Hirdetés
- Amlogic S905, S912 processzoros készülékek
- DUNE médialejátszók topicja
- Gaming notebook topik
- Milyen billentyűzetet vegyek?
- AMD K6-III, és minden ami RETRO - Oldschool tuning
- NVIDIA GeForce RTX 5070 / 5070 Ti (GB205 / 203)
- Multimédiás / PC-s hangfalszettek (2.0, 2.1, 5.1)
- Az első hardvertalálka az idei évben
- Milyen házat vegyek?
- TCL LCD és LED TV-k
Új hozzászólás Aktív témák
-
neduddki
nagyúr
HI!
erdeklodnek, hogy megvan-e meg vkinke a k9ngm(2) lapja es hasznal-e benne x2-es procit?
oka: nalam csak 1 procit hasznal az xp , indulaskor hejejsen irja a proci-t, de az xp mar csak 1et latkoszi
udv
neduddki
-
A6ON
csendes tag
Ezt írja ki amikor mindent betölt: STOP:c000021a (Fatal System error)
The NT INITAL command process system process terminated unexpectedly with status of 0x0000001 ( 0x00000000 0x00000000).
The system has been shut down.
Na ezt magyarázzátok meg nekem! -
LALA_kiraly
őstag
Még mindig nincs új bios, és valszeg nem is lesz. Ha vkit érdekel, elboltolnám vmi tuningosabb lapra, vagy vmi juttatás fejébe átadnám a birtoklási jogot.

-
McSzaby
őstag
Hi!
Lenne még egy kérdésem..nekem K9N6SGM-V típusu lapom van és az lenne a kérdés hogy hol lehet FSB-t állítani mien címszó allatt mert nekem még rmclock-kal sem enged semmit...pls segítsetek!

-
McSzaby
őstag
Bocs Srácok lehet csak én vok hülye... De mért van az hogy a gépem az 512 mb-s ramból csak 448 mb-t mutat és használ???lehet kéne egy bios frissítés vagy mi oldaná meg a problémám???
-
engusz
veterán
Eladtam az egész gépem, így a K9NGM-et is. Asus lapra nyargalok, X2-vel.
-
McSzaby
őstag
Hát még nem tudom mondom eddig nem a legjobbak a tuning eredmények......a ramom most nem az ami az ''adatlapom''-ra van írva.....most kölcsönbe van egy 533 mhz Kingmax és jövőhét lesz a PQI de ramot mindenképp kell vennem hisz kölcsönbe kaptam csak...Előbb a jó lap és ram utána egy X2.....
-
McSzaby
őstag
válasz
LALA_kiraly
üzenetére
jah tom DE azért hamarosan lesznek normális tuning eredményeim...(már ami ennél a lapnál normális) csak várok a ramomra...
-
McSzaby
őstag
Szevasztok!
Nem régiben vettem egy MSI K9N6SGM-V lapot és holnap veszem meg a procit....
Elnézést kérek az ostoba kérdésemért, de mi is ez a Cool n' Quiet az alaplapomba?? mire jó ez???
Előre is köszönöm

-
engusz
veterán
válasz
LALA_kiraly
üzenetére
Örülök, hogy tudtam segíteni!

-
mizol
tag
Új proci van a lapban, és máris kérdésem van

Azt vettem észre, hogy ha bekapcsolom a CnQ-t, akkor a Fan Smart target mintha nem működne (vagy legalábbis sokkal kisebb mértékben).
Van erről tapasztalatotok? -
engusz
veterán
válasz
LALA_kiraly
üzenetére
Akkor jó. Mindenki boldog. Én is, mert (valószinüleg) települ a Vista.

-
engusz
veterán
válasz
hatizsak
üzenetére
Van SATA-s és PATA-s HDD-m is. Egyik 80, másik 160 Gb-os. Mind a kettőt látja. Egyik BIOS-szal sem volt gond.
És a legújabb BIOS tökéletesen muzsikál, Vista telepítés már nem hal le ott, ahol ezelőtt igen. Igaz, nem vittem végig a telepítést, de gondolom, hogy most már jó lesz. -
hatizsak
tag
sziasztok!
én is egy ilyen lapot vettem és van vele egy kis bajom. egy 120 gb-os IDE samu vinyóról szeretném bootoltatni, de a bios nem ismeri meg az eszközt. próbáltam másik kábellel, másik ide portra, master/slave -be, de nem látja a gép. ugyanott egy 40 -es IDE maxtor gond nélkül megjelenik. valami ötlet esetleg? a régi/új bios megoldhatja? 3.1-es van most. -
mizol
tag
Még várj 1 kicsit a kettétöréssel

Írtam MSI support-nak, a következőt válaszolták:
''You can update the BIOS ver 3.31 to try:
FTP
username:jerryuser
password:jerryuser
folder: BIOS->7252
Besides, we have not tested the mothebroard under vista at present and we don't suggest you install it.''
Mindenki meggyőződése szerint járjon el
(Én még nem próbáltam, most kaptam választ...) -
engusz
veterán
válasz
LALA_kiraly
üzenetére
Ma fogom kipróbálni. Úgy tűnik, hogy délután. Aztán kettétöröm a lapot, majd kivágom a kukába. 3.1-es BIOS-szal most már a hivatalosan megjelent Vista sem mászik fel. Egyszerűen leáll a gép, közvetlenül a telepítő elindulása előtt. (PE már betöltött.)
-
engusz
veterán
válasz
LALA_kiraly
üzenetére
Nem tudom, hogy mennyire vagy türelmes ember, de egy picit tolódik a teszt. Tegnap baromi jó lett volna megcsinálni (csak épp időm nem volt rá). Ma sem állok túl jól, a tennivalók bilije a fejemre akar borulni. Tehát, a szerda estét látom reálisnak.
-
engusz
veterán
válasz
LALA_kiraly
üzenetére
Ma este arrafelé keveredek, ahol van 4x256 DDR2. Elhozom azokat is, és kipróbálom. Mivel szeretnéd, hogy leellenőrizzem a Dual Cannel-t?
-
Chaser
legenda
válasz
LALA_kiraly
üzenetére
Megy dualban, ha a ramok 1formák akkor biztos. Még int. vga sem akadály a dc-nek, pedig valahol azt olvastam. Visszakerült hozzám pár napra a kis msi, 2x512mb volt benne, és dualban mentek.
-
LALA_kiraly
őstag
-
engusz
veterán
válasz
LALA_kiraly
üzenetére
Pont ezen gondolkodtam valamelyik nap. Tudnillik, adódott egy jó vétel, ami által olcsón juthattam volna 4x256 Mb DDR2-höz. De végülis a meglévő 512-es mellé vettem még egyet. Kingston mind a kettő, szerencsére mennek dual-ban. Ha még megvannak a memóriák, nekem pedig lesz szabadidőm, akkor talán ki tudom próbálni.
-
LALA_kiraly
őstag
Gyerekek!
Ha a 2x256 ram mellé bepasszítok még ennyit, h azért csak 1gb legyen, akkor marad a dual?
Azaz 4db-nál is működik? -
mizol
tag
BIOS még mindig sehol, de legalább már az NVidia továbblépett:
nForce 430/410/405/400 Vista meghajtó [link] -
LALA_kiraly
őstag
Nem sikerült. Ha újrainítom kapásból nem lát dolgokat. Idegesítő, de kibírom. Felhívtam a boltot, azt mondták, amíg megy, ne foglalkozzak vele. Ez számomra zavaró, de ugye ha rack-el szaladgálok és vki odaül a gép elé, nem fog betölteni. A szép,h mostmár mindenki tudja, h F11 után samura állítva megy a gépem...
Ez van...
-
engusz
veterán
válasz
LALA_kiraly
üzenetére
Np, de kíváncsi vagyok, hogy milyen tapasztalataid lesznek! Azt hiszem, hogy én visszateszem a legújabb BIOS-t. Egyelőre tojok a Vista-ra.
-
mizol
tag
***ÚJ NAGYON JÓ NTUNE ÉRKEZETT*** 
A verziója: 5.05.25.00
Hihetetlen, de tényleg jó, sőt működik!
Amiket néztem benne:
alapbeállítások változtatása gond nélkül működik (bővítés nincs benne, pl. CR),
profil lementés teljesen jó,
!Egyedi beállítások alkalmazása: inaktív/aktív CPU jól működik, betölti a megfelelő profilt, másodpercben megadható az idő limit, működik 800MHz-2000MHz (nálam ez a min - max) átállás.
Tapasztalat: a megadott időt nem szabad szigorúan venni, de majdnem jó (a visszaállítást nem annyira sieti el, az emelést meg akkor tudja, ha van egy kis pihi is közben).
Egy csomó mindent állítgattam benne, töröltem egyedi beállítást, újradefiniáltam profilt, újra felvettem stb. és egyetlen egyszer sem akadt ki
Ja, és a 2 profilom ráadásul különböző HT-vel megy, azt is átállítja!
Most már tényleg csak egy új BIOS hiányzik
Mod: linkelek is egyet - [link]
[Szerkesztve] -
engusz
veterán
válasz
LALA_kiraly
üzenetére
Van valamilyen tapasztalat a régebbi BIOS-szal? Nálam, azon túl, hogy képes települni az (RC2-es) Vista, csak hátrányát veszem észre. Két-három naponta elállítódik a gép órája, rendszerint 10-15 perccel. Apró, de annál idegesítőbb jelenség.
Megnéztem az MSI oldalát, még mindig nem jött ki újabb BIOS a lapunkhoz. Gyanítom, hogy már nem is fog, le vagyunk tojva. Esetleg valakinek van tapasztalata az RTM-es Vista-val? Az is elszáll telepítésnél? -
engusz
veterán
válasz
LALA_kiraly
üzenetére
[link]
Ez az első BIOS, amivel érkeztek a lapok. Ezzel nyomulok, de frissíteni fogom, mert pl. az óra össze-vissza elállítódik. -
LALA_kiraly
őstag
Nincs újabb bios az enyémnél

Valakinek van régebbi?
Most már tényleg berágat. Egy Win-t nem tok feltelepíteni, mert ha újraindul nem látja, és kezdi elölről a telepítést
Át kell dugnom secondery-re... -
mizol
tag
válasz
LALA_kiraly
üzenetére
Hm, fura.
Próbálj szerintem első körben egy BIOS frissítést (illetve újraírást).
Nekem ilyet csak akkor mível, ha rajta hagyok külső meghajtót (pl. pendrive).
Akkor mindenáron megpróbál arról bootolni, de nem sikerül, a többiről meg sem próbálja - lehúz, újraindít (CTRL+ALT+DEL) és megy.
Most egyébként 2 IDE vinyó + 1 DVD olvasó + 1 CD-RW (azaz IDE megtöltve
) megy a lapon minden gond nélkül. -
LALA_kiraly
őstag
Bosszantó dolgot írok le, amihez magyarázatot kérnék.
Ráddugom IDE vezérlőre a cuccokat, és ha újra indítom a gépet, vagy biosból kilépek mentéssel, akkor a gép nem látja a primery (elsődleges) ide vezérlőn a dolgokat. Ez nem is lenne baj, de mivel sata-s winyón van a rendszerem, ezért a változás miatt, mindig ide-ről akar indítani. Ha belépek a biosba semmi, míg rá nem kattintok, majd megint eltűnik, ha újra indítom... Egyetlen megoldás, ha leállítom, és úgy indítom el. Akkor lát mindent.
BIOS csere orvosolhatja, vagy hardveres hiba? -
mizol
tag
válasz
LALA_kiraly
üzenetére
Az Asrock-ról tudok annyit mondani, hogy nekem 250 FSB felett abban sem megy a Sempron 3000+, és nincs fesz állítás a BIOS-ban.
Ugyanakkor azt is tudom, hogy X2-es procival meg van! fesz állítás a BIOS-ában.
Láttatok már ilyet? -
LALA_kiraly
őstag
válasz
ekrisztian
üzenetére
Az ntune is megy, szal van megoldás.
Azok a ...(jelzőt nem írok) gyári minkások nem írnak hozzá újabbat.
Még a viás lap is több mindent enged, csak ott a ht szorzót felejtették ki
Kezdem unni. A fos asrock, ami szinte feleannyiba kerül, az is kő keményen tuningolható
-
Chaser
legenda
válasz
ekrisztian
üzenetére
Húú ezt nem tudom

Szerk: #262 engusz : épp azért nem megy mert újat rax fel..olvass vissza
[Szerkesztve] -
engusz
veterán
Nálam nem akar működni az a fránya nTune. Korábban ment, de minél újabb build-et teszek fel, annál rosszabb a helyzet. (Végülis annyira nem is baj, mivel általános felhasználásra bőven elegendő az 1800 MHz.) Nézegettem, hogy a szoftver milyen chipseteket támogat... sajnálattal vettem tudomásul, hogy nForce4x0 nincs közöttük.

-
mizol
tag
válasz
ekrisztian
üzenetére
Megjegyzem, NTune-nal továbbra is elérhető a max. 25%-os OC.
-
ekrisztian
őstag
-
Chaser
legenda
válasz
ekrisztian
üzenetére
Üdv!
Chipnél a chipsetre gondolsz? nv410/430 gf 6100/6150-ből rengeteg variáció van am2-re, asusnál van ilyen ami pl tuningos, asrocknál is,többit nem ismerem. MSI csinálja azt hogy int.vga-s microlapoknál letiltja a tuningot, és ez nem csak am2-re igaz..kb olyan szintű így a BIOS mint a notiknál 
-
ekrisztian
őstag
válasz
LALA_kiraly
üzenetére
ha haza mek megnézem...nem merültem még L benne..de van erre a chipra más gyártónál hasanló am2-es platform?
..mert akkor esetleg meglehet próbálni..de sztem nem megy a HWid miatt...annó volt a tusl2-c laphoz is hackelt bios..meg asus p4pe hez hogy HT procit is vigyen..
előbbi működött nálam utóbbi..nemtom ...

-
LALA_kiraly
őstag
válasz
ekrisztian
üzenetére
Hát igen, erről beszélünk.
Én nem nyugszok addig, míg nem lesz egy jó fjta tuningos bios-om.
Feljebb Mizol kolegával vitatkoztunk, h ez award, vagy ami bios. Az everest amit ír ki, de ez sztem kizárva. Szted? -
ekrisztian
őstag
válasz
LALA_kiraly
üzenetére
Sziasztok!
hát hotswap...valaha csináltam..halott lapoknál..
ja és Chaser kollega volt lapja van nálam..
tetszik..csak biosja lenne más.. 

-
Chaser
legenda
válasz
LALA_kiraly
üzenetére
Az 5let nem is rossz
sok p2nél is láttam, hogy ugyanaz a bios van a lapokban, holott más a chipset, viszont olyat is hogy más bios, azonos chipsetnél..tehát van rá esély hogy működne. viszont ha mégse akkor mi van? Lap behal...gari ugrik? Csak azért mert dövödöíró is behalhat nem megfelelő fw cseréjekor..ill. cseréjének próbálásakor... -
mizol
tag
válasz
LALA_kiraly
üzenetére
Megnéztem, az Everest szerint AMI BIOS-a van.
-
mizol
tag
válasz
LALA_kiraly
üzenetére
A mi lapunknak nem AMI BIOS-a van?
(Otthon megnézem...) -
LALA_kiraly
őstag
Nyugodtan b@sszatok le, ha nagy hülyeséget mondok, de lehetséges, h egy másik márka tuningosabb lapjának biosát toljuk fel? Az ötlet a vga-ból jött, mert most raktam egy connectre, egy sapphire biost. Persze nem asus ami biosra gondoltam, hanem pl gigabyte-ra, aminek szintén award biosa van. Ötlet?

-
engusz
veterán
válasz
LALA_kiraly
üzenetére
Pfúúú, ez sem az enyém, az egyik haveromnak hoztam. Neki X2 lesz benne, ha jól emlékszem 3800+. Majd jól kifaggatom, hogy milyen az összkép.
-
engusz
veterán
válasz
LALA_kiraly
üzenetére
Van egy Asus M2NPV-VM a csomagtartómban. Elég bizalomgerjesztően néz ki, szerintem jófajta lap.
-
Chaser
legenda
válasz
LALA_kiraly
üzenetére
Hát ezeket azért nem tuningra találták ki
Viszont frankó kis méretű házba is beleteheted őket, meg HTPCkbe is frankó. Meg aki 1általán nem gamel annak minek külön vga? Sokan vannak akik csak neteznek, videot kódolnak, stb..azoknak tökéletes. Ezekbe tényleg max egy tvtuner, külön audio, meg esetleg egy külön vga fér..de sztem nem is kell több
Irodába meg ezeknél jobbat ki se lehetne találni.
Szerk: (#241) webwolf : nekem a kingmax mars nagyon bejött , 667@800on vígan ment, gari meg..az nagykertől függ, ahol én vettem pl 1 év volt rá, volt hely ahol 3, és volt ahol élettartam garis volt..most néztem 13.5k nettó az ''én boltomban'''
512/800 kingmax
Jah és a 3600+ x2 26.5k nettó hűtővel..csoda történt
Jó áruk van a mistralos lapoknak
Amilyen állat vagyok veszek egyet mert van 512/533 ramom de nem viszi senki, mistralos procival+lappal majd elmegy konfigban ha másképp nem 
[Szerkesztve] -
webwolf
csendes tag
HOPP!! Újra van a ''boltom [link]
'' árlistáján MSI K9NGM-L 16.200brutto
Megint jön a dilemma!! ÁÁÁ

-
webwolf
csendes tag
Nekem az Asus M2NPV-MV jön be tesztek és felszereltség alpján

Ezen van 2 IDE, 2 FireWire, 4 RAM foglalat, 3 venticsati, DVI (ha mégsem raknám vissza az x300-at
) Már csak normális memókat kéne bele szerválni (667 vagy 800).. Papírforma szerint nem sok típust támogat, remélem a Corsair TwinX2, vagy ValueSelect belemegy. Vagy tudtok valami jó memót ami hasít vele és mondjuk vállalnak rá min. 3év gart? (Corsair 5év, GoodRam 10év, KingMax 5év) -
LALA_kiraly
őstag
Én nem tudom. Valahogy még mindig herótom van az int vga-s lapoktól. Jó meg minden, de egy rendes méretű, jó tuningos lap az igazi. Itt beraktam tesztelni a másik vga-m (x850+silencer), és hát nem igazán marad hely a tv-tunernek. Mi lenne ha használnék vmit? Am úgy tényleg stabil kis lap. A méretekről meg annyit, h szerintem igaz hogy rövidebb, de mintha szélesebb lenne a lap. Vagy csak a szemem guvvad ki így 1 körül

-
Chaser
legenda
válasz
LALA_kiraly
üzenetére
Stabilitással abszolút semmi gondom nem volt...gyorsasággal se..sztem csak azért olcsóbb mert maga a lap mérete kisebb, a doboz is kevesebb helyet foglal egy normál ATX-es lapnál, tehát egy kamionban következésképp sokkal többet lehet szállítani...Láttam nemrég egy nf410/gf6100 lapot de ATX-est, ugyanolyan árban volt mint a vga nélküliek..
webwolf : volt egy ph-s teszt ezekről az intvga-s microlapokról, keress rá..az egyik asust nagyon dícsérték, csak nem tom 939 v am2 volt-e
Szerk:Lehet itt is találsz valami alternatívát
[link]
Igaz sztem ez jobban érdekel majd téged: [link]
[Szerkesztve] -
webwolf
csendes tag
Szemeztem a K9N NEO-F-el is, de azon nekem kevés az egy IDE!!

-
webwolf
csendes tag
Üdv! Ez egy kicsit off, de melyiket ajánlanátok a két lap közül? Az intvga nem lényeg, hogy az egyik 6100 a másik 6150, mert x300 lesz benne.. A lényeg, hogy rugalmas legyen a memókkal! Az Asussal már jártam meg memóval, a Gigabyteokról meg állítólag nem jó hírek keringenek..
Asus [link]
Gigabyte [link]
Memók [link] vagy [link] Köszi
Az Asusokban és Gigabyteokban mik a konkrét bug, ha tud valaki? (púpos kondi, bios fogyatékosság..?)
[Szerkesztve] -
Chaser
legenda
Én is elégedett voltam a lappal, az új gazdija is az
Vista engem nem érdekel egyelőre, azért nem veszek egy giga ramot meg 2 magos procit hogy a vista eldöcögjön 
Sata vinyót is szerette, nekem egyedüli probléma az volt hogy antituningos..de nem ezért adtam el, hanem mert már nem használtam ki. Átmenetileg van egy kemény 433@540es cerkám
Ami nekem furcsa, hogy MSI oldaláról eltűnt ez a lapocska..vagy csak én vagyok láma hogy nem találom?
Meg ha most vennék am2-t és intvga-sat, akkor kiprószálnám az ati chipsetest, jókat mondanak róla, és sokkal kevésbé melegszik mint az nv.Egyébként a viával sincs semmi gond, csak az intvga-ja antigame 
De valszeg most inkább vga nélküli lapot vennék, amiben meg lehet pörgetni a procit, régen nem voltam annyira tuningos, de az a64eket arra találták ki
Ha egy 10k-s proci megy annyit mint egy 25-30k-s akkor mért ne
esetleg az életkora rövidül fél évvel..kit érdekel? Mára kb odajutottunk hogy egy alaplap+proci páros fél év múlva már elavultnak mondhatja magát..
Tuningost is igazából azért használnám, hogy a ramok is pörögjenek, 900-1000mhz környékén szépen megnövelnék az összteljesítményt..és hát az a fontos, nem csak az órajel.
Memória kompatibilitásról meg annyit, nem sokkal drágább egy kingmax pl samsungnál, de sztem nagyon jó kis ram...azon nem érdemes spórolni, és mint látam már újra a ddr2 a legolcsóbb
..legalábbis ahol én néztem.az am2 procik ára meg felment..939 le..ki érti ezt? 
Jah egyébként volt egy 754es asrock lapom, az is stabil volt, amennyire én tudom asus zászló alatt készül. Tuningot annyira nem próbáltam vele mert csak 333mhzes samsung ramom volt, de 2600@1600 simán 2 ghzen szinkronban a rammal. -
mizol
tag
válasz
LALA_kiraly
üzenetére
A 3DMark-ok azért inkább a 3D teljesítmény mérésére szolgálnak.

A konfigod alapján meg valószínű, hogy a VGA (X700) előbb limitál, mint bmely másik alkatrészed a gépedben
Azért másik vinyóra simán felment az XP, elégedett vagyok azzal is, csak több volt vele a mérgelődés, mint az MSI-vel.
Nem utolsó sorban azon is még 2 IDE van.
[Szerkesztve] -
mizol
tag
válasz
LALA_kiraly
üzenetére
Az összteljesítmény változását mivel mérted?
-
mizol
tag
Újra itt, és nem offolok, mert szerintem témába vág

Én azóta is elégedett vagyok a lappal, a BIOS más téma... (szerencse, hogy megvan a 3.0-sunk).
Folytatom
: azóta vettem egy Asrock AliveNF4G-DVI-s lapot is + 2800+-os Sempron-t bele (mit van mit tenni, nekem bejön ez a felállás
).
Erről a lapról mindenhol csak jót olvastam, tuningos is, DVI is, stabil is.
Velem egy időben egy kolléga szintén ilyet vett az MSI K9N-Neo F Ultrája helyett (nem értem miért cserélte le, nem az én dolgom...). SATA 80-as Samsung vinyóra nem lehet telepíteni WinXP-t ezzel a lappal! Azóta keresgéltem, hogy bárkinél előfordult-e hasonló eset, és egy német oldalon találtam egyetlen egyet, neki sem tudtak segíteni. Asrock-éknak is írtam 3-szor is, és válaszoltak is mindig, persze olyanokat, hogy CMOS clear-t próbáltam-e stb. (érdemben nem tudtak mondani semmit, sőt kicsit mintha hülyére vettek volna). A hasonló alaplapos topikban sem naon reagáltak rá ([link])
Másik probléma: Kingston+Samsung páros abszolút nem megy a lapban (amik előtte szerették egymást az MSI-ben)
Tanulság: lehet, hogy ennél a lapnál van egy kis szívás a BIOS-os játék miatt, meg nem is tuningos (mellesleg az Asrockban sem megy a Sempron 250 FSB felett, hiába engedi állítani 400-ig), de stabil! Másik lapot bárki megvesz - főleg, ha utána sem tud olvasni a tapasztalatoknak felhasználói topikokban - közel sem biztos, hogy nem fog jóval több problémába ütközni (lásd Asus M2N-E topikokat - de ennek legalább van, és le is írják, hogy mennyire sz@r).
Megj.: AM2-nél sajnos elég általános a memória kompatibilitási probléma, nem értem teljesen, miért, de számolni kell vele, ha vki ilyen platformra vált. -
LALA_kiraly
őstag
Tesztelgettem.

Ha feltolom csutkára a ramot és a procit, kb ~5%al nő a rendszer összteljesítménye.
Vmi izmosabb tuning kellene
-
Chaser
legenda
Nem ezt kérdezted, és nem is erre válaszoltam

webwolf: MSI K9AGM-F SAM2 mATX pl ez, ahol én néztem 17k netto
SocketAM2 AMD Sempron, Athlon 64/64 X2 Processzorok támogatása, Hypertransport 1GHz
ATI RS485+ATI SB600 chipset, 4xDDR2(800/667/533/400, max.4 GB, Dual Channel)
2xPCI, 1xPCI Express x16, 1xPCI Express x1, 1xUDMA133/100/66 Bus Master IDE, 4xSerial ATA II, RAID, 8xUSB 2.0
1Párhuzamos port, PS/2 bill, PS/2 egér, Realtek ALC883/888 8csat.HD Audio, Gigabit LAN, Integrált VGA(max256MB), mATX
Létezik ebből elvileg egy 2.0 verzió is, azon már x700-as vga van, 4! pipeline-nal
Vagy nv chipsetes asus:ASUS M2N-MX Socket AM2 mATX ezt 16k nettóért láttam
Vagy: ASUS M2NPV-MX Socket AM2 mATX 2 pata, 4sata2,gigalan..minden földi jó,még dvi csati is van rajta, meg tuningos is, asszem az előző asus is, 18k nettó volt ez
Én GB-t nem vennék, mostanában nem sok jót hallani róla...
Az off miatt meg ne aggódj, annak idején mizol kollegával itt ''priviztünk''
-
webwolf
csendes tag
válasz
LALA_kiraly
üzenetére
Köszi, de inkább várok még és mazsolázok a tesztekből + várunk MSI-ékre, hogy megírjanak egy ''Vista kompatibilis'' BIOS-t..
-
webwolf
csendes tag
Az tény, hogy jelen állás szerint mindkét félnek fel lehet róni a dolgot. No, de melyikünk szeret zsákbamacskát venni? A Vistán biztosan csiszolgatnak még és lehet, hogy jobb lesz (lehet, hogy rosszabb
), de az MSI, összekaphatná MOST magát! Tessék bevinni 3 napi hidegélelmet, meg pizsit és megírni egy atomstabil BIOS-t.
Nagyon jó kis lap lenne ez, de ha nem csinálnak valamit a közeljövőben (jan. elejéig..) én asszem a Gigabyte mellett teszem le a voksot. (Igaz külön topikot nem találtam a GA-M55plus-S3G-ról, de túrkálok még
)
[Szerkesztve] -
engusz
veterán
Nem a chipsettel van a baj, hanem az MSI BIOS íróival. Lusták és nem figyelnek oda lényeges dolgokra. Lusták, mert nagyon régen nem jött új verzió. És figyelmetlenek, mert pont egy Vista kompatibilis terméknél tosszák el a lehetőséget, hogy telepíthesd az operációs rendszert. (Igaz, RC2-ről van szó.)
-
webwolf
csendes tag
Szerintetek a csipszettel van baja a V(C)is(z)tának, vagy a lap nem tetszik neki úgy global? Csak azért, mert ha nem a 410/430-tól döglődik, akkor itt egy alternatíva az MSI helyett: GIGABYTE GA-M51GM-S2G [link] kapásból van rajta FireWire (ami nekem lényeg) + GigaLan és erre is 3 gar van. Tapasztalataim szerint megbízhatóság terén is egy kategória. A tuingról nem tudok nyilatkozni
Ez pedig egy 1300Ft-val drágább verzió, amin kapsz + 2PCI-t és +1 PCIE-t
GIGABYTE - GA-M55plus-S3G [link]
[Szerkesztve] -
engusz
veterán
Amennyivel drágábban tudtam volna Intel alapokra építeni, most annyival kevesebb szívás lenne. Nagykereskedelmi áron 16 + büntiért RAID nélküli, 20 + büntiért RAID-es 945GZ (tehát Core 2 ready & GMA950) alaplapot lehet vásárolni, Intel márkájú.
-
-
Chaser
legenda
Jaja, sok boltból eltűnt, és az MSI oldalán se találtam már
Valami újabbak jöttek ki, ha most vennék már ati chipsetest vennék.Ezt az 1 IDE-s dolgot se értem...ilyenen spórolnak? Igaz hogy már sata vinyók is elterjedtek, meg már az írók is,de akkor is..
(#216) engusz: nekem 3.0 volt fenn, mikor megvettem egyből frissítettem..mért ne? alapon
xpsp2 winter edition volt fenn, nem sietett az óra..nem is késett
[Szerkesztve] -
engusz
veterán
Srácok!
Tapasztalta valaki a 3.0-s BIOS-szal és WindowsXP-vel, hogy sietne az órája? Hiába az automatikus vagy kézi frissítés?! -
webwolf
csendes tag
Pont lekerült a bolt árlistájáról ez a lap, ahol jó áron volt!

Ki is néztem egy másikat, amiről csak jót írnak és tuningban is megállja a helyét. MSI K9N NEO-F itt a topikja [link] itt meg az MSI link [link]
Engem csak két dolog zavar benne! 1 hogy 3e Ft-vel drágább, mint a másik, 2 hogy csak 1 IDE csati van rajta, így nemtom hova fogom dugni a DVD, DVD+RW mellé a Seagate Pata winyómat.. Csak ezért nincs pénzem még több ezer forinttal drágább lapot venni amire megint méltóztatnak 2 csatit rakni..
-
Chaser
legenda
Mintahogy mondták előttem, a 2800+ 128kb L2-vel készül..megfordították a számozást a 754hez képest.
Nekem is ilyen procim volt..ment az rendesen
c'n'q 3400+tól van am2 semikben, de nem sokat jelent az se..alapon is max 62w-ot fogyaszt, kicsit visszaolvasol van az ntune progi, azzal 800-2000mhzig állíthatod a frekijét ezzel a lappal, felfele csak akkor ha jó ramod van
Nekem 2 gzre húzva sok 1800-2200körüli a64et lenyomott everestben, int.vgaval. Leginkább 800mhuz körüli ramot érdemes bele venni, az ha megy 1000en..ajaj
Volt aki azt mondta nem számít..nemhát..nyilván azért megy sok azonos chippel szerelt vga sokkal többet ddr3mal /1200-1400mhz környéke/, mint ddr2vel
Egyébként ezeket a semiket is írdatlan lehet tuningolni, semois totyikban írtak szépeket
Csakhát ez nem tuning lap..mostmár én is szeretném tudni egy tuningosabb lapban mit nyom a legkisebb semi..lehet veszek valami lapot aztán gogogogogo..ha már a proci ilyen occcsó a mistr@lban
-
webwolf
csendes tag
válasz
LALA_kiraly
üzenetére
Köszi, de a semit nem tuningra szánom, hanem egy átmeneti prockó lenne, amíg az X2 nem lesz olcsóbb.
-
webwolf
csendes tag
válasz
LALA_kiraly
üzenetére
Köszi! Csekkoltam, tényleg annyi. Igazából az s754-es 3000+ semimben is 128 volt és elég jól ment.. ebben (am2 2800+) még 200mhz mínusz is lesz, de nem hinném, hogy belehalok
Majd később x2 (valamikor..) -
LALA_kiraly
őstag
A 2800 128cache, a 3000es az 256!
Más: Még mindig idegenkedem az ''üres'' géptől, szal beújítottam egy vga-t. Nem nagy szám, csak egy X700, és így végre le tudtam mérni a ram valós tudását.
Ha nem használja a vga-t kb~5% a gyorsulás.
Nem sok, de mérhető. Most már 2 eve tesztben is első vagyok
-
webwolf
csendes tag
Megint sikerült meggyőznöd! Kinéztem az AM2 2800+ Semit (12.000), ez a legkisebb a boltban ahol venném. És 5000el olcsóbb, mint a 3400+. Egy aprócska bibi van csupán. A bolt weblapján azt írják 256k L2 van a 2800+ -ban a gyártói linken viszont 128at ír.. Szerinted? Bolt: [link] Gyártó: [link]
A 3400+ ra 256k-t ír [link] és az a + 200MHz ugyebár. Elméletileg mindkettő tudja a c.n.q-t. Tegyük fel nem elírás és tényleg csak 128k-van benne, és a -200MHz a 3400+ hoz képest. Szerinted észrevehető a különbség az én helyzetemben? 5 rugót megspórolni az már nem rossz. Az x300-at meg lehet, hogy tényleg el kéne inni, a sörrel nincs annyi problémám, mint a hardware-ekkel..
-
Chaser
legenda
Ugye hogy ugye
A 3400es 1800 mhz , abban már van c'n'q is, ennyivel tud többet. Én azért venném a legkisebb semit mert azt jövőre pár ezres buktával becserélheted pl egy 3600x2-re..nemrég még bruttó ára is 33k körül volt..most am2 ára felment ..nemtom mért..939 ára meg le.. de jövő nyárra biztos realizálódnak a dolgok. Nekem is ugyanilyen lapom volt, 2600+szal, 2ghz-et simán ment/ennyit tud a lap/ tuningosabb lapban 2.5-et is simán mennek alapfeszen.
x300 többet megy mint a gf 6100, de ha nem játszol minek?
én eladnám és inkább elsörözném
már ha nyár lenne
Jah és nem győzködni akartalak, csak pénztárca kímélő lehetőséget mondtam, ami nem jár teljesítményveszteséggel

-
webwolf
csendes tag
Üdv! Köszi, meggyőztél! Asszem maradok a Sempronnál (AM2 3400+ 17e-ért)
Igazából az S754-es 3000+ Semim sem maradt el szinte semmiben haver S939-es A64 3000+ -ától. A Clone DVD neki és nekem is max. fél perc különbséggel 15p alatt kódolt át egy DVD-t. Csak az Ő prockója volt 35e körül, az enyém meg 20e
A videokarit visszarakom a régi X300-at, nem hinném, hogy rosszabb, mint a 6100. Tápból meg már kinéztem a Chieftec 450-et 5év garral.
A Sempivel meggyőztél
, köszi a segítséget még 1x. -
Chaser
legenda
Ha játékra egyáltalán nem kell, vagy ha mégis..bőven elég egy sempron. [link] itt az ''óriási'' különbség a K8-as sempronok és a64ek közt. K8 esetén egyvalami van ami meghatározó: az órajel, nem tévesztendő össze a 32 bitesekkel, ahol még számottevő különbségek voltak athlonok és sempronok közt az L2 különbségéből adódóan.Mistra@lban bruttó 9600ftért van most a 2600+@1600mhz am2 semi..hűtővel együtt
Vga nem nagyon fogja lehúzni a memódat, 16 megát is adhatsz neki, azzal már dvdzni is simán lehet.
Tápból is bőven elég egy 350es chief, vagy ha hozzá tudsz jutni egy 350es FSP PNF, bruttó 8-10k körül vannak, 2 magos procit simán elviszik egy erősebb vga-val is akár.
Sztem vegyél semit, a vistanak úgyis majd 2 mag kell..ha használni is akarod valamire... -
webwolf
csendes tag
Köszi a választ. Semmilyen játékra nem lesz, és nem is vettem volna külön VGA-t, csak ez megmaradt az előző konfigból. Gondoltam belerakom, így legalább nem szívja a RAM-ot az integrált zsuga. A procik között vívódom még kicsit. A Vistára való tekintettel valszeg jobb lenne a nagyobbat venni. (ha majd 1x felrakom) A 3000+ (20.000) a 3200+ (22.000) a 3500+ (25.000) bruttó.
-
webwolf
csendes tag
Üdv mindenkinek!
Ilyen konfigot szándékozom venni: MSI K9NGM-L # CORSAIR ValueSelect 1024Mb DDR2 667Mhz KIT # AMD Athlon 64 (3000+, 3200+, vagy 3500+ még nemtom) AM2 BOX # CHIEFTEC GPS-450AA
Mit szóltok milyen? Egy Asus X300SE 128TD ketyegne még benne,egy Audigy 4 és egy 160GB-s Hitachi SATA a régi gépből? Nem játékra kell, csak DVD-t írni, kódolni, zenét hallgatni, netezni, filmet nézegetni.. -
Chaser
legenda
Mint már soxor leirtuk antituning lapocska ez. Nekem már nincs..hiányzik is
667-es ramot alapból azon is járatja, ntunenal fsb-t 250ig lehet húzni, nekem 2800as volt, ami 1600mhz, ugyanaz mint a 3000 csak 128 L2-vel. 250es fsbn órajel 2gzh, ram 800mhz, ht1000mhz..pörgött szépen
Memirás/olvaásá 5000 felett, késleltetés 57 ns, 3Dmark2005 tesztet akkor néztem amikor eladtam...662 pontocska. Az ntune-nak csak 1 jól műxő verzsönje van..olvass vissza s megleled 
Mizol: sztem nem tetszettek neki a ramok, am2 érzékeny memóriatéren.
Új hozzászólás Aktív témák
- G.SKILL Trident Z5 32GB (2x16GB) DDR5 6000MHz CL30 - XMP/EXPO - 99 hó garancia
- Kingston FURY Beast DDR4 RAM 16 GB (KF432C16BB1/16)
- Crucial Pro 64GB (2x32GB) DDR5 6400MHz CL40 - XMP/EXPO - 120 hó garancia
- Patriot Viper Venom 32GB (2x16GB) DDR5 6000MHz CL30 - XMP/EXPO - 120 hó garancia
- Corsair VENGEANCE 32GB (2x16GB) DDR5 6000MHz CL36 - XMP/EXPO - 120 hó garancia
- iPhone 16 Pro 128GB Desert Titanium -1 ÉV GARANCIA - Kártyafüggetlen
- GYÖNYÖRŰ iPhone 13 mini 128GB Green -1 ÉV GARANCIA - Kártyafüggetlen, MS3338
- Aubika akkumulátoros fejpánt Meta Quest 3-hoz
- í kilenc! AKCIÓS PRECÍZIÓS KÉSZÜLÉK! 7560 i9-11950H 64GB RAM 1TB SSD Nvidia RTX A3000 6GB 1 év gar
- Samsung Galaxy A53 5G 128GB, Kártyafüggetlen, 1 Év Garanciával
Állásajánlatok
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest
Cég: Laptopszaki Kft.
Város: Budapest

***ÚJ NAGYON JÓ NTUNE ÉRKEZETT*** 

512/800 kingmax