Új hozzászólás Aktív témák
-
Amethist
csendes tag
Én csak most olvastam végig ezt a topicot és meglep, hogy micsoda sötétben tapogatózás volt itt hónapokon keresztül. Amikor ugyanis azt hittétek, hogy megoldottátok az alaplap működési zavarait, valajában nem történt semmi, csak véletlenül nem jelentkezett a hiba egy darabig.
Az említett jelenségek egyébként valóban összefüggésben vannak a CD/DVD meghajtó használatával, ezenkívül a LAN-vezérlő használatakor jelentkezhetnek (ehhez ugye elég egy internetkapcsolat).
A problémát valójában egy hibás kondenzátor (C565) okozza, tehát csak ennek cseréjével (lenne) orvosolható. A hiba a K9N Ultra és Platinum lapok közül az alábbi szériákat érinti:
601-7250-040
601-7250-050
601-7250-060
A probléma egyébként elsősorban X2-es procik használatakor jelentkezik (akkor mindig), ha mást raksz bele, lehet, hogy tökéletesen működik.
A hazai forgalmazó szerint Magyarországon csak! a hibás sorozatok vannak forgalomban (korábban is azok voltak), tehát, ha ilyet veszel, mindenképpen szart veszel. Kérdés, hogy ha ezt tudják, akkor miért árulják? Jaaa, már rájöttem... -
dunc
nagyúr
Sziasztok az lenne a kérdésem,hogy szerintetek a gyártók mikor kezdenek lépni vista ügyben?
Se egy chipset driver, se egy hang driver semmi az nvidia oldalán is csak vga driver van....... -
makita21
csendes tag
Szevasztok!en is kb 5 napja vettem ezt az alaplapot ,de 3 napja csak a gepfolott vagyok!nekem az a bajom ,hogy mindig restartol + kekhalal!
2x512 800Mhz Apacer ramjaim vannak!probaltam 1 rammal is ,igaz tovabb birta ,de jatszas kozben meghalt,restart!
mit tudnek en ezzel kezdeni?nem szertenek venni 2x512 KIT-es ramokat!ha nemmegy 1db 512-vel sem!
Bios frissites megtortent,nem segitett!
lehuztam a legujabb driverokat is!de volt itt megeggy erdekesseg amikor uj biost frissitettem es fel akartam installalni az ujd drivert a LAN ra ,akkor is reszetelt!
foleg a ramos dolgokra kernem a valaszt!koszi ! -
Soja
aktív tag
Átlendülve az utóbbi idők nagy problémáin, megint akadnak gondok.
Külön hangkártyát használok és a nagy gondom az, hogy ha winamppal wav fájlt játszok le, akkor 8 mp-enként megakad. Más lejátszóval ez nem történik meg, és ami megintcsak furcsa, hogy mp3-at lejátszva a winampon tökéletesen szól.
Mi lehet a gond?
Lehet, hogy az alaplapi driverek bugzanak még egy kicsit, hiába a legfrissebbek, vagy nem tudom.
Ma friss windows-al ki lesz derítve. -
Zoli329
addikt
válasz
BobChemistry #95 üzenetére
Így van. A memória talán kevésbé viszont az ATA támogatás siralmas. De már nincs 1 ata eszközöm se
-
BobChemistry
őstag
a topikot olvasva arra a következtetésre jutottam, hogy ehhez a laphoz - és általában AM2 platformhoz - célszerű jó minőségű, márkás (Corsair, Geil, stb), párba válogatott 800MHz DDR2 ramokat venni, és szép lassan elfelejteni a régi ATA eszközöket
-
Soja
aktív tag
Na akkor leírom a tapasztalataimat, amivel sajnos megint elment egy nap.
Az alaplapi drivereket feltelepítettem, ahogy az a nagy könyvben meg van írva.
Ez volt a baj. Ameddig ezek, legfőképp az nvidia háttértárolós akármilyen vezérlője nem volt fent, a másolás tökéletes volt, ahogy feltelepítettem, egyből elkezdett hülyéskedni. Ez 3 win telepítés után már világos volt, ekkor már tudtam, hogy nem a biosban van a hiba.
Letöltöttem a legfrissebb drivert hozzá, és lám megjavult.
Az az érdekes, hogy más még nem írt ilyen problémáról, de ezek szerint mindenki töltse le a legfrissebb drivert, mert az sosem árt, és úgy néz ki, hogy a cd-n lévő még bugos egy kicsit.
Remélem tudok ezzel valakinek segíteni, és pár órát megspórolok az illetőnek. -
dunc
nagyúr
Az alaplapi drivereket felfeszitetted?
Mert ha nem dobod fel akkor hiába ismeri fel a win. akkor se fogja rendessen müködtetni ,pl nem rakja be a kis ikonkát jobbra le ,nem lesz leválasztható eszköz,dobd fel az alaplapi drivet. Ha útánna is szarakakodik akkor még mindig ott van a bios turka!!!!
[Szerkesztve] -
Soja
aktív tag
S.O.S. lenne.
-
Soja
aktív tag
Rárakni nagyon gáz!
Az alaplapi lyukak fél mm-el nagyobbak, mint a műanyag pöckök, amik átmennek rajta, legalábbis a zalmanénál. Érdemes kivenni az eredeti bordából és azt felhasználni. És ami miatt nagyon gáz, az az, hogy ha neaggyisten megdől a borda (mert a nagyobb lyukból kipattan a rögzítő pöcök), akkor az a chipset mag sarkára borul, nem az oldalára, és könnyen baj lehet. (érdemes egy szivacskeretet csinálni hozzá, vagy leszedni azt is a gyári bordáról.
88-ra valaki valami megoldást?
[Szerkesztve] -
Soja
aktív tag
Segítsetek
Játékok, alkalmazások alatt gyors, atomstabil a lap, de ha winyóról winyóra, vagy másik winyóra másolok, akkor a hdd led folyamatosan ''világítva marad'' és a lemezműveletek abbamaradnak, és megdermed egy pillanatra a gép. Érdekes módon a winyó tartalmában utána még tudok kutakodni, csak a másolás megáll. 4 satás winyóm van, visszabutítottam őket sata 1-re is , de nem segített.
Ja memteszt jó, prime 95 is volt 1 napig, az is jó, csak a winyók. Idáig fel sem tűnt, csak most, hogy rendezgetni akartam a dolgaimat.
Please Help!!!
Végre összeraktam, használnám, és csak azért sem tudom.
Esetleg lehet a sata vezérlő driverproblémája.
A win automatikusan felismerte a winyókat. Talán saját driver kell neki???
[Szerkesztve] -
dunc
nagyúr
Miért?
-
Zoli329
addikt
Ennyire még egy alaplappal se faragtam be, mint ezzel
-
Soja
aktív tag
51-52-körül járt.
De pontosabb infót tudok adni, ha kell, mert tegnap építettem be a házba a cuccot, passzív 7600 GT-vel karöltve, most tesztelődik otthon, fél napig memteszt ment, most megint memteszt win alatt 2x, meg prime95 egyszerre.
Ha hazaérek és nem lesz kifagyva, akkor örülni fogok -
dunc
nagyúr
igen az integráltra gondoltam valakinek tapasztalat?
-
dunc
nagyúr
köszi a gyors választ veszek szerintem egy 3200+-ost annak 2000 mhz az alapja....
a másik a hangkártya ami nem tiszta 5.1 van bekötve analalog modon + 1db microfon és furcsa az ,hogy nem tudok külön microfon hangeröt állitani és nincs benne pl microfon erösitése stb úgy hogy 2.0-ra állitom és azt kötöm be nem probáltam lécci írj egy kis felvilágositást. -
dunc
nagyúr
Sziasztok k9n alaplapom van az lenne a kérdésem ,hogy mivel ez az elsö pxi expresses alaplapom nem tudom ,hogy mit kell állitani a biosba a vga-val kapcsolatba,mert úgy agp esetében be kellet állitani az agp textura méretét, de itt nem tudom,hogy mit kell állitanom,csak a vga beállitásnál állitottam azt ,hogy pxi express legyen mi mást kell+?
ja sajna a 667-es kingmaxot mivel csak 3000+-os procim van alapórajelen 1800 mhz-én 600 mhz-n kezeli, ha megrántom 2000mhz-ra akkor beáll 667-re de nem szeretném huzni a procim nekem jó a def 1800 mhz,van -e erre megoldás ,hogy 1800 mhz- 667-en menjenek a ramok????
Egyépként nincs bajom a deszkával tetszik,hogy passzív a drága ,de lehet hogy felkerül egy nagyobb de halkabb chipsethütö....... -
Soja
aktív tag
Digitális hőmérővel. (Elvileg tizedes pontossággal mér)
Olyan mint egy csavarhúzó, csak éppen a vége hegyes, így a lamellák közé is befért.
De jelenleg még csak asztalon, nem beépítve próbáltam.
Így ezek alapján azt mondom, hogy felesleges a csere. (Ráadásul súlyra a gyári borda nehezebb is, mint a zalman, több anyag van benne. Megfelelő huzattal a házban szerintem nem lehet gond vele.)
Nekem az oldallapon vannak ventillátorok, szerintem csinálok egy légcsatornát a chipset-bordáig, biztos, ami biztos alapon.
[Szerkesztve] -
Zoli329
addikt
''Kidobtam'' az ata-s íróm. Vettem egy plextor 760sa-t. Ide-t a biosban kikapcsoltam. Megszűnt a kikapcsolás
De akkor is be kell újítani egy DFI-s lapra, ami nForce 590es.
-
Zoli329
addikt
Visszaírt az MSI a problémámra. Azt mondták, állítsam át a BIOS-ban az írót Multiworld DMA mode 2-re. És tényleg. Így nem kapcsol ki. És nem is lassabb.
Már csak a billentyűzetproblémára kellene megoldást találni és egész jó lesz -
Zoli329
addikt
Azt hiszem megválok az Ultra 2F-től, hacsak nem dobnak végre ki vmi használható biost
szereztem 3.22-est még ezzel is kikapcsolgat sok esetben, a genius billentyűzetem még mindig nem megy
-
Iwin
csendes tag
Üdv, nekem már kb:45 napja van MSI K9N Ulta-2Fem.
Eddig csak dícsérni bírtam, de maga a tény hogy a chipsethűtő eléri az 50C° ot is az viszont zavar! Mit tegyek? -
Zoli329
addikt
Na kérem szépen.
Betettem az új tápot. Nero indít, gép kikapcs.
Belemásztam a vezérlőpultba és találtam megoldást:
1. IDE/ATAPI vezérlőknél az írót át kell állítani PIO-ra! Nekem így még nem kapcsolt ki!
2. SATA íróba kell fektetni.
Szerintem ez a lap már nem szereti, hanem egyenesen rühelli az IDE csatis cuccokat (ezért is van gondolom én 1 benne (az is sz.r)).
Holnap hoz haverom egy SATA-s írót, azzal is le fogom tesztelni. De sztem tuti nem kapcsol ki. Addig is PIO-ban tökéletes. -
Zoli329
addikt
Üdv!
Hogy az a ... Akkor nem vagyok egyedül ezzel a problémával! Nekem is kikapcsol a gép dvd/cd írás közben!! Nagyon idegesítő! Nekem is pioneer íróm van, igaz 109-es. A gép amúgy teljesen stabil és atomgyors a procim 2-ről 2.6-ra tudtam húzni ebben a lapban (K9N Ultra 2F). Holnap érkezik az új tápegységem, ami nagyobb, elvileg azzal megoldódik a probléma. Ha nem, nagyon mérges leszek és nem is tudom mit teszek
Ja nekem 2x1 GB PQI memóriám van és sose hibáznak még CL4-el se. Nagyon gyorsak és rendben van velük minden.
Ui.: Várom már az új bios frissítést -
Soja
aktív tag
Helló mindenkinek.
Én is vettem egy ilyen lapot, 2x1GB kingmax 800MHz-el.
a chipset hűtés tényleg hagy kívánnivalót maga után, ezért lecseréltem egy zalman nbf47-re. Eredmény=1 egész fokkal lett jobb a hűtés, úgyhogy fölöslegesen tettem rá.
A passzív borda miatt (is) vettem ezt a lapot, úgyhogy így fog menni, bár a hőleadása a zalmannal valószínűleg jobb. (vízszintesen lett felszerelve, a lamellák függőlegesen állnak).
Még csak egy kétórás memteszten vagyok túl, most meg a prime 95 fut, bár a két giga memóriát nem tudja kihasználni.
Az mit jelent, hogy a rendszertulajdonságokban a processzor és a memórianagyság alatt azt írja a win: fizikai cím kiterjesztése.
Még egy kérdés:
A hangtalanság oltárán feláldoznék 50K Ft-ot passzív videokártyára. Milyet javasolnátok?
Eddig ezt a két versenyzőt néztem ki.
[link]
[link]
Mivel fontos a hűtés, sőt kevesebb ventillátorral még jobban oda kell figyelni így az asus lehetne ideálisabb a ?kihajtható? bordával. Viszont mivel még közelről sem láttam ilyet, segítsetek, melyik lehet a hatékonyabb.
Ha az asus felnyúlik a házventi elé/alá, akkor szerintem valószínűleg sokkal hűvösebben menne. -
bohomong
csendes tag
Szia Freddy
Bocs, hogy csak most írok.
A memóriateszt hibátlanul lefutott. este elindítottam, ment reggelig.
Esetleg egyéb ötlet??
VAlakinek esetleg?
Üdv
boho -
22896
csendes tag
Msi nagyon jó gyártó.
Lévén nekem is boltom van, láttam Abit, Asus hasonló termékeit.
Ami az igazat illeti... garis ügyem szinte nincsen is msi vel.
A felszereltség elsőrangú, ahogy az ár/érték arány is.
Tuningolhatóság bőségesen jó az árához képpest.
Abit ból van nemis kevés amit jobban lehet húzni, de... az árkülönbség miatt nemigen hiszem hogy megérné...
AM2 es foglalat... nem rossz dolog...
amúgy a proci ugyanaz mint a 939 es, a különbség jórészt a memória vezérlő.
sajnos a ddr2 es memóriák időzítése egyenesen pocsék, de olcsóbb mint a ddr 400 as..
Legjobb eredményeket most a 939 es athlon adja 1 mega L2 Cache es.
persze csak ha van pénz mellé jó memcsire is...
mertugye aki fsb vel szórakozik, az tudja hogy azzal a memória órajeleket is baszkurálja.
Általában a memória szokta feladni a szolgálatot első körben... addíg kár volt moddolni, meg egyébb sallangokat bevetni ameddíg párbaválogatott jóképességű memóriákat nem tu szerezünk...
haaaaa... pqi vagy samsung, vagy kingmax márkanévre erősen hallgató memóriával próbálkozunk, akkor bőségesen elég egy nagyobb zalman hűtő, és kis türelem...
jó eséllyel 15% teljesítményt rá lehet csalni...
visszatérve memóriára.....
noname és ''ÓCSÓ'' ddr 1 es memcsi = cl 2.5 ha tényleg gagyi, akkor 3....
Nagyon márkás ddr2 es, ami 50 ezer fölött van (1 giga párban) cl 4.
szar ddr2 ből van ami 667 es, de sokkal lasabb mint a ddr 400 as...
jah, és nem szintetikus tesztekről van szó, hanem arról, hogy csinálsz vele valamit, és simán látod hogy lassabb....
AM2 ... keressetek neten rája... nagyon durván tuningolható, de csak rendes 800 as ddr2 es memóriákkal.
szal... hogy mennyire jó az AM2 az akkor derül ki, ha rendes memóriákat kap.
Hogy topicnál maradjak, ebben az msi k9n ultrában kifogástalanul kihajtható, de memória csak kell hozzá.... 240 as fsb vel megnéztem egy gépet. Nem rosssssszzz... sőt.
csakhát... valóban kölll neki a hűtés.
voltmod nem kell.
szal... komment.
MSI = faszaaaaaaa.
vana... a rendes msi alaplapokhoz doboz, s annak a hátulján egy nagyon nagy rakás díj, amit a termékek elnyertek.
Ez nem véletlen faktor. A tapasztalat az, hogy saját árában verhetetlenek az msi lapok.
aki... mást mond az :
1. átbaszták
2. kifogott egy selejtet (szinte kizárt)
3. sosem látott msi alaplapot
Na, pááápááá. -
bohomong
csendes tag
válasz
Freddy TNT #60 üzenetére
SZia Freddy
Semmi fagyás, semmi kék halál!!! Apszolute stabil, megy mint állat !!! (oblivion, Heroes5, Fear... stb)
Azért kösz a tippet... ma este megy memteszt... holnap írom, mizu!!!
...overclockban sajna nem vagyok otthon, nem tudok segíteni a problémádban!
ÜDv
boho -
Freddy TNT
őstag
Szasztok !
Az én kérdésem azonban a következő :
Nem overlockoltam még rendszert (kivéve1-2 alkalmat) de felmerült bennem, hogy vajon mit bír az új CPU. Na igen ám,de a szorzót nem tudom emelni biosban,csak csökkenteni.
Az FSB-t lehetállítgatni,de azt meg nem akarom,mert nem szereti pl: a vincsi sem)
De akkor hogy a bánatba lehet húzni a procit ?? -
Freddy TNT
őstag
Hi !
Kékhalál,fagyások vagy ilyesmik nincsenek ? Nekem szintén stabil meg minden,azonban cd írás vagy egy BF2meccs alatt simán megfagyott.
Nálam a probléma a 667-es DDR2 ramok voltak.(igaz én PQI-val szívtam) Egyszerűen sem egyoldalas,sem kétoldalas ramokat nem ette meg. Nálam úgy oldódott meg, hogy rendeltem 2*512 MB-s Corsair kitet (800Mhz-s) na ezzel már gond nélkül megy a rendszer.
Küldj rá egy memtest-et legalább egy egész estére és ha neked is a ram a ludas akkor kifog bukni (nekem mondjuk 1 órán bellül mindig hibát talált) -
bohomong
csendes tag
Sziasztok
Segítséget kérek: Van egy gép (msi k9n-ultra-2f alaplap, 3500+am2 a64, 2x512 geil ddr2-667, sata-II samsung 200gb + pioneer dvd-rw-111d, táp400 w chieftech), amivel a probléma a következő.
A jelenség. minden gyönyörűen megy, amíg nem akarok dvd-t, cd-t írni. A gép egyébként gyors, stabil, de akkor, amikor a nero ki cache-eli a fájlokat, és megformázza a lemezt, a buffer feltöltésekor a gép fullra lekapcsol!!!!!!!
Megpróba bios frissítés, író firewire frissítés, kábelcsere, stb, a rendszer és a néró friss telepítés.
A gond ott kezdődik, hogy a dvd írót kipróbálva más gépen, hibátlanul műx, a fenti gépbe berakva egy szimpla lg dvd írót simán ír!!! együtt nem megy!!! de ugyanez a helyzet a seageta hdd-vel is (pata-30gb-os--régi adatok tárhelye)
Mi lehet a gond, mert a rendszer gyors és stabil, -no overclock, feszültség jó, rendszer szűz, bios, driverek legfrissebbek)
Segítsetek pls! Az msi és a pioneer egymásra mutogat és garba sem küldhetem vissza a cuccokat, mert másik gépen mindegyik műxit)
Szal nem egyszerű.
(ramiris és mycom szervíz nagívben lesajnálta a segítségkérésemet egyébként!)
Előre is köszi a segítséget -
llax
senior tag
Én is tervezem egy ilyen deszka Platinum változatának beszerzését. Az állítólag kevésbé válogat a memóriákban. Ugyan a prociban van a memóriavezérlő és a chipset is ugyanaz, de mégis sokat számít az alaplap. Pontosabban a bios... Szinte minden gyártó gondoskodik arról (legtöbb esetben szoftveresen: bios), hogy az azonos pcb-re épülő, azonos chipsettel szerelt, de olcsóbb termékük valóban gyengébb legyen.
De a Core 2 Duo procik teszteredményeit látva az is megeshet, hogy 6,5 év boldog eggyüttlét után elhagyom az AMD-t... -
Freddy TNT
őstag
Amikor én vettem a 3000-es Athlonomat,akkor a 3200-as cirka 4-5 ezerrel drágább volt mint a 3000-es. Na már most 200 Mhz szerintem nem ér meg ennyi pénzt.
Másrészről én rengeteget szívtam a PQI ramokkal (amiket régebben kedveltem) és végül is rendelnem kellett egy Corsair kit-et. NA ezekkel már úgy tűnik minden megoldódott.
u.i : Csak hát árban nem mindegy
[Szerkesztve] -
Diocles
aktív tag
Az alaplapnak tulajdonképpen mindegy, melyik AM2-es processzort teszed bele. Az AM2-es processzor DDR800-zal ugyanolyan gyors, mint a 939-es DDR400-zal, DDR800-asnál kisebb memóriával pedig lassabb. Én azt mondom vágj bele az AM2-be, mert ha valaha kipurcan a proci, AM2-es foglalatba még nagyon sokáig tudsz venni procit, akár upgrade céljából is.
-
Funthomi
aktív tag
Sziasztok!
Az lenne a kérdésem, h ehhez az alaplaphoz a 3200+ AM2-es proci milyen?
Érdemes-e a sima Athlon64-es 3200+ Venice procit megvenni az AM2 helyett? De viszont ha az árat nézem, akkor a ddr drágább már, mint a ddr 2.
1. eset: athlon 64 3200+ venice s939
2. eset: athlon 64 3200+ AM2
Melyikkel járnék jobban (bár az ár kb ugyanannyi mindkettőnél) a sebességet nézve?
A válaszaitakat előre is köszönöm!
Üdvözlettel:
Funthomi -
Diocles
aktív tag
Hehheh, most hívott fel a bolt, hogy nincs ilyen lapjuk, és megrendeltem helyette egy asus m2n-e-t... remélem nem járok rosszul.
-
Freddy TNT
őstag
Én csak az FSB-t tudom állítani mást nem. Na meg a tuningprogi amit gyárilag adnak az is csak az FSB-t bszogatja. A szorzót nem. Bár lehet, hogy az új biossal már lehet. (én még a legelső gyári biosnál néztem)
A ramokat automatikusan 800 MHz-n indítja és látja is őket dualban.
A 64 bites Op rendszer előnye a 64 bitigaz csak kevés 64 bites progi van,de azért kíváncsi lennk rá mit tud.
-
Diocles
aktív tag
válasz
Freddy TNT #51 üzenetére
Na, most már nem sürgős valóban
Nekem egy 2x512-es Geil 800-as kit lesz az alaplaphoz, őszintén remélem, hogy működni is fog. Egy kicsit írhatnál a tuningképességekről is. Nekem arra lenne szükségem, hogy az fsb-t 240Mhz-en stabil legyen, így futna az x2 3800-as 2400Mhz-en. Egy netes értékelésben a lap 264Mhz-cel is elboldogult. Írhatnál a memóriabelállításról is. Lehet 1 2/3-os szorzót megadni a memóriának? Ha jól gondolom, ilyen beállítás mellett futna közel 800Mhz-en a ram. Vagy tudja automatikusan kezelni ezt a lap?
Mellesleg milyen előnyei vannak a 64-bites oprendszernek? -
Freddy TNT
őstag
Hi !
Akkor asszem egy kissé megkéstem a válasszal
Ha máskor sürgős kérdésed van, eressz meg egy privát üzit.
Végül is úgy tűnik bevált a Corsair DDR II kit.(800Mhz) Most 2*512 van benne és ezekkel már gond nélkül megy.
PQI-val lehetetlenség volt használni (mármint 2*512-el amik 667-esek voltak) fagyások, t*kölések...stb.
Már használom egy jó ideje és egyébként stabil. A 64 bit előnyeit nem tudtam még megnézni,mert a 64 bites OP felrakásával van egy ''kis'' problémám.
[Szerkesztve] -
Diocles
aktív tag
Freddy, könyörgöm, írj, ha már kipróbáltad a lapot, mert ma este fogom megrendelni.
-
Freddy TNT
őstag
Nah szasztok !
Ezekhez a vásárlási rohamokhoz csak annyit fűznék hozzá, hogy olvassátok el ezt a fórumot teljes egészében....
Én a hét végén kapom meg a 800-as geil ramokat, szóval ha azokkal nem lesz kékhalálom,meg ramhibám akkor TELJESEN meg leszek vele elégedve.
Illetve mégsem,mert CPU húzás szempontjából elég impotens az alaplapom. -
Danndi
tag
Hát elolvasva a hozzászólásokat, elkezdtem körülnézni hogy a már megvett Athlon 64 3000+ AM2-höz milyen alaplapot vegyek, a proci az AMD oldalon talált leírás alapján az 533as Kingstont támogatja, na de az Asus M2N-E meg csak a 667est, valyon az MSI megenné az 533as Kingstont??
-
Diocles
aktív tag
Sziasztok. Jövő héten esedékes egy új számítógéphez való alkatrészek megvásárlása, és szeretném kikérni a véleményeteket/tanácsotokat. Most az összes alkatrészt írhattam volna külön kategóriába, de mégis emellett a topik mellett döntöttem, mert úgy vettem észre, az alaplappal szokott a legtöbb gond lenni.
Itt a konfig:
MSI K9N Ultra-2F
Processzor AMD Athlon 64 X2 3800+ AM2 Box
Memória DDR2 2x512MB PC6400 800MHz Geil +Hűtőborda
Chieftec 400W ATX /Aktív PFC, 12cm hűtőventillátor/ (3 év garancia)
ARCTIC COOLING Freezer 64 Pro
Gainward GeForce 7600 GS 256MB GDDR3 Golden Sample (450/1000 MHz) TV-Out + Dual DVI PCI-Express /3 év garancia/
Néhány kérdés:
Azért ez a processzor a választott, mert olcsó. Eddig még bármilyen tesztet olvastam, 2400Mhz-re fel lehetett húzni. Ide kapcsolódik a másik kérdés: a Freezer 64 pro ugye illeszkedik az am2-re? Továbbá: nincs konkrét képem ezzel a húzással kapcsolatban. Ezt hogy lehet megoldani, hogy stabil maradjon a rendszer és a memóriák is helyesen, 800Mhz-en járjanak? Lehet az x2 szorzóját módosítani? Az FSB-t kell majdan emelni? Ha az FSB-t kell emelni, a memóriákhoz tartozó szorzó/osztót manuálisan kell állítanom?
Szóval erről a helyzetről szeretnék egy kis képet kapni. Nekem most is MSI alaplapom van, nincs vele gond, lehet, hogy instabil, ezt nem tudom, lehet, hogy a proci az. -
kurtuzov
senior tag
Üdv Emberek!
Én is egy AM2-es MSI alaplapot akarok venni augusztus folyamán és bizony megszeppentem az itt olvasottaktól.
A jelenlegi MSI K7N2 Delta2 LSR alaplapommal meg vagyok elégedve. Inkább a csendes gép a fontos számomra, tehát a passzív chipset hűtés, 19dB-es cpu hűtő, 12cm-es táp ventillátor.
Most lehetőségem lenne váltani, kérdésem az, van-e értelme?
Nagyon nem tetszik amiket az alaplap hűtőbordájának melegedéséről írtok. Nem akarok a házba külön légkavarót emiatt beüzemelni.
Nem érné meg egy kb. 4e Ft-tal olcsóbb nForce 550-es K9N Neo? Ha jól tudom eltérés csak annyi, hogy csak egy LAN van rajta és nincsenek a Dual LAN köré épülő plusz szolgáltatások.
Van valakinek tapasztalata afelől, hogy kevésbé melegednek a Neo lapok?
A másik eltérés, hogy a Neo keskenyebb alaplap, csak 6 csavarral fogathatod le.
Kíváncsi vagyok a véleményeitekre.
2*512 667MHz Samsung memóriát akarok beletenni. Fogja hajtani dual-ban?
Thx: Kurtuzov -
Freddy TNT
őstag
Az, hogy valami össze-vissza sz*patja a fejemet már vagy egy hónapja. 4x cseréltem ramot és most rendeltem egy 800MHZ-s geil kitet. HA ezzel sem lesz jó, akkor eljárom rajta az essőtáncot..... bár az integrált memóriavezérlő miatt lehet, hogy a CPU a ludas, mindenesetre valami nem fer vele.
Eddig 667-es PQI-kat próbálgattam benne..
Igaz az enyém nem platinum.... -
o_OLI
csendes tag
Sziasztok!lehet hogx nem ide kéne irjam nem tudom de én egy sAM2 AMD A64 nF570 MSI K9N Platinum-ot szeretnék venni és csak annyit hogy mi a véleményetek róla?
-
ps2k
tag
válasz
Freddy TNT #40 üzenetére
G-Skill meg a Kingmax Superramok voltak a legjobbak nekem bele
-
Freddy TNT
őstag
Mindenesetre a PQI-t nem szereti ez a lap. A héten reneltem két geil 512 ramot kitben hátha ezeket már komálja.....mondjuk szét is fog b@szni az ideg ha ilyen rohadt drága 800-as ramok sem lesznek elég jók neki....
Te tulajdonképpen csak tesztelésnek vetted meg a gépet vagy mi ? -
JK. Orlando
csendes tag
Köszi Rob!! Nagyon sokat segítettél
-
ps2k
tag
válasz
Freddy TNT #37 üzenetére
Egész jól mentek:
Geil 512 DDR2 667MHz, 1GBLA ( nem kitben lettek véve, de mentek..) igaz elméletileg 4-4-4-12 vel kellett volna, de alapból 5-5-5-15-re rakta a gép.
Ami még faintul ment: KingMax Superram 512MB 667MHz, ez sem kit volt, de nem volt vele hiba.
Szerettem, szép volt jó volt, de már elkelt a lap is proci is meg a VGA is ment vele a ramokkal eggyütt.
Tény és való hogy új a technológia, vannak hibái. de az NForce5 ( igaz abból csak ez az 570 Ultra volt még tesztelve a kezeim alatt..) nagyon ütős lett
Kicsit nekem jobban melegedett, amire nem számolta, mivel alap beállítások mellett a gyári cooler 43 fok körül tartotta.
Érdekes volt hogy elég passzosra sikeredett a hűtőblokk felfogatása, mivel amikor le akartam szedni, a procival eggyütt jött le
Végeredményben jó volt, de még nem az igazi -
Freddy TNT
őstag
Hi !
Kinek milyen ram vált be ebben a deszkában. -
rob210
nagyúr
válasz
JK. Orlando #35 üzenetére
Azt kell hogy mondjam jobban jársz az Asusal.
Bár fáj ezt mondanom, mert én személy szerint utálom az asus cuccokat, de most el kell hogy ismerjem jobb az asus lap. -
JK. Orlando
csendes tag
én e között alaplap meg az asus m2n-e alaplap között nem tudok dönteni,de legalább erről az alaplapról többet megtudta.köszike
Szerintem kiszámolossal lesz eldöntve,mert 2 alaplap ugyanaz -
Savanya
addikt
válasz
Freddy TNT #30 üzenetére
Másik ramot is kétoldalasra kellene cserélni -valamelyik lap kézikönyvében láttam hogy hova és hány oldalasat lehet rakni ,de 2 db nem egyformával gondok lesznek /esetleg akkor ha azok egyeznek oldalszámra /
-
Freddy TNT
őstag
Szasztok !
Volna egy-két gondom:
Van nekem egy ilyen deszkám egy 3000-es Athlonnal. Sajna csak 667-es ramokat találtam a közelben (na meg nincs is pénzem 800-as ramokra)
Viszont az enyém Nforce 570 ultra chipsetes.....
Amíg csak 1*512-es volt benne addig semmi gond.....aztán betettem mellé még 1-et. Na ekkor jött egy vagon kékhalál, fagyás meg stb.
Szerencsére a legfrissebb bios orvosolta a problémát és így a memetest nem talál már hibát.....
Igen ám,de nem mennek dualban. Úgy vannak betéve, hogy dualban illene menniük,de b@sznak menni.
Miért ?
Az első ram amit e már meglévő mellé vettem 1 oldalas volt. De mivel a ram hibára gondoltam a kékhaláloknál ezért visszavittem kicserélni. Csakhogy cserébe egy két oldalas ramot kaptam.
Ez mennyire rossz, hogy 1 egy oldalas és 1 kétoldalas ram van benne ?
Ezt a bios-t nem ismerem ezért piszkálja a fülemet a bios csipogás. Bekapcsoláskor 2 gyors rövid, majd egy rövid szübet majd ismét két rövid és végül a memóriateszt 1 csipogása hallható...... de mi a fenét jelent az első 4 ? -
ps2k
tag
Amúgy ebben is szépen hasítanak a karik:
3DMark Score 4356 3DMarks
SM2.0 Score 2165
HDR/SM3.0 Score 2110
CPU Score 851
Proc, mem alapon
VGA Galaxy 7900GT 450/660@550/750 -
rob210
nagyúr
Ez tipus függő is van egyébbként táblázat ami alapján kiderül hogy melyik AM2-es proci kezeli rendesen a nagyobb órajelű ramokat és melyik a kisebb ramokat.
Azaz a következő a probléma.
Amd drága ugy tervezett hogy az alacsonyabb órajelű procik az alacsonyabb órajelű ramokat kezeli stabilan.
a magasabb pediga magasabbakat.
Azaz egy 3200,3500AM2 vel isteni mennek a 533.667 es ramok.
Egy 4000+és afölötti procikkal meg 2 magos szekerekkel pedig a 800 és 1000Mhzes ramok mennek jól
NEm tudom miért meg ne kérdezd de így van.
Máshogy számolják a ramot ezek a ''drága'' procik. -
rob210
nagyúr
Semmi gond én is kikeltem ma egyszer egy ízben.
Nem leszólni akartam én is láttam már jó eredményeket ezekkel a lapokkal.
Csak ezekből kevesebb a jó mint egyébb szériákból.
Mert nem az alaplapra írtam hogy szar hanem arra a szériára az FI-jelzős lapok nagyon rosszak ezt tiovábbra is tartom, de egy két jó biztos közé csúszott. -
ps2k
tag
tudod, aki másnak nem hisz, az maga jár utánna..
Amúgy meg te miért vagy AMD párti? Én is csak azért vagyok oda az MSI lapokért..
Mert így tartja kedvem és nekem ezek jöttek be.
''MSi lapok tuningja ganéj''?
Stavi:MSI K8N Neo4 Fi - érdekes hogy ezzt mondod: [link] szerinte sem ganéj, meg szerintem sem.. Szerencse kérdése is nem tagadom.
De ahhoz képest nem sokkal marad le a Te San Diego procidtól vagy le sem marad??Egy alapvető dolgot tisztázzunk azért.
Ilyen nincs hogy valami szar.
Olyan van hogy nekem vagy másnak esetleg sok embernek rossz vele a tapasztalata.
[Szerkesztve] -
ps2k
tag
Pont azért nyitottam a témát, hogy tapasztalatokat osszak (oszunk) meg..
Ez lehet akár pozitív, akár negatív
Számtechboltban dolgozom, tehát az a minimális ''bukás'' amennyiért eladom előre bele lett tervezve a vételbe.. Igazából csak viszketett a tenyerem hogy kipróbáljam és lássam mit is tud.. -
rob210
nagyúr
Ne várj csodát egy az hogy senki nem meri megvenni mivel semmivel nem jobb mint a 939 és sokkal drágább ugyanis a 939 árak pont- e miatt a család miatt lementek elég extrém módon.
Én még 44 ért vettem a procim most meg már dobozosan lehet kapni 37 ért.
Ugy hogy aki gépet akar annak jót tett az Am2-ő annak aki megveszi annak meg sok sikert.
Ugyanis az AM2 lesz az mint pár évvel ezelött a 754-es lapcsalád és processzor.
Öszeszedte az amd az infót mi nem jó mi jó benne és megcsinálta a 939-et.
Ugyanis már most lehet tudni hogy 2007 második felében jön az AM3.
Így ez pont az a teszt széria mint amit a 754 is betöltött.
És lássuk be ha nincs méregdrága 800Mhz es vagy 1000Mhz es ramra pénzed nem is éri meg megvenni mert 677Mhz es ramokkal nem ér el olyan eredményt mint a 939.
Na csak ennyi amit hozzá tudok fűzni nem tudom mennyire témába vág.
HA zavarónak veszed a hozzászólásom majd kioofoltatod -
Savanya
addikt
Használj mindig 10X szorzót mert csak akkor lessz rendesen 667-800 a memoórajele .
Nekem igaz ASUS M2N-E volt de jól birta a tuningot . Lehet egyedül vagyok vele de még 3200+ procinál nem vennék bele nagyobbatt kiforratlansága miatt.
Ajánlom figyelmedbe az alábbi táblázatot .
[Szerkesztve] -
Sirandrish
legenda
UFF néked
-
Club
őstag
Hello!
Először is köszi a segítséget
Kiderült mi volt a gond.
Én nem mi okból kifolyólag, de DDRII 667-en teljes a káosz
Hóemberke, kékgyilok, amit el tudsz képzelni.
Most visszatette a tulaj(aki egyébként Winettoo) 533-ra és láss csodát: Hibátlanul megy!
Persze hozzá kell tennem:Elég érdekes ez így
Ajánlom, hogy először csak tesztelni vidd haza a 667-es modulokat
Nehogy úgy járj mint jelen esetben.
Bár lehet hogy némi beállítással lehet orvosolni, de az majd később.
Most megy, frankón -
ps2k
tag
Nahh, alapvető hibák..
Alapon a procit csak 5*200MHz-en hajta, manualban kellett neki felnyomni 11*200-ra..
Stabilnak tűnik, bár a melegedéessel gondok vannak..
Alapon a proc. gyári coolerrel olyan 45 fok. terhelés nélkül.. (Everest szerint.. kézrátétellel megállapítva hellyel közel jogos..)
Az Chipset cooler passzív hűtése viszont bőven elég tojjássütésre. :S
A ház oldalára feltett 8 cm ventillátorral sikerült lenyomni olyan 55 fokra ( terhelés mellett 62 max.) -
ps2k
tag
Na szevasztok... Ma lettem boldog tulaja egy ilyen lapnak.
Eddig semmi gondom nem volt az MSI lapokkal, szerintem ez is valami hasonlóan megfelelő lesz...
Főleg memtesztek, membeállítások megosztása miatt indítanám a témát, mivel ezek az AM2-es lapok meg a DDR2-es memók sebességével sokan nincsenek megelégedve a tesztek alapján.
Új hozzászólás Aktív témák
- AKCIÓ! Apple MacBook Pro 13 2022 M2 8GB 256GB SSD garanciával hibátlan működéssel
- BESZÁMÍTÁS! Gigabyte H610M i5 12600K 16GB DDR4 512GB SSD RTX 3060Ti 8GB Rampage SHIVA Seasonic 650W
- ÚJ LENOVO ThinkPad P16s Gen 2 - 16" WUXGA IPS Érintő - Ryzen 7 PRO 7840U - 32GB - 1TB -3 év garancia
- ÁRGARANCIA!Épített KomPhone Ryzen 9 5900X 16/32/64GB RAM RTX 5070 12GB GAMER PC termékbeszámítással
- AKCIÓ! ASUS TUF GAMING X670E-PLUS WiFi alaplap garanciával hibátlan működéssel
Állásajánlatok
Cég: Laptopszaki Kft.
Város: Budapest
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest