Hirdetés
- eGPU tapasztalatok
- Gaming notebook topik
- A legrosszabb CPU-k – az ExtremeTech szerint
- Milyen videókártyát?
- Hogy is néznek ki a gépeink?
- HiFi műszaki szemmel - sztereó hangrendszerek
- Azonnali alaplapos kérdések órája
- OLED TV topic
- Ultrakönnyű Logitech "G305" egér? Úgy tűnik, igen!
- 2026 a GDDR6-os VGA-k éve lesz?
Új hozzászólás Aktív témák
-
Octi
aktív tag
Üdv all!
Ma kipenderítettem a gépből a realtek wifi kártyát. Egy Intel 3945-ös ment be helyette. Első blikkre stabilabb, gyorsabb, és ami nekem volt a lényeg, minden oprendszer egyből felismeri. Nem kell többet drivert forgatnom linux alatt.
Ja, és van egy eladó rtl8187 wlan kareszom

-
Octi
aktív tag
Ez elég bosszantó, mivel a gyártó oldaláról letöltött packkal próbálkoztam, USB-s DOS boot után.
A Winflash biztos klassz dolog, de nekem nem windows van a masinán, és csak ezért nem vagyok hajlandó oprendszereket installálni.
Szerintem egyenlőre marad ahogy van. Lényegében nincs vele bajom, csak ez a "felpörgetés" dolog kíváncsivá tett. -
Octi
aktív tag
Üdv all

Gondom van:
A gépen még 1.05-ös BIOS van. Raktam volna fel az 1.09-est, de közli velem, hogy a BIOS Írásvédett

Valakinek valami ötlet?
-
Octi
aktív tag
válasz
miniapu
üzenetére
[OFF]Kedves Fórumtárs!
Egy fogalom: Nemzetközi Garancia
Normális gyártó, normális termékét kell megvenni kint, fele annyiért mint itthon.
Én a kocsiba amcsiból vettem a JVC AVX800-as fejegységet. Akkor jelent meg itthon, 250e-től induló árral.
Kintről vámmal, ÁFA-val, postával itthon volt 125e-ből.Felhívtam a JVC Mo-ot, és megkérdeztem a garit. Közölték, hogy ha hivatalos üzletből, számlával, JVC garipapírral rendelkezik, természetesen érvényes a gar. És bármilyen hihetetlen, minden szükséges papír benne volt a csomagban.
Kint egy kicsit más a kereskedői szemlélet, mint itthon.Megjegyzem az itthon kapható termékek legnagyobb százaléka szürke import. Akkor pedig ugrott a gar, hiába itthoni vásárlás. A multik pedig pofátlanul drágák.
Persze kintről sem kell megvenni minden szemetet. Megjegyzem az öcsém 1 éve a hong-kongi dzsunka iPhone klón telóját használja, és tökéletesen működik.
Persze mindenkinek a maga döntése. Én inkább megveszem fél áron, és vállalom azt a 3-5% esélyt, hogy esetleg postáznom kell.
Aki pedig úgy gondolja, vegye meg a multitól, és fizesse ki neki azt a 300-350% hasznot.PEACE
[/OFF]Szerk: OFF-ba raktam, és befejeztem

-
Octi
aktív tag
válasz
Zola007
üzenetére
Számomra ez így elég hihetetlen. Az a tégla szerintem útközben került az áru helyére. Esetleg a magyar postánál.....?
Azonnal jelezni az eladó felé. Ha nem saras, egyből lépni fog. Ha nem csinál semmit, jelezni az ebay "rendőrség" felé. Ha tényleg power seller, hallgatni fog rájuk. Ezeknek az eladóknak nem éri meg egy áru ellopása azt, hogy az ebay kibassza őket.
Ha a haverod nem csinált semmit, csak el kezdte szidni az ebay-t (ami egyébként nem tehet róla), akkor IJ.....
-
Octi
aktív tag
válasz
miniapu
üzenetére
de egy notebook már szinte biztosan bukovári
Már bocsi, de ez így egy elég érdekes kijelentés. Miért is lenne tuti bukovári?
Én tudok neked mondani olyan céget, akinek a terméke itthon inkább bukovári, mint mondjuk külföldön. Egyszerűen azért, mert itthon nincs normális szervíze, kint viszont igen.
Nem csípem az ilyen általánosító, konkrét kijelentéseket. Neked mennyi gondod is volt már az ebay-en?
Bár milyen hihetetlen, de az ebay érdeke, hogy rend legyen az oldalán. És ezért tesznek is rendesen.
-
Octi
aktív tag
válasz
Zola007
üzenetére
Oda kell figyelni, hogy kitől vásárolsz. Én is sok mindent vettem már, és eddig minden rendben volt. Legutóbb a kollégámnak egy svájci órát, németországból. 590 juró volt cakk-pakk. 5 nap alatt itt volt, és kifogástalanul működik

2 esetben volt garos gondom:
- Az egyik hong-kongi cucc volt. Az eladó állta a postát oda-vissza, és korrektül cserélte a 8 hónapos árut.
- A másik egy német céggel volt. Náluk a vissza postát állnom kellett, de egy újabb verziót kaptam a cuccból cserére. -
Octi
aktív tag
Egy esetleges alternatíva a "karcoló" gyári tok helyett: Gyári táska helyett
Szotyiból itthon van.
-
Octi
aktív tag
-
Octi
aktív tag
[OFF]Hol itt a fejlődés? Sehol. Marketing az egész...
Azért a fogyasztás nem minden. Azt is érdemes szem előtt tartani, hogy ezek a régi verdák mit engednek ki magukból.
És az újabb olajválság küszöbén azért
elgondolkodtató: nem lehetne megint olyan autókat gyártani mint húsz évvel ezelőtt?De lehetne. Csak akkor nem az olajhiány lenne a gond, hanem az emberek igen gyors elhullása a ráktól.[/OFF]
-
Octi
aktív tag
Nincs ott semmi macera. Én az ingyen hitelt kb 5 perc alatt megkaptam.
Bár az is igaz, hogy nem minimál bérre vagyok bejelentve."és még jó a kereskedőnek is, aki lejattol a hitelnyújtókkal, ha rábeszél h vedd inkább hitelre (aztán később kiderül mi is volt az apróbetűs részben)."
Ebben nem látok semmi rosszat. Ha pénzt kap érte, miért ne próbálja meg. Engem tuti nem beszél rá hitelre, ha én nem akarom

Ha pedig lusta vagy elolvasni az apró betűs részt, és a halálos ítéleted is aláírod ha eléd tolják, hát IJ

-
Octi
aktív tag
válasz
Napfénysüti
üzenetére
Van rajta egy rejtett recovery partíció.
Új hozzászólás Aktív témák
- Szép! Lenovo Thinkpad T14s G2 Üzleti "Golyóálló" Laptop 14" -50% i5-1135G7 4Mag 16GB/512GB FHD IPS
- Bomba ár! Lenovo ThinkPad Yoga 370 - i5-G7 I 8GB I 256SSD I 13,3" FHD Touch I W11 I Cam I Gari!
- Bomba ár! Lenovo ThinkPad Yoga 260 - i5-G6 I 8GB I 256SSD I 12,5" Touch I W11 I Cam I Gari!
- HP EliteBook 850 G8 Fémházas Tartós Laptop 15,6" -65% i7-1165G7 16/512 Iris Xe FHD
- Bomba ár! Lenovo ThinkPad X390: i5-G8 I 16GB I 256-1TSSD I 13,3" FHD Touch I HDMI I Cam I W11 I Gar
- BESZÁMÍTÁS! Samsung S27D850T 27 75Hz PLS QHD 5ms monitor garanciával hibátlan működéssel
- Apple iPhone 13Pro 256GB Kártyafüggetlen 1év Garanciával
- Acer Predator Helios 18 AI I9 ULTRA 9275HX, 192GB RAM, 2TB SSD, RTX 5080
- HIBÁTLAN iPhone 12 Pro Max 128GB Pacific Blue -1 ÉV GARANCIA - Kártyafüggetlen, 100% Akksi, MS4011
- Akció! Gamer PC-Számítógép! Intel Ultra 5 245K / RTX 3080 10GB / 16GB DDR5 / 1TB SSD!
Állásajánlatok
Cég: Laptopszaki Kft.
Város: Budapest
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest