Hirdetés

Új hozzászólás Aktív témák

  • EmptyParadox

    senior tag

    Nekem az a problémám, hogy nem tudom, hogy mi lenne értelmes alternatíva. Próbálkoztam Chrome-mal, azonban nagyon butának tűnt, és lassúnak is. Konkrétan betöltök sok oldalt egyszerre, vagy csak ugye új lapokon megnyitom a linkeket, amikbe belebotlok, és közben böngészek egy másik oldalt, átmennék a következőre, és azt tapasztalom, hogy alig tölt be mást, mert az erőforrásokat a fókuszban lévő tabra összpontosítja. Oké, az FF belassul, miközben sok oldal tölt be egyszerre, de legalább tudom, hogy betölti őket. És félek, hogy az e10s-sel ugyanez lesz a helyzet Firefox-szal is. (Mert elvileg ezt a több szálas process miatt tapasztalom. Máshol is olvastam ilyen tapasztalatokat, valamint más erőforrásigényes programoktól szépen eleszi a CPU-t stb.) Kiegészítők nélkül szépen hasít a Chrome, de jelenleg 28 kieg. van FF-ben (ebből van több, amit simán nélkülözhetek, de van amit szívesen használnék még, csak nem akarom tovább terhelni szegényt), és ha felvértezem hasonlóra a Chrome-ot, akkor ugyanúgy lassúcska. (Azt elismerem, hogy nem túl korszerű a jelenlegi gépem.)
    Én nem vágyom 4k videólejátszásra, meg játékokra a böngészőben, szerintem egy böngésző nem erre való. Youtube-ot, streameket is desktop playerben nézek, mert ott semmi framedrop-ot, akadást nem tapasztalok, és a rendszer sem döglik bele cserébe.
    Szóval nem igazán tudom, hova lehetne menni, ha a nélkülözhetetlen kiegészítőim eltűnnek, max. valamelyik FF fork-ot megkörnyékezem.
    De ez az egész tényleg messze van még, meg ki tudja mi lesz addig. :)

    [ Szerkesztve ]

Új hozzászólás Aktív témák