Új hozzászólás Aktív témák
-
.LnB
titán
Sziasztok, K9a2 platinum alaplapom van, és SSD vásárlás elött állok. Hallottam olyat, hogy nem mindegy melyik sata portba dugom az SSD-t. Tudnátok segíteni, hogy melyik a "main" port az alaplapon? vagy melyik gyorsabb?
-
-
illuzion
csendes tag
válasz
bersekh #1063 üzenetére
Egy bios frissitéssel csinált gondott ezzel meg lehet oldani. Akkor itt más is történhetett.
És ha más is volt akkor el lehet kezdeni egyenként végignézni a dolgokat.
Kezdetnek a tápot.Nem csuszot-e le a 24 pin-es csatlakozod vagy a másik atx es négy pin-es csati.
Utána érdemes megnézni azokat a csatikat amely a házat kötik az alaplaphoz.
Az alaplapon van egy power közvetlen bekapcsolo az is ott van a gombelem mellet.
( azt hiszem a reset felett.)
Ha ez sem vezet eredményre jöhet a proci vizsgálata.( ki kell probálni másik gépben).Ha az is jo akkor az alaplap adta meg magát.Azt csak servizben tudják bemérni.
Tapasztalatom szerint ennek kicsi az esélye.( jopár éve ezt használom) De ugye a számitogépel minden elöfordulhat...................... -
illuzion
csendes tag
válasz
bersekh #1059 üzenetére
Teljes bios reset !!!
Huzd ki az áramot vedd ki a kis gomb elemet és ven egy resetelö jumper az alaplapon
(gomb elem mellet).Dugd át a másik állásba majd vissza az eredeti helyére.Áram ,elem vissza és inditsd ujra a gépet. A biost ujra be kell állitani.( idö dátum,stb.)
Elvben meg lehet csinálni az elem eltávolitása nélkül is ,de azt olvastam nem tesz jot az elemnek.................. -
bersekh
tag
Hello!
MSI K9A2 platinum lapom van(volt).A live update-tel letöltöttem a legfrissebb bios-t.win alól telepítettem( eddig minden bios-t így raktam fel) és amikor telepíteni akarta menet közben lefagyott azután elkezdett sípolni. Amikor elkezdett sípolni kinyomtam a gépet és azóta ha bekapcsolom se kép se hang semmi. még a bios-ig se érek el. Ha valakinek van valami ötlete ne tartsa magába.
köszi
-
kisbe88
tag
Hali!
Most vettem a lapomba (Platinum v2) egy Phenom II 945-t és, hogy mennyire lehet húzni ezt a procit lapban?
-
forise
tag
válasz
illuzion #1054 üzenetére
Én is ezt hallottam, olvastam: azért érdemes kihasználni, hogy a lap stabil áram ellátását biztosítsa a 12V-os ágról. Főleg ha combosabb és több elemet kötök az alaplapi csatikra, pl.: erősebb vga, nagyobb és több ventilátorok. Egyébként elég lehet a 4pines is, de újabb lapoknál, melyek CF vagy SLi támogatással bírnak, ott a 8pines aljazatokat raknak már az alaplapra.
-
forise
tag
Sziasztok
Megérkezett hivatalosan is az alaplaphoz a 6 magos procikat támogató bios frissítés, fent van az MSIn:
-
bersekh
tag
Lenne még egy kérdésem.A JPWR1 az milyen csatlakozó a lapon.Abba dugni kell tápot? Köszi
-
illuzion
csendes tag
-
bersekh
tag
Hello Mindenkinek!
Egy MSI k9a2 Platinum lapom van néhány problémával:
1.Ha bekapcsolom a gépet elindul de nem jön be semmi,se a monitor se nem csipog se nem sípol.
2.Bekapcsolom a gépet nem jön be a monitor, de sípol (1hosszú, 2 rövid utána néztem videókártya probléma,de windows alatt semmi gond nincs a kártyával)
3.Ha normálisan elindul bejön a monitor is akkor meg kiír valamilyen tuningolási próblémát, pedig nincs is a gép tuningolva (megnéztem ezt írja ki: Warning!!! The previous performance of overcloking is failed, and the system is restored to defaults setting)Ami a lapba benne van:
Amd Athlon x2 5000+
2gb DDRII 800Mhz ram
Nvidia geforce 7600gtValaki segítsen mert már nem tudom mit kezdjek vele!Köszi
-
forise
tag
válasz
kisbe88 #1040 üzenetére
Én el lettem volna az eredeti bois-szal is, csak váltottam 6400+ ról egy phenom II 940 re,igaz ehhez először csak az 1.7-est raktam fel mivel ez kellett hozzá, de később letöltöttem a live update 4-et és lefuttattam a keresést. Mivel megtalálta az 1.9-est 10 perc vívódás után belevágtam a win alóli frissítésnek. Win alól ez volt az első, igaz floppyról is csak kétszer csináltam, mert úgy vagyok vele, hogy a kisördög nem alszik, és amilyen szerencsés vagyok, meg amennyire értek a gépekhez tarok tőle, hogy többet nem áll fel a rendszer.
Viszont ha jó lesz a lap a 6 magosakhoz, és megfizethető lesz, akkor úgy néz ki nem úszom meg a következő frissítést sem. -
forise
tag
válasz
TomBoy1986 #1036 üzenetére
Az nem lenne rossz, ha bios frissítéssel támogatná a 6 magosakat, csak mire barátságosabb áron lehet kapni, és ki is lehet használni a 6 magot, addigra a ddr2 lesz majd úgy mond "kevés", nem?
-
kisbe88
tag
válasz
westcoastog #1027 üzenetére
Nekem is ugyan ilyen problémám, van a platinum lapommal, ha neked sikerült megoldani megtudnád osztani?
-
TomBoy1986
veterán
Azoknak, akik MSI K9A2-CF lappal rendelkeznek hozzám hasonlóan van egy jó hírem:
A lap támogatja a 6 magos Phenom II CPU-kat is. A rev 1.-es verzió természetesen 95W-ig egyéb extra hűtés nélkül.
Forrás: [link]
U.i.:
A 770-es chipsetesek között kell keresni, mert véletlen rossz helyen van a táblázatban. A BIOS pedig készülőben van még hozzá. -
echterion
nagyúr
Sziasztok!
Egyik ismerősöm mostanában vett egy MSI K9A2 Platinum alaplapot. A kérdésem az, hogy hogy tudom megemelni a processzor feszültségét? Ugyanis ahol meg lehetne, az szürke. Melyik opció oldja ezt fel nekem?
Segítségeteket előre is köszönöm. -
dudasj
tag
válasz
westcoastog #1030 üzenetére
Én úgy láttam/emlékszem hogy igen, bár nekem alapon van minden így nem esküszöm meg rá.
- Nekem Vista van, lehet a win7 problémázik valamiért. A vezérlőpultban - Vezérlőpult\Minden vezérlőpultelem\Műveletközpont - van a felhasználói fiókok felügyelete, itt én megpróbálnám lehúzni az UAC-ot teljesen a "sosem kérek értesítést"-ig.
Win7 alatt azt hiszem dvd-ről is bebootolhatsz, bár floppyról gyorsabb és egyszerűbb.
De az update progiban csak a manual updatet választva és ott a biost kipipálva, megadva a bios fájl elérési útját nem lehet frissíteni? -
dudasj
tag
válasz
- A biosban ki van kapcsolva a boot protection? - Ha jól emlékszem az a biost is levédi.
- Vírusirtó, tűzfal, windows UCE... egyébb védelmi programok ki vannak kapcsolva?
Win7 vagy Vista van fent ?Egy lehetséges megoldás:
http://prohardver.hu/tema/msi_k9n_neo-f/hsz_181-181.html -
dudasj
tag
válasz
Köszi az infót, azt hittem már nem lessz erre a lapra újabb bios...
-
dudasj
tag
válasz
westcoastog #1024 üzenetére
5770-et nem nincs ugyan, de a héten vettem egy ilyen lapot. Nekem felment az 1b bios simán, bár az eredeti telepítő cd-én lévővel én meg sem próbáltam, letöltöttem netről a 4-es legfrisebb verziót és azt használtam.
-
westcoastog
veterán
K9a2cf lappal használ itt valaki 5770-est? nálam állandóan előjön az óriás kurzor bug, és ahogy olvasgattam itt ott, nem csak nekem, másnak is ugyan ezzel a lappal előjött, természetesen win7 alatt, esetleg ha írnék az msi supportnak egy új biosért?
most próbáltam live update-ell föltenni az 1.B biost windows alól, és amikor bejött a parancssoros ablak, nem telepítette föl, hanem ki írt valami error-t és hogy press any key, eddigi biosok fölmentek. -
csongi
veterán
Sziasztok!
Van egy K9A2 neo2 lapom. Induláskor pirossal írja ki dos alatt, your case had benn opened. Gondolom a ház oldalának nyitottságára panaszkodik. Hogyan lehet ezt biosba kikapcsolni? Sehol nem találom. -
dudasj
tag
CF- es laphoz melyik biost érdemes felrakni, ahol még stabil marad a lap, nincsenek gondok?
-
nuke7
veterán
válasz
Sweet Lou 6 #1018 üzenetére
http://eu.msi.com/index.php?func=downloaddetail&type=bios&maincat_no=1&prod_no=1332
a legujabb bios az 1.9es, nekem platinum lapom van... v1-es. -
Sweet Lou 6
addikt
Szerintem szar a bios. Próbáld meg másik procival frissíteni 1.B-re, az MSI honlapja szerint az a legújabb.
-
nuke7
veterán
hello!
van egy olyan problémám, hogy van egy msi k9a2 platinum lap, és egy phenom II x4 965.
ugye a lapon alapbol az 1.30-as bios van, amivel a phenom II x4 965 be csak 4x800mhz-en megy. van még a lapban 2x1GB corsair xms + 2x1GB kingston hyper x. 800as ramok, cl4, 2.1V-t adtam nekik...
eddig jo, boot megvan (win7 x64 build 7069) 800-as procival leszedem a driverek nagyrészét amit nem talált a windows update és felrakom live update-al az 1.90-es biost.
ujraindul a gép, de windows sehol...
várok pár percet, nyomok egy reset-et. szépen ujraindul, bejön a bios, már látja a phenom II x4-et, 3,4ghz, minden jo.
ujra beállítom a ramokat, letiltom a floppy-t, save&exit...
nincs kép, megint. clear cmos. semmi. bekapcsolom és nincs kép. minden ugy világít ahogy kell neki, a procit látja jol (ergo gondolom a bios update sikerult) csaképp nemjön kép.
ja ,a vga kari hd4870 1GB silent efficiency.
ilyenkor mi az ég van...?! -
Salvador Dal
csendes tag
Sziasztok!
MSI K9A2 CF-nél hol tudom beállítani a biosba, hogy dual chanel menjen? Mert sehol nem találom. Előre is köszi.
-
nuke7
veterán
sziasztok!
msi k9a2 platinum-mal kapcsolatban lenne kérdésem.
szeretnék venni egy uj lapot, p55/h55 kizárva, phenom II-t néztem ki magamnak mert inkább játszanék a géppel mint bármi mást
és emellé jo lenne egy cf-es alaplap amin 2db x16-os slot van.
az am3-as phenom II megy ebben az alaplapban?(msi k9a2 platinum)
-
forise
tag
Sziasztok
Jó pár hónappal ezelőtt frissítettem a bios-t 1.7-esre, mert tervbe volt véve a proci csere egy 4 magosra (ami szerencsére pár héttel ezelőtt össze is jött). Amit kérdezni szeretnék, hogy érdemes-e frissíteni újabbra, vagy mivel így is tökéletesen működik minden, hagyjam a régit. Nem szoktam tuningolni, nagyon nem is értek hozzá. Esetleg alapon valami "gyorsulást, stabilitást" eredményezne az új verzió, megéri váltani mindig az újabbra ? -
törölt tag
Kedves K9A2 CF tulajok!
Eljött amiről már mindenki lemondott, az új BIOS-szal lehet NB-t visszaosztani!
Tádám-tádám. Nyomtam egy Live Update-et, win7 x64 alatt lefutott. Az új BIOS 1.11 vagy 1.B alatt fut, december elsején jött ki. Csak azért raktam fel, mert idegesített az 1.9-es USB boot bugja, de erre nem számítottam. Alapfeszes tuning alatt 2430 volt az NB, ezzel is betonstabil volt, de a mostani 2187 (9x szorzó) alatt nyugodtabb vagyok.
-
petya89
csendes tag
Nem tudjátok, hogy az istenbe lehet kikapcsolni Platinum lapon, hogy gép indításkor ugyanmár ne kelljen space-t nyomni. A RAID írja ki, csak nálam az nincs beállítva, mert nincs rá szükségem. Jó mondjuk nem is értek a raid tömbökhöz, de soha nem is volt rá szükségem. Viszont ha nem nyomok space-t az elején, a rendszer fogja és átrendezi a boot listát csak úgy önkényesen. 1.9-es biosra most frissítettem, de nem találtam ilyen opciót. PLS help!
Jah és 1.9-es biost live update rakta fel, és semmi usb nem zavarja be. Épp ma reggel indítottam el úgy a gépet, hogy rá volt dugva a 2.5"-os hordozható hdd-m (meg még vagy 4 dolog).
-
lamantin
tag
sziasztok,
vettem egy K9A2 platinum (v1) lapot, az lenne a kérdésem (vigyázat! lámaveszély!), hogy hol tudom a memória időzítéseket beállítani a biosban (1.9)? Elötte asus lapom volt, ott elég könnyen hozzálehetett férni, de itt sajnos tudom mit állítsak be. Azt látom, hogy nagyjából merre kéne keresnem, de ott nem tudom manuálisan megadni az értékeket.
A ramjaim CL4-esek, amit alapból CL5-nek lát, de ez nem is lenne baj, mert az asus is annak látta, amíg meg nem lett vele értetve, hogy márpedig nem az. Iletve mi az az "unganged" és a "ganged" mód?
Egy másik kérdés (szintén -nagyon- láma!): egy AM3-as processzornak (phenom II 945) egy ilyen lapban, milyen HT-t kell produkálnia alapból és hol lehet megnézni/leellenőrizni?
Légyszíves segítsetek, előre is köszönöm! -
TomBoy1986
veterán
válasz
gabi133 #1007 üzenetére
Mondjuk azt pont nem próbáltam, de Athlon II 250 és Athlon II 620-as simán működik, tuningolva is (utóbbi ugyebár rajta sincs a kompatibilitási listán, mégis 3.25GHz-en megy a gépemben).
Bekapcsolni viszont az életben nem fogod vele a letiltott magokat, mivel csak SB600 a déli híd, ami se nem SB710, se nem SB750.
Jelen állás szerint pedig csak ezekben lehet.
-
gabi133
aktív tag
Üdv!
Kérdésem lenne, mégpedig a következő: Ez a proci hibátlanúl működik-e egy MSI K9A2 CF lapban? Phenom II X2 550 Illetve van-e mód bekapcsolni a letiltott magokat? A válaszokat előre is köszönöm! -
túróscsusza
csendes tag
Üdv mindenkinek! Lenne egy kérdésem mégpedig hogy egy ilyen lapba érdemes e phenom2-es procikból nagyobbakat belerakni pl.: 940 vagy a fölött? És a probléma a biosszal amiket írtatok itt előttem mennyire súlyosak? Esetleg jobban megérné egy új lapot vennem?
-
sipikacsa
csendes tag
Üdv Mindenkinek!
MSI K9A2 Platinum alaplapot párosítottam Sapphire 4890 Vaporral. Eredmény 1 hosszú, 3 rövid csipp. 2 tápkábel rádugva, piros ledek nem égnek -> táp okés (Corsair650). Bios 1.8. Másik gépben simán elindul. Biost reseteltem ua. Régi kártyával biosba be, összes PCIE dolgot átállítottam így ott tartok, hogy vagy simán bootol, vagy ha csipog, akkor kikapcs bekapcs és már megy is. Esetleg ha Valaki ilyen kártyával rendelkezik, lenne olyan kedves, hogy a PCIE-s biosdolgok beállítását leírja, elküldi (sipikacsa@freemail.hu), vagy bármi, mert kezdek megkattanni.
Előre is köszönöm,
Sipikacsa -
Gyick
őstag
Ezzel a lappal belehet kapcsolni a letiltott magot?
-
SipiBcs
őstag
válasz
tomcat33 #1001 üzenetére
Csatlakozom.
Bár nekem Neo-F lapom van, de a hibajelenség ugyanez. El sem jut a biosig, csak forgatja a ventit, meg felpörgeti a vinchestert. X-edik próbálkozásra elindul. Próbáltam már mindent. Gép szét - össze, C-mos.... stb...stb...
Utána találomra elindul....
Először kb 2 hónapja csinált egy ilyet, de azóta nem jelentkezett ez a hiba. Most nyaralás miatt áramtalanítva volt 2 hétig a gép, alig tudtam bekapcsolni. Ill a mai reggelen vesződtem vele. A kis hangszóró meg se csippan. Boltos ismerős annyit mondott, hogy valószínűleg rossz az alaplap, csere vagy garanciális javítás. De kérdem én, akkor hogy - hogy működik alkalmasint???
-
camper
tag
Sziasztok!
Msi live update progival frissitenék biost egy K9A2 lapon, 1.8-ról az utolsóra (1.A) de csak az 1.9-et kinálja fel ami ahogy itt olvasom hibás ha usb is csatlakoztatva van a gépbe.
Miért nem ajánlja fel a legujabb biost, kötelező lépés az 1.9 elöbb?
Hogy tudnám rátenni az 1.A-t?
Új hozzászólás Aktív témák
Hirdetés
- Telefon felvásárlás!! iPhone 15/iPhone 15 Plus/iPhone 15 Pro/iPhone 15 Pro Max
- ÁRGARANCIA!Épített KomPhone Ryzen 7 7800X3D 32/64GB RAM RX 9070 16GB GAMER PC termékbeszámítással
- Samsung Galaxy S24 5G 128GB, Kártyafüggetlen, 1 Év Garanciával
- BESZÁMÍTÁS! Gigabyte H610M i5 12400F 32GB DDR4 512GB SSD RTX 3060Ti 8GB Rampage SHIVA Be Quiet! 730W
- ÁRGARANCIA!Épített KomPhone Ryzen 5 4500 16/32/64GB RAM RX 6600 8GB GAMER PC termékbeszámítással
Állásajánlatok
Cég: Liszt Ferenc Zeneművészeti Egyetem
Város: Budapest