- Szünetmentes tápegységek (UPS)
- AMD Navi Radeon™ RX 9xxx sorozat
- Projektor topic
- Milyen CPU léghűtést vegyek?
- Lenovo Legion Go: a legsokoldalúbb kézikonzol
- SSD kibeszélő
- NVIDIA GeForce RTX 5070 / 5070 Ti (GB205 / 203)
- Melyik tápegységet vegyem?
- OLED TV topic
- Több száz játékban kezdi meg karrierjét az FSR Redstone
Új hozzászólás Aktív témák
-
Rawulf
őstag
Szóval én K8N Neo4 Platinum-ot vettem, de azt hiszem tanulságosnak mondhatom!

Először is furcsáltam a különböző színű memória foglalatokat, de ahogy a füzet is írta, inkább a DIMM1-be és DIMM2-be pattintottam a ramokat. Proci és cooler a helyén... remek... be a házba. Lássuk csak. 24 tűs tápcsatlakozó. Sebaj! Az Enermax EG651P-VE, úgyhogy gond nem lehet. Azért megnéztem többször is a táp és az alaplap leírását, mert bár 24 tűs a tápcsatlakozó, de van a táphoz átalakító, ami másik fajta 24 tűssé alakítja át, de nem volt rá szükség...
Szóval pakoljunk csak tovább... Videokártya beillesztés... hát... a HIS kártya ICEQII hűtése szépen elfoglal két pci slot-ot is... illetve a másodikba csak egy plusz alaplapi usb hátlap kivezetés fér el... A PCI-express kártya rögzítő pöcke éppenhogy megtűri a nagy vga kártyát. 
Leadtek Tv tuner be, Creative Audigy2 ZS be... hopsz... már látszik a következő gond. A Silicon Image chip két SATA csatlakozóját eltakarja a hangkártya... no mindegy... maradt még 2.
Miután a vas megvan, első lépésként BIOS-t frissítettem 1.2-re.
Aztán jöhet a winxp telepítés. NVIDIA sata device floppy kéznél, úgyhogy rögvest mehet a telepítés a sata vinyóra. Windows szépen felment...
Mivel az NVIDIA külön Nforce4 alaplapi drivercsomaggal áldott meg minket, mehet is fel!
NVIDIA tűzfal a driver csomagban? Remek! (Egész aranyosnak tűnik...)
Egyébként az IDE SW-t is feltettem. Nem volt gond vele.
A Silicon Image vezérlővel még egy SATA vinyót meg akartam hajtani, de hibaüzenetet dobott a gép indulásakor, ezért a Sil. bios-ában JBOD-ra állítottam a vinyót... reméljük így jó lesz...
Windows update új Silicon Image drivert talál a hardver frissítések között, nocsak... érdekes... neten külön sehol sem találtam...
Az ATI Catalyst 5.4 driver is simán felment...
A Marvel Yukon hálózati vezérlőhöz is a Marvel honlapjáról töltöttem le drivert...
Egy szó, mint száz, nem a dobozban lévő drivereket használtam.
Az alaplap és vga cserével szebb lett a tv tuner képe... érdekes...
A netes játékoknál nem tapasztaltam akadozásokat, mint azelőtt... lehet, hogy az nvidia hálózati vezérlőjének áldásos tevékenysége okán?
Sok-sok óra játék és egyébb programhasználat során sem történt semmi gond. IDE-s mobil rack is szépen működik.
Az integrált hangkártyát nem próbáltam ki és nem is fogom
A chip-cooler sem zörög... lehet, hogy a tuningolást nem bírja a hűtő? Nos, én nem tuningolok.
Nagyon meg vagyok elégedve. Nekem ennyire volt szükségem.
Új hozzászólás Aktív témák
- Corsair VENGEANCE RGB 32GB (2x16GB) DDR5 6000MHz CL30 - EXPO - 120 hó garancia
- G.SKILL Flare X5 64GB (2x32GB) DDR5 6000MHz CL30 - EXPO - 120 hó garancia
- Patriot Viper Venom 64GB (2x32GB) DDR5 6000MHz CL30 - XMP/EXPO - 120 hó garancia
- Patriot Viper Venom 32GB (2x16GB) DDR5 6000MHz CL30 - XMP/EXPO - 99 hó garancia
- Corsair Vengeance White RGB 2x16Gb 6000 cl36 bontatlan/új eladó (XMP/Expo)
- BESZÁMÍTÁS! Apple Macbook Pro 16 2023 M3 Pro 36GB 512GB macbook garanciával hibátlan működéssel
- LG 32GS95UX - 32" OLED / UHD 4K / 240Hz - 480Hz & 0.03ms / 1300 Nits / NVIDIA G-Sync / AMD FreeSync
- GYÖNYÖRŰ iPhone 13 256GB Midnight -1 ÉV GARANCIA - Kártyafüggetlen, MS3205
- Apple iPhone X Space Gray Ikonikus dizájn, Face ID, OLED kijelző 64 GB Használt, megkímélt ,100%
- Apple iPhone 12 / 128GB / Kártyafüggetlen / 12Hó Garancia / Akku:86%
Állásajánlatok
Cég: BroadBit Hungary Kft.
Város: Budakeszi
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest