Hirdetés
-
PROHARDVER!
Motorola DEFY - MÉLYVÍZ - Belépés csak úszóknak!
Új hozzászólás Aktív témák
-
mszl
aktív tag
Sziasztok!
Mostanában melyik a legstabilabb ROM defy 525-re,(zöld lencsés) 1,5 éve használom CM 7.2 -vel.
Rendetlenkedik a kicsim, gondolom sbf-től fogva újra raknám. De lehet marad a CM7.2
Egy minél kisebb gyors ROM-ot keresek.
Egyenlőre nem kívánok váltani még 1 évet kellene bírnia.Előre is köszi!
-
Sutee89
aktív tag
válasz
CoolBoy323 #9096 üzenetére
Valóban, ezt érdemes megpróbálni, elvileg minden BL7-es Defy+ Romnál működik. Az előző sbf-es módszer természeteseb adatvesztéssel jár a wipe data miatt.
-
(jan)
őstag
Van már megoldás hogy 100 ig töltse a defy az utángyártott akkut ?
-
kakukkmarci
senior tag
Nagyon hálás lennék, ha beszámolnál az eredményről, és ha megtennéd, hogy le is írod a menetét érthetően, nagyon megköszönném !
Jól értelmezem, hogy 4.5.1-134_DFP-231 Build Number-hez is jó ez az eljárás ?
Ennél ugye eddig csak ROMcserével lehetett elérni, hogy root-olható legyen...
Nem vagyok perfekt angolból és tartok tőle, hogy esetleg elakadnék... -
Sutee89
aktív tag
Ez a német O2-es hálózathoz tartozó stock Defy+ ROM. BL7-es, szóval most már ezt is lehet rootolni ezen leírás alapján. A lényeg:
1. Stock recoveryben wipe data/cache kétszer !!
2. Flashelni a 4.5.1-134 DFP-231 Retail.en.EU CEE-t
3. Még egyszer wipe data/cache
4. Flashelni a 4.5.1-134 DFP-231 Retail.en.EU CEE rootolt sbf-et. -
(jan)
őstag
most jott meg az 5 dolcsis utangyartot akku, egyelore anyit tudok mondani h felismeri a telo. a regi szepen pupos volt mar.
-
peter.21
csendes tag
Üdv! Az akku esési problémát mivel lehetne megoldani? Mert van olyan hogy 80-65-re, 50-40-re, 35-20-ra esik az akku töltöttség jelzése. Persze teljesen random módon különböző értékeknél jön elő különböző romoknál (cm7,9,10,10.2, wiui) sőt, van olyan hogy az előző rom újbóli feltelepítése után más értékeknél jön elő. Defy Bayer CM7.2
-
MurdR
veterán
válasz
Tejes Pite #9086 üzenetére
Nem, nekem nincs google a gépemen, logarléccel internetezek, épphogy a PH-t behozza
Azzal meg nem érek semmit, hogy kiad 58643467 XDA-s linket, mert nem vágom annyira az angolt
-
w.miki
veterán
válasz
sebijani1982 #9083 üzenetére
Nem lett jó
.... így...
ezzel valahogy igen.
Eltávolítottam a felkiáltójeles MTP USB drivert az Eszközkezelőből.
Újratelepítettem a Motorola USB drivert.
Töröltem a wpdmtp.inf file-t.
Újraindítottam...
Most látja a Defyt a Win7, mint háttértár... persze ki tudja meddig...
De vannak még más tanácsok is... -
Tejes Pite
aktív tag
Google neked is van a gépeden?
Kíváncsiságból rákerestem a build number-edre, kijött nyóócszáz találat. Jó olvasgatást!
Amúgy meg kérdezd meg szabof1-et, már nem foglalkozik a Defy-vel, de hátha tud rá választ adni, mert minden anyagot ő írt meg. Szívesen segít!
Én is mindig őt zaklattam privátban, amikor romboltam a telefont. -
MurdR
veterán
Sziasztok. A Defy+ topicból irányítottak ide.
A problémám a következő:
A következő build numberes verzióhoz találtam leírást, a bootoláshoz, és a ROMcseréhez:4.5.1-134_DFP-231.
Az enyém meg
4.5.1-134_DFP-2311.
Ezt hagyjam figyelmen kívül, vagy fontos, hogy a vége nem 231 hanem 2311?
A többiek nem találkoztak még ilyen verzióval. -
Sanzaa
senior tag
CM 7.2 jordant használok hónapok óta. A Hangouts az utóbbi napokban szinte kezelhetetlen, pedig nem is frissült mostanában. Miután töröltem a gyorsítótáras adatait, illetve már nem jegyzi meg a csevegéseimet sem (amire viszont szükségem lenne), egy ideig használható volt. Most viszont megint előjöttek a bajai. Mit lehetne tenni?
-
sebijani1982
senior tag
Üdv!
Próbáld meg felismertetni mindegyik USB portban, ahol feltelepíti hiba nélkül, onnantól kezdve csak abban a portban használd. Nekem is végig kellett zongorázni a laptopon, a 4-ből 1 USB porton működik hiba nélkül. A többin még most is új eszközként érzékeli és telepíteni akarja a drivert. Szenved vele 3-4 percet aztán benyögi, hogy nem tudta feltelepíteni... De azon az 1-en bármikor felcsatlakozik.Nekem ez vált be. De nem 100%, hogy mindenkinél bejön.
-
w.miki
veterán
szerintetek az mitől lehet, hogy Win7-es gépekkel (32bit) nem tudom felismertetni a Defy-t (USB háttértárként.... meg úgy egyáltalán...)
Telepítem a drivert, aztán azt írja, hogy MTP USB.... ismeretlen eszköz...
Rossz drivert töltök le? vagy valamit állítani kell még Win7-esen? -
jhos910
senior tag
-
Tomi_Sci
őstag
Sziasztok!
Mi most a legstabilabb és legfürgébb rom Defy-ra? Most cm7.2 20130501.2307 skanky van fent. Vettem bele utángyárott akkut, kicseréltem a digitizert, úgyhogy újra használatba veszem a kis döfit, de már csak sportoláshoz.Ha már így kipofoztam megérdemelne egy romot is. Gondolom új SBF nem kell.
-
oldmanoka
tag
defy készülékem a következő dolgot műveli barmit csinálok feltöltött akunal telefonalok skyp ot inditok stb..
pillanatok alatt töltöttség 50 30 20 es kikapcsol a telefon gyakorlatilag csak töltőről lehet vele barmit csinálni mert igy használhatatlan mar volt battrey stat reset de nem valtozik semmi kikészült az akku ???? -
(jan)
őstag
-
x.pet
tag
válasz
KaiotEch #9067 üzenetére
Tipp:
1. CWM-ben backup (data és/vagy full)
2. Újrahúzni ugyanazon rendszert wipe data nélkül.
3. Ha a 2. nem jön be, akkor újrahúzni wipe data-val, majd ha működik, akkor CWM-ben restore data.
Hangsúlyozom csak tipp, felelősséget nem vállalok, nem próbáltam, de elvileg működhetne. -
Üdv. Gyerekek, hogyan mentsem le a dolgaimat, ha bootloop-ba kerültem?
FIGYELEM: Csak saját felelősségre vágj bele! A fontos programokat és adatokat (pl. SMS-eket vagy a kontaktokat) mentsd le és vigyázz, hogy az akksi legyen teljesen feltöltve!
Vagyis szerintem. Eddig jól működött a teló(CM10) majd jött új adatbázis LBE Privacy-hoz és azóta(ha jól emlékszem) nem jó a teló. Aznap még elindult betöltött, próbáltam programot(Viber) indítani, de nem töltötte be rendesen, csak folyamatosan újraindulgatott. Tegnapi napon már be sem töltött. Beléptem bootloaderbe, majd TWin recovery-ben, ahol töröltem a cache/dalwik cache-t, és így boot-on tovább lépett, aktualizálta volna a progikat, ami végigment, majd a végén megállt, és ma reggelig se ment tovább. Ötlete vkinek? Úgy is kellene friss telepítés, de a contactokat, viber üzeneteket, képeket, sms-eket lementeném.
-
mumtaz
senior tag
válasz
CoolBoy323 #9062 üzenetére
Nem újra, használtra. az kb. fele annyi.
Eljátszadozok a gondolattal, hogy, ha lecserélném, akkor mi jöhetne szóba, ami jó alternatíva lenne ebben 20-30K-s árkategóriában (használtan).Tudást talán igen, de az eddigi örömöt, amit nyújtott a defí, azt nehéz lesz űberelni. Csak szegénykém már eléggé kopik. Minden füle törött, akksi is haldoklik és visszhangzik is.
-
mumtaz
senior tag
Szerintetek lecserélni a Defy-t egy Alcatel OT-995 ultrára előrelépés lenne?
Csak gondolkodok valami cserén.
-
jety91
őstag
Újra akarom majd húzni, de már csak 4.4-el. Remélem hamarosan Quarx kész lesz vele viszonylag használható állapotban.
Viszont nekem is már csak 1 hónap van vissza a Defy-s "korszakomból", én is váltok egy Xperia L-re. Sajnos eljárt a telefon felett az idő, de eddig ez volt a legjobban szeretett telefonom.
-
iván73.hu
tag
Búcsúzom a defy tulajdonosok népes táborából. Egyenlőre nem tudom még mi lesz a defy-m sorsa, lehet, még romolgatok egy kicsit rajta. Az utóbbi időben nem igen volt rá időm, viszont most nem gond, ha nem telepítek rá mindent vissza azonnal. A KitKat-ot mindenképpen ki szeretném próbálni rajta.
Nehéz megválni tőle, de hát S4 mini-re váltottam. -
Sutee89
aktív tag
Megerősítem, a Speedshop-tól vásárolt BF5X akksi nálam is így viselkedik. Jelenleg 2 nap 20 órája megy akksiról, abból lassan 12 órája 1%-on van.
Egyébként tényleg nem ugrál a kijelzés, ezzel együtt lehet élni. Nem is akarom pontosan lemérni, hogy mennyit bír egy százalékon, így nem számolok vele. Két nap után dobom töltőre, ha pedig esetleg kell még szufla, tudom, hogy van benne tartalék legalább.
-
CoolBoy323
nagyúr
válasz
Tejes Pite #9052 üzenetére
Hamisítvány, mert eredetinek hirdeti!
-
Tejes Pite
aktív tag
válasz
CoolBoy323 #9051 üzenetére
Te miről beszélsz? Amúgy nem mindegy, hogy
hamisítvány, vagy nem, ha rendesen működik?Hamisítvány akkumulátor? Utángyártottnak hívjuk magyarul. Akkumulátort nem lehet hamisítani.
-
CoolBoy323
nagyúr
válasz
krisztian7 #9047 üzenetére
Ez egy hamisítvány!
A képen is látszik, pl hátul " blabla DU NOT blabla" -
Cyrin
addikt
nekem a speedshop-ból hoztak ajándékba egy ilyen akksit, és ugyanezt csinálja, lemegy 1%-ra, és ott még áll egy jó darabig, mire lemerül, olyan 15-20%-ra saccolom ami ilyenkor még benne van, én is próbálkoztam már mindennel, hiába. de én nem veszek emiatt másikat, jó ez már ennek a lassan 3 éves telefonnak, a lényeg az össz üzemidő, meg hogy nincs akkuesés már.
-
x.pet
tag
válasz
krisztian7 #9047 üzenetére
Én is ezt rendeltem, de nekem nem jó a kijelzés. Egy nap alatt lemegy 1%-ra, majd egy napot megy még 1%-on. Teljes töltés, lemerítés kétszer egymás után megvolt, nem javult. Kapacitása rendben, de a kijelzés nem ok. Másik 2 akkumnál rendben a kijelzés, így nem kalibrálás probléma. Neked sima vagy plusszos Defyd van?
-
jety91
őstag
Vki tapasztal olyat,hogy hivast felveve nema mindket felnel a telefon? Zenet hallgattam, csongott a telefon, felvettem. Siri csend, egyikonk sem hallott semmit. Visszahivtam az illetot, es meg a kicsengest sem hallottam. Telo restart, utana jo lett. CM4.3 van fent.
-
krisztian7
tag
Ha valaki esetleg akksit szeretne olcsón és jót. Én ezt ajánlom, egy hónapja van meg és tökéletesen működik, eredeti, 2 napot is kibír simán a telefon azóta (előtte 1 nap volt az átlag).
Ebay Akkumulátor -
(jan)
őstag
Nem sok reményt fűzök hozzá!
A Texas Instrumens nem ad támogatást már a soc-hoz és hivatalos támogatás/driver nélkül kb használhatatlanok lesznek az új ficsőrök.
de ne legyen igazam!
-
jhos910
senior tag
Olyan lesz nekünk a 4.4 mint trabi után Passat CC-be csüccsenni
-
kakukkmarci
senior tag
válasz
Tejes Pite #9036 üzenetére
Nagyszerű ! Nagyon várom ...
-
(jan)
őstag
válasz
ha ez egyszer mukodo lesz tuti megtamogatom egy kis $- vel.
-
Pimpa78
csendes tag
Sziasztok!
A segítségeteket kérném két dologban: Sikeresen feltoltam a 2.1.1 rabbitot...a telefonszámok importálásánál félrenyomtam, így 3x sikerült feltenni minden telszámot. Hogyan tudom törölni a meglévő számokat, hogy újra rakhassam???
A másik, az aroma installerről hol találok leírást, hogy mi mire jó....illetve hogyan tudom módosítani , telepíteni további kiegészítőket az installerből?... Simán , telepítsem a custom pack-ot a recoveryből?
Köszi a válaszokat.. -
Cyrin
addikt
válasz
mondtam én, hogy lesz....
ilyenkor mindig visszaemlékszem a topic (vagy a másik) legelején, amikor megjelent quarx, még anno a cm7-et kezdte fejleszteni, néhányan azt mondták, hogy na majd itt is azt fogja csinálni, mint a másik telefon topicjában ahonnan jött, hogy jól itthagyja az egészet, ahhoz képest nem semmi, hogy még mindig itt van, és élen jár. sokan kikoptak már mellőle.
persze ez a defy érdeme is... -
Atlantisz48
őstag
válasz
Ezz Azzz
alig várom hogy kipróbáljam
-
Tejes Pite
aktív tag
Quarx for president!!!
Hihetetlen! Elkezdte csinálni az android KitKat-ot Defy(+)-re!!
-
viralmind
aktív tag
Udv!
Nem tudna valaki linkelni nekem egy wiui 3.1.27-et? sima defy-re lenne nem plus-ra tehat a sima froyo-ra valo verzio kellene.Sajnos wajk xda-s oldalarol nem lehet letolteni.koszi! -
R19
senior tag
MokeeOS 4.3.1 -et használ valaki?
-
Upo
addikt
Majd írj hogy működik-e. Az enyémet próbáltam azóta tölteni, egy csájna tablet 2 vezetékes akkuja helyére forrasztotam 2 vezetéket, bedugtam az akku kivezetésekhez, töltőre dugtam a tabletet, piros led- hurrá tölt! Pár órát hagytam, utána ránéztem, zöld led, fel is töltötte, a fesz is megvan 4,2 volt de a telefonban nem megy. Mondjuk elég gagyeszosak az érintkezői, próbáltam igazgatni a két középsőt amin kommunikálna de semmi. Úgyhogy rendelhetek másikat, a gyári már reggeltől nem bírja ki ebédig, épphogy rámegy a hátlap olyan púpos.
-
tib-bee
tag
Sziasztok. Valaki tudna adni egy linket, ahol elérem a gyári 2.2-es romot? Amiket találok (1. hozzászólásban is) az a link nem él.
Köszönöm.
-
Upo
addikt
Én ezt rendeltem, most jött meg, beteszem és csak 1 nagy kérdőjel, nem tölt úgyhogy ilyet ne vegyél. Jelentettem, az eladó most írt hogy full refund.
Valaki még régebben linkelt olyant amin ilyen fémes csillogó nagyobb cimke van hogy az is csak kérdőjeles.Valaki meg írta hogy ilyent rendelt ami működik neki, ez GB-ből talán gyorsan itt van, lehet rápróbálok.
Néztem még ezt is, pont ugyanúgy néz ki mint az eredeti gyári akkum, de kínából lehet az idén már meg se jönne, ez is volt vagy másfél hónap. Ha akkor lett volna ilyen akkor ezt próbáltam volna ki.
Meg ugye németből eredeti de ez már majdnem annyi mint itthon a zacsis gyári.
Még egy kicsit törpölök aztán meglátom hogy mi legyen.
-
mumtaz
senior tag
Mondjuk ez a rom eléggé új nekem. Volt is benne jó pár szürke folt. De ezt szeretjük is, mert így legalább van mivel b@szakodni.
Már unalmas volt a CM7.2. Túl bejáratott volt, hogy minden újrahúzás után már szinte oda sem kellett figyelnem, hogy mit hova és hogyan állítok vissza, annyira zsigerből ment az egész.
Na ennél a slimnél aztán voltak ám néha "hát ez meg mi a f@sz már megint", és hasonló típusú felkiáltások. -
kanyazsombor
tag
Én az okt. 3i 4.2es SBt használom, és bódottá, elégedetté
Persze lassabb, mint egy jó CM7.2, de nem vészes. Abszolút használható és gördülékeny. A szabad memó meg nem érdekel. A lényeg, hogy jól menjen a rendszer. Egyébként szabad memória bűvölőknek greenify + háttérfolyamatok korlátozása...A 4.3as SB videofelvételnél veszi a hangot végig? A 4.2többnyire végig rögzíti.
-
mumtaz
senior tag
Kipróbáltam ezt a slim 4.3-as romot. nagyon jó lenne, de sajnos ugye ehhez a defy-ke már kevés. Nagyon tetszik, de alaphangon csak 89MB szabad ramot hagyott és a sygic beakadozott miatta nagyon. Pedig nagyon tetszene.
-
R19
senior tag
Kayant új PA 3.99 RC2 romját felrakta már valaki?
-
törölt tag
válasz
sebijani1982 #9012 üzenetére
I,; Sokszor leírt probléma, "szellemérintés" néven szoktuk emlegetni. Keress rá. Túlérzékeny a digitizered, tisztogasd többször, mert a rárakódott zsírt érzi érintésnek. Fólia is segíthet.
II.; Akkukalibrációs téma és módszerek a témaösszefoglalóban.
-
kopepe
aktív tag
válasz
sebijani1982 #9012 üzenetére
A rommal semmi gond,nekem is ez van fent.
És tökéletesen muzsikál
A hiba az ön készülékében van ... -
mumtaz
senior tag
-
sebijani1982
senior tag
Sziasztok!
2 problémám lenne:
I.
SlimBeam rendszerem van.
Slim verzió:
Slim-4.3.build.1.8-UNOFFICIAL-20131015-2303
Az érintési pontok kijelzése bekapcsolva.
Használat közben sokszor előfordul, hogy máshol is érzékel érintést vagy érintés nélkül is elkezd "élni" a telefon. Netezés és programok használata közben rendkívül zavaró! (De a főképernyőn is megy a diszkózás nyugton hagyott telefonnál is.) ROM hiba? (Korábban amíg nem ezt a romot használtam nem volt ilyen gond. A SlimBeam kb 2 hete van fent)II.
Új akkut vettem, használat közben 40%-ig normális fogyás tapasztalható. Viszont 40% környékén jön egy esés és már 15% van csak rajta.
Próbáltam a Boot és Recovery menüben rátalálni a Wipe Battery menüpontra, de az új grafikus recoveryben nem találtam.
Van olyan beállítás amivel belőhető a normál akkufogyás, vagy töltsem fel és hagyjam teljesen lemerülni párszor? Soha nem szoktam teljesen lemeríteni, amint hazaérek megy fel "zsinórra".A segítséget előre is köszönöm!
-
törölt tag
Az offtopikban tájékoztatott minket a moderátor, hogy nem szándékosan, hanem gépelési hiba miatt került ki a topik címéből a mélyvíz szó, a hibát korrigálta, tehát újra hivatalosan is mélyvíz vagyunk. Korrekt.
-
w.miki
veterán
én ugyan soha nem használok se repülőmódot (lenémítom (szerencsére Maniac ROMnál az is beállítható, hogy ne pittyegjen, ha hangerőt állítok)), se pin-t, de USB probléma nekem is szokott lenni
Ha PCre dugtam, nem látta az SD kártyát
azt ezzel a programmal orvosoltam: Dual Mount SD 3.02 -
mumtaz
senior tag
Érdekes szeretett Defy-m. Szerintem azon is le lehet mérni, hogy mennyire jó egy telefon, ha veszünk hozzá mondjuk akksit. Eddig egyik telefonom sem érte meg a használat alatt, hogy új akksit vegyek hozzá.
Vagy sokkal előbb elromlott, vagy még az előtt eladtam, vagy a fiók mélyére került, hogy szükség lett volna új akksira.
A Defy-mmel más a helyzet. Most már eléggé púposodik az akksija és venni fogok hozzá egyet.Viszont ROM fronton meg vagyok lőve, mert míg már jó ideje maniac alapú romot használok (WR, illetve maniac 07. havi alkotása), de mégis kellene valami más, mert ezekkel mindig az volt a bajom, hogy például állandóan eldobták a wifit repülő módból visszajövet. Tehát 1-2 percig volt, aztán eldobta és még akkor sem találta meg a routert, ha ott volt mellette. A másik gond vele az, hogy sokszor USB kábellel a gépemmel összekotve a gépem nem látja és nem is tölt. Ilyenkor csak a teló újraindítása segít.
Most mit lenne érdemes felrakni, ami jó akksiidővel is rendelkezik?
Skanky jó lenne, csak valahogyan jó lenne, ha repülő módból visszatérve nem kérne állandóan pin-t, mert amikor használtam, mindig elfelejtettem, aztán néha csak órákkal később jutott eszembe, amikor már 10-en próbáltak elérni. -
asdoljka4
újonc
sziasztok.
Feltettem a CM10 Quarx féle romot telefonomra, az a gondom, hogy miután kikapcsolom a telefont és vissza kapcsolom minden eltűnik tehát amíg bevolt kapcsolva és ügyködtem rajta az újbóli bekapcsoláskor teljesen eltűnik mintha megint a csupasz cm10 lenne, miééééért csinálja ezt velem? -
w.miki
veterán
válasz
SoulReaver #9003 üzenetére
Én GSM boltban vettem, ezt az akkut rendelték.
-
SoulReaver
veterán
Üdv urak!
Ha minden igaz, holnapra megjavítják a hangszórómat, de kellene nekem egy ÚJ rom a wr 2.1.1 helyett..
Tudtok valami jobbat ajánlani nála?
A másik dolog... Az aksim nagyon gyenge már. Hol tudok venni normálisat? Lehetőleg nem ebay-ről, mert sok idő és már unom naponta tölteni a telót..
Köszi előre is a segítséget, ha kapok..
-
(jan)
őstag
Uraim!
Melyik akksit érdemes megvenni ebay-ről ? valakinek tapasztalata ?!
-
R19
senior tag
válasz
mclaren777 #8993 üzenetére
Itt találsz egy csokorral a legjobb CM7.2 romokból linkekkel.
Egyik jobb, mint a másik!
Új hozzászólás Aktív témák
● olvasd el a topic összefoglalót!
- Iphone 13 Pro 128gb
- HIBÁTLAN iPhone 15 Pro Max 512GB Blue Titanium - 1ÉV GARANCIA- Kártyfüggetlen, 96% Akkumulátor, IV51
- Xiaomi Redmi Note 12 128GB, Kártyafüggetlen, 1 Év Garanciával
- BONTATLAN Új iPhone 16 PRO MAX 256-512GGB Független 1év Apple GARANCIA Deák Térnél Azonnal Átvehető.
- IPHONE 15 128GB ELADÓ!!!
- Bomba Ár! Lenovo ThinkPad T540P - i5-4GEN I 8GB I 256GB SSD I 15,6" HD I Cam I W10 I Gari!
- Telefon felvásárlás!! Samsung Galaxy A70/Samsung Galaxy A71/Samsung Galaxy A72
- Telefon felvásárlás!! Samsung Galaxy A22/Samsung Galaxy A23/Samsung Galaxy A25/Samsung Galaxy A05s
- Honor 200 Lite 256GB, Kártyafüggetlen, 1 Év Garanciával
- Intel X540-T2 dual-port 10GbE RJ45 hálózati vezérlő (10Gbit, 2 port, áfás számla, garancia)
Állásajánlatok
Cég: Laptopszaki Kft.
Város: Budapest
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest