokonzol közeledik az Anbernic színeiben
- Powerbank topik
- NVIDIA GeForce RTX 5070 / 5070 Ti (GB205 / 203)
- Szünetmentes tápegységek (UPS)
- Hardvereket hozott a májusi cserebogár
- AMD K6-III, és minden ami RETRO - Oldschool tuning
- Hisense LCD és LED TV-k
- Shield TV-t csinált a Shieldből az NVIDIA
Aktív témák
-
RoyalFlush
őstag
jerry311 kérlek az Azonnali navigációs (PNA, GPS, PND) kérdések órája topicban tedd fel a kérdésedet.
Aki a továbbiakban GPS vásárlással kapcsolatban szeretne tájékozódni, az vagy az imént említett vagy az alábbi topicban tud segítséget kérni:
Ezt zárom.
-
jerry311
nagyúr
Repülőgépen miért nem működik rendesen a GPS?
Pl. simán megvolt vagy 8 műhold míg kigurultunk felszálláshoz, aztán amikor gázt adott a pilóta, akkor elvesztette az összeset, majd meglódultunk és felszálltunk.
Az egész úton kb. 3-4 ponton sikerült megfelelően műholdjelet fogni, meg leszállás után a guruláskor ment megint aránylag rendesen, de ott is akadozott.
Most akkor hogy is van ez? -
kottadani
csendes tag
sziasztok!
mindamellett, hogy szeretnék egy jó minőségű, de nem túl drága gps készüléket vásárolni, érdekelne, hogy hogyan is működik ez a ketyere...tudom, h régi fórum, de hátha olvassa valaki...
meg ajánlani is lehetne nekem, mert fogalmam sincs, hogy mit vegyek és 4 napom van a beszerzésre!
előre is kösz.
-
MarKoo
addikt
Érdekelne, hogy tud-e valaki olyan műholdas helymeghatározó programot mondani, ami notebookra is felmegy. Várom a hozzáértőket.
Előre is köszönöm. -
mh197
őstag
Hi!
Nekem is van egy ilyen navigációs csodám. Arendszer : HP 5450 pda, cf kabáttal, amiben van egy plussz akksi, és egy cf pretek 8 csatornás Gps-el, külső antennával, ami az ablakban kapott helyet. Soft-ként az Aeromap-et használom. Nem rossz soft, mert eddig még mindig megtaláltam vele a helyet, amit kerestem. A Bp-i navigáció (útvonaltervezés ) néha tényleg kicsit érdekes, de legalább a kanyarodási szabályokat jól tudja! Tapasztalatom annyi, hogy a mostani házszámos verzió mintha kicsit pontatlanabb térképekkel rendelkezne, mint a régebbi. És sokszor tapasztalható, hogy az egyes térképek átmenetkor nem fedik egymást egészen, és olyan mintha néha egy ideig a semmiben menne az ember!
Mindezek ellenére némi térkép pontosítás után egy egész használható kis soft lenne!
Destinatort nem ismerem, de ha ennyi jót írtok róla, lehet kipróbálom!
Up, mert jó a téma! -
Matthew
őstag
Engem VW Passat-ban lévő gyári navi berendezéshez lévő cd-s térkép érdekelne. Hol lehet ilyet beszerezni és mi a neve?
Azt tudom, hogy valami cd-t kér, biztos a térkép kell neki? -
BitRaider
csendes tag
Az aeromap jobban néz ki, de rosszabb a térképe, sokkal kevesebb település van meg, mint a Destinatorban, és az is pontatlan. Az aeromap még Budapesten sincs tisztában a visznyokkal, akkora barom útvonalterveket tud csinálni, hogy az élképesztő. A POI listája jobban kezelhető és olcsóbb. Ja és csak pestre van házszámos térkép! (Aki használta régen a programot, amikor még nem volt pestre sem házszámos verzió, és azt mondta neki, hogy menj pl. Bp. Üllői útra, az tudja, hogy ez mit jelent). Amúgy létezik még egy útinform nevű szoftver is, de arról nincs saját tapasztalatom, leginkább azért, mert az sem tud, csak utcáig navigálni. Azt viszont minden magyar településre.
Saját véleményem az, hogy a Destinator jelenleg a legjobban használható program, csak drága. De van hozzá európa térkép is (még drágább). -
Peet
senior tag
Én csak egy minimálisat fűznék hozzá a témához:
Pár hónapja volt egy adás a TV2 Totalcar műsorában amiben összehasonlítottak egy PDA-ra épülő GPS rendszert és egy kimondottan GPS ketyerét. Mondanom sem kell, hogy a PDA kikapott, viszont nem sokkal. Néha belevezette őket vidéken az árokba, de BP-n szerintem minden ok lett volna vele. Mindenesetre én úgy gondolom útvonaltervezéshez és arra, hogy kb tudd merre jársz jó a PDA, amugy jobban jársz ha veszel valami komolyabb cuccot.
Szvsz a PDA is drága, de ha valakinek ez tényleg kell a munkájához, hát vegyen, bár én inkább a céggel vetetném meg!
Amugy a Totalcar-os dolgot erre keresd:
Bővebben: link vagy
Bővebben: link
[Szerkesztve] -
micro
addikt
nyusz
-
micro
addikt
Melyik térképszoftver a jobb a Destinator vagy az Aeromap?
-
Mr.Skyline
senior tag
noh, olvasgattam a Januári PC-World-öt mikor beleakadtam egy ASUS-Holux navigációs szett-nek nevezett termékbe... szerintem ez nekem büven elég.
ASUS MyPal 620BT+Holux GR-230 GPS vevő+Magyarország Útinfó térképszoftver
[Szerkesztve] -
radirpetya
tag
Bmw gyári navigáció, nem színes kijelzős
-
Sanyo
senior tag
válasz
radirpetya #6 üzenetére
Milyen készülékbe?
-
radirpetya
tag
Sztok! Azt nem tudjátok, hogy GPS-be lemezen Magyarország térképet lehet-e kapni? Ha lehet akkor mennyiért és hol?
-
Sanyo
senior tag
válasz
Mr.Skyline #3 üzenetére
Az Alturion GPS tud forgalmat is jelezni, az infókat GSM/GPRS-en keresztül tölti le a netről, de ehhez előfizetés szükséges (ha jól tudom). Nem valószínű, hogy itthoni viszonylatban is működik.
infó itt:
Bővebben: link -
Sanyo
senior tag
válasz
Mr.Skyline #1 üzenetére
1. öcsém Fujitsu-Siemens PocketLoox 720 PDAját szoktam használni, egy SysOn CFII GPS van beletűzve, 170k körül volt a kettő novemberben.
2. tesó sokat rohangál az országban, vállalkozó, időt takarít meg azzal, hogy nem kell címet keresgélnie. Idővel behozza az árát, de pillanatnyilag felesleges luxusnak tűnik.
3. A gyakorlatban a térképező progi (Destinator 3) adatbázisa nem mindíg pontos, de így is elég jó.Lehet vele útvonalat tervezni (gyors vagy legrövidebb), kellemes női hangon be is mondja, hogy merre menj (ha nem tudsz a képernyőre nézni mert nagy a forgalom, stb).
Remekül használható a GPS, de sok múlik a használt szoftveren is, sajnos egyik sem olcsó. A Garmin-féle cuccokat nem ismerem, talán valaki más.
PDAmánia
Destinator 3
GPStuner (magyar fejlesztés!)
Bővebben: link -
Mr.Skyline
senior tag
-
SVG
csendes tag
Szia!
Ha jó a tengeri hajósoknak,a vadászoknak,a midfalereknek a dakaron, és,hogy ne soroljam!Az életük múlhat rajta,akkor csak nem lehet gagyi.Ha már műholdak keringenek e célból a föld körül,hogy használni tudd.De sajna tapasztalato nncsen.Csak kerékpáros haverok mondták,hogy ha van=nem veszhetsz el.Mi célra akarod? -
Mr.Skyline
senior tag
Sziasztok!
Igazából azért nyitottam ezt a topicot mert 1általán nem találtam GPS-el foglalkozó témát.
a kérdéseim:
1. milyen navigációs rendszert érdemes venni?
2. megéri-e az a pénzt amibe kerül?
3. és nemutolsósorjában a tapasztalatok (annak a reményében, hogy valaki használ ill. használt már ilyesféle cuccost)
Aktív témák
Hirdetés
- AMD Ryzen 9 / 7 / 5 7***(X) "Zen 4" (AM5)
- OpenWRT topic
- BIOS frissítés
- Mellényzsebbe csúsztatható retrokonzol közeledik az Anbernic színeiben
- Formula-1
- Powerbank topik
- Parfüm topik
- Futás, futópályák
- NVIDIA GeForce RTX 5070 / 5070 Ti (GB205 / 203)
- Szünetmentes tápegységek (UPS)
- További aktív témák...
- Újszerű Garanciás Macbook Air M1-es (8GB/256GB) 2026.09-ig Garis)
- ÚJ BONTATLAN Apple MacBook Air 15" M2 8GB RAM 256GB Magyar billentyű garancia 1 év Deak t
- Bontatlan ÚJ IPAD PRO M1 M2 M4 11 12,9 Wi-Fi és 5g cellular 128--512GB DEÁK TÉRNÉL Azonnal Átvehető.
- AKCIÓ BONTATLAN Új iPhone 16 PRO MAX 256GB Független 1év Apple GARANCIA Deák Térnél Azonnal Átvehető
- Pioneer SC LX 502 7.2 4K Atmos házimozi erősítő
- BESZÁMTÁS! Dell Optiplex 7050 SFF asztali számítógép - i7 7700 16GB RAM 256 SSD Intel HD 630 Win10
- Xiaomi Redmi Note 10 Pro 128GB Kártyafüggetlen, 1Év Garanciával
- LG 65G4 - 65" OLED evo - 4K 144Hz & 0.1ms - MLA Plus - 3000 Nits - NVIDIA G-Sync - FreeSync Premium
- AKCIÓ! MSI PRO Z690 i7 14700K 64GB DDR4 2TB SSD RTX 3070Ti 8GB Fractal Design Meshify C CM 750W
- Xiaomi Redmi Note 10 Pro 128GB, Kártyafüggetlen, 1 Év Garanciával
Állásajánlatok
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest