Hirdetés

Új hozzászólás Aktív témák

  • kispx

    addikt

    válasz kovaccss #48375 üzenetére

    > "Egyre inkább úgy tűnik, és nem csak szerintem, sokan beírták, hogy minél gyorsabban jönnek ki az újabb verziókkal, annál szarabb lesz az egész."
    Még jó hogy már évek óta 6 hetente jönnek ki az új verziók. :(((

    2016-ot írunk nem 19**-es éveket. Megváltozott a szoftveripar. Mindkét oldalról van tapasztalatom. Az én fülemet is rágják, hogy mikor leszek(/leszünk) már kész a szoftverrel. Pedig még el sem készültem, nemhogy még le lett volna tesztelve. A felgyorsított kiadási ciklusokat pont, hogy a felhasználók hívták életre, mert nekik minden azonnal kell. Pontosan azt kapták, amit akartak. A másik része pedig a webes szabványok. Kellőképpen felgyorsultak azoknak is a fejlődése. Régebben: nem volt hol tesztelni a szabványt? lassabban fejlődtek a szabványok. Lassan fejlődtek a szabványok? Nem adunk ki böngészőt! Nem adnak ki böngészőt? Nincs hol tesztelni a szabványt... Ördögi kör. Ettől jobb megoldást tudnál ajánlani? Erre a problémára epekedve várja a megoldást az ipar. Még a FF 3-as verziójára emlékszel? Arra is hogy, meddig ültek a 4-es verzión? Akkor gondolom láttad, hogy a többi böngésző hogyan húzott el mellette és hogyan vesztette a FF a táborának a nagy részét. Nah azt nem akarják megint.

    Másrészről a világban minden felgyorsult. Csak egy apró technikai kérdés: Te hogyan tesztelnéd a böngészőket? Mára már milliárd számú hardveres és szoftveres összeállítás van, ami folyamatosan változik, és ezt még a felhasználói hülyeséggel meg kell szorozni. Emellett lehetetlenség úgy kiadni és tesztelni a szoftvert, hogy az tökéletes legyen. Említetted, hogy sokan beírnak ide a fórumba, hogy nem jó az FF. Azért visszaolvastál, annak a tekintetében, hogy kik is írják be, hogy nem jó az FF? Jellemzően ugyanazok, minden egyes kiadásnál. Valószínűleg nem véletlenül pont ők vannak ezzel megtisztelve a hibákkal. 3 helyen is alapértelmezett böngésző nekem az FF, még sincs bajom vele. (és a Chromium alapúakkal sincs) Ok, lehet, hogy valakinél kibukik egy-egy bug, de akkor jelentse! Tök jó dolog, hogy az emberek tiltják a telemetriát, és a bugokat is csesznek jelenteni. De vajon akkor a fejlesztő honnan is fogja tudni, hogy baj van a szoftverrel? Egyesek amennyi időd eltöltenek azzal, hogy itt fikázzák minden egyes kiadásnál a böngészőt, annyi idő alatt simán ki is javították volna a hibát a fejlesztők.

    Azért foglal neked sok memóriát a böngésző mivel megteheti. Ha szerinted sokat foglal, akkor netez egy 2 GB memóriával rendelkező géppel és rögtön nem fog a szoftver elterpeszkedni a memóriahasználatot illetően. Ha meg sok memóriád van akkor meg hagyj töltse ki a rendelkezésre álló teret, mert ugye a szabad memória == elpazarolt memória. Te fogsz tudni gyorsabban dolgozni vele.

    A régi kiterjesztéseket pedig könyörgöm dobjuk már ki. Mi sem okoz nagyobb örömet, hogy mit a legacy kódokat támogassuk, legyen minimális memóriafogyasztása, de szupergyors, és csillogjon-villogjon, lehessen tesztre szabni és természetesen legyen ingyenes. Te tényleg elhiszed, hogy van ilyen? Ugye tudod, hogy mi fog történni, hogy ha összeset teljesíteni szeretnék? (Mellesleg nem a multiprocess architektúra miatt lesznek használhatatlanok a a legacy kiterjesztések, hanem azért mert a végre a XUL-t dobni fogják.)

    Mellesleg 2 tabbal ha 9 opera folyamat fut, akkor ott bizony fut 3 kiterjesztés is. Azok is okozhatnak magas memória használatot nem csak az opera. És a Chromium alapú böngészőknél 50-70 lapnál a nem használt tabokat "kitörli a memóriából" és majd amikor újból rákattintasz, akkor majd újból betölti.

    Szerk.:
    Peace :R
    De már nem tudom, hogy hogyan vagytok vele, de én már kezdem unni, hogy 2-3 ember X naponta megjelenik, és elkezdni fikázni itt mindent. De nem hajlandó a probléma okát megfogni. Pedig jó lenni a másik oldalról is megvizsgálni a problémákat.

    [ Szerkesztve ]

Új hozzászólás Aktív témák