Új hozzászólás Aktív témák
-
Diocles
aktív tag
Az alaplapnak tulajdonképpen mindegy, melyik AM2-es processzort teszed bele. Az AM2-es processzor DDR800-zal ugyanolyan gyors, mint a 939-es DDR400-zal, DDR800-asnál kisebb memóriával pedig lassabb. Én azt mondom vágj bele az AM2-be, mert ha valaha kipurcan a proci, AM2-es foglalatba még nagyon sokáig tudsz venni procit, akár upgrade céljából is.
-
Diocles
aktív tag
Hehheh, most hívott fel a bolt, hogy nincs ilyen lapjuk, és megrendeltem helyette egy asus m2n-e-t... remélem nem járok rosszul.
-
Diocles
aktív tag
válasz
Freddy TNT #51 üzenetére
Na, most már nem sürgős valóban
Nekem egy 2x512-es Geil 800-as kit lesz az alaplaphoz, őszintén remélem, hogy működni is fog. Egy kicsit írhatnál a tuningképességekről is. Nekem arra lenne szükségem, hogy az fsb-t 240Mhz-en stabil legyen, így futna az x2 3800-as 2400Mhz-en. Egy netes értékelésben a lap 264Mhz-cel is elboldogult. Írhatnál a memóriabelállításról is. Lehet 1 2/3-os szorzót megadni a memóriának? Ha jól gondolom, ilyen beállítás mellett futna közel 800Mhz-en a ram. Vagy tudja automatikusan kezelni ezt a lap?
Mellesleg milyen előnyei vannak a 64-bites oprendszernek? -
Diocles
aktív tag
Freddy, könyörgöm, írj, ha már kipróbáltad a lapot, mert ma este fogom megrendelni.
-
Diocles
aktív tag
Sziasztok. Jövő héten esedékes egy új számítógéphez való alkatrészek megvásárlása, és szeretném kikérni a véleményeteket/tanácsotokat. Most az összes alkatrészt írhattam volna külön kategóriába, de mégis emellett a topik mellett döntöttem, mert úgy vettem észre, az alaplappal szokott a legtöbb gond lenni.
Itt a konfig:
MSI K9N Ultra-2F
Processzor AMD Athlon 64 X2 3800+ AM2 Box
Memória DDR2 2x512MB PC6400 800MHz Geil +Hűtőborda
Chieftec 400W ATX /Aktív PFC, 12cm hűtőventillátor/ (3 év garancia)
ARCTIC COOLING Freezer 64 Pro
Gainward GeForce 7600 GS 256MB GDDR3 Golden Sample (450/1000 MHz) TV-Out + Dual DVI PCI-Express /3 év garancia/
Néhány kérdés:
Azért ez a processzor a választott, mert olcsó. Eddig még bármilyen tesztet olvastam, 2400Mhz-re fel lehetett húzni. Ide kapcsolódik a másik kérdés: a Freezer 64 pro ugye illeszkedik az am2-re? Továbbá: nincs konkrét képem ezzel a húzással kapcsolatban. Ezt hogy lehet megoldani, hogy stabil maradjon a rendszer és a memóriák is helyesen, 800Mhz-en járjanak? Lehet az x2 szorzóját módosítani? Az FSB-t kell majdan emelni? Ha az FSB-t kell emelni, a memóriákhoz tartozó szorzó/osztót manuálisan kell állítanom?
Szóval erről a helyzetről szeretnék egy kis képet kapni. Nekem most is MSI alaplapom van, nincs vele gond, lehet, hogy instabil, ezt nem tudom, lehet, hogy a proci az.
Új hozzászólás Aktív témák
- ThinkPad (NEM IdeaPad)
- 16 GB RAM 2025-ben? 🤨 – Ma már tényleg kevés lehet!
- VoLTE/VoWiFi
- Kodi és kiegészítői magyar nyelvű online tartalmakhoz (Linux, Windows)
- Megújult a PROHARDVER!
- Clair Obscur: Expedition 33 teszt
- Fejhallgató erősítő és DAC topik
- gban: Ingyen kellene, de tegnapra
- LEGO klub
- Audi, Cupra, Seat, Skoda, Volkswagen topik
- További aktív témák...
- MSI CreatorPro Z16P RTX A5500 TOUCH! - A világ legerősebb RTX A-s tervezőgépe (vapor chamberrel)
- BESZÁMÍTÁS! Intel Core i7 7700K 4 mag 8 szál processzor garanciával hibátlan működéssel
- Samsung Galaxy A33 5G 128GB, Kártyafüggetlen, 1 Év Garanciával
- BESZÁMÍTÁS! Intel Core i9 14900K 24 mag 32 szál processzor garanciával hibátlan működéssel
- Lenovo ThinkCentre M910q Mini PC / i7 7gen/8GB RAM/240GB M2 SSD/12 hónap jótállással
Állásajánlatok
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest
Cég: Laptopszaki Kft.
Város: Budapest